Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Хардуер/Софтуер, проблеми и въпроси
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23
onnellinen
Мерси. Обаче мога ли да го подкарам от флашката?
Megadeth
Ако кажеш на компа да буутва от ушите на баба ти, а там има инсталиран уиндоус, ще го подкараш от там.
onnellinen
Ок, нямам връзка с харддиска.
http://en.wikipedia.org/wiki/Live_USB това искам да направя.
Daddy`s Girl
Ако Bluetooth-ът ми не работи, има ли шанс да го оправя сама? Иии къде би могъл да е проблемът?
В краен случай май ще трябва да си взема USB кабел. dry.gif
Elf_s_karirana_riza
Ще се инсталира Мандрива на тази машина... дайте акъл за интернет настройки? unsure.gif
MetallicaAntiFan
Абе, трябва ми мнение за тези Ram Booster-и, E-Booster-и, които симулират наличието на повече рам памет в системата, съответно - по-добра производителност. Наистина ли успяват да "излъжат" системата? Появяват ли се странични ефекти, и - оказва ли влияние върху компонентите на конфигурацията като цяло?
stage
Не. Не.
Warrior Of Ice
Пълна измама са подобни софтуери, Пешо. wink.gif Няма да спечелиш производителност; най-много да ти направят системата нестабилна.
abydos
Windows 7 е най-малоумното нещо на тази планета. Бак то ХР.
ludspamer
7мицата я отричах дълго време, накрая викам да я погледна по-обстойно на сестра ми на компа и не съжалявам, че не съм сменял XP-то.
HateBreeder
За мен най-железен си остава 98,цели 6 години без реинстал издържа старата кошница...И не беше виждала антивирусна никога(може би заради това)
mordred
Междудругото сглупих да сваля един туулбар от Фейсбук за някви усмивки иконки некви и сега не мога да го махна !!! Преинсталнах модзилата ама файда никва ! Чудя се дали да не си сменя браузъра, щото много медразни тоя туулбар !!!
RunningWild
^^За това Free BSD rules.
pa®tci
Трябва ми key за ArtensoftPhotoCollageMaker-1.1


Някой някаква идея? Или пък за друга такава програма, която прави фотоколажи?
Daddy`s Girl
Хора, имам спешна нужда от помощ.
Не знам как и кога, но някой е инсталирал на компютъра Windows Work Checker и въпросната фалшива антивирусна програма блокира всичко. Затваря мозилата, операта, гугъл хром-а и дори експлоър-а. dry.gif "Пипа" и системни файлове.. а бе, почти всичко, което се опитвам да отворя.
Цяла сутрин се занимавам с въпросната програма и до известна степен имам напредък- открих малка вратичка в програмата, от която влязох в интернет само че с много по- ограничено "сърфиране".. даже за да върна страницата назад, трябва да рестартирам компютъра. brickwall.gif ;d Общо взето- "защитено" сърфиране biggrin.gifd .. отваря се сайт на Microsoft (добре, че има търсачка! bowdown.gif )
Рових се из системните файлове, но нищо не намирам (вероятно файлът, който търся, носи друго име). rolleyes.gif И по тази причина и в контролния панел (там, където се деинсталират и добавят програми) нищо не намирам. Отварях и старт менюто със скорошни документи/ файлове, но пак нищо. sad.gif
А за времето, което си издействах из интернет, се рових из различни сайтове, за да открия как да премахна този "звяр", който цял ден ми ходи по нервите. И така, дръпнах си Spywere Doctor- а ии следвах някакви инструкции.. сканирах, но за мое нещастие, за да махна откритите от "доктора" вируси и инфекции, трябва да платя, а не мисля да давам пари за глупости. Уж "free", ама хайде де.. censored2.gif

И така, понеже не разбирам кой знае колко, ако може някой да ми каже как да махна тази "напаст" от компютъра, без да се стига до преинсталиране.

А, забравих да кажа, че съм с Avast ии докато "докторът"(Spywere Doctor) сканираше за "'вредители" ;d, антивирусната(Avast) отчиташе на няколко пъти вируси (червеи).

btw: Четох и как може би "злата" програма(фалшивата антивирусна) е попаднала на компютъра.. но все пак нямам спомен да съм теглила нещо такова. no.gif

Ще съм много благодарна на всеки, който успее да ми помогне (или поне опита). ;]

sharon
Подробно инфо тук. Тегли и един Spybot като изчистиш гадорията.
Daddy`s Girl
^ Благодаря. Аз този сайт го четох. smile.gif
Засега програмата изчезна. unsure.gif Поразровихме се из Task Manager-a (по едно време и той не се отваряше..) ии като по чудо злобната програма се изпари... но предполагам за кратко. thumbdown.gif Аз все още се ровя из интернет за още и още информация.. защото последният път, когато опитах да изпълня стъпките, описани в един сайт, не успяхме да влезем никъде.. no.gif Днес рестартирах компютъра над 15 пъти. boxed.gif

П.П. ако някой е имал такъв проблем и желае да сподели опит, би ми било от полза. ; ]
scion_of_storm
И'ам един въпрос, другари/ки.

Включих една ел. китара, успях след някви глупости да й изкарам звука от колонките през лайн-ина (нямам кинти за по-окей неща в момента), НО

незнайно защо звучи само от дясната, макар да не съм променил така нещата. Отделно нещо дисторшъна от софтуеъра не мога да го подкарам, сякаш не ми засича китареската.

Аз че съм тъп, съм относно това, ама някакви предложения?
2+2=0
Китара - 1/4 кабел - 1/8 преходник - лайн ин?
Звука на китарата е моно. Можеш да пробваш леко да дръпнеш жака от входа, докато чуеш сплитнат сигнал. Можеш да пуснеш през мик ин, който сплитва моно сигнала. Можеш да си купиш 1/8 стерео преходник за някакви стотинки от близкия магазин за китари/електроника. За левче-два - от Конрад до Прагата, които са по-здрави. Можеш да си купиш за 40-50 външно USB на берингер. За 90-100 се мотаят на старо и други. Можеш да записваш моно, да копираш трака и да го панваш ляво и дясно.

Какъв е софтуера. Чуваш само натуралния звук на китарата без ефекти или има и ефект, но не се чува силно?
scion_of_storm
Това добре горния параграф, ще се пробва.

Инак за софтуера - гитар риг и едно което е гитар fx box, ефектите от тях обаче не ги чувам и не се добавят. Може да е нещо от саунд настройките, но не ми се получава. (amplifier и дисторшън говорим)
2+2=0
Кажи дали излиза звук.
Иначе, за свирене директно в мик ин-а е хубаво да си изтеглиш ASIO драйвъри. После отваряш гитар риг и понеже не си го спомням, защото не го ползвам, не мога да ти кажа точно къде, но някъде из настройките трябва да има input device или driver technology - избираш ASIO и direct input.

FX Box не знам даже какво е.
Ако си метнеш Revalver 3 или 3.5 директно ще ти дам настройки. Засега с него най-много ми допада звука от софтуерите.

Музикант-ът е мястото.
Megadeth
Skid Row
Twilightfall
Трябва да преведа кратък текст от български на английски (и да се запази смисълът ест.). Има ли някакъв софтуер, който превежда цели изрази и би бил подходящ?
Svetyl
Babylon, според мен, е най-добрата програма за преводи, което в никакъв случай не означава, че е безгрешна, де...
Между другото и на мен ми трябва някоя превеждаща програма, но от френски, така че ако някой има идеи, моля да помогне.
Twilightfall
Благодаря, оправих се въпреки сложния текст. ;]
scion_of_storm
2 + 2, оправихме се, мерси много!

Аз като го оправих това получавам друг кур - постоянни крашове от различни по вид програми - Garena, YouTube често засича и трябва да рифрешвам, някоя и друга глупост крашва.

Директен реинстал на уиндоуса или да пробвам нещо друго, с антивировете не се разбрахме относно това как стоят нещата?
ZerraX
^ я пусни някакво инфо за таз твоя USB китара, че ме заинтригува (я марка, я цена, я от де я купи). Че ми се иска и на мене да пробвам да сътворя нещо. А и също така искам да те питам каква ти е саунд картата и колонките?
2+2=0
Цитат(scion_of_storm @ Jul 10 2011, 01:02 AM) *
2 + 2, оправихме се, мерси много!

Аз като го оправих това получавам друг кур - постоянни крашове от различни по вид програми - Garena, YouTube често засича и трябва да рифрешвам, някоя и друга глупост крашва.

Директен реинстал на уиндоуса или да пробвам нещо друго, с антивировете не се разбрахме относно това как стоят нещата?

Чакай, че аз забравих какво точно беше. Значи имаш стерео звук без латенция? За крашване, пробвай докато свириш, да не играеш в гарена, хахах. Принципно, единственият проблем, за който се сещам, който да прави подобни неща е голямо натоварване на cpu-то. Всякакъв софтуер, без значение дали си го заредил като стенд алоун или в някакъв DAW като VST, трябва да товари процесора на 20-25% само той. Пробвал съм на екстремни компютри, където стига до 60%, но нямам друга идея защо крашва. За антивирусните не разбрах въобще какъв е проблемът - и те крашват или блокват софтуера? И в двата варианта, не трябва да става така.

За да си намериш най-подходящия звук, пробвай различните софтуери и различни кабинетни импулси, които доста ще отпушат звука.


Цитат(ZerraX @ Jul 10 2011, 01:40 AM) *
^ я пусни някакво инфо за таз твоя USB китара, че ме заинтригува (я марка, я цена, я от де я купи). Че ми се иска и на мене да пробвам да сътворя нещо. А и също така искам да те питам каква ти е саунд картата и колонките?

Стандартна китара -> стандартен китарен кабел с два 1/4 жака - единият в китарата, другият -> 1/8 стерео преходник -> line in/mic in на вградената звукова карта на компютъра -> китарен софтуер (Amplitube, Guitar Rig, ReValver, Pod Farm) -> звук.

ASIO драйвъри за борба с латенцията. Нойз гейт и внимателно с гейна за борба с шума.

Това е общият вариант. Хубавият е да си купиш външна аудио карта, като USB-тата определено не са най-подходящи, но са по-евтини и вършат работа. Вървят на цени от 40-50 лева (Behringer с един китарен жак в USB вход на компютъра) до колкото можеш да отделиш. Има и USB китара, за която нямам никаква идея как действа, но се съмнявам, че е особено качествена. Все пак става дума за инструмент, не за поялник.

Принципно, късмет е ако компютърът върви с някакво Audigy, понеже на повечето хора саунд картата им е последна грижа като си купуват настолен за вкъщи. Отделянето на 200-300 кинта за една външна аудио карта решава повечето главоболия.

Това е бейсикът на свиренето на живо вкъщи без амп. За записване и обработка вече става по-сложно и не съм аз човекът, който да обяснява, понеже нямам много опит.

За повече - guitarampmodeling.com.
scion_of_storm
Нее, не, аз говоря странично от китарата.

компютърът като цяло се прави на гъз и не мога да открия точно защо и в крайна сметка сигурно ще преинсталирам 7цата. постоянни крашове, по-бавни процеси, няма откъде толкова да е натоварва. вируси...окей, ама не откривам нищо.

Зераксе, 2+2-ката си го обясни smile.gif) аз тея дни и без това нямам много време за китарата :/
stage
От много порнаж сигурно си го набъкал с вируси и троянци.

Иначе ако имаш хубаво кубе, директно с микрофон може да си я записваш, а по-хубавите модели си имат и line out за запис.
Svetyl
Таа, проблем. Firefox-a ми се измести надясно. Половината от всяка страница не я виждам. Някакви идеи какво да правя?
stage
Снимка?
Beyond the Grave
Смени си браузера с нещо по-читаво.
Svetyl
Това и направих, всъщност. Google chrome ме кефи. Сигурно някой ще го оплюе, де, но аз като не много разбиращ, съм доволен. Засега с него оставам.
HateBreeder
Имам чувството, че колкото по-малко разбираш, толкова по-добре се чувстваш с дадена програма (браузър).
sharon
^^ Chrome си е идеален - лекичък, без излишни натоварващи глупости и въобще удобен интерфейс. Ползвам го от доста време и засега съм най-доволна за сметка на всички останали браузъри. С леката забележка, че Shockwave крашванията си бяха дразнещи, но успяха да ги закрепят в последната стабилна версия (12.0.742.112).
Svetyl
Някаква идея за програма, с която да мога да отварям файлове с разширение epub?
Edit: Намерих си.
SPYBORG
Scion of storm, според мен компира ти се прави на гъз, понеже си със седмица. Това, че е най-новото не означава, че е най-доброто. Имал съм доста проблеми със звука при седмицата. Забелязал съм, че си инсталира драйверите така, както и кефне. В смисъл-частично инсталира драйвери, при което после някои неща не работят коректно. Освен това седмицата е направена за корави машини с 4-ядрени процесори и мнооого рам. При компютри с 1-2 GGB рам и 2-ядрени процесори, в един момент се започва сбъгясване. Крашове, грешки, циклене...макар и в началото да върви гладко. Затова едно ХР 64 битово ще ти дойде добре, само трябва да видиш дали хардуера ти има драйвери за 64 bit.
Warrior Of Ice
Цитат(SPYBORG @ Jul 28 2011, 01:05 PM) *
Освен това седмицата е направена за корави машини с 4-ядрени процесори и мнооого рам. При компютри с 1-2 GGB рам и 2-ядрени процесори, в един момент се започва сбъгясване. Крашове, грешки, циклене...макар и в началото да върви гладко.

Въобще не е вярно. На най-слабото Core 2 Duo с 2 GB RAM седмицата си върви без грешка. Вече ако ще я товариш с последните игри, наистина ще й трябва хардуер, обаче това важи със същата сила и за XP-то. А колкото до крашовете и грешките, те обикновено са причинени от задклавиатурното устройство и доста по-рядко от самата операционна система. wink.gif

P.S. 64-битовото XP е сред най-големите провали на Microsoft изобщо.
SPYBORG
Както се казва в една стара поговорка - "Не питай старило, а питай патило"! Доста съм и сърбал попарата на седмицата. По-скоро бих казал, че тя е пълния провал ма Microsoft. Има голям проблем с така нареченото "интуитивно" инсталиране на драйверите, което те кара после часове да оправяш каши за да си ползваш всичкия хардуер. Последните ми премеждия с Windows 7 Professional бяха, че едва успях да накарам режещия плотер да тръгне, макар да бях инсталирал драйверите. Контролера на цифрово управляемата фреза въобяе не сработи. Получи се и конфликт между CorelDRAW и Ucancam. Предния ми панел с жакове въобще не го разпозна...все едно няма такъв. Ровенето в биоса също не помогна. Накрая си върнах старото 64 битово ХР, което никога не ми е създавало проблеми и всичко си тръгна, като по часовник. А първия ми сблъсък със седмицата беше на стария ми компир, който беше с 2 GB рам и 2-ядрен процесор. Реших да си сложа една аеро тема и след няколко дни прозрачността изчезна, започна да ми дава някаква грешка и да иска рестарт. Може да е било и от смата тема, но хардуерния проблем си остава. Така че аз бих препоръчал на хора с повече хардуер, на които не им се губи излишно време да си карат на ХР.
Warrior Of Ice
^ Човек, ти ми говориш за плотери, фрези и панели с жакове... Стандартният компютърен хардуер се разпознава и инсталира без проблеми; производителността в повечето случаи не е по-лоша от тази под XP. Че има устройства, за които няма написани (читави) драйвери, е факт, но масовият потребител с такива проблеми едва ли би се сблъскал. wink.gif
pa®tci
Бахурки, некой има ли на идея как да си правя PDF файловете, да ми ги чете като странички в Adobe Reader-a? В смисъл, сещате се, в момента каквото и да суча ми все ми стават така, че са като един дъ-ъ-ъ-ъ-ълъг единичен файл, а не документ/списание, разделен/о на отделни странички.
Warrior Of Ice
С конвертиране в pdf отдавна не съм се занимавал, но имам някакъв спомен, че CutePDF ги можеше тези неща...
sharon
Също и PDFCreator, освен ако не са променили нещо.
pa®tci
Супер, Шаронче, това второто свърши идЯлна работа! Първото нещо ми скъса нервите, хъ-хъ...
Chimera
Пичове и дами, обмислям да си закупя външен хард диск и събирам мнения. Аз лично искам HDD подходящо за преносим компютър. Възнамерявам само да си складирам инфо на него, без да е включен постоянно. Някой от вас да има опит с такава джаджа? smile.gif
SoulOfPerdition
За Prestigio съм чувал доста добри отзиви от различни хора, които са се сблъсквали с този модел външни хардове. smile.gif Здрави са и надеждни като "отглеждане" на данни. smile.gif
Warrior Of Ice
2 или 3-терабайтов Seagate. На първия цената е по-оптимална спрямо капацитета, но зависи колко място ти трябва. Иначе ги има навсякъде.
I Like Scat Porn
грррр абе как се оправяше авто тагъра на винамп да го еба

гггарйайррарийгкдгкйнадгадгйанг

са дръпнах последната версия и го няма -- отнякъде се сваляше ли, кво беше

...
pa®tci
Кажете някаква програмка (по възможностне изискваща регистрация и пр.) за сваляне на клипчета от Тубата за Лисицата.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.