Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
8 страници V  « < 3 4 5 6 7 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Sabaton
Crafter
коментар Apr 18 2010, 01:09 PM
Коментар #121

:)

Група: Потребители
Коментари: 4948
Регистриран: 4-July 03
Град: София
Потребител N: 188

The Final Solution

Country in depression
Nation in despair
one man seeking reasons everywhere

Growing hate and anger
the führer's order were precise
who was to be blamed and pay the price

Whipping propaganda
turning neighbours into foes
soldiers of the Third reich searching homes

And their former friends are watching
as they're round up one by one
times of persecution has begun

Ever since it started on Kristalnacht 38
when liberty died
and truth was denied

Sent away on trains on their one way trip to hell
enter the gates Auschwitz awaits

When freedom burns the final solution
dreams fade away and our hope turns to dust
when millions burn the curtain has fallen
lost to the world as they perish in flames

There was a country in depression
there was a nation in despair
one man finding reasons everywhere

Then there was rising hate and anger
the fuehrer's orders still apply
who was to be blamed and sent to die

Ever since it started on Kristalnacht 38
when liberty died
and truth was denied

Sent away on trains on their one way trip to hell
enter the gates Auschwitz awaits

When freedom burns the final solution
dreams fade away and our hope turns to dust
when millions burn the curtain has fallen
lost to the world as they perish in flames

--------------------
Come with me tonight
tell me how it feels to be alive
Go to the top of the page

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Apr 18 2010, 01:36 PM
Коментар #122

Balance Guardian

Група: Админ
Коментари: 28396
Регистриран: 12-January 03
Потребител N: 3

Силен, много силен албум - отново. smile.gif И все пак едва ли ще надмине "The Art of War", поне за мен. Sabaton са се завърнали към един малко по-директен и първичен подход към композирането, което в някои отношения е добре, а в други - не толкова. Струва ми се, че песни като "The Final Solution" и "Wehrmacht", например, имат потенциал за доста повече от това, което бандата е вместила в 4-5 минути. Иначе нямам от какво да се оплача - доста хитови попадения в характерния стил на шведите, който толкова харесваме. Убеден съм, че на живо ще звучат убийствено! Засега фаворити са ми "Screaming Eagles", "Wehrmacht" и заглавната. Радващо е и наличието на ново metal tribute парче. happy.gif

--------------------
Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.

+Quote Post
Chimera
коментар Apr 18 2010, 03:33 PM
Коментар #123

Глава на монархията

Коментари: 1016
Регистриран: 17-October 07
Град: Вятър ме вее на бял кон...
Потребител N: 2375

Чух го няколко пъти и вече си го представям на живо!

--------------------
I may be bad, but I'm perfectly good at it

+Quote Post
shogot
коментар Apr 18 2010, 03:44 PM
Коментар #124

mastodont

Група: Metal World Conclave
Коментари: 371
Регистриран: 18-May 09
Град: Sofia
Потребител N: 3414

Стегнат, епичен и сладникаво - помпозен! Това е "Coat of Arms". Такъв, какъвто очаквах да бъде. Проблемът е, че не носи онзи емоционален заряд на "The Art of War". Пауър албумът на 2010, поне засега е едноименният дебют на Charred Walls of the Damned. И докато вие мислено ме заплювате за отношението ми към новия Sabaton, аз въртя нещо далеч по-епично и трю..."Circle the Wagons" icon_headbang[1].gif

--------------------

+Quote Post
Dagon
коментар Apr 18 2010, 04:45 PM
Коментар #125

Прогресиращ

Група: Приятели
Коментари: 505
Регистриран: 11-October 04
Град: гр. София
Потребител N: 630

Албумът не е лош. Все още ми звучат като Nightwish с мъжки вокали обаче.... Което не е никак добре. Едноименното парче, Screaming Eagles и White Death ми се струват най-сполучливи (съгласен със с Ицо). Ясно е защо тази група жъне такъв успех - поне моето мнение е, че са си просто "диско-метъл": лесно смилаеми мелодии, елементарна структура на парчетата (почти всички следват една и съща формула) и помпозно-епични ховори вокали (в стил Manowar). Просто са ми твърде.... плоски. Как да кажа... Хубавото е, че момчетата са намерили своя собствена стилова ниша. Така както са я подкарали, мгат да изкарват с лекота по един албум на година по същата формула smile.gif

Слушам този албум след като съм извъртял поне 15 пъти новия Nevermore.... Ами сравнението е просто абсордно дори да си го помисля. Разликата в класата на композирането е грандиозна... в полза на сиатълците. А знаете ли какво ми беше най-смешно - тържественият припев в едно от парчетата, който гласеше нещо от сорта на "А сега всички ще умрете в Аушвиц"....... хаха!

Сега видях от текста по-горе: "enter the gates Auschwitz awaits". smile.gif Представям си как младежи и девойки си го припяват весело на концерта в София smile.gif)))))

--------------------
Brutallica on Z-Rock
brutallica@zrockbg.com
www.zrockbg.com
www.myspace.com/brutallicashow

+Quote Post
Midnightsun
коментар Apr 18 2010, 04:46 PM
Коментар #126

virtual sentinel

Коментари: 692
Регистриран: 28-February 08
Потребител N: 2612

Албумът е хубав, но в сравнение с "The Art of War" малко бледнее. Като цяло радват тези момци, надявам се да изпълнят доста от новите песни на концерта през ноември.

--------------------

+Quote Post
sharon
коментар Apr 18 2010, 04:52 PM
Коментар #127

Oryctolagus Cuniculus

Коментари: 7672
Регистриран: 10-January 06
Потребител N: 1112

Знаят си урока като по ноти, новата тава не прави никакво изключение. Добре се е получил, но донякъде се присъединявам към Сашо относно емоционалното послание - в "The Art of War" една "Cliffs of Gallipoli" буквално смразяваше кръвта, докато тук такава функция изпълнява "Uprising" и може би "The Final Solution", но не с онзи успех. Отделно и началото ми звучи една идея по-ударно от нататъшното развитие на песните, благодарение на фаворитите "Screaming Eagles" (най-вече), "Midway" и "Coat of Arms", които са абсолютно достойни попълнения към най-добрите традиции в музиката на бандата. guitar.gif Генералната формула си я знаем отдавна - отново съм доволна от резултата, пък ще видим как ще го докарат на живо.

+Quote Post
scion_of_storm
коментар Apr 18 2010, 04:57 PM
Коментар #128

Рицар на върховен дом Сянка

Коментари: 13162
Регистриран: 26-November 05
Потребител N: 1041

скучно

дали е от мен сега или има известен обективизъм в оценката ми, този албум е в пъти по-слаб от Атеро и от Ze art of war. да не говорим, че е и ужасно постен като инструментал, не че Сабатон някога са били виртуози. просто сега е по-дразнещо.

не ми харесва засега. с дагон съм съгласен по някои параграфи.

--------------------

+Quote Post
Braindead
коментар Apr 18 2010, 06:18 PM
Коментар #129

Condemned to Hell

Коментари: 2377
Регистриран: 13-June 04
Потребител N: 519

На мен ми дойде страшно глупав този албум, не знам. Нищо не ми хвана ухото, освен първата псен още откакто се появи, но пък тя е свирена и пресвирена
Тъкмо щях да кажа същото нещо за Аушвиц когато погледнах мнението на Dagon!!! Плоски са, разбира се, за тематиката и за посланията, които този албум има претенцията да остави, резултатът е плачевен. Съжалявам, или се приемаш на сериозно и си сериозен, или се примиряваш, че всичко си има граници, респективно - край, та дори удивителната слава сред 15-годишните.

--------------------
"Moral principles are not allowed when you're a secretary!"

http://www.myspace.com/ladyofslaughterr

+Quote Post
Aresius
коментар Apr 18 2010, 08:27 PM
Коментар #130

Просветен

Коментари: 311
Регистриран: 22-August 05
Град: The Enchanted Lands
Потребител N: 908

Aз лично съм доволен от албума. Засега ми е трудно да преценя дали е по-добър или по-слаб от предните албуми, но като цяло не смятам, че е по-лош. Момчетата са си намерили стила. Те не са виртуозна група, песните им са доста опростени и лесносмилаеми, но това са си те - това харесват и феновете им, включително и аз. Чувам, че са засилили клавирното присъствие още повече, което за мен поне си е плюс. Албумът може да не е крачка в развититето им, обаче съм сигурен, че ще спечелят много нови фенове. Общо взето чух точно това, което и очаквах, затова съм доволен.

+Quote Post
_TNT_
коментар Apr 19 2010, 01:12 AM
Коментар #131

Knight

Коментари: 1361
Регистриран: 1-April 05
Потребител N: 784

Не съм съгласен с отрицателните мнения относно албума. Споделям настроението на Aresius за "Coat of Arms". Отделно да сравняваш Sabaton с Nevermore е меко казано неуместно. Ако сте очаквали невероятно засукан прогресив от групата, би трябвало да сте подготвени да не го получите. Групата никога не е претендирала за виртуозност и чудеса. Настроението от предните албуми обаче е запазено, макар и не на нивото на "The Art of War". Аналог на "Cliffs of Gallipoli" за жалост отсъства, но въпреки това групата си мачка в своя стил, при това без да доскучава. Ноември! rolleyes.gif И кой каза, че "Еnter the gates Auschwitz awaits" щяло да се припява с "радост"?. Тия Sabaton какви нацисти се оказаха...

--------------------
In his head a thunderous
Cry of desperation
Tearing voices from his past
Scream for his attention

+Quote Post
krava_v_kosmosa
коментар Apr 19 2010, 04:07 PM
Коментар #132

Метъл

Коментари: 1206
Регистриран: 28-January 09
Потребител N: 3233

Силен си е албумецът. Като изключим липсата на надъхващо парче за българската история и факта, че Уайт дет подозрително мяза на айрън мейдън, всичко друго си е на ниво. Може и да не са сътворили нещо феноменално/издухващо The Art of War, но със сигурност не са направили крачка назад в развитието си, бих казал аз. От историческа гледна точка някои от текстовете са некоректни, струва ми се, но затова пък музиката е супер. Запомнящите се припеви, мачкащитее рифове и т.н. по нищо не отстъпват на старите им работи. Няма съществени издънки, стилът си е все същият.
Най-добрите попадения по мое мнение са WEHRMACHT (представям си на живо какво ще се случва, xD), The Final Solution и Coat of Arms.

+Quote Post
Crafter
коментар Apr 19 2010, 06:30 PM
Коментар #133

Според мен албумът е абсолютен връх.

По никакъв начин не мога да споделя критиките подхвърлени тук. Докато The Art of War беше очевиден поход към по-сложни композиции и повече клавири тук подходът е доста по-разнообразен. От една страна някои парчета са директни в стил Primo Victoria/Aterro Dominatus (албумите), а от друга не е загубена и тенденцията за усложняване от The Art of War. Заедно с това повече мелодичност се забелязва на всяко ниво на тавата - най-очевидно вокалите (Coat of Arms), но и рифовката и баса (Midway), по-високите рифове (White Death) и всичко останало (The Final Solution). По традиция най-трудното, но и най-успешното в метъла винаги е било да се комбинират привидно противоположни тенденции. В този смисъл смятам, че това е върха в творчеството на Sabaton, защото успява да звучи едновременно по-директно, по-тежко и по-ударно, но и по-мелодично и по-многослойно от предишните им творби.

PS. Ако още не са излезли обяснения по форумите за значението на отделните песни и някой се интересува, мога да напиша как ги разбирам аз. Ако ли пък са излезли, някой да ги постне.

--------------------
Come with me tonight

+Quote Post
sharon
коментар Apr 19 2010, 06:46 PM
Коментар #134

Oryctolagus Cuniculus

Със Svetyl снощи коментирахме малко - това, което най-вече звучи като минус тук е, че просто свирят (възможно най-добре, разбира се) вместо да се опитат да разкажат албума. Все така ми липсва онзи познат патос и по-сериозно затрогващото настроение, но може би с времето ще решим този проблем. Засега поне е под въпрос.

Това беше излязло като официално инфо на сайта им преди време:

1. "Coat of Arms" - About the Greco-Italian War during WWII.
2. "Midway" - About the Battle of Midway.
3. "Uprising" - About the Warsaw Uprising.
4. "Screaming Eagles" - About the 101st Airborne Division and the Siege of Bastogne.
5. "The Final Solution" - About the Holocaust.
6. "Aces in Exile" - About foreign pilots during the Battle of Britain.
7. "Saboteur" - About the Norwegian resistance movement.
8. "Wehrmacht" - About the Nazi war machine and the effects of the Third Reich on an ordinary German soldier.
9. "The White Death" - About Simo Häyhä, a notorious Finnish sniper during the Winter War.
10. "Metal Ripper" - A tribute to heavy metal as in the songs "Metal Machine" and "Metal Crüe" from previous albums.

+Quote Post
Svetyl
коментар Apr 21 2010, 04:02 PM
Коментар #135

Поетично бездушен

Коментари: 6131
Регистриран: 8-October 03
Град: Русе / Велико Търново
Потребител N: 295

Хубав албум определено. На първо слушане никак не ми хареса, но от инат го чух още веднъж... и после още веднъж... и т.н. smile.gif Може би няма да надмине The Art of War в класацията ми, но определено има песни, които са чудесни. И все пак ми се ще Sabaton да поразширят малко тематичния кръгозор на творбите си...
P. S. Uprising icon_headbang[1].gif

--------------------
Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse.

Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто.

+Quote Post
Crafter
коментар Apr 21 2010, 07:28 PM
Коментар #136

Тъй като все още тая надежда за това, че драгите съфорумци ще променят полу-негативните си мнения изказани досега, ще си позволя да допълня мнението си.

Направи ми впечатление, че никой не отбеляза факта, че всички освен една от тематичните песни са директно свързани с един-единствен военен конфликт. Като към това прибавим и по-силния акцент върху самите хора, ми се струва, че получаваме най-зрелите лирики на Сабатон. Най-ярки примери за това ми се струват Uprising, The Final Solution, Wehrmacht, а до известна степен и Coat of Arms и White Death. Може би е нужно малко повече време за по-пълното им осмисляне, но при всички положения The Art of War не беше на това ниво на текстовете. Като споменах предния албум се сетих за коментарът, че в тази тава няма парче като Cliffs of Gallipoli. И въпреки че донякъде съм съгласен, смятам че Wehrmacht навлиза точно в тази композиционна идея и за разлика от Галиполи приключва преди да са се натрупали и незавършени мотиви. Същото, между другото, се отнася и за другите две среднотемпови композиции - The Final Solution и Uprising. За разлика от тях пък Screaming Eagles освен интересно и епично е и бързо и мощно. Ако пък трябва да търся някакви нови идеи, не бих могъл да не отбележа по-разнообразните китари и най-вече уникалното минорно настроение на "симфонията на холокоста" The Final Solution.

--------------------
Come with me tonight

+Quote Post
Svetyl
коментар Apr 21 2010, 08:21 PM
Коментар #137

Поетично бездушен

^Напълно споделям с изключение на текстовете, според мен в The Art of War бяха чудесни. Тукашните още не са излезли, затова ще се радвам да ги постнеш, видях, че си постнал един.

--------------------
Historia vitae magistra

Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто.

+Quote Post
Crafter
коментар Apr 21 2010, 09:06 PM
Коментар #138

Малко туткава работа е, но ще гледам да напиша каквото чувам от едноименното или White Death. Предлагам по стара традиция и Ицо да хване едно. wink.gif

--------------------
Come with me tonight

+Quote Post
ZerraX
коментар Apr 21 2010, 09:12 PM
Коментар #139

卐 Misantr☣p☣lis 卐

Коментари: 2524
Регистриран: 4-November 08
Град: Valhall
Потребител N: 3087

Тук из нета витаят 2 текста:

Uprising
Warsaw Rise!

Do you remember when,
when the Nazis forced their rule on Poland
1939 and the allies turned away
From the underground
rose a hope of freedom as a whisper
City in despair, but they never lost their faith

Women, men and children fight
they were dying side by side
And the blood they shed upon the streets
was a sacrifice willingly paid

Warsaw, city at war
Voices from underground, whispers of freedom
1944 help that never came
Calling
Warsaw, city at war
Voices from underground, whispers of freedom
Rise up and hear the call
History calling to you
Warszawo, walcz!

Spirit, soul and heart
in accordance with the old traditions
1944 still the allies turn away
Fighting street to street
in a time of hope and desperation
Did it on their own and they never lost their faith

BRIDGE

CHORUS

SOLO – Oskar & Rikard

All the streetlights in the city
broken many years ago
Break the curfew, hide in sewers
Warsaw, it's time to rise now

CHORUS

Coat to Arms
That dawn, envoy arise!
Morning of Octover 28th
"No Day" proved by deeds
Descendants of Sparta, Athens and Crete!

Look now, ready to fight!
Enemies charge from the hills
To arms! Facing defeat
There's no surrender! There's no retreat!

Time after time force the enemy back to the line!

Coat of arms banners fly in the wind!
For the glory of Hellas!
Coat of arms bringing freedom of death!
Blood of king Leonidas!

Air raid! Pounding the land
bombers are flyn' both day and night
End you six days of reign!
Good bye invaders! Bomb raid in vain!

Strike hard! The tables have turned
Drive them back over the hills
At arms! Just like before!
Soldiers! Civilians! Hellas's at war!

By their own hand forced the enemy out of their land!

For the glory of Hellas!
Blood of king Leonidas!

Just like their ancestors ages ago
Fought in the face of defeat
Those three hundred men left a plight to uphold
Freedom or death in the fight

Then, now again,
Blood of heroes saving their land

For the glory of Hellas!
Blood of king Leonidas!

For the glory of Hellas!
Blood of king Leonidas!

--------------------
ЛастФМ ~,~ Soulseek acc: ZerraX - not active now.

Shareable Stuff: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36

[updated: 31.07.12]
FuЦк! It's too kvlt to be trve!

+Quote Post
Crafter
коментар Apr 21 2010, 09:43 PM
Коментар #140

That dawn, envoy arise!
That dawn envoy arrives - Иисус се въздига. Пратениците пристигат.

Look now, ready to fight!
Look north, ready to fight - Атаката е от север.

Coat of arms reading "Freedom or death" - Логично някак.

End you six days of reign
Endure six days of reign - Сорт ъф.

Good bye invaders! Bomb raid in vain!
Dropped by invaders. Bomb raid in vain. - бай, бай, нашественици?!?

--------------------
Come with me tonight

+Quote Post
ZerraX
коментар Apr 21 2010, 09:46 PM
Коментар #141

卐 Misantr☣p☣lis 卐

Коментари: 2524
Регистриран: 4-November 08
Град: Valhall
Потребител N: 3087

Никой не е казал, че са перфектни >,<
Поне стават горе-долу за сверяване.

v преработи ги, както смяташ, че трябва и ги постни. Съмнявам се някой да се възпротиви : )

--------------------
ЛастФМ ~,~ Soulseek acc: ZerraX - not active now.

Shareable Stuff: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36

[updated: 31.07.12]
FuЦк! It's too kvlt to be trve!

+Quote Post
Crafter
коментар Apr 21 2010, 09:47 PM
Коментар #142

Тряаше да ми оставиш 10 минути. Щях да го нацеля качествено wink.gif

--------------------
Come with me tonight

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Apr 21 2010, 10:31 PM
Коментар #143

Balance Guardian

Група: Админ
Коментари: 28396
Регистриран: 12-January 03
Потребител N: 3

Реших да се пробвам с песента, която ми стана любима в аблума. Ето какво се получи с безценната помощ на Дил:

Wehrmacht

Pulled into war,
To serve a vision that's supposed to last a thousand years
Part of a machine
Unstoppable and merciless as tidal waves

Were they the victims of the time
Or the parts of larger goals
Propaganda of the reich
Masterful machine

Time and again
The battle rages on beyond the gates of misery
As casualties rise and millions die arround them,
Did they see it all?

Raising madmen on a leash
Or young men who lost their way
Grand illusions of the reich
May seem real at times

Panzers on a line
Form the Wehrmacht spine
Lead the grand design
What about the men executing orders?

Ad victoriam ex machina
Non sibi sed patriae

Pulled into war,
To serve a vision that just didn't last a thousand years
Part of a machine
Though stoppable and merciless as tidal waves

Raising madmen on a leash
Or young men who lost their way
Grand illusions of the reich
May seem real at times

Panzers on a line
Form the Wehrmacht spine
Lead the grand design
What about the men executing orders?

--------------------
Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.

+Quote Post
Svetyl
коментар Apr 21 2010, 10:53 PM
Коментар #144

Поетично бездушен

Мерси и на трима ви!
Албумът е чудесен!

--------------------
Historia vitae magistra

+Quote Post
Braindead
коментар Apr 22 2010, 01:28 PM
Коментар #145

Condemned to Hell

Коментари: 2377
Регистриран: 13-June 04
Потребител N: 519

Не мога и това е, опитвам се, ето, чета ви тук хвалбите и пак, колкото повече го слушам, толкова по не ми харесва...това, което за вас е баланс и улегналост, за мен е просто скучен сбор от някакви нахвърляни парчета и похвати, които са щипнали от някоя и друга банда и от старите си неща.
А и, деба майка му, като пеят на латински, защо не научат някои главни правила за произношение, вече ТОЛКОВА ГОДИНИ минаха от така омразното ми "деникУe" в "Атеро Доминатус", не само, че него не се научиха да го произнасят правилно, а и продължават да сипят бисери в това отношение. Ако някой ми каже какво е "патриАЕ" ще го позлатя...не ми го оправдавайте с вместване на сричка, защото и "патрие" също ще си пасне и то в пъти по-добре, защото някак ще изчезне некадърността, която се набива на уши. Че въобще не са чували за граматика на латински език успях да го преглътна, айде, тя е трудна, не е за всекиго, а и не са лингвисти. Но тея "деникуе", "патриае" и какви ли не измислици просто ми идват в повече.
Безхаберието им в това отношение много ми лази по нервите.

Съжалявам, толкова от мен, сега точно изслушам безмисления опит за метъл трибют и вече се уверявам, че изгубих достатъчно време с този албум.

--------------------
"Moral principles are not allowed when you're a secretary!"

http://www.myspace.com/ladyofslaughterr

+Quote Post
Wolfheart
коментар Apr 22 2010, 02:02 PM
Коментар #146

Я свободен

Коментари: 4327
Регистриран: 16-March 04
Потребител N: 429

И аз го изслушах няколко пъти вече...

Карам по ред:

Доста стабилно начало с едноименната песен, кърти мивки! Следващата песен Midway пак е изпълнена с доста динамика, но е по-опроста. Речетивите малко напомнят на The Kovenant - The human abstract , дори и клавирната подплънка е сходна (за справка). Uprising е доста силно и епично парче, но и то доста напомня на едноименното парче от предния албум. Screaming Eagles е яка пауър бичкия! The Final Solution e среднотемпова, епична, идейна и запомняща се песен, дори при първите ми прослушвания ми беше на албума ми беше фаворит. Притежава страшно запомнящ се припев! Но добрите ми впечатления потънаха след като се заслушах в текста. Как може текст, в който най-явно се пее за жертвите на холокоста да звучи толкова тържествено! Saboteurs също има яка мелодия и мощен припев. Прехвалената Wehrmacht не ме зарадва особенно. Интродукцията на песента, гепната от Primal Fear - Demons And Angels (за справка) и "лекинко" поразместена, уж да не се личи.
Песента за Simo Hayha - White Death - човека, който сам самичък изтрепа около 700 съветски войника е възможно най-отявленото клише в албума. Съвсем стандартна рифовка в началото, която не ми заприлича чак толкова на парчето на Nightwish, споменато в по-горните постове, но припева силно мапомня на мейдънската The Clayervoyant.

Заключение: Абе става албума, въпреки изброените недостатъци. Но със сигурност е по-слаб от предните три албумеца.

--------------------

Broken hearts are for assholes!

+Quote Post
Rolf
коментар Apr 27 2010, 08:46 AM
Коментар #147

метъл

Коментари: 3123
Регистриран: 8-October 05
Потребител N: 963

Е, не е най-добрият им албум, но и хич не е слаб. Типичен Sabaton, играят на сигурно. smile.gif На концерта новите песни ще звучат размазващо, убеден съм!

--------------------
We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool,
Vain glory be my wicked guide...

+Quote Post
sharon
коментар Apr 30 2010, 10:33 AM
Коментар #148

Oryctolagus Cuniculus

След доста слушане започна и да ми пасва повече, логично. По-опростеният подход и директността като че ли ме озадачиха, очаквах нещо по-развито (и с малко повече времетраене), но тук явно идеята на песните не го изисква в такава степен. Това се преживява, засега все още не мога да се разбера само с "Aces In Exile" и "Saboteurs", "Metal Ripper" пък ще да е най-слабото им трибют парче. Въобще не ми се връзва като завършек на медли, скалъпено от "Metal Machine" и "Metal Crue", обаче Йоаким каза, че по концертите ще я изпълняват отделно и че не може да става дума за трибютна трилогия.

И още една лека забележка - не е истина колко ми харесва "Midway", но двуминутно парче с такъв потенциал е несериозно дори за майстори на краткотрайните, ударно звучащи парчета, каквито са Sabaton. Не че не са постигнали подобен ефект в същите времеви рамки и тук, но докато й се зарадвам като хората, вече съм в средата на "Uprising". Със същия успех можеха направо да я включат като интро, да кажем.

+Quote Post
lodborg
коментар Apr 30 2010, 08:06 PM
Коментар #149

I, Voyager

Група: Модератори
Коментари: 7649
Регистриран: 24-September 06
Град: Карлсруе, София... където и да е
Потребител N: 1587

Хайде и аз да напиша две думи. Опростили са наистина структурата на песните си, но те винаги са имали афинитет към по-директни композиции, така че не го смятам за особен минус. Иначе съвсем типичен Sabaton-ски запис, изненади никакви, но това не пречи. В началото и на мен не ми допадна особено, но в последно време го цикля стабилно и по-специално на двете хит-резачки, които ми влязоха много зловещо под кожата (както винаги се случва с по една-две песни от албумите на Sabaton), а именно "Midway" и "Wehrmacht". От останалите парчета имам оплаквания единствено от Аушвицското парче, което, както отбелязахте вече, ми е много напудрено и тържествено.

Не успяха да надминат "Attero Dominatus" или "The Art of War", но поне едни стабилен албум извадиха Шведските щурмоваци.

--------------------

------------------------------------------------------

Abra macabra, baby!
------------
Why is the rum gone?

+Quote Post
Kent
коментар May 2 2010, 11:26 AM
Коментар #150

Прогресиращ

Коментари: 506
Регистриран: 3-January 07
Потребител N: 1766

Много си е хубав албумът даже! Аз с миналия ги открих и доскоро ми беше любим, но Coat Of Arms е нещо маниашко!

+Quote Post

8 страници V  « < 3 4 5 6 7 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 11th September 2025 - 07:33 PM