![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 87 Регистриран: 21-October 08 Град: Варна Потребител N: 3059 ![]() |
На всеки се случва да попадне на песен, която да съдържа в себе си нещо неочаквано. В случая, ако ви е интересно, нека обсъдим тези парчета, за които мислите, че съответната "неочаквана" част е излишна. Можем да обсъдим и различни музикални клипове, които поради една или друга причина не съответстват на настроението/текста на песента.
За пример ще дам песента на Cavalera Conspiracy - Terrorize ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
С няколко препрочитания на темата схванах смисъла й, в който...няма много смисъл. Това, за което говориш е контраст. А нищо в музиката не е излишно, защото това е изкуство.
-------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 251 Регистриран: 6-January 09 Потребител N: 3193 ![]() |
Е... и Rob Zombie внася етно мотиви, но не дразнят. А и за небалканците това е екзотика, не чалга
![]() В тази тема ако ще изброяваме групите и песните, които ни дразнят... край няма да има. Мога да започна с Manowar, за които съм казала, че са по-смешни от Nanowar ![]() ![]() Блъд, не можеш да кажеш, че всичката музика е изкуство и е перфектна така, както е създадена. Няма нищо перфектно и всеки има различни вкус и мнение, та може да критикува според тях. -------------------- (mooning)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
Изкуството е пресъздаване на емоциите, съзнанието и културата на човек. Далеч не говоря за комерса. А това, как той е пресъздал това, което иска, е негов избор.
-------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Мога да започна с Manowar, за които съм казала, че са по-смешни от Nanowar Е, добре все пак, че си ти, за да го кажеш. ![]() -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 251 Регистриран: 6-January 09 Потребител N: 3193 ![]() |
О, извинявай - реших, че в метъл форум се говори за поп и Крейдъл
![]() Не съм малоумна, знам какво е изкуството. Това, което ти обясних обаче, е нещо съвсем различно. Всеки има правото да изразява себе си, но същевременно другите имат правото да го критикуват. Айрин, тяхната дискография не стои като хората в музиката като цяло, както интрото на еди коя си песен не стои като хората в песента според девойката ![]() -------------------- (mooning)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 87 Регистриран: 21-October 08 Град: Варна Потребител N: 3059 ![]() |
С няколко препрочитания на темата схванах смисъла й, в който...няма много смисъл. Това, за което говориш е контраст. А нищо в музиката не е излишно, защото това е изкуство. E, да... проблема си е мой, че пиша когато не съм в състояние... ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Никой не може да ми обяснява например колко велики са Manowar с надеждата, че ще го осъзная... защото НЯМА! ![]() Кефиш ме ![]() ![]() И да, осъзнавам, че в момента спамя. -------------------- (mooning)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Едно време като прослушвах Blind Guardian, доста пасажи в песните им ми се виждаха нелогични или зле подредени. Обаче колкото повече слушаш една свястна композиция, толкова по-добре разбираш, че е най-добре да звучи така, както е замислена, а не другояче.
-------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
И на мен на моменти Гардиън са ми били доста "щъкащи" в обратите. Иначе мен трудно нещо ме стресира, не мога да се сетя.
П.п. Подкрепям мановорофобите ^^ -------------------- |
|
|
Гост Void KD (гост) |
![]()
Коментар
|
Гост ![]() |
Песента Man Can Go Through the Gray Stone на Korpiklaani ми звучи все едно са се били напили, и са почнали да пеят прозиволни простотии.
А бе, кво толкова имате против меновар? Особено пък песента Уйълс ъф Файър. Толкова е смислена... Fast fast, speed speed, burn burn, kill kill, skill skill, learn learn, wheels wheels, fire fire... ![]() Обаче наистина имат парчета, които ме кефят много. The Dawn of Battle, Swords in the Wind, Courage, Heart of Steel, т.н.т. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Aми аз пък се чудя как някой може да ги харесва...
![]() Ама виж де, то си е лично мнение... |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 24th June 2025 - 12:34 AM |