Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Хардуер/Софтуер, проблеми и въпроси
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23
ZerraX
Абе, чудя се съществува ли аддон за мозила, който да ми маркира линковете, в който съм влизал. Най-вероятно ще кажете, че това го прави самият браузър... но при мен явно има праблем защото преди ми ги маркираша вече използваните линкове, а сега не иска >,< Предполагам, че проблемът дойде от една игра, по точно след нейната деинсталация даже шрифта ми се прецака и сега всичко го виждам болднато >,< Много досадно.
Megadeth
Такъв аддон няма как да има, защото е функция на браузъра, но ако ти се преинсталира..
crazyfan_metal
http://support.mozilla.com/tiki-view_forum...5&forumId=1
ZerraX
^ tnx за линка, но в Tools не намерих такова нещо, но както и да е. Сложих 1 аддон (Link Visitor) и линковете се маркират, но за някои сайтове си остава проблема, дори ръчно да пробвам да ги маркна с командата "mark as visited". Възможно ли е самият сайт да е така направен? Или малкият проблем с шрифта (всичко виждам в болд...) стои зад проблема.
crazyfan_metal

Някои сайтове го могат това, така че споко smile.gif.
Иначе за болднатия шрифт според интернет твойте шрифтове на джама са прецакани и тука дават някво линкче, дето уж ги оправяло http://sourceforge.net/projects/corefonts/...32.exe/download
ZerraX
Не ще мамицата му. Но както и да е. Благодаря все пак за помоща, но се е видяло, че трябва да му бумна 1 формат на уиндоуса и по живо - по здраво, без това от отдавна е нещо недъгав.
MetallicaAntiFan
Здравейте, можете ли да ми предложите програма за разкрояване на ПДЧ плоскости. Става въпрос за мебелистика.
Chimera
За кой ли път...имам нужда от помощ.

Преди час инсталирах Spybot SD и дадох премахване на съмнителните файлове (повечето бяха double click, etc бисквитки). Оттогава не мога нормално да се логна във фейсбук. С другите сайтове засега нямам проблем, но фейса ми дава "connection was reset" на 2 от 3 логвания. Да не говорим, че всеки път, когато дам log out става същото. Пробвах да възстановя "поправените" от спайбот файлове, но не стана. Хелп, ениуан?
Megadeth
За да локализираме проблема, пробвай с друг браузър да се логнеш. Също така може проблема да е със самия сайт.
Chimera
Предположих, че може да е нещо със сайта, из нета и други пискат. Но мои приятели си цъкат без проблем. Пробвах с Опера, там пък дори не се зареди... Ако е от сайта ще е ебати съвпадението.

Едит: Съвпадение, от сайта е:д
gadabout
Абе, тествам в момента Google Chrome и ми се вижда много приятен.
Някой да сподели мнение?
MetallicaAntiFan
Прилича ми малко на Експлорера, затова не ми допадна много. Аз си предпочитам Модзилата smile.gif
crazyfan_metal
Ако търсиш нещо семпло, което върши работа без настройки, ще ти хареса smile.gif. Но лошата му страна е именно тази, защото практически няма възможност за някакви настройки и адони. Пък и от моята субективна гледна точка е по-бавен от лисицата.
MetallicaAntiFan
Бавен е, като Експлорера.
MetallicaAntiFan
Можете ли да ми кажете някаква програмка за конвертиране, че имам едни ремастерирани компакт дискове, а ми е жал да ги драскам. Искам да си конвертирам песните от диска на ФЛАК, ако е възможно или висококачествени МП3 - ки.
Warrior Of Ice
Easy CD-DA Extractor е доста добър избор за конвертиране във всякакви аудио формати, поне на мен ми върши идеална работа.
sharon
Преди време я ползвах и аз, не е лоша. Ако си падаш по-перфекционист, давай с EAC, стига да ти се занимава да го настройваш, разбира се (инфо). Оттам отправната точка (ултимативно спрямо желаното качество) ти е .wav, конвертираш извлеченото с Razorlame и си готов. Отделя доста повече време, но резултатът е на 6.
MetallicaAntiFan
Цитат(Warrior Of Ice @ Aug 12 2009, 11:54 AM) *
Easy CD-DA Extractor е доста добър избор за конвертиране във всякакви аудио формати, поне на мен ми върши идеална работа.

Тъкмо търсех програма за конвертиране. Веднага свалям!
Aglarana
Имам огромен проблем. Дано се появи някоя благородна личност и помогне..
С Vista съм и явно трябва активатор, защото вече постоянно ми изписва, че изтича product key-а и т.н. Пробвах с единственото нещо, което ми се стори..правилно..в Замунда - http://zamunda.net/details.php?id=167845&hit=1. И все пак не става.. : ( Други идеи или предложения?
onnellinen
Имам голям проблем с wireless-a, връзката постоянно се разпада. Пускам лаптопа, трябва да го рестартирам, за да задам на ОС да търси мрежа, а после трябва да чакам половин час, за да се закача. Обикновено трябва да измъкнем кабела от рутера и да го вкараме пак, за да стане чудото. Някакви идеи? Рутерът е взет заедно с лаптопа (няква промоция). На майка ми лаптопът не прави такива проблеми.
И още един въпрос, има ли начин да задам някакъв минимум за трафик, защото в момента, в който брат ми пусне Warcraft, в най-добрия случай не мога да пиша в скайп. В най-лошия... нямам нет поне час.
gadabout
Цитат
Ами сега! Тази връзка изглежда повредена.

Google Chrome rulz
MetallicaAntiFan
Internet Explorer=shit/ Internet Explorer=Google Chrome --> Google Chrome=shit --> Mozilla Firefox>>>> Internet Explorer & Google Chrome.
Warrior Of Ice
Хайде стига вече с тази прехвалена Mozilla. Нито е по-лека, нито е по-бърза, нито е по-съвместима от последните версии на IE. Една Opera, например, лично на мен ми допада доста повече. От Chrome впечатленията ми са по-оскъдни, но ми се струва, че имат още доста да го оптимизират, преди да стане конкурентен на останалите.
Preacher
Нали трябва да сме интересни бе, как иначе?
crazyfan_metal
Хайде стига вече с тази прехвалена Опера laugh.gif . Наистина се навъдиха много фенбойс на лисицата, което е разбираемо, защото все пак масата от лаици откри, че има алтернатива на екслоръра. Тези, които твърдят, че лисицата е по-бърза, лека или съвместима, са от маркетинговия отдел на Мозила biggrin.gif . Това, което я издига над останалите, е възможността за разширения, които я превръщат в незаменимо средство за power user-ите wink.gif.
Warrior Of Ice
Уау! Голям пауър юзър ставаш, като си набуташ всички функции на ОС-а и софтуера в една програма. laugh.gif Не че нещо, но браузърът е средство за работа в Интернет - не за редактиране на документи, гледане на филми, програмиране и какво ли още не.
sharon
И аз съм си свикнала на Fox-a, нямам от какво да се оплача. Преди някакво време ми се наложи да се оправям с разни SP3 бъгове покрай XP-то, трябваше да се ползва IE (разбираемо), но капката преля, когато прочетох нещо от сорта на "последната версия, по дяволите!". Chrome не съм го тествала, за момента нямам и причини, така че си продължавам с Лисицата, да.
crazyfan_metal
@Warrior Of Ice: Нямам предвид това, а функции, които подпомагат браузването като цъкане на текстов линк, прецизен контрол върху табовете, перфектна интеграция с даулоуд мениджъри и теглене на embedded content, проверяване на уебмейл от браузъра, свестен адблокър и свестни скриптове, които променят страниците. Не ме разбирай погрешно, аз не съм противник на Опера, ползвах я когато нямаше други браузъри с табове, просто в днешно време много изостава от основния си кункурент, а конкуренцията е хубаво нещо за всички smile.gif.
conguestadors
От време на време ми изчезват всички задачи от уторента, някой да знае какъв може да ми е проблема?
onnellinen
V Мисълта ми беше няма ли вариант без качване отвън, него го знам smile.gif

Та, проблемът е следният:




Когато в Winamp ми тръгне нова песен, Wave автоматично се смъква почти на нула. По принцип звукът ми там е на 1-2/10, в Winamp също е някъде там. Wave никога не пада под общия звук (или аз не съм видяла).

Warrior Of Ice
Качваш я някъде онлайн (примерно в Imageshack), след което я постваш в [img] таг или като линк, ако е по-голяма.
Rolf
На работа от известно време се чувствам така:

Megadeth
Tва е по-яко :>
Mor Galad
Имам малък въпрос. Използвам антивирусна програма ЕSET NOD. Всичко като че ли изглежда наред, но когато пусна сканиране и отворя прозореца с детайлите за всеки файл, пред който мине програмата, се изписва еrror opening. Та въпросът ми е дали това е нормално или просто NOD-ът си минава през файловете без да ги сканира, защото не може да ги отвори? Във втория случай ми се струва, че няма да е лоша идея да си потърся друга антивирусна. Благодаря предварително за помощта.
Void KD
^Да, и аз имам същият проблем.
ludspamer
Копелета, помагайте!Туко що си пускам компа и ми излиза някфо съобщение "what did you insert in the green jack", където са си ми слушалките, ама беше ми избрало само майкрофон и без да искам дадох ОК.Оттогава нямам грам звук....сменявах слушалки, ръгах по други жакове, гледах по контрол панела саунд настройки, нищо не помага.Даже в девайс менижъра пише че сичко е ок.
А и с рестарт не се оправи suicide.gif
_TNT_
Преинсталирай саунд-а. Най-бързо ще стане. tongue.gif
Void KD
Имаш ли нещо такова инсталирано на ПЦ-то?(не обръщай внимание на 2та контрол панела... тва ми е от операционната система)

Ако да, пробвай пак да извадиш и да вкараш жака на слушалките/колонките и като го направиш би трабвало да те попита какъв жак си мушнал в съответния слот. Поне при мен така става всеки път щом сменям от колонки на слушалки.
ludspamer
^Нямам аз такова..
Копеле, прокълнат съм, заклеам се...
Са се оказва че и СД-рома не ми работи, шот пробвах 5-6 диска и просто не ми намира нищо, ДВД драйв си е празен винаги.Та въпроса е дали знаете някой драйвер който да дръпна от нета, че пробвах 5-6 различни версии на СаунтМакса от файлфронт и ми "driver not fount, please reboot and try again" или нещо от сорта.А първо ми викаше, че тряя да си пренистална стария!Уътъфъ?! suicide.gif

Едит:ребуутнах 1000 пъти, се същото..
Megadeth
Пишеш името на хардуера в гугле и след него сложи едно "driver" и свали най-подходящия. Преди това унинсталирай старите драйвери, посредством тази тема. Вътре е обяснено много подробно всичко. (Търсих я към 20 мин, за тва я виж!) Oбяснени са и доста други неща.
ludspamer
Ех оправих го най-сетне.От на асус сайта изтеглих драйвери, само дето ги теглих 1 час:<

Иначе мерси много за помощта, живи и здрави!
scion_of_storm
Предишният ми проблем с гасването / рестарта на компа се завърна фантомно, и доста странно.

Всеки ден към 7 се появява и продължава докъм 7 и 30 и 40. В този период е абсурд да мога да го включа, но извън него няма проблем. Само сега пак се появи, но се оправи за 3 минути.

Ама всеки ден, ВСЕ-КИ!

Втф? biggrin.gif

D.t.A.
Mor Galad
Наистина ли няма никой, който да знае какво се случва с този NOD?
MetallicaAntiFan
Нод-а е много скапан... Препоръчвам на всеки Avira AntiVir Personal - безплатна, лека и най - вече евфикасна. Сега всеки ще си каже - "Еми щом е безплатна не струва..." Има я в замунда, намерете я, ако искате. На мен помага, винаги намира ебани файлове когато тегля нещо. Мога да кажа, че Нод-а никога не ми е засичал подозрителни файлове, камо ли баш вируси.
Airin Of Ancelot
Цитат(MetallicaAntiFan @ Oct 26 2009, 07:46 PM) *
Нод-а е много скапан...

Ти да не си с версия 2? wink.gif 3 и особено 4 си пазят чудесно.
MetallicaAntiFan
Не мога да ти кажа с коя съм тъй като от месец-два съм с Авирата и съм много доволен, нямам намерение да я сменям.
Crafter
Един хардуерен въпрос към разбиращите.
Първо хардуерния - имам желание да възпроизведа сигнал (видео и аудио) от компютъра си на телевизора (един от последните модели на Sony Bravia). От бързата си справка с различни форуми стигнах до извода, че в последните години това се прави чрез HDMI, като по стандарта върви и аудио и видео. Аз, обаче, нямам никаква видео карта, така че явно ще трябва да си взема такава. Проверката из сайтовете на магазините за компютри ме доведе до Ati HD4550 или 4350.
Смятате ли, че изборът ми е адекватен? Имате ли други предложения? И чувствайте се свободни да ме поправите ако някое от разсъжденията ми е грешно.
MetallicaAntiFan
Сега, първо, съдейки по цената на видеокартата което е около 75-80лв, това може би е и сумата която ми могъл да отделиш, или греша?
Второ - само за HDMI ти трябва, никакво геймене? По принцип знам, че за свързване комп - телевизор, радеонките са идеални, НВидиа от друга страна са по - скъпи, съответно по - бързи, но ако няма да играеш е безмислено. Общо взето цените на двете Радеонки са около 50 и 70-75 кожи, така че която и да избереш според мен, няма да сгрешиш, всяка една от тях ще ти свърши работа.
Ще добавя, че сега като гледах нвидийте под 100 лв, няма кой знае какви карти, дървета общо взето. Аз казвам която и да е от радеонките. Като гледам даже са поевтиняли даже.
Crafter
Мога да отделя колкото е необходимо. Но игри не играя от както бях на твоята възраст и за това се ориентирах към тези карти.
Другият фактор е, че доколкото разбирам само продуктите на Ати могат чрез HDMI да пращат и саунд, което пък е важно за мен, защото искам да чувам аудиото точно от телевизора.
MetallicaAntiFan
Аз имам една НВдидиа и веднъж се бях опитал чрез нея да получа картина и звук на телевизора, но така и не стана. Въпреки, че видео картата може чрез HDMI, а и VGA да бъде свързана към тв-то. Атитата са много добри за това което ти ще практикуваш. Имам познат който е с радеонка някаква ХД серия и всичко е блестящо, когато оправлявам компютъра през телевизора. И пак казвам добър избор е това което си харесал, а и е на приемлива цена.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.