![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 217 Регистриран: 10-April 08 Град: Пловдив Потребител N: 2690 ![]() |
Признавам му само едно на Хитлер - бил е one hell of a leader. Въпреки всички лудости, които е извършил, хората са го следвали. Но да се продължава идеята му е тъпо и малоумно.
-------------------- Fight with blood, fight with steel,
Die with honor, NEVER yieldl! Fearless hearts, filled with pride, Into Glory we shall ride! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 524 Регистриран: 8-July 08 Потребител N: 2846 ![]() |
Гледам тъпа тема. И си мисля.
Първо, много ми е странно, когато хора, които докарват образ на някакви брутал метъл герои, започват да пискат като пастори на подобни теми. Вярно, че хуманност и гор са синоними, но не прекалявайте с човеколюбието, губи се имидж. Къде другаде, освен в интернет, при това в сайт за метъл, да се говори за нацисти, вандализъм, серийни убийства, канибализъм и прочее пейзажи. Второ. Самият факт, че на някой му е хрумнало да разглежда хер Хитлер като личност, е забавен. Понеже по-голям политически продукт от световните войни няма, т.е. - хер Хитлер си е продукт на едно-две хилядолетия европейска култура. Даже е един от най-простите примери за акумулативност. И ако някой е запознат със съвременна история, т'ва му е ясно - двете войни е по-трудно да се определи откога започват, но след 18-19 година и политиката на Жорж Клемансо е напълно нормално Германия да рухне и да се развият радикални идеи. Точно края на първата е интересен, понеже на практика победители май няма, печалби също. А отделно се оказва, че Европа е напълно способна да се самоизбие за няма и петилетка. И национализъм/нацизъм няма само по Оста, даже по едно време в Париж има протести на подобни герои, някъде през 30те. Което е нормално, следвоенна криза, борсата преживява голямата рецесия, другарят Сталин прави сериозни опити да залее пазара с евтино жито, за да разбие напълно борсовия пазар (и междувременно в Украйна над 6 милиона умират от глад, но т'ва е друга тема). Инфлация, безработица и подобни удоволствия. Нормалните държави в такива моменти развиват десни идеи. Балканите и изтока - социализъм (понеже немците техния социализъм скоропостижно го разстрелват още преди края на войната, въстанието на октомвристите, а в останалия свят е на смешно ниво). Трето. Ей тук някъде идва гениалноста на хер фюрера. Което пак е абсурдно. Освен таланта да приказва безспир, май. Иначе неговата кариера е доста забавна и започва с някаква пиянска вечер, известна като Бирения пуч, когато национал-социалистите се напиват, вдигат бунт и после ги бият в пандизите. Ама тогава основни герои в драмата са SA, старото поколение националисти (хората на Ернст Рьом, вече стари чичета). След това Хитлер изчиства конкуренцията, след като SS-овците, тогава още младежка организация, избиват хората на Рьом и Грегор Щрасер ("Нощта на дългите ножове", 33та) и изведнъж се оказва, че няма Ваймарска република, а начело е някакъв поручик, когото половин Европа въобще не е чувала. Невероятният гений на хер фюрер се простира до анексирането на Австрия, областта на Рейн, Чехословакия и последно - Полша. Само че преди всяка военна операция (без Полша), ОН (сега ООН) се събира и кротко му дава разрешение за военна намеса. Даже след проговорите за анексирането на Чехословакия, Чембърлейн заявява при пристигането си в Лондон, че така е осигурил мира в Европа. Кое по-точно е гениално? Мързи ме да дописвам. Четвърто. Някой спомена евреи и религия. Само че доктрините на християнството и исляма са сходни - няма монотеизъм, който да твърди, че друга религия съществува. При християнството не е толкова остро, но второто пришествие е точно това - възцаряване на християнството. И пето. Някой спомена и циганите. А къде е разликата в това да търпиш евреите, но да мразиш циганите? Няма защо да се разправя, че не е на расова основа. Всички знаят, че може да има и свестни цигани. Само че никой не ги е виждал. Така е и с евреите - нямаме нищо против, но си живеят някакви представи за тях. Или не псуваме на цигани и евреи, чифути, резняци, мамалигари, турци, араби, жълти, зелени, черни, карирани и т.н. Толерантността въобще е много крехко нещо, както и мира. Толкова (за без пари). Моите пет стотинки. Иначе темата е тъпа. Обаче може да се попсуваме заради традициите. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() analizator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3004 Регистриран: 1-April 08 Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You Потребител N: 2681 ![]() |
^ Мило, ти определено не ме разочарова.
![]() Всеки коментар след неговия е бошлав работа. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Всяка идея има нещо добро зад себе си, но ето виж, грешният човек ще го подмине като 72 автобусна спирка. *самоубива се от смях* След тази шега ми е малко трудно да коментирам темата, но като горд притежател на прякора си ще го направя. Неонацизмът и съвременният хитлеризъм са откровено смешни явления. Докато в исторически план имат своето място, то по никакъв начин не можем да кажем това за днешното общество. А за самият Хитлер - не го познаваме за да сме напълно убедени в твърденията си до колко е гений... може би просто е бил точния човек на точното място. До колко е луд? Може би обстоятелствата са били такива... Историческите факти могат да се тълкуват по различни начини. И малко към новодошлия. Винаги ми е било изключително интересно защо в историческите среди витае мнението, че едва ли не Клеменсо е лично отговорен за последиците на следвоенните договорки. От една страна общественото мнение по онова време е било толкова силно, че той не е можел да си позволи какъвто и да е компромис спрямо Германия, а от друга е имал две изключително конкретни и логични стратегически цели (сигурността - Райнланд и въглищата около Саар). Смешното в случая е, че правителството му не печели изборите за втори мандат, защото обществото остава с впечатление, че макар добрата му военна политика (заради която винаги е бил гледан като силна и положителна фигура в историята), той все пак не успява да се наложи достатъчно добре в следвоенният период. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 479 Регистриран: 6-February 07 Град: Варна Потребител N: 1849 ![]() |
-------------------- "No! this face is only a mask a wicked ornament,
Illuminated by an exquisite grimace, Look and see, atrociously contoroled, The real head, and the sincere face Turned back under the shadow of the face which lies." Charles Baudelaire |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
^^^^ ехаа.... Преобърна ми представата за света ей... Ще почна и аз да чета Wikipedia....
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 238 Регистриран: 20-June 08 Град: Велико Търново Потребител N: 2810 ![]() |
Някои яко друсат обаче.
От тези в анкетата - Бира и Brutal Death Metal |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 524 Регистриран: 8-July 08 Потребител N: 2846 ![]() |
@Щурм
Мнението витае, понеже Клемансо леко прекалява на преговорите - огромните репарации са най-малкото, иска някакви огромни територии (на практика - . Получава се разправа, не мирен договор. И след това му е подобна политиката спрямо Германия, въпреки отстъпките на Уилсън. А Рейн и Саар ги анексират като обезщетение, понеже западният фронт е само на френска територия и се твърди, че немците са експлоатирали френски ресурси. И при подписването на възстановителните заеми, Клемансо пак твърди, че немците крият пари и могат да плащат репарации. И като цяло, всички участници на конференцията го смятат за много краен, което донякъде скапва и отношенията с Англия. А изборите ги губи, точно защото не постига изискванията си. Иначе френските историци не смятат така, хах. Общото мнение е, че е изгубил адекватност след края на войната и, че политиката на Бриан е по-сполучлива. Поне така ми изглежда, колкото съм прочел. @Blashyrkh Най-накрая да направя нещо полезно, да се еа. ![]() Панда, педал си. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
По отношение на репарациите - не той е решавал. Клеменсо не е икономист и винаги е водил министерства, които нямат нищо общо с икономиката. Специална комисия по финансовите въпроси е решила какъв би бил максималния обем на репарации, които Германия може да си позволи.
Териториалните претенции също не са учудващи по никакъв начин. Елзас е класически пример за вечно спорна земя, а както е известно Саар е била взета като компенсация за разрушените мини в северната част на Франция. Лично според мен фундаменталната грешка допусната при Парижката конференция е била, че е... парижка. Не се сещам как някой е очаквал мачът да се играе на националния стадион на Франция, а хората да викат обективно и за двата отбора. Та в този смисъл все си мисля, че историческият образ на Клеменсо е прекалено опорочен в негативен смисъл. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
„Ако ние вярваме, че трябва да се освободим, необходимо е да разберем, че никой друг няма да ни даде свободата, освен нашият собствен меч."
Адолф Хитлер -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
Кво общо имаше тва с темата ,ездачо ?
-------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 26-November 06 Потребител N: 1692 ![]() |
^Ти май наистина си зле... 14/88 така да ти говори случайно нещо?
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
^ Човек, като се загледам в подписа ти, думите звучат толкова реално в главата ми, все едно наистина ги чувам... :О o_O
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 26-November 06 Потребител N: 1692 ![]() |
^Пак не си си пил транксена.
|
|
![]()
Коментар
|
|
Не съм чувал за такова безалкохолно. :ООО
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Хамърфол са Адолф Хитлер риборн.
|
|
![]()
Коментар
|
|
@Щурм
Принципно съм съгласен. Само че Клемансо играе една от основните роли при подписването на договора. Той като цяло е известен във Франция като реваншист и крайно настроен към Германия. И се проваля най-вече като показва неотстъпчивост. В крайна сметка - никой не е доволен от мира, затова и самият той пада, а Версайската система не вдъхва доверие на никого. За мен причините да го смятат за виновен за провала са точно реваншизмът и желанието Франция да диктува. Което в голяма степен скапва отношенията вътре в Антантата. Но чак да е виновен за следвоенното положение и за следващата война - вече е изхвърляне. Стига офф. LordZombie, всъщност какво се опитваш да питаш в темата, понеже не ми е ясно. Не е много трудно да се сетиш какъв е най-срещаният отговор на такива въпроси. Не разбрах - Хитлер като личност ли ти е интересен или националсоциализма. А цитатът откъде е? Ето ти един подобен: "Да бехме малко подпийнали, да им е*еме майката" Незнаен поет Горе-долу - същото се получава. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
По - скоро Хитлер като личност,и както вече казах ми харесва това,че се е стремял да завладее целия свят или поне европа
-------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Е човече, и аз имам тайни планове за завладяване на света. Сега ме уважаваш заради това ли о.О?
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Хитлер е успял донякъде,ако ти успееш ще ти издигна паметник
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() analizator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3004 Регистриран: 1-April 08 Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You Потребител N: 2681 ![]() |
Аз пък ще ти сготвя мусака!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Епа предпочитам да не успявам. Като цяло уърлд доминейшън плановете предпочитам да ги оставям за аниметата, екшъните с Рамбо/Стивън Сегал, и, най-вече - ЗА ЧЪК НОРИС, ФФС!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
М,
точно на него ли обаче трябва да се възхищаваш. В сми, има други с доста по-сериозни успехи в областта. Сталин, примерно, е далеч по-успешен, и като имперски възгледи, и като авторитарен лидер. А що не се възхищаваш на идеи, които са покорили света или поне Европа, примерно? Те поне са далеч по-трайни. Иначе, за мусаката всички сме на едно мнение. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Специален поздрав за LordZombie:
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
^ силно оргинално..няма що...трябва да си ПЪЛЕН ИДИОТ, за да сравняваш пауър метъла с Хитлер... ти идиот ли си?
-------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Естествено че няма връзка с пауър метъла. Картинката показва представата на LordZombie за това как стоят нещата. Щото добрият рицар, който води великата армия, за да смаже злите орди, да превземе света и да изгради вечното кралство на честта, силата и благородството май само в пауъра ги има.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
Само дето не става ясно, какво е доброто в Хилер... аз поне не го виждам! И си доста слабо запознат явно с текстовете в този вид музика, защото за разлика от теб, аз съм слушал не малко дет, блек, прог, арт-рок и готик банди където се пее за също, което ти каза. Лесно е човек първо да се направи на интересен, но след като не е запознат, става основно смешен. Не се заяждам, но наистина първо се запознай, след това коментирай, така няма да "олекваш".
-------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^За Бога, кой говори за добро у Хитлер? Става въпрос за изказвания като:
Цитат Аз харесвам Хитлер поради факта, че винаги съм харесвал владетелите, които са има за цел да превземат света или колкото се може територии от него. Цитат „Ако ние вярваме, че трябва да се освободим, необходимо е да разберем, че никой друг няма да ни даде свободата, освен нашият собствен меч." Адолф Хитлер Цитат По - скоро Хитлер като личност,и както вече казах ми харесва това,че се е стремял да завладее целия свят или поне европа Относно другото: дааааа, знам че си слушал повече, сигурен съм в това. По простата причина, че аз съм на 16 и слушам сериозно от 3-4 години, а ти си на 30 и кусур и слушаш от петнайсетина години (примерно). И все пак, човек не може да подмине неща като: "The day has come To set history Brave men will fall For thy victory Outside the walls War machines wait The Battering Ram Approaches the gate Blizzard of stones Storming the wall Huge flaming arrows Wait for the call The challenge is great Defenders are strong Besiegers are might They'll stay for long Siegecraft, Siegecraft Siegecraft, Siegecraft Heart of the castle Pounds on blacksmith The Forging is endless To withstand the siege This mighty place Exists to feed war Iron and fire Are ready for more Tortured slaves Are feeding the pyre Craftsmen of great skill Handle with fire The anvil is singing For life and for death The hammer is giving To metal, the breath Siegecraft, Siegecraft Siegecraft, Siegecraft Siegecraft, Siegecraft Siegecraft, Siegecraft" -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 3rd May 2025 - 08:16 PM |