![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Core Dweller ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 991 Регистриран: 31-March 09 Град: Горна Малина Потребител N: 3337 ![]() |
За мен най-железен си остава 98,цели 6 години без реинстал издържа старата кошница...И не беше виждала антивирусна никога(може би заради това)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 358 Регистриран: 14-June 09 Потребител N: 3454 ![]() |
Междудругото сглупих да сваля един туулбар от Фейсбук за някви усмивки иконки некви и сега не мога да го махна !!! Преинсталнах модзилата ама файда никва ! Чудя се дали да не си сменя браузъра, щото много медразни тоя туулбар !!!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1366 Регистриран: 13-June 10 Град: София Потребител N: 3861 ![]() |
^^За това Free BSD rules.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
Трябва ми key за ArtensoftPhotoCollageMaker-1.1
Някой някаква идея? Или пък за друга такава програма, която прави фотоколажи? -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 720 Регистриран: 29-April 10 Потребител N: 3818 ![]() |
Хора, имам спешна нужда от помощ.
Не знам как и кога, но някой е инсталирал на компютъра Windows Work Checker и въпросната фалшива антивирусна програма блокира всичко. Затваря мозилата, операта, гугъл хром-а и дори експлоър-а. ![]() Цяла сутрин се занимавам с въпросната програма и до известна степен имам напредък- открих малка вратичка в програмата, от която влязох в интернет само че с много по- ограничено "сърфиране".. даже за да върна страницата назад, трябва да рестартирам компютъра. ![]() ![]() ![]() Рових се из системните файлове, но нищо не намирам (вероятно файлът, който търся, носи друго име). ![]() ![]() А за времето, което си издействах из интернет, се рових из различни сайтове, за да открия как да премахна този "звяр", който цял ден ми ходи по нервите. И така, дръпнах си Spywere Doctor- а ии следвах някакви инструкции.. сканирах, но за мое нещастие, за да махна откритите от "доктора" вируси и инфекции, трябва да платя, а не мисля да давам пари за глупости. Уж "free", ама хайде де.. ![]() И така, понеже не разбирам кой знае колко, ако може някой да ми каже как да махна тази "напаст" от компютъра, без да се стига до преинсталиране. А, забравих да кажа, че съм с Avast ии докато "докторът"(Spywere Doctor) сканираше за "'вредители" ;d, антивирусната(Avast) отчиташе на няколко пъти вируси (червеи). btw: Четох и как може би "злата" програма(фалшивата антивирусна) е попаднала на компютъра.. но все пак нямам спомен да съм теглила нещо такова. ![]() Ще съм много благодарна на всеки, който успее да ми помогне (или поне опита). ;] -------------------- Are you watching c l o s e l y ? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 720 Регистриран: 29-April 10 Потребител N: 3818 ![]() |
^ Благодаря. Аз този сайт го четох.
![]() Засега програмата изчезна. ![]() ![]() ![]() ![]() П.П. ако някой е имал такъв проблем и желае да сподели опит, би ми било от полза. ; ] -------------------- Are you watching c l o s e l y ? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
И'ам един въпрос, другари/ки.
Включих една ел. китара, успях след някви глупости да й изкарам звука от колонките през лайн-ина (нямам кинти за по-окей неща в момента), НО незнайно защо звучи само от дясната, макар да не съм променил така нещата. Отделно нещо дисторшъна от софтуеъра не мога да го подкарам, сякаш не ми засича китареската. Аз че съм тъп, съм относно това, ама някакви предложения? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 524 Регистриран: 8-July 08 Потребител N: 2846 ![]() |
Китара - 1/4 кабел - 1/8 преходник - лайн ин?
Звука на китарата е моно. Можеш да пробваш леко да дръпнеш жака от входа, докато чуеш сплитнат сигнал. Можеш да пуснеш през мик ин, който сплитва моно сигнала. Можеш да си купиш 1/8 стерео преходник за някакви стотинки от близкия магазин за китари/електроника. За левче-два - от Конрад до Прагата, които са по-здрави. Можеш да си купиш за 40-50 външно USB на берингер. За 90-100 се мотаят на старо и други. Можеш да записваш моно, да копираш трака и да го панваш ляво и дясно. Какъв е софтуера. Чуваш само натуралния звук на китарата без ефекти или има и ефект, но не се чува силно? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Това добре горния параграф, ще се пробва.
Инак за софтуера - гитар риг и едно което е гитар fx box, ефектите от тях обаче не ги чувам и не се добавят. Може да е нещо от саунд настройките, но не ми се получава. (amplifier и дисторшън говорим) -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 524 Регистриран: 8-July 08 Потребител N: 2846 ![]() |
Кажи дали излиза звук.
Иначе, за свирене директно в мик ин-а е хубаво да си изтеглиш ASIO драйвъри. После отваряш гитар риг и понеже не си го спомням, защото не го ползвам, не мога да ти кажа точно къде, но някъде из настройките трябва да има input device или driver technology - избираш ASIO и direct input. FX Box не знам даже какво е. Ако си метнеш Revalver 3 или 3.5 директно ще ти дам настройки. Засега с него най-много ми допада звука от софтуерите. Музикант-ът е мястото. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
Skid Row
-------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
Трябва да преведа кратък текст от български на английски (и да се запази смисълът ест.). Има ли някакъв софтуер, който превежда цели изрази и би бил подходящ?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Babylon, според мен, е най-добрата програма за преводи, което в никакъв случай не означава, че е безгрешна, де...
Между другото и на мен ми трябва някоя превеждаща програма, но от френски, така че ако някой има идеи, моля да помогне. -------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
Благодаря, оправих се въпреки сложния текст. ;]
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
2 + 2, оправихме се, мерси много!
Аз като го оправих това получавам друг кур - постоянни крашове от различни по вид програми - Garena, YouTube често засича и трябва да рифрешвам, някоя и друга глупост крашва. Директен реинстал на уиндоуса или да пробвам нещо друго, с антивировете не се разбрахме относно това как стоят нещата? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() 卐 Misantr☣p☣lis 卐 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2524 Регистриран: 4-November 08 Град: Valhall Потребител N: 3087 ![]() |
^ я пусни някакво инфо за таз твоя USB китара, че ме заинтригува (я марка, я цена, я от де я купи). Че ми се иска и на мене да пробвам да сътворя нещо. А и също така искам да те питам каква ти е саунд картата и колонките?
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
2 + 2, оправихме се, мерси много! Аз като го оправих това получавам друг кур - постоянни крашове от различни по вид програми - Garena, YouTube често засича и трябва да рифрешвам, някоя и друга глупост крашва. Директен реинстал на уиндоуса или да пробвам нещо друго, с антивировете не се разбрахме относно това как стоят нещата? Чакай, че аз забравих какво точно беше. Значи имаш стерео звук без латенция? За крашване, пробвай докато свириш, да не играеш в гарена, хахах. Принципно, единственият проблем, за който се сещам, който да прави подобни неща е голямо натоварване на cpu-то. Всякакъв софтуер, без значение дали си го заредил като стенд алоун или в някакъв DAW като VST, трябва да товари процесора на 20-25% само той. Пробвал съм на екстремни компютри, където стига до 60%, но нямам друга идея защо крашва. За антивирусните не разбрах въобще какъв е проблемът - и те крашват или блокват софтуера? И в двата варианта, не трябва да става така. За да си намериш най-подходящия звук, пробвай различните софтуери и различни кабинетни импулси, които доста ще отпушат звука. ^ я пусни някакво инфо за таз твоя USB китара, че ме заинтригува (я марка, я цена, я от де я купи). Че ми се иска и на мене да пробвам да сътворя нещо. А и също така искам да те питам каква ти е саунд картата и колонките? Стандартна китара -> стандартен китарен кабел с два 1/4 жака - единият в китарата, другият -> 1/8 стерео преходник -> line in/mic in на вградената звукова карта на компютъра -> китарен софтуер (Amplitube, Guitar Rig, ReValver, Pod Farm) -> звук. ASIO драйвъри за борба с латенцията. Нойз гейт и внимателно с гейна за борба с шума. Това е общият вариант. Хубавият е да си купиш външна аудио карта, като USB-тата определено не са най-подходящи, но са по-евтини и вършат работа. Вървят на цени от 40-50 лева (Behringer с един китарен жак в USB вход на компютъра) до колкото можеш да отделиш. Има и USB китара, за която нямам никаква идея как действа, но се съмнявам, че е особено качествена. Все пак става дума за инструмент, не за поялник. Принципно, късмет е ако компютърът върви с някакво Audigy, понеже на повечето хора саунд картата им е последна грижа като си купуват настолен за вкъщи. Отделянето на 200-300 кинта за една външна аудио карта решава повечето главоболия. Това е бейсикът на свиренето на живо вкъщи без амп. За записване и обработка вече става по-сложно и не съм аз човекът, който да обяснява, понеже нямам много опит. За повече - guitarampmodeling.com. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Нее, не, аз говоря странично от китарата.
компютърът като цяло се прави на гъз и не мога да открия точно защо и в крайна сметка сигурно ще преинсталирам 7цата. постоянни крашове, по-бавни процеси, няма откъде толкова да е натоварва. вируси...окей, ама не откривам нищо. Зераксе, 2+2-ката си го обясни ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() In search for my Eloise... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3314 Регистриран: 16-October 05 Град: Планета тип 13 Потребител N: 977 ![]() |
От много порнаж сигурно си го набъкал с вируси и троянци.
Иначе ако имаш хубаво кубе, директно с микрофон може да си я записваш, а по-хубавите модели си имат и line out за запис. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Таа, проблем. Firefox-a ми се измести надясно. Половината от всяка страница не я виждам. Някакви идеи какво да правя?
-------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() In search for my Eloise... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3314 Регистриран: 16-October 05 Град: Планета тип 13 Потребител N: 977 ![]() |
Снимка?
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 399 Регистриран: 5-July 07 Потребител N: 2200 ![]() |
Смени си браузера с нещо по-читаво.
-------------------- Bury me in a nameless grave...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Това и направих, всъщност. Google chrome ме кефи. Сигурно някой ще го оплюе, де, но аз като не много разбиращ, съм доволен. Засега с него оставам.
-------------------- Historia vitae magistra
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Core Dweller ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 991 Регистриран: 31-March 09 Град: Горна Малина Потребител N: 3337 ![]() |
Имам чувството, че колкото по-малко разбираш, толкова по-добре се чувстваш с дадена програма (браузър).
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
^^ Chrome си е идеален - лекичък, без излишни натоварващи глупости и въобще удобен интерфейс. Ползвам го от доста време и засега съм най-доволна за сметка на всички останали браузъри. С леката забележка, че Shockwave крашванията си бяха дразнещи, но успяха да ги закрепят в последната стабилна версия (12.0.742.112).
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Някаква идея за програма, с която да мога да отварям файлове с разширение epub?
Edit: Намерих си. -------------------- Historia vitae magistra
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 122 Регистриран: 17-July 11 Град: Добрич Потребител N: 4127 ![]() |
Scion of storm, според мен компира ти се прави на гъз, понеже си със седмица. Това, че е най-новото не означава, че е най-доброто. Имал съм доста проблеми със звука при седмицата. Забелязал съм, че си инсталира драйверите така, както и кефне. В смисъл-частично инсталира драйвери, при което после някои неща не работят коректно. Освен това седмицата е направена за корави машини с 4-ядрени процесори и мнооого рам. При компютри с 1-2 GGB рам и 2-ядрени процесори, в един момент се започва сбъгясване. Крашове, грешки, циклене...макар и в началото да върви гладко. Затова едно ХР 64 битово ще ти дойде добре, само трябва да видиш дали хардуера ти има драйвери за 64 bit.
-------------------- Не всичко, което има бузи е лице!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Освен това седмицата е направена за корави машини с 4-ядрени процесори и мнооого рам. При компютри с 1-2 GGB рам и 2-ядрени процесори, в един момент се започва сбъгясване. Крашове, грешки, циклене...макар и в началото да върви гладко. Въобще не е вярно. На най-слабото Core 2 Duo с 2 GB RAM седмицата си върви без грешка. Вече ако ще я товариш с последните игри, наистина ще й трябва хардуер, обаче това важи със същата сила и за XP-то. А колкото до крашовете и грешките, те обикновено са причинени от задклавиатурното устройство и доста по-рядко от самата операционна система. ![]() P.S. 64-битовото XP е сред най-големите провали на Microsoft изобщо. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 122 Регистриран: 17-July 11 Град: Добрич Потребител N: 4127 ![]() |
Както се казва в една стара поговорка - "Не питай старило, а питай патило"! Доста съм и сърбал попарата на седмицата. По-скоро бих казал, че тя е пълния провал ма Microsoft. Има голям проблем с така нареченото "интуитивно" инсталиране на драйверите, което те кара после часове да оправяш каши за да си ползваш всичкия хардуер. Последните ми премеждия с Windows 7 Professional бяха, че едва успях да накарам режещия плотер да тръгне, макар да бях инсталирал драйверите. Контролера на цифрово управляемата фреза въобяе не сработи. Получи се и конфликт между CorelDRAW и Ucancam. Предния ми панел с жакове въобще не го разпозна...все едно няма такъв. Ровенето в биоса също не помогна. Накрая си върнах старото 64 битово ХР, което никога не ми е създавало проблеми и всичко си тръгна, като по часовник. А първия ми сблъсък със седмицата беше на стария ми компир, който беше с 2 GB рам и 2-ядрен процесор. Реших да си сложа една аеро тема и след няколко дни прозрачността изчезна, започна да ми дава някаква грешка и да иска рестарт. Може да е било и от смата тема, но хардуерния проблем си остава. Така че аз бих препоръчал на хора с повече хардуер, на които не им се губи излишно време да си карат на ХР.
-------------------- Не всичко, което има бузи е лице!
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 8th July 2025 - 08:54 PM |