![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 455 Регистриран: 30-July 08 Град: там където има бира.. Потребител N: 2903 ![]() |
При тях интеграцията е като еволюцията - бавна и проточваща се. Пък и не виждам смисъл да се интегрират от тяхна гледна точка, макар че са малцинство. Хах, замислете се колко хора биха искали права, като тези на циганите в България.
![]() -------------------- "One German is a philosopher, two Germans are a beer pub,
three Germans are a heavy industry, four Germans are a world war, five Germans are ATROCITY!" ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Интеграцията им май все повече и повече мяза на такава, каквато трябва да се извърши с напалм.
Не знам дали сте виждали, ако не сте - потърсете, как някакви турчоля (или мангалчета, не се вижда хубаво) се гаврят с гроба на една българка. Хубаво е да се иска толерантност и да се настоява за нея, обаче да се обвинява за липса на такава в такива случаи е малоумно. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() But what I thought I could control took hold of me instead... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 957 Регистриран: 20-February 08 Град: София Потребител N: 2604 ![]() |
И като се повтаря магическата думичка интеграция, справката в уики показва, че това е "the movement of minority groups such as ethnic minorities, refugees and underprivileged sections of a society into the mainstream of the society. Members of the minority groups thus gain full access to the opportunities, rights and services available to the members of the mainstream." Ем, циганите точно с какво имат статус на "underprivilеged"? Имат си правата, които имат и българските граждани, поправете ме, ако бъркам, не съм запознат със законите в подробности. Точно кое трябва да се интегрира в случая и как?
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
^
Не е достатъчно да имаш права написани в един закон, интеграцията е много повече от права. Става дума точно за тия opportunities. Какъв е шанса циганин да си напери работа? Да се образова? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
Нулев.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() But what I thought I could control took hold of me instead... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 957 Регистриран: 20-February 08 Град: София Потребител N: 2604 ![]() |
Така е, нулев е. Няма да си намери работа, освен тая в Чистота, защото няма квалификация. А да се образова шанс един циганин има толкова, колкото и един българин. Точно тук говорим за право, не за възможност. Циганинът има ПРАВО да получи също толкова образование, колкото и българина. Не казвам, че това е кой знае какво, но и българите получават същата "подкрепа" от държавата, що се отнася до дотъпност и качество на образованието. Следователно не говорим за дискриминация, а държавна политика.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
А няма ли? Аз сериозно го твърдя, ти къде виждаш разликата?
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Те не искат, и без това. А и да искат - боли ме кура. Трудно ще стане.
Колко цигани адвокати/лекари/етц. има? Ако имаше, и действително сред тях съществуваха честни и разбрани хора, тогава положението щеше да е различно, и можеше да се говори за някаква толерантност. Но уви, не е така. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^^Еми виждал съм катуни бол. Колко цигани си пращат децата на училище? Когато тия деца имат деца, колко ще ги пратят на училище? Когато израстваш сред кофите нямаш шанса да забележиш някои неща като образование, хигиена и т.н. Сегрегацията и дискриминацията унищожава шансовете, а не правата за присъединяване в обществото.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 87 Регистриран: 21-October 08 Град: Варна Потребител N: 3059 ![]() |
Циганите са най-долната напаст в тоя свят!!!
![]() Това са получовеци, които денонощно заливат ефира на националната ни телевизия с "мъките и неволите" си. Паразити, които се опитват да ни накарат да повярваме, че те са жертвите!!! ![]() Убедила съм се нееднократно, че кръвта вода не става. Както ние българите не можем да променим безразличието си един към друг като нация, така и циганите няма да надминат социалното си положение на интересчии, крадци и просяци. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^^ Те са си го направили така, не аз.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^^Мда касата бира вече ми е гарантирана....
Stormrider, като пускаш теми със заглавие Смърт на циганите, дали има и друга част на това което казваш? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
К'во имаш предвид?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1257 Регистриран: 25-January 07 Град: Ъуей фром дъ биг шит ривър Потребител N: 1800 ![]() |
Преди едно ли, две лета ли бяха, като имаше наводнения и аз все още гледах телевизия, та даваха по новините едни мангали дето водата им беше заляла къщите. Разни циганки с по някое друго чаве, се навираха из наводнените коптори, да извадят там боклуците си, които все още могат да спасят. През това време отпред имаше наредени прави и здрави мангали, които си чоплеха семки, смееха си се и гледаха сеира на женските.
Става дума за племе, което го мързи да си мръдне пръста, даже да спаси собствената си покъщнина. На такива може да им събереш една торба с шансове и възможности, да я вържеш с голяма червена панделка, и да им я окачиш на дървото отсреща. Сигурен съм, че пак няма да я вземат, щото трябва да се покатерят да я откачат. ![]() -------------------- Live forever or die in the attempt
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 455 Регистриран: 30-July 08 Град: там където има бира.. Потребител N: 2903 ![]() |
Не е правилно да се обобщава какви са циганите, но едно е факт - доста добре умеят да се възползват от "неравното" си социално положение.
-------------------- "One German is a philosopher, two Germans are a beer pub,
three Germans are a heavy industry, four Germans are a world war, five Germans are ATROCITY!" ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2603 Регистриран: 14-December 07 Град: Пловдив Потребител N: 2481 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Първо, това за изпращането: не виждам по какъв начин това, че някой е решил, че такова съществуване устройва него и децата му, е мой/твой/на държавата проблем. Началното образование у нас е много далеч от недостижимо от материална гледна точка- повечето учебници даже ги поема държавата. Ако някой не иска да изучи детето си, това не е ничий проблем.
Второ, това за кофите: нещата не опират до виждане, а до ценности. Всеки "вижда" неща като образование и почтеност, идеята е, колко ги цени. А подреждането на ценности няма общо с това, в какви условия живееш. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
@StormriderИмам предвид, че когато 80% от хората само чакат да кажат как циганите трябва да умрат защото са мързеливи и ги наричат "получовеци" (тук се въздържам да не се разпсувам), но иначе трърдят, че обществото е готово да ги приеме и че имат равни шансове с всички останали, има нещо много гнило в картинката. С две думи казвам, че не са си го направили САМО те.
това не е ничий проблем. Според мен това не само че не е ничий проблем, а ми е един от големите проблем на цялото общество. А подреждането на ценности няма общо с това, в какви условия живееш. И тук съм много несъгласен. Опитай се да си представиш как дори може да дадеш на човек, който яде от кофите, теоритичната възможност да сложи образованието на децата си (които може и да не познава) като приоритет! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ч'ай с'а, ти на чия страна си?
Друга песен ще запееш, ако цигани ти разбият апартамента/къщата, или те спрат някоя вечер да те джобят (примерно). Тогава тръгни да им говориш за интеграция, закони и права! Което е така - така си е. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() свиня ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3379 Регистриран: 10-April 07 Потребител N: 2010 ![]() |
Преди едно ли, две лета ли бяха, като имаше наводнения и аз все още гледах телевизия, та даваха по новините едни мангали дето водата им беше заляла къщите. Разни циганки с по някое друго чаве, се навираха из наводнените коптори, да извадят там боклуците си, които все още могат да спасят. През това време отпред имаше наредени прави и здрави мангали, които си чоплеха семки, смееха си се и гледаха сеира на женските. Заеби ти, даже в Студентски град има такива работи... минавам си голямото междучасие покрай някви нови сгради - дето щели да праят офиси и такива неща: От едната страна на улицата-тая нова сграда, всичко ново, чисто и т.н. От другата страна на улицата-циганите си вързали магаретa на поляната ![]() -------------------- A moment of remembrance of all the one who died. These brave and loyal warriors with hearts so full of pride. They´re gone but not forgotten, in our hearts they still live on. For them we will keep up the fight until our war is won. Sleep well our brothers - we will never forget We promise you to carry on Sleep well our brothers and rest in peace Your sacrifies make us marching on...... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2603 Регистриран: 14-December 07 Град: Пловдив Потребител N: 2481 ![]() |
Ч'ай с'а, ти на чия страна си? Друга песен ще запееш, ако цигани ти разбият апартамента/къщата, или те спрат някоя вечер да те джобят (примерно). Тогава тръгни да им говориш за интеграция, закони и права! Което е така - така си е. Не съм видял някой до сега да казва "смърт на българите" когато български пиян шофьор убие някой, когато българи оберат някой апартамент, магазин, човек и т.н. Циганите не са цвете за мирисане, но това сега е продукт на десетилетия лоша политика спрямо тях. Сега им плащаме сметки и т.н. защото ако не друго то са поне единни. За разлика от богопомазаните българи. За всяка подобна социална група, която уж създава само проблеми и т.н. е виновно обществото, в което живее. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1257 Регистриран: 25-January 07 Град: Ъуей фром дъ биг шит ривър Потребител N: 1800 ![]() |
Заеби ти, даже в Студентски град има такива работи... минавам си голямото междучасие покрай някви нови сгради - дето щели да праят офиси и такива неща: От едната страна на улицата-тая нова сграда, всичко ново, чисто и т.н. От другата страна на улицата-циганите си вързали магаретa на поляната ![]() Тва каква връзка има с мойта история ![]() -------------------- Live forever or die in the attempt
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
... Не съм видял някой до сега да казва "смърт на българите" когато български пиян шофьор убие някой, когато българи оберат някой апартамент, магазин, човек и т.н... A-а-а, е тука си в голяма грешка! Колко пъти ги дават по талавизоро като се бунтуват нещо (било в Столипиново, Факултето или Красна поляна) и най-често срещаните викове са именно "Смърт за българите!" И това са кадри от национален ефир, представи си какво е наистина. Иначе и според мен заглавието на темата е, меко казано, неадекватно. Ако някой админо-модератор го промени няма да му се разсърдя, ама грам. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Малко ще ти разчленя мнението, защото става прекалено оплетено и ще ми е по-лесно поотделно.
@StormriderИмам предвид, че когато 80% от хората само чакат да кажат как циганите трябва да умрат защото са мързеливи и ги наричат "получовеци" (тук се въздържам да не се разпсувам), но иначе трърдят, че обществото е готово да ги приеме и че имат равни шансове с всички останали, има нещо много гнило в картинката. С две думи казвам, че не са си го направили САМО те. Значи, едното няма общо с другото. Това, че обществото е готово, означава, че като срещна циганин на улицата, няма да се държа лошо с него, само защото е "чернюга" или всякакви такива неща. Обаче това не значи, че то е длъжно да търпи престъпно/паразитно поведение от страна на циганите. Стигаме до момента с циганите-лекари/адвокати на Стормрайдъра. Според мен това не само че не е ничий проблем, а ми е един от големите проблем на цялото общество. По-точно би било, ако светът беше идеален. Да мислим реално. Кое ти е по-големият проблем - че е пострадал невинен човек/са пострадали невинни хора, или това, че някакви не искат да поемат по другия път? Знам, оправим ли второто, оправено е и първото, но при положение, че за второто реални или поне леснодостъпни решения няма, трябва първото да ти е приоритет, мисля си аз. И тук съм много несъгласен. Опитай се да си представиш как дори може да дадеш на човек, който яде от кофите, теоритичната възможност да сложи образованието на децата си (които може и да не познава) като приоритет! Нямах предвид чак такъв случай. Исках да кажа, че не е нужно да си израснал в някаква интелектуална среда, за да цениш тези неща. Когато чисто физическото ти същестуване е застрашено, тогава нещата са съвсем различни, естествено. Но тук идва другият въпрос- как се стига до там, че то да е застрашено така грозно? Ами като не правиш нищо. Строителен работник взима 1000 лева месечно. Колкото двама учителя. На един приятел вуйчо му си продаде колата на циганин, който ремонтираше хладилници или нещо от сорта, и му направило впечатление, че взима нелоша пара. Идеята ми е, че трудно можеш да стигнеш съвсем до кофите, т.е., до състоянието, което си описал, ако полагаш някакви усилия. Тук стигам до идеята на сгох за циганите като цяло. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
pa®tci,
ето, че темата направена от теб по този въпрос е с далеч по-адекватно заглавие. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
... Не съм видял някой до сега да казва "смърт на българите" когато български пиян шофьор убие някой, когато българи оберат някой апартамент, магазин, човек и т.н... A-а-а, е тука си в голяма грешка! Колко пъти ги дават по талавизоро като се бунтуват нещо (било в Столипиново, Факултето или Красна поляна) и най-често срещаните викове са именно "Смърт за българите!" И това са кадри от национален ефир, представи си какво е наистина. Иначе и според мен заглавието на темата е, меко казано, неадекватно. Ако някой админо-модератор го промени няма да му се разсърдя, ама грам. Прави си, човек, но не знам защо се учудвате. Когато ние викаме "Смърт за циганите" какво друго може да се очаква? Иначе с мнението на abydos съм много съгласен. Евала! Ч'ай с'а, ти на чия страна си? Друга песен ще запееш, ако цигани ти разбият апартамента/къщата, или те спрат някоя вечер да те джобят (примерно). Тогава тръгни да им говориш за интеграция, закони и права! Което е така - така си е. Първо, крадци са ни разбивали вилата поне 20 пъти в последните 10 години. Крадци свлязоха и в къщи преди време. Второ, тука няма страни, мой човек. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ахам.
Значи полицаите могат да пребият протестиращи българи, а циганите, които разбиват къщи и тръбят "Смърт за българите" не им обръщат внимание, щото видиш ли, полицаят във въпросното село го било страх... Е, к'во е т'ва? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
pa®tci, ето, че темата направена от теб по този въпрос е с далеч по-адекватно заглавие. ![]() Ако зачетеш темата от началото, ще разбереш защо се казва така. ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 17th July 2025 - 06:26 PM |