![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
"Парадоксът на огледалото" давах.
![]() Ти си на ход. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Странник в странна страна ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1114 Регистриран: 5-May 07 Град: София Потребител N: 2056 ![]() |
Той е дете. Но учи във военен лагер. Той е един от многото, но някак си му върви повече. Избрали са го измежду много други, за да направи нещо, за което ще съжалява цял живот. Ксеноцид. (А да ви видя как сте с понятията:))
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ПринЦецка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1227 Регистриран: 5-October 05 Град: Pyce Потребител N: 962 ![]() |
Като прочетох "военен лагер", се сетих за "Параграф 22", но то май е точно противоположното на загадката...
-------------------- Наоколо е светлина и мрак - едновременно! - звуци и безмълвие, болка и наслада, смисъл и безсмислие, отрицание и възторг, Север и Юг.Наоколо е ексил без спомени, безкрайна умора и волтова дъга от високо напрежение. Стени, за които епидермисът съобщава, че са изкъртени. От чужди изстрели? От собствени зъби? - какво значение има това! - пещерата е ехо на детската люлка и Лот се люлее, хванал се с две ръце за пръчките (ако все още има ръце!), все по-високо и по-високо - главозамайващо е! Ще се превърти през глава! - докато люлката се превърне в катапулт и го изстреля в самото сърце на ...Бога. Сигурна съм, че в живота има две неща, на които може да се разчита: удоволствието на плътта и удоволствието на литературата. Аз имах щастливата съдба да събера и двете и да ги изпитам заедно изцяло. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Странник в странна страна ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1114 Регистриран: 5-May 07 Град: София Потребител N: 2056 ![]() |
Фантаскита, Хюго и Небюла
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Звучи ми като "Играта на Ендър" от Орсън Кард
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ти си, sharon
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Така, една култова класика:
Кримската война, Русия... Главната героиня, потомка на заможен род, е представителка на демократично-прогресивната част сред младото поколение. Обкръжението на девойката е подобаващо спрямо социалния статус на аристократичния род, към който принадлежи, не страда от липса на внимание от страна на приятели или кандидати за женитба. Появата на втората ключова фигура в романа обръща нещата на 180 градуса – той е чужденец, ренолюционер, бунтовник, изгнаник, подготвящ завръщането си в родната страна, редом с продължаването на борбата срещу поробителите... и влюбен в младата рускиня, която също отвръща на чувствата му. Оттук именно се появява конфликтът между дълга към родината и личното щастие, което е и най-яркия контраст в сюжета. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ПринЦецка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1227 Регистриран: 5-October 05 Град: Pyce Потребител N: 962 ![]() |
Тургенев - "На кануне" ("В навечерието")?
![]() -------------------- Наоколо е светлина и мрак - едновременно! - звуци и безмълвие, болка и наслада, смисъл и безсмислие, отрицание и възторг, Север и Юг.Наоколо е ексил без спомени, безкрайна умора и волтова дъга от високо напрежение. Стени, за които епидермисът съобщава, че са изкъртени. От чужди изстрели? От собствени зъби? - какво значение има това! - пещерата е ехо на детската люлка и Лот се люлее, хванал се с две ръце за пръчките (ако все още има ръце!), все по-високо и по-високо - главозамайващо е! Ще се превърти през глава! - докато люлката се превърне в катапулт и го изстреля в самото сърце на ...Бога. Сигурна съм, че в живота има две неща, на които може да се разчита: удоволствието на плътта и удоволствието на литературата. Аз имах щастливата съдба да събера и двете и да ги изпитам заедно изцяло. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Точно това е.
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Хаха, мога само да се радвам
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 202 Регистриран: 24-October 07 Град: Шумен Потребител N: 2386 ![]() |
Съжалявам, бях публикувал коментар, който беше отговор на предишна загадка, не бях забелядал, че има още стряници напред... моля да ме извините!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Мне, "На кануне" е, както аз казах. Ето следващата загадка:
Младо и амбициозно момиче мечтае да работи като репортер за световни научни издания, но късметът й я довежда до редакцията на едно модно списание. Следват множество комични ситуации, но проблемите, които книгата засяга, са отвъд хумора и сатирата; кариеризъм, подлезурство, хамелеонство и достойнство са неназованите лексеми, изпъкващи на фона на една лека и идеализирана история. -------------------- Наоколо е светлина и мрак - едновременно! - звуци и безмълвие, болка и наслада, смисъл и безсмислие, отрицание и възторг, Север и Юг.Наоколо е ексил без спомени, безкрайна умора и волтова дъга от високо напрежение. Стени, за които епидермисът съобщава, че са изкъртени. От чужди изстрели? От собствени зъби? - какво значение има това! - пещерата е ехо на детската люлка и Лот се люлее, хванал се с две ръце за пръчките (ако все още има ръце!), все по-високо и по-високо - главозамайващо е! Ще се превърти през глава! - докато люлката се превърне в катапулт и го изстреля в самото сърце на ...Бога. Сигурна съм, че в живота има две неща, на които може да се разчита: удоволствието на плътта и удоволствието на литературата. Аз имах щастливата съдба да събера и двете и да ги изпитам заедно изцяло. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Hero Of Sand ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 760 Регистриран: 20-June 07 Град: у нас Потребител N: 2153 ![]() |
Вероятно е "Дяволът носи прада", незнам на кого е !
-------------------- Всеки мой път тръгва от сърцето ми.
В търсене на пътя се загубих. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Именно. Авторката е Лорън Уазбъргър (или нещо такова). Книгата на мен ми е изключително антипатична, но реших, че няма да има човек, който да я е чел, и заложи на това, когато измислях загадката. Е, чакаме нова питанка!
![]() -------------------- Наоколо е светлина и мрак - едновременно! - звуци и безмълвие, болка и наслада, смисъл и безсмислие, отрицание и възторг, Север и Юг.Наоколо е ексил без спомени, безкрайна умора и волтова дъга от високо напрежение. Стени, за които епидермисът съобщава, че са изкъртени. От чужди изстрели? От собствени зъби? - какво значение има това! - пещерата е ехо на детската люлка и Лот се люлее, хванал се с две ръце за пръчките (ако все още има ръце!), все по-високо и по-високо - главозамайващо е! Ще се превърти през глава! - докато люлката се превърне в катапулт и го изстреля в самото сърце на ...Бога. Сигурна съм, че в живота има две неща, на които може да се разчита: удоволствието на плътта и удоволствието на литературата. Аз имах щастливата съдба да събера и двете и да ги изпитам заедно изцяло. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Hero Of Sand ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 760 Регистриран: 20-June 07 Град: у нас Потребител N: 2153 ![]() |
![]() Едно убийство, един детектив! Един помощник , който е меко казано необикновен. Свят където хората не комуникират реално. Много динамиен и интересен роман. -------------------- Всеки мой път тръгва от сърцето ми.
|
|
![]()
Коментар
|
|
Фантастика ли е? Малко ми е двуяко обяснението.. Ако под свят имаш предвид обществото, в което се развива действието или общество от бъдещето..
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Да фантастика! И под свят наистина имам предвид общество! Има замесена и жена!
|
|
![]()
Коментар
|
|
Фамилията на главният герой е Бейли!
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Така кажи, това вече звучи на Азимов... "Голото слънце"?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Да
![]() -------------------- Всеки мой път тръгва от сърцето ми.
|
|
![]()
Коментар
|
|
Да видим...
Мрачен роман, обхващащ три истории, обединени от една основна тема – музиката. Първата е на чувствителна млада жена, мечтаеща един ден да се превърне във велика музикантка; Втората – на брилянтен, талантлив и опасно привлекателен виолинист – дух, използващ виолата си, за да завладява и доминира емоциите на жертвите си. Третият герой, чието присъствие е постоянно, е призракът на Бетовен. Драматичното взаимодействие между техните амбиции, мечти и желания изгражда есенцията на историята, пълна със страст и музика. Авторката е американка, твори основно в сферата на хорър-фентъзи жанра, някои от романите са филмирани. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
ОК...
Жената е известна най-вече с едни доста особени хроники, в повечето преобладава готическата атмосфера ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Това трябва да е "Цигулката" на Ан Райс...
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Същата
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Хайде Ицо, гледам те, че висиш по нощите онлайн, дай нещо или отстъпи ред:)
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Отстъпвам, спи ми се невъзможно.
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Порових малко в паметта си за нещо интересно и познато, и пак попаднах на фантастика.
Нека потърсим първата част от серия. Невъзможно ми е да опиша дълбочината на пресъздаване на героите и на историите им в нея, филосовските тълкувания за смисъла на живота и смъртта.. Абе понеже стана много сложно за познаване: Седмина поклонници са избрани да тръгнат на пътешествие, всеки с цел да открие своя истина. Доста кръв и ужасии по пътя, някой ще загинат. Има страхотна заигравка с концепцията за времето в цялата поредица, а във вторта й част и с религията и възкресението. Романа е с Хюго и Небюла. И само защото не мога да се въздържа последна подсказка: Here lies one whose name was writ in water. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Много напомня "Хиперион" на Дан Симънс.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Не само напомня, ами направо си е то. Една от най-любимите ми книги за всички времена.
|
|
![]()
Коментар
|
|
Много добри, ей!
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 06:45 PM |