Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Хардуер/Софтуер, проблеми и въпроси
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23
KingSlayer
По съвет на WOI се прави тази тема, където да се разискват щайгите и доматите са се червеите в тях smile.gif
"Случайни глупости" си е за случайни глупости, а това определено са "Неслучайни глупости" biggrin.gif

Та да си продължим болната тема за огромните пиксели на плазмите и всъщност точки ли са те или футболни топки laugh.gif
Mort
Мда, чудесно. И да си продължим разискването за телевизорите и мониторите.

Цитат
LCD и TFT е едно и също наименование. Разликата между тях и плазмата е доста голяма. В сайта по горе е описана доста добре разликата. Моето мнение е, че докато не влезе в Европа Хай Дефинишън сигнала (2010-2012 г.), няма смисъл да се купува такъв вид телевизор. За обикновенния кабелен сигнал по добро от СРТ телевизора няма (става въпрос за обикновенния кинескопен телевизор).
Единствения фрапиращ минус на плазмата е, че по малък ТВ от 37 инча няма.

П.С. PIONEER са измислили плазмата като технология и произвеждат само нея. Цената на тяхните ТВ е доста по висока, защото се правят само в Япония, а и имат доста иноваций в тази свера.
За повече инфо; http://www.pioneer.eu/eur/products/62/index.html

А ако искаш наистина да си купиш такъв ТВ до 2000 лв. това е добър вариянт. http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09026368

Това за LCD и TFT е моя грешка, по принцип исках да питам за разликата между LCD и плазмата. Относно хай дефинишън телевизията - все ми е тая, аз така или иначе телевизия не гледам. Просто си имаме вкъщи нужда от нов телевизор и не виждам смисъл отново да се купува CRT кютук. Друг плюс в полза на хай-деф телевизор е не толкова самата телевизия а възможноста да си пускам хай-деф DVDта, било то от такова устройство (не знам вече дали ги има Blu-Ray устройствата и у нас, но предполагам ще се появят скоро). Другото е, че мога да си пускам филми на него от самия комп, картата ми вади хай-дефинишън сигнал, поне тъй пишеше някъде из характеристиките й. Иначе благодаря за информацията. Ще го проуча този модел на Panasonic, иначе на мен ми хвалят много Samsung, специално като съотношение цена-качество. Някакво наблюдение върху марката имаш ли?
Иначе с мойто, ненабито за тези неща, око смея да твърдя, че до 37 инча е по-добре LCD именно поради това, че на плазмите им се виждат пикселите от близо, т.е. явно са предназначени за потребители с достатъчно големи помещения и възможност да гледат по-отдалеч.
Virgin_Steel
Да сравняваш плазмата с някво LCD е като да сравняваш колело с частен самолет, единствената им прилика е, че се използват за превоз...
Mort
Абе доколкото четох в последно време LCD технологията се развива значително по-бързо и определено е доста конкурентна на плазмата.
RazorJack
Абе вие хубаво ги бистрите плазмите ама на някой направи ли му впечатление че тоя мит и реалност е абсолютна глупост:
http://www.plasma-lcd-facts.info/myths/response/

Тва размазване на снимките долу няма абсолютно нищо общо с response time-а на дисплея на който гледаш. То се получава щото сигнала е интерлейснат и при деинтерлейсинга ако има голяма разлика между двете полета просто така се вижда и каквото и да е време на реакция да имаш пак ще е замазано.
Да не говорим че честотата на сменяне на изображението си е стандарт и ако имаш много по бърз дисплей нали се сещате че нищо няма да се подобри smile.gif

направо ме е страх да продължа да чета тоя сайт че кой знае на какво мога да попадна laugh.gif
Virgin_Steel
Изобщо не е глупост, цял свят го знае, не се излагай, Мишо.
gad
Плазмената технология позволява изработването на далеч по-големи дисплеи от тези при използването на LCD. За качеството не съм се интересувал ама за плазмени монитори не съм чувал, за разлика от LCD телевизори.
Mort
Цитат(Virgin_Steel @ May 11 2007, 10:48 AM) *
Изобщо не е глупост, цял свят го знае, не се излагай, Мишо.

Може и така да е, но в сайта е обяснено много банално и просто (явно така искат да убедят третокласници), а надали тези системи могат да се обобщят толкова опростено.
Virgin_Steel
Ами не е много сложна, едната технология е проста и евтина и изобщо не търпи развитие, другата е скъпа и качествена. Затова дадох пример с колело и частен самолет по-рано!
Nikola Bathory
аз пък си имам CRT монитор супер як вкъщи! icon_headbang[1].gif
ludspamer
Уин виста за 2минути smile.gif
http://www.vbox7.com/play:06ff9bd8
conguestadors
Mort, Samsung правят добри LCD телевизори, но според мен Panasonic са по добри. Това е мнение на Китов, собственик на верига магазини Техномаркет и вносител на двете марки.
Този сайт е напълно достоверен, твърдя го защото много добре познавам двете технологий, но наистина разликите най-фрапиращо се виждат при наличието на Хай Дефинишън.
Beerzebub
Цитат(conguestadors @ May 11 2007, 07:50 AM) *
Технологията е много скъпа. Ако се направи малка плазма, тя няма да излезе по евтино, а може дори и по скъпо. Не е заради пиксилите, те се виждат по един и същ начин, независимо от размера.

?!?!

Я отиди много близо до работеща плазма. После направи същото с евтиния домашен CRT монитор. Да видиш как няма разлика.
conguestadors
CRT телевизора няма пиксели в този си вид, който имат плазмата и ЛСД.
Beerzebub
Говоря за резолюцията. LCD технологията позволява да се съберат повече пиксели на единица площ.
conguestadors
Количеството пиксели и в двете технологий е едно, разликата е, че при ЛСД те се осветяват от една лампа отзад, а при плазмата всеки пиксел излъчва собствена светлина и това спомага за излъчването на най-дълбокото черно.
gad
технологии

ако се чудиш как да познаеш коварното Й - стадий и стадии, единствено и множествено число, в доста случаи върши работа.
Beerzebub
Цитат(conguestadors @ May 11 2007, 08:53 PM) *
Количеството пиксели и в двете технологий е едно, разликата е, че при ЛСД те се осветяват от една лампа отзад, а при плазмата всеки пиксел излъчва собствена светлина и това спомага за излъчването на най-дълбокото черно.

Явно няма да мога да те убедя в обратното... biggrin.gif

И черното при плазмата е дълбоко не защото всеки пиксел излъчва собствена светлина, а защото всеки може да бъде изключен напълно. Поляризиращият филтър при LCD панелите пък все пак пропуска нещо и в най-добрия случай тук черното е много тъмно сиво.
KingSlayer
При ЛСДата пръчката е че имат определен брой пиксели (максимален) и когато се опитате да си вдигнете резолюцията "изкуствено", повече от колкото позволява стандарта, просто нищо не става laugh.gif Можете да я намалите, но какъв ще е смисъла ако макса ви е примерно 1024/768. Само размазва образа (защото прегрупира пикселите) и се появяват едни такива шибани и още толкова неприятни петънца (определено ги знаете). Стандартите в момента май бяха: XGA - 1024/768, SXGA - 1280/1024, QXGA - 2048/1536, QUXGA - 3840/2400. Тоест по-голяма резолюция от тази не можете да си пуснете. И къде е пръчката? Дървото е там, че ако имате ЛСД горе-долу стандартно SXGA не можете да го пусмете над 1280/1024. Тва хубаво. Да речем че е 17 инча. Както става ако си вземете 19 инча. Става че пак няма да можете да го блъснете над тази резолюция, че и при 20 и нагоре инча. Тоест пикселите (като размер, заради разтоянието) ви се увеличават и почвате да ги виждате, защото те не могат да си увеличат броя (както при ЦРТата) а само разтоянието между тях в зависимост от размера. Излиза че колкото по-голям монитор - толкова по-зле. А всички взимаме голями заради филмите. Ако искаме хубав образ без да зяпаме точки трябва да търсим нещо от сорта на WXGA или QXGA и нагоре, ама там са дебели цифри. По тоя повод, аз съм работил на 7 инча лаптоп с WXGA - е няма ви казвам за ква кристална картина говорим и с лупа не се виждат пикселите. Ама кво правим ако беше 17-ка laugh.gif

Нема такъв идиот - колко изписах не е истина, утре пак че ме заболяха очите от протоните laugh.gif
Sirenia_fan
А ако може някой да напише каква е разликата между телевизор и монитор, защото на мен ми омръзна всеки ден да обяснявам на някой малоумен клиент, че това, през което си ГЛЕДА пощата не е телевизор, а монитор и когато ме пита каква е разликата аз да му обяснявам и накрая той пак да ме пита "И каква е все пак разликата?". evil2.gif evil2.gif И ако някой от вас я напише мисля да я залепя на входа на залата с огромни букви.
RazorJack
ае телевизора е монитор с тунер laugh.gif най просто казано.
Virgin_Steel
Ще подведеш още повече така и така необразованите хора...
KingSlayer
Съвсем грубо и от техническа гледна точка, телевизора наистина си е монитор с тунер, който му трябва за да декодира сигнала smile.gif
Virgin_Steel
Мислиш ли че всичко, което му трябва на един монитор е тунер? И мислиш ли, че тунера е това , което 'декодира' сигнала? Много смело изказване от 'техническа гледна' точка, но нещата далеч не са такива, особено в по напредналите технологии.
KingSlayer
В по-напредналите технологии почти няма разлика между монитор и телевизор. Не бъркай това. Идеше реч за хора дето си нямат идея и бъркат монитора с телевизор (на мен постоянно ми се случва). Колкото до тунера - ДА това е устройството което декодира хардуерно сигнала - пробвай да ме убедиш в обратното, както и в това, че от техническа гледна точка основната разлика не идва точно от този компонент cool.gif
Virgin_Steel
Приятел, много си назад с техниката sad.gif Защо да те убеждавам в нещо, за което ти си чул от някой твой връсник, а аз го работя bye.gif
KingSlayer
ахахаха работиш баба ми laugh.gif Незнам само като довод или обяснение да го приема laugh.gif laugh.gif
RazorJack
да бе верно аре спеца вместо да казваш постоянно кой греши що не вземеш да ни обясниш как стоят нещата whistle.gif
Virgin_Steel
Абе пич, на къф език да ти го обясня, като гледам на какво ниво си приказвате тука и най-простите термини няма да ме оправят, а естествено ще си загубя времето. А тоя пубер-келеш да дойде да види къде работя ако иска и да донесе не баба му, а някоя хубава сестра... Голем задклавиатурен герой на не повече от 16 годинки, пъпчасал, учещ вероятно за гимназиялен изпит със съчинения по литература.Айде оставям те да си мислиш,че телевизора е монитор с тунер! Нета не е 4 декара та да не можеш да се научиш , просто си достатъчно ограничен дори да не потърсиш преди да спориш.
lodborg
Цитат(Virgin_Steel @ May 14 2007, 09:17 AM) *
А тоя пубер-келеш

Цитат(Virgin_Steel @ May 14 2007, 09:17 AM) *
Голем задклавиатурен герой на не повече от 16 годинки

Тия двете за KingSlayer ли се отнасяха?!?! laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Даа, KingSlayer - пуберът на 16 годинки. no.gif

[offtopic] Днес докато размишлявах стигнах до едно заключение за две великански групи: Virgin Steele (почти)= Iron Maiden! Или поне се доближават.
RazorJack
Цитат(Virgin_Steel @ May 14 2007, 07:17 AM) *
Абе пич, на къф език да ти го обясня, като гледам на какво ниво си приказвате тука и най-простите термини няма да ме оправят, а естествено ще си загубя времето.

деба самочувствието деба laugh.gif не че нещо ама ставаш смешен с такива изказвания biggrin.gif
Virgin_Steel
Добре ве Мишо, като се видим довечера ще ти обясня. А чисто и просто незнам кой е смешен ама тука 8 колеги ви се заливат от смях на глупостите. А и мисля, че ти много добре знаеш какво и къде работя и тука не са ме взели щото съм много хубав, а самочувствие никога не е излишно особено когато има покритие. Ае със здраве...
KingSlayer
Ей индианец, ако ти бях шеф щех да те уволня. Толкова кадърни и млади хора има, които ще те заместят с кеф - връзкарче ниедно. Дали това да се дуеш тука не е производно на някаква комплексарщина или просто нямаш какво да кажеш и използваш факта, че бачкаш хардуер като довод.
Що ли ти се връзвам и изобщо пояснявам - незнам:
http://tv.about.com/od/frequentlyaskedques...ffTVMonitor.htm
Virgin_Steel
Ква комплексарщина, аз си изкарвам хляба и бирата с това, а ти ми даваш некви сайтове тип Idiot Guide и продължаваш да си ми адски забавен smile.gif Ела ме замести като можеш, ама с тия сайтове дето ти казах че са правени за чикиджии по матрицата, за които всичко що свети е лампа трудно ще стане... и тва доживях, да ми дадат FAQ да чета прилики и разлики.Я се погледни че и за тунера си се осрал...
хахахахахаххахХАхаххАХхАхХАхаХХА
Beerzebub
^ Добре бе, вече не знам колко поста не пропусна да се подиграваш на останалите, без да дадеш конкретен отговор на въпроса който ти зададоха поне 5 пъти. После мръкнаш защо отношението във форума към тебе било негативно. Заслужаваш си го отвсякъде, пич.
Virgin_Steel
Добре ве 'пич', а нужно ли е 5 пъти да повтарям, че обясняването на разлиакта между монитор - телевизор е трябвало да стане още в основното училище? Всеки, който е заинтересован да чете и ще разбере кой прав - кой крив.Пък и не мисля, че ще е в полза от някой.В предната тема като доказах, че бях прав ми се изтри мнението за да не се бил злепоставяли хората...
Beerzebub
Трудно е, а?
stage
Virgin_Steel
Кое е трудно, да ти обясня, че освен системата за лъчевата тръба CRT-тата нямат нищо общо в електрониката ли? Да ти кажа , че тунера трябва да се оправлява, да ти кажа къде се запаметяват настройките и програмите ли? Да ти обясня схемата за приемането на ВГА честотния сигнал ли? Кое е общото , вижда го че вади образ и това е, значи е едно и също! В новите ЛСД-та знаеш кое е графичния процесор? Ами при мониторите...


Цитат
Technically, a television has tuners; a monitor does not.

до там ли стига образованието на някой хора? Браво bye.gif
RazorJack
оф аре стига вече че ицо ше трябва да се намеси ако продължи така smile.gif

за тунерите - еми най просто казано си е баш както казах. Ясно е че има и други разлики ама тва че ти поправяш монитори и се кефиш да навлизаш в технически детайли дето другите може да не ги знаят кво значи? Че то всеки човек може да навлезе в нещо дето ти не знаеш ама не го прави ...
Beerzebub
^^ Не, пич, можеше просто да напишеш това в по-по-по-предния си пост, вместо да ръсиш тъпизми и да правиш бездарни опити да се изтъкнеш.


Цитат(Virgin_Steel @ May 14 2007, 01:13 PM) *
схемата за приемането на ВГА честотния сигнал

Начално училище викаш...
Разбрахме, че се имаш за много интелигентен.
Virgin_Steel
Идеята ми, че преди години като казах на един абонат, че телевизора бил монитор с тунер той не спря да ме тормози как искал да си направи 36"-овото ЛСД - Монитор и 22" Нек на телевизор за детската стая.Точно поради тази причина се намесих.Ако искате, обяснявайте го така на хората, разлики има МНОГО и незнам как не сте забелязали ТВ Аут и ПС тунери нямате ли да видите за какво говоря....

Beerzebub, не е важно кой за какъв се има, а това какъв е wink.gif Аре с мир и здраве, нема да мине една тема дето някой да каже 'абе объркал съм се' ' не бях прав' , спорите до дупка и после се чудите защо видиш ли някой ти се надсмива на нивото.Имаше една приказка ...

Never argue with a fool, they will lower you to their level and then beat you with experience.

Никой не наричам глупак в случая, глупав е само тоя дето не иска да осъзнае незнанието си и да се поправи.А незнанието от своя страна изобщо не е глупост особено като не спориш на празен ход.
gad
Цитат(RazorJack @ May 14 2007, 11:23 AM) *
... ама тва че ти поправяш монитори

Mort
Цитат(Virgin_Steel @ May 14 2007, 10:59 AM) *
А чисто и просто незнам кой е смешен ама тука 8 колеги ви се заливат от смях на глупостите.

Селският идиот и неговите приятели laugh.gif ! Наистина момче понякога прекаляваш, а и малко по-скромно със самочувствието. Като не можеш да общуваш нормално с хората и да отговориш на елементарно питане, а не да се дуеш без покритие, можеш спокойно да си замълчиш. Темата е и за хора, които не разбират много и просто искат да научат нещо, а не някакви самозвани специалисти да се самоизтъкват колко са по-умни от останалите. А с глупостите изписани от теб, на които сме се смяли целия форум, не вдъхваш особен респект, по които и да е въпроси.
Virgin_Steel
Поздравявам те с предния ми пост по темата, а и няма да е зле да не се дуеш без покритие. Още един задклавиатурен герой...
Nikola Bathory
хихи, страшно ме кефи като се скарате така, особено така селски! icon_headbang[1].gif bowdown.gif
Warrior Of Ice
Темата не беше направена с идеята да бъде поредната, в която някои хора да избиват комплекси. Бъдете така добри тук да обсъждате техническите въпроси, на които е посветена, а за другото ползвайте лични съобщения.
lodborg
Много съжалявам за спама ми, ще е последен в тази тема. Просто в момента преливам от щастие в този велик за любовта ден, в който на мъката ми беше сложен край. Както вече казах:

Цитат(lodborg @ May 14 2007, 09:22 AM) *
Virgin Steele > Iron Maiden! Или поне се доближават.

Бих искал да благодаря на замесените лица, но се опасявам, че ще го приемат като обида, докато всичко, което аз тая към тях в момента е безрезервна любов... Последен спам от мен.
Virgin_Steel
Смея ли да ти кажа, че нямат нищо общо, пак ще ми изтрие поста админа... шо не ме банне, нема ли да е по-лесно? wink.gif
Warrior Of Ice
Венци, излез от наркотичния делириум и си купи нов хард диск най-сетне... Кой нормален човек записва 500 гигабайта музика на DVD-та?


Цитат(Virgin_Steel @ May 14 2007, 03:49 PM) *
Смея ли да ти кажа, че нямат нищо общо, пак ще ми изтрие поста админа... шо не ме банне, нема ли да е по-лесно?

Не се стараеш достатъчно. happy.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.