Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!

Reply to this topicStart new topic
> Insartture's Big Project
InsArtTure
коментар Jun 17 2004, 12:52 PM
Коментар #1

Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е

Група: Потребители
Коментари: 3402
Регистриран: 29-October 03
Потребител N: 317

Та нека започна с малка история:
Преди година и половина започнах една книжка като зад гърба си нямах никакви писания освен започнати книги в 4,6 и 7-ми клас.
Решително се бях насочил към фентъзито(първите започнати бяха по други теми) и Написах 2 страници с работно име "Дъждът"
-общо взето простичък, но интересен сюжет. След това смених заглавието на "Тъмен Бряст", а и сюжета. Получи се доста добре. По едно време осъзнах,
че хич не става даже-имаше парадоксален и невъзможен край. В последствие смених отново сюжета и най си го харесах. Страниците все още бяха две!
Нещо не ме радваше и се чудех къде е проблема. Преди месец осъзнах-беше твърде епично, сложно,заплетено и интересно(за мен) за да бъде в една книжка.

Оттам нататък нещата се изясниха, почти месец мислих, писах, измислях и се получиха следните резултати:

1.Създадох цял нов свят(както сериозните фентъзисти правят, което не значи че ще копирам от някого. Напротив-ще се старая да бъда максимално оригинален)
Засега е доста опърпан и недовършен, но основните работи са ясни. Няма да има неща от рода на елфи, орки и джуджета. Това обаче няма да промени света напълно.
Той ще е познатия нам със своето средновековно време.Ще е претъпкан със скандинавски мотиви също. Просто няма да заимствам всички изтъркани глупости.

Засега имам чернова карта и някои от по-важните събития.

2. Изградих структура за първия роман:
Четирилогия:
"Тъмен Бряст"-книга І
"Дъбов Трон"-книга ІІ
"Мрачно Спокойствие"-книга ІІІ(да взаимствано от известната група)
"... и нови дни ще дойдат отново"-книга ІV
Едно от важните неща тук е че ще има 10! главни героя!

Замислил съм и "Мрака На Слънцето" предисторията на събитията в четириологията.

Общо взето доста голям проект като се замисля.
Тази тема ще ви послужи:
1.ако искате да се включите по някакъв начин(било то с информация за Скандинавия,Предложения
за случки или просто с измисляне на имена на герои и природни особености и вещи).
2.ако наистина искате да го прочетете и си падате много по фентъзи.
3.ако просто ви е интересно какво ще се получи.

Интересен факт е че ще има доста метъл настроения. Донякъде пауър, донякъде блек.

Айде пишете(и помагайте)..........

--------------------
"Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
Go to the top of the page

+Quote Post
synchu
коментар Jun 17 2004, 01:58 PM
Коментар #2

Просветен

Коментари: 374
Регистриран: 16-June 03
Град: Somewhere Far Beyond...
Потребител N: 173

При мен четенето на фентъзи е диагноза. От древни времена си падам по фантастика, а в момента, в който започнаха да излизат и фентъзи книги в България съм изчел почти всичко (стойностно за мен), което е излязло.

Дотук добре.

Ама "... и нови дни ще дойдат отново" (освен че е тафталогия) някак си прекалено добре обяснява какво ще се случи в книгата, т.е. знаеш кво ще стане преди да си отгърнал корицата....мдам...ако ( пожелавам ти го ) стигнеш до издател т'ва ще първото нещо, което ще "изреже" редактора smile.gif

Хвърли един поглед на трилогията на Тад Уилямс "СПОМЕН, ПЕЧАЛ И ТРЪН" (хм...третата книжка все още не е излязла всъщност), там има доста (удачно!)преплитане между северни легенди и типичните елфи, тролове и т.н.
айде успех.

--------------------
...there's something else waiting
a promised destiny....
/Blind Guardian/

"The guitar is the easiest instrument in the world to play badly" - Andres Segovia

+Quote Post
Crafter
коментар Jun 19 2004, 02:31 PM
Коментар #3

:)

Коментари: 4948
Регистриран: 4-July 03
Град: София
Потребител N: 188

Фантастика =? Фентъзи!!!

Как да е.

Аз мисля, че можем да помогнем с музикално оформление wink.gif не е зле като идея... а иначе ще пратиш ли да видим нещо все пак? А това което си измислил до сега е много добро smile.gif

--------------------
Come with me tonight
tell me how it feels to be alive

+Quote Post
InsArtTure
коментар Jun 21 2004, 11:40 AM
Коментар #4

Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е

Коментари: 3402
Регистриран: 29-October 03
Потребител N: 317

Цитат
някак си прекалено добре обяснява какво ще се случи в книгата

Moje bi si mnogo prav ama aide neka napravim eksperiment-6tom taka kazva6 napi6i s 3 izre4ebniq kakvo smqta6 4e 6te se slu4i i 6e vidim.
Цитат
"СПОМЕН, ПЕЧАЛ И ТРЪН"

6e q pro4etai neq....

--------------------
"Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith

+Quote Post
synchu
коментар Jun 21 2004, 12:28 PM
Коментар #5

Просветен

Коментари: 374
Регистриран: 16-June 03
Град: Somewhere Far Beyond...
Потребител N: 173

Не е въпросът в това да кажеш точно какво ще се случи, ами в това, че като си прочел предходните книжки последната е с оптимистично заглавие, което е звучи разрешаващо, да не говорим че звучи и клиширано. Както и да е - не задължавам никого с това мнение...то е такова каквото е, а именно - мое.

П.С. Щурм ти май не четеш твърде задълбочено, а басисте? smile.gif Преди 15-години фентъзи книжки в БГ нямаше (т.е. имаше, но много малко) имаше само фантастика. Всичко, което беше излязло по света дотогава започнаха да го преиздават едва преди 6-7 години. ...но да се самоцитирам " а в момента, в който започнаха да излизат и фентъзи книги в България съм изчел почти всичко " ....

--------------------
...there's something else waiting
a promised destiny....
/Blind Guardian/

"The guitar is the easiest instrument in the world to play badly" - Andres Segovia

+Quote Post
Crafter
коментар Jun 23 2004, 12:28 AM
Коментар #6

:)

Коментари: 4948
Регистриран: 4-July 03
Град: София
Потребител N: 188

Няма значение... не знам какво става.. въпроса е че.... предпочитам фантастиката... не знам защо... не знам, но няма значение..

Знаете ли какво? По принцип.... някога правена ли е електронна книга с музика? Да има книга... и да се чува музика???? Как ви се струва идеята?

А по принцип... във фентъзито не харесвам това, че на практика е невъзможно да се зададе някой въпрос (накрая), който да няма отговор... да бъде универсален и същевременно уникален..... май не ме разбирате... абе кажете как ви се струва това да има книга с музика!!!

--------------------
Come with me tonight
tell me how it feels to be alive

+Quote Post
lodborg
коментар Jun 20 2007, 12:24 PM
Коментар #7

I, Voyager

Група: Модератори
Коментари: 7649
Регистриран: 24-September 06
Град: Карлсруе, София... където и да е
Потребител N: 1587

Какво става с този проект бе, Киро? Много интересно звучи, а никога дори не си ми споменавал за него. Да не си го зарязал заради епохалния горграйнд проект?

--------------------

------------------------------------------------------

Abra macabra, baby!
------------
Why is the rum gone?

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Jun 20 2007, 12:53 PM
Коментар #8

Facepalmer

Група: Приятели
Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

Боби напусна групата...

--------------------

+Quote Post
wqwrrr
коментар Jun 20 2007, 12:54 PM
Коментар #9

Eáránë Táralóm...

Коментари: 1892
Регистриран: 2-November 06
Град: The Spectral Realm
Потребител N: 1655

Не знам нищо за идеята на Кирил, но да ви кажа ли, умирам да прочета българско фентъзи от рода на "Кули от камък и кост". Ако въпросната книга се пише, ще я очаквам с голямо нетърпение.

--------------------

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 3rd August 2025 - 03:38 PM