![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Айде, земни форумни твари, излезе новата касапница от фабриката Dimmu Borgir! Време е да започне обсъждането на новото им дело!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Какво да кажа, още нямам думи! Албумът просто размазва, точно както се очакваше... Доста по-прогресарски и усложнен звучи, което по никакъв начин не намаля мрачната му атмосфера. Това, което проверих току що, беше мейлордърът на Nuclear Blast за специалното хипер, мега, улта, супер-дупер лимитирано издание на албума, което ще пристигне под формата на кожена книга. Струва 50 евро и сериозно се замислям дали да не си направя удоволствието да имам един такъв артикул на Боргир в колекцията си. Малко тъпо е, че са направили два отделни бонус трака за изданията си в Европа и Северна Америка... Даже не малко, а много.
Повече за мнението ми по албума ще разберето по-късно днес. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 ![]() |
Като ви чета коментарите явно ще е нещо размазващо. Преди малко го смъкнах, но в момента си цикля на сонатица. Сигурно довечера, като ми омръзне да цикля сигурно ще го чуя и ще пиша мнение...
-------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Поредната епохална творба. Усеща се връзката с "Death Cult Armageddon", но новите парчета са значително усложнени, макар и без автентични оркестрации. Възхитително е как Dimmu Borgir успяват винаги да са с една (а понякога и с повече) крачка пред останалите в жанра. Интересно ми е колцина ще се юрнат да имитират това им звучене...
-------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 320 Регистриран: 4-September 06 Град: million miles away Потребител N: 1547 ![]() |
Е са че го пущим.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Think I'm Just Happy... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1368 Регистриран: 19-January 06 Потребител N: 1121 ![]() |
Цъ ...дайте го некаде в датата
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() ghost of the sun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3537 Регистриран: 5-September 05 Потребител N: 924 ![]() |
За албума ще кажа само едно:
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 100 Регистриран: 12-September 06 Потребител N: 1563 ![]() |
В момента го слушам нямам търпение да го изслушам целия. До момента-мощно, размазващо, типично. Обещава да е номер едно в класацията ми от техни албуми. Само ако можеше Шаграт да пее малко по-силно.Тая мощна музика малко го заглушава. Айде и хоровите изпълнения се включиха.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1117 Регистриран: 11-September 05 Потребител N: 931 ![]() |
Като за първо слушане не е лош, но не мога да кажа още нищо. Може би повече клавири и мелодични отклонения биха му дошли добре..
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() МоторисТ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 901 Регистриран: 15-September 06 Град: София Потребител N: 1570 ![]() |
Този албум дори няма нужда от вокал музиката е над всичко гениална творба очарован съм > А пък до сега никога не съм харесвал особено Боргир
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Eáránë Táralóm... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1892 Регистриран: 2-November 06 Град: The Spectral Realm Потребител N: 1655 ![]() |
Хм, ами на първо слушане албума не е нищо повече от всяка друга творба на Диму, не виждам нищо особено революционно и извисено, спрямо другите албуми, но определено ще се послуша. =)
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() 空の叫び 真夜中の ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1128 Регистриран: 2-January 06 Град: под слънцето(на сянка) София! Потребител N: 1102 ![]() |
сега го слушам...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Ин...Сортееее...Диаболиииииииии
![]() Албума = pure ownag0rz. Шибани немислещи за крехкото ми сърце копелета, егати невероятния албум са спретнали! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Think I'm Just Happy... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1368 Регистриран: 19-January 06 Потребител N: 1121 ![]() |
Добре де сичко ОК, но де да го имаше някаде освен арена.бг!!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() МоторисТ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 901 Регистриран: 15-September 06 Град: София Потребител N: 1570 ![]() |
http://www.kerrazy-torrents.net/index.php?showtopic=93191
http://de-lunatic-raven.nnm.ru/dimmu_borgi...te_diaboli_2007 изисква регистрация после щрак на Uploaded и си готов http://www.heavytorrents.org/phpbb/viewtop...a1e825359f60758 -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Мерси много пич
![]() Да го сваля и веднага ще го чуя ! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 282 Регистриран: 3-February 07 Град: гр.Русе Потребител N: 1833 ![]() |
Трябва да си призная, че при първото прослушване не останах особено очарована, но с всяко следващо почва да ми харесва все повече и повече! ;]
-------------------- Властелин на света е не този, който победи другите, а този, който победи себе си.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^И аз тей ...
В смисъл първото слушане не ми хареса пък за другите де да знам ![]() От тук нататък в творчеството си Бургерите ще са ми покрай другото ... Винаги ще си харесвам "средния" им период ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 91 Регистриран: 2-March 07 Град: Beyond Потребител N: 1931 ![]() |
Това е от албумите, които трябва да се слушат пъти преди да могат да се оценят истински и да се вникне в съдържанието на всеки акорд, нота и ритъм... Мрачния Замък са се справили завидно добре, отново
![]() -------------------- ![]() "Съблечена" звучи добре. И "гола" е приятно. Ти ми ги каза в този ред, а може би обратно. И "искам те" преди това ушите ми дочуха. \,,/_[°_^]_\,,/ ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Това е от албумите, които трябва да се слушат пъти преди да могат да се оценят истински и да се вникне в съдържанието на всеки акорд, нота и ритъм... Аз затова и предпочетох да не се изказвам вчера, въпреки че го чух десетократно... Dimmu Borgir за пореден път демонстрират тоталното си превъзходство над всякакви други нюскуул банди. Развили са постигнатото в "Death Cult Armageddon" по твърде приятен начин. Свиренето е по-технично (макар и не колкото в "Puritanical Euphoric Misanthropia"), композициите са доста по-разчупени. Оркестрациите звучат невероятно, особено като се вземе предвид, че са правени само с клавир! Въобще, радва ме фактът, че бандата хем държи на стила си, хем не стои на едно място. Предполагам, че и текстовете са тотална мания, но ще трябва да чакаме оригинала за тях... -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Албумът седи на repeat вече втори ден и нищо не може да ме накара да го спра - Borgir млатят както само те си могат. "In Sorte Diaboli" спечели уважението ми още с първото слушане, макар че, точно както казахте, ми става все по-любим и по-любим след всяко следващо слушане/богохулство. Чакам с нетърпение да излезе в по-добро качество за да се разчекна съвсем от куфеене.
Между другото, Shagrath затвърди за пореден път мнението ми, че е най-добрият екстремен вокалист в момента. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() лайно ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1536 Регистриран: 18-August 05 Град: софия Потребител N: 904 ![]() |
Днеска едвам 1 път го изслушах. Не че е лош де. Дори тая The chosen legacy има доста зарибяващи рифчета. Обаче като цяло на мен ми действа супер изнеравящо
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1161 Регистриран: 25-July 06 Потребител N: 1475 ![]() |
Най-доброто което са издавали
![]() -------------------- ''HEAVY METAL IT'S? NOT A TREND, IT'S A WAY OF LIFE, A FIRE INSIDE US, AS ALONG WE STICK TOGETHER NO ONE CAN FUCK WITH US''
Dave Mustaine |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Eáránë Táralóm... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1892 Регистриран: 2-November 06 Град: The Spectral Realm Потребител N: 1655 ![]() |
Само мен ли не ме трогна?
Ами, не. Албумът не е лош, но не е това, което трябваше да се очаква от Dimmu Borgir. От къде на къде милионерска банда като Диму, ще слага клавири на оркестрациите си. Със симфоничен оркестър щеше да звучи далеч по-добре. Освен това, къде е това велико развитие? Песните са що-годе еднотипни, с две-три изключения. Като цяло и пеенето на Shagrath не е в крак с музиката, която са направили - твърде бучащо и размито, размазано звучи, за разликата от абсолютния оувердрайв, чието качество този път блести с пълна сила. Китарните рифове са прекрасни! Дали не прекалих с критиките? Хм, може би това мнение щеше да е по-положително, ако не бяха чистите вокали. Те ме удивиха направо. Хич не са в една идея с музиката и стила на групата и звучат направо смешно. Мое лично си мнение, но албума не ме задоволи. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Явно грешно съм си кръстил кучето...
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Антихрист ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 3615 Регистриран: 13-March 06 Град: София Потребител N: 1211 ![]() |
А кой е Саргот?
![]() нищо ново , нищо различно... и наистина твърде еднотипни песни |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 917 Регистриран: 19-November 06 Потребител N: 1685 ![]() |
Абе още не съм го слушал ама няма и да го направя сигурно , като им видях имената с тия The , The , The , The , The на всяка песен и ми се отщя всичко , толкова ли ме можаха да измислят име на песен без да започва с The , те Mеноуор с техните войни и true метъл и незнам си кви работи по нямат еднообразни имена от тия !
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
От къде на къде милионерска банда като Диму, ще слага клавири на оркестрациите си. Със симфоничен оркестър щеше да звучи далеч по-добре. Първо, "милионерска банда" е доста пресилено в случая. Второ, избрали са клавирите, защото са преценили, че по-добре ще пасват на новата музика - това го казват в не едно и две интервюта. И на мен ми харесва оркестърът в DCA, но по никакъв начин не мога да се оплача от звученето на новия албум. като им видях имената с тия The , The , The , The , The на всяка песен и ми се отщя всичко , толкова ли ме можаха да измислят име на песен без да започва с The Случайно да ти е хрумвало, дори съвсем хипотетично, че евентуално би могло и да е умишлено? -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
^ Не го насилвай да мисли
![]() Албумът го чух веднъж, обаче не ми се дослуша пак. Добър е определено, но не е толкова в моя стил. Не мога да си представя да го слушам особено често. Въпрос на вкус. Иначе ми направи впечатление, че е по-рифов от "Death Cult Armageddon" и някак си по-концентриран и еднороден. Което не е лошо. Продължават да са единствената блек банда, която ме кефи. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 917 Регистриран: 19-November 06 Потребител N: 1685 ![]() |
^^ Хрумвало ми е да , и при тези пичове е същият случай :
Limp Bizkit - The Unquestionable Truth (Part 1) ![]() Track Listing : 1. The Propaganda 2. The Truth 3. The Priest 4. The Key 5. The Channel 6. The Story 7. The Surrender И аз се чудих откъде са ми познати тия The-та , а то откъде било ![]() |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 13th July 2025 - 10:02 PM |