Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Хардуер/Софтуер, проблеми и въпроси
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23
lodborg
Цитат(Virgin_Steel @ Aug 11 2007, 12:02 PM) *
Значи проблема ви е или хардуеърен или заради оразян/нелицензиран софутуеър или просто предмониторен...

Нито едното, нито другото. Целият офис е или с лицензирана Vista (повече от очевидно, все пак е фирма и то продаваща софтуер), или с Linux, със съвсем новички машини и прекрасни компоненти. Но това изобщо не виждам какво значение трябва да има - една система не се създава, за да върви само на един тип машини и то с възможно най-модерните чаркълаци.


Цитат(Virgin_Steel @ Aug 11 2007, 12:02 PM) *
Ресурси гълта и мога да кажа , че има защо.

Ресурси гълта повече от грозно, но и аз виждам защо. Защото со вкарали няколко наистина приятни козметични промени като прозрачност и анимиране. Но това са козметични промени, заради които са осрали един куп неща и още толкова бъгове ще излизат тепърва. Освен това същите тези ефекти (че и редица далееееееееееееееееееееееееееч по-яки) са имплементирани вече в последната версия на SuSE Linux/KDE и гълтат осезаемо по-малко ресурси. ОСЕЗАЕМО.
Warrior Of Ice
^^ Не, по начало нямам нищо против Windows платформата. За нещата, които правя na компютъра си, я предпочитам пред Linux. Просто ме е яд на безумията, които вършат господата от Редмънд отвреме навреме.
Virgin_Steel
^^
Цитат
Но това изобщо не виждам какво значение трябва да има - една система не се създава, за да върви само на един тип машини и то с възможно най-модерните чаркълаци.

Като DIRECTX 10 ли ? biggrin.gif

Козметиката можеш да си я махнеш цялата, да ти обяснявам ли как?

Колегата в работата е с този нов леко-ресурсен LINUX и често бие рестарти и тропа по бюрото...а повярвай ми, занимава се с отдавна с тази материя...(84-та Бейзик) wink.gif
prayer4eto
^^^^^^ Оптимизирано, ама не съвсем ...
По-скоро хардуерът е оптимизиран за Vista. А това е доста дразнещо - вместо да е обратното ...

Май много скоро ще започнем доста повече внимание да отделяме на свободния софтуер и ОС, поне можем при добро желание да си ги пипнем малко и да вървят прекрасно smile.gif
lodborg
^^ В момента, в който махнеш козметиката, остава едно голямо бъгаво нищо, което забива в най-неочакванте моменти и ситуации. Козметиката е единственото, което прави Vista по-атрактивна от XP или 2000.
Beerzebub
DirectX 10 е една от най-големите селянии напоследък. Куп откровени лъжи от страна на Microsoft. Явни при това...
Virgin_Steel
Е, явно тук освен, че има хора, които работят за Бил, има и такива, които пишат и отворен код... браво, браво.
Козметиката определено е последното нещо, което е променено във Виста, но както казах ми се струва за момента, че проблемите ти с WIN-a са изцяло персонални...
Dragontear
Аммм малко тъп въпрос. Как мога да рабера какво ми е дъното без да отварям PC-то ?

През Device manager явно не става hmm.gif
Warrior Of Ice
Има си програми за целта - SiSoft Sandra, Everest...
Virgin_Steel
Everest!
prayer4eto
+1

Директно от Windows-a няма как да видиш тази информация

EDIT: Хмм, макар че може би BIOS-a може да ти покаже тези неща, но пак зависи ...
Dragontear
И с 2 думи какво представляват тези програми... и от къде да ги изровя
Warrior Of Ice
Диагностичен софтуер бе, момче. Ходи в google, напиши Everest... Свалянето е свободно, ако помня правилно.
Virgin_Steel
Everest-a e платен.
Warrior Of Ice
Гадове. Е, значи в датата...
Virgin_Steel
http://www.manowar-bg.org/amorph/uploads/Everest.zip заповядай този, само го разархивираш и не изисква никакви инсталации и е напълно функционален!
Dragontear
Мерси! drinks_drunk.gif
gad
Цитат(Dragontear @ Aug 15 2007, 11:59 AM) *
Аммм малко тъп въпрос. Как мога да рабера какво ми е дъното без да отварям PC-то ?

През Device manager явно не става hmm.gif

Елементарен и сигурен начин - рестартирай си компа и гледай какво ти пише там, където ти изписва информация за рамта и процесора, винаги присъства и модела на дъното.
stage
И аз предпочитам Everest. Иначе горния вариант също става, и просто едно допълнение да вметна... там където ти изписва информацията просто трябва да натиснеш Pause/Break. guitar.gif
pa®tci
ако може линк към програма, която да ми компресира файлове от МРС в МР3 evil2.gif
Warrior Of Ice
Ами, Боби, не е особена философия - пишеш в Google "mpc to mp3" и ти излизат десетки неща...
pa®tci
това го знам, но определено нямам желание да се ровя 100 часа докато намеря читава програма, не случайно съм удебелил там brickwall.gif
Warrior Of Ice
А да дойда у вас да ти я инсталирам не искаш ли? wink.gif
pa®tci
щом предлагаш толкова любезно walkman.gif
Nikola Bathory
albatron 8800 GTS 320 MB PCI-Express

ще ми се да си купя тази карта, може и да не е производителя albatron... /ама май ще е той, че другите са по-скъпи, а пък картата си е същата/.

Та цената на тази е около 500 лева /плюс минус 10-20 лева в зависимост от фирмата/магазина/.

Какво ще кажете?
Сегашната ми карта е Gigabyte 6600 GT PCi-Express и съм много доволен от нея, всъщност. Но вече ми се струва старичка, все пак. Ще я продам като взема новата... колко пари ли ще й взема? Ако пък някой от вас я иска, да каже - работи си без проблеми.
Beerzebub
Аз по принцип не харесвам 8-мата серия на nVIDIA. И смятам евентуаално да чакам GF9, като засега съм намислил да се оборудвам с още една 7900 за SLI. Но нека първо да дойде Ноември... devil.gif

http://www.unrealtournament3.com/


А за цената на старата карта, отиваш на сайта на някоя фрима, гледаш колко струва нова, махаш ДДС-то, сваляш още малко и пускаш обявата по форумите
snowstorm
да ви кажа най-големия проблем на моя компютър е, че понякога баща ми или сестра ми сядат на него suicide.gif
Баща ми лепна скорошния вирус по скайп, а сестра ми някакъв дето ми прееба NOD32. Всичко съм оправял без преинсталиране на windows-а . Трябва човек само да се научи как и какво му трябва в Control Panel-а.

А сега ако може да се намери някой, който да ми каже някоя по надеждна и лека торент програмка от Utorrent. Моля без Bitcommet-а щот ме дразни smile.gif .
wqwrrr
По-лека от UTorrent се съмнявам, че ще се намери, но нищо не пречи да пробваш BitSpirit. Не, че не бих предпочел BitComet, но в случай, че те последната те дразни, е най-логичният избор.
lodborg
BitComet 0.60 >>>>>>>>> * (и със сигурност >>>> всички други версии на BitComet). Ако ви дразни BitComet-а, препоръчвам да проверите коя версия е точно дразнещата ви и тогава да пробвате дали .60 няма да реши проблемите ви.
Warrior Of Ice
Аз съм с 0.59 от над две години вече. Никакъв проблем не ми е създала. И въобще, за какво е това скачане срещу Bitcomet?
lodborg
^ Абе има за какво да се скача срещу последните версии. Сложих .70 преди половин година и то не щеше да дърпа от половината тракери. Преди няколко дни сложих на компа тук последната версия (.92) с надежда да са направили нещо хубаво. Вече не само не теглеше, ами и караше компютъра да забива... Иначе в момента съм с .60 и нямам никакви оплаквания.
metalliaga
тая програма е още в бета версия 0.** хахаах
prayer4eto
Аз пък карам на UTorrent. Без инсталация, което беше основният довод да го избера biggrin.gif
Mort
Скоро минах на Utorrent, след като точно 0,60 BitCommet почна да ми забива компютъра и да претоварва процесора. Доволен съм от Utorrent засега. Дано не ми се наложи да се връщам на BitCommet.
Duh5
Абсолютно така направих и аз. Доволен.
wqwrrr
Аз преди време реших да пробвам тази UTorrent, но не ми се стори много надеждна, но пък си вършеше работата. Както и да е, смених я с BitComet 0.59 и си карам с нея и до сега. Върши си работата и не ми пречи, удобна е, какво повече?
Svetyl
Имам тъп въпрос. Мога ли да направя "ъпгрейд" на компютъра си като му сложа САМО нов хард диск и нова видеокарта? Игри не играя и процесора ми върши работа. Та, мога ли? И ако мога, да препоръчате някоя добра и евтина видеокарта... smile.gif
Warrior Of Ice
Разбира се, че можеш. Каква е старата ти видеокарта и защо искаш да я сменяш, след като сам казваш, че не играеш...?
Svetyl
Ge Force 2... просто е прецакана. Има едни черти по монитора ми от нея. Слагах драйвери това онова... нищо. А и като цяло ми трябва някаква по нова, срамота е да съм с ge force 2... И един 250 гб хард... и толкоз smile.gif
Warrior Of Ice
Вземи си някакъв GeForce 7300 в такъв случай, май вървяха около 80 лева...
Svetyl
Видях ги аз... но 80 лева не е ли малко? Прилични ли са като държание, това онова... абе по-добри ли са от GF 2? Сори че питам така, ама от видеокарти не разбирам smile.gif
prayer4eto
Аз съм с GrForce FX 5200 още с купуването на компа преди 3 години и половина, която ми върши работа и е на "стария" AGP slot. GrForce 7300 би трябвало да е даже по-добра smile.gif.

EDIT:
Щом съм подкарвал Heroes 5 на МАX настройки и не е забивало много - бива biggrin.gif

Но пак зависи от цялостната компютърна конфигурация - кажи параметри, ако знаеш
Svetyl
^Сори за безсмисления посто ама: ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕХЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
prayer4eto
Koe e "ЕЕЕХЕЕЕЕ"-то?
Svetyl
За heroes-a... Иначе конфигурацията е слаба, но както казах игри не играя (освен heroes и CM, но второто не е игра, а средство за пилене на нерви)...
Та конфигурацията:
Процесор: 1.7 Ghz, Celeron, 256 mb ram ddr+sdr, hard disk 40 gb... но ще го сменям, видеокарта както казвах Ge Force 2 128 мб рам. Другото не е толкова важно... не е готова конфигурация, а направена.
prayer4eto
Аха .. Ми 7300 ще ти е таман - но ти препоръчвам да качиш и RAM-та, щото не е добре видеокартата ти да е с толкова памет колкото и RAМ-а. 512 поне да стане.

ЕДИТ: Може да не сменяш самия диск, а да го прикачиш към сегашната ти система smile.gif. Аз така направих - взех си 250 GB АТА133 и в момента съм с 2 физически диска + 2 ОС-а biggrin.gif
Svetyl
Ахам, благодаря за съвета smile.gif

Едит: Абе ще видим за диска smile.gif

ЕДИТ 2: И какво става когато видеокартата ми е с толкова памет колкото RAM-a?
prayer4eto
А, нищо особено - не можеш да ползваш пълния и капацитет. В смисъл - поради съображения за ефективност конфигурацията на частите се изчислява по такъв начин, че всички да могат да използват поне 80% от потенциала си smile.gif. Но това са само препоръчителни работи smile.gif
Svetyl
Аахам... е устройва ме, засега smile.gif
Мерси, имаш една бира от мен когато един ден се видим smile.gif
prayer4eto
Мерси tongue.gif . За RAM-та може и по-нататък, но тя по принцип е евтина - една платка 512 гледах, че е 40-50 лева май.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.