Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
8 страници V  « < 6 7 8  
Reply to this topicStart new topic
> Избори, туризъм, крепостничество, ...секс със животни
Slash
коментар Jul 16 2009, 03:15 PM
Коментар #211

Сатана

Група: Приятели
Коментари: 7135
Регистриран: 1-April 05
Потребител N: 783

Ми пожелавам ти един ден да ги махнеш тия кратуни от БПС и да осъществиш твоите романтични леви идеи пък аз може да ти стана фен до някаква степен whistle.gif

Аз пък се дразня от заблудата, че дясното управление не може да върви със силна държава. Точно там където няма силна държава няма истинско дясно управление.
Go to the top of the page

+Quote Post
SpiritCrusher
коментар Jul 17 2009, 12:41 PM
Коментар #212

Прослушващ метъл
**

Група: Потребители
Коментари: 207
Регистриран: 6-October 06
Град: Централна Северна България
Потребител N: 1617

Хоп - първият удар под пояса за Борисов - само Атака подписва Меморандума, РЗС отказват с довода, че не могат да подкрепят документ, който е подписан и от националистическа формация като Атака. Действията на Сините не са изненада, те са си потенциален политически труп и на следващите парламентарни не се знае дали ще влязат дори и под формата на коалиция, защото тенденцията е сериозен отлив на гласове към "месията" Борисов най-вече. РЗС импонират с кресливия и остър тон на лидера си, но и те са ми прекалено мъгляви, наличието на хамелеончето Абаджиев при тях засилва още повече скепсиса ми. В тази връзка е похвално, че герберите възнамеряват да сложат край на политическото номадство, обаче всичко се случва пост фактум - доказателство присъствието на лицето Лъчезар Иванов в редиците им.

+Quote Post
pa®tci
коментар Sep 17 2009, 09:14 AM
Коментар #213

Serpent Moves

Коментари: 5893
Регистриран: 20-May 07
Град: parc des partcalence
Потребител N: 2094

Цитат
Янев показа протоколите от Турция - 100% неверни, пише "24 часа".

Протоколите от гласуването за 41-о народно събрание в Турция са със 100 процента невярно съдържание, обяви Яне Янев вчера. Той раздаде на журналистите заверени копия, предоставени от външния министър Румяна Желева. За изборите в южната ни съседка бяха разкрити 123 секции. Протоколите от тях са написани неграмотно, с драстични пропуски и разминавания в броя на избиратели и гласували.
Оказва се, че окончателните данни от вота в Турция, които ЦИК оповести, са само въз основа на т.нар. грама - кодирано електронно съобщение от посолството ни там.
Главният прокурор вече сезира Конституционния съд по сигнал на РЗС.

--------------------

+Quote Post
kstanishev
коментар Sep 17 2009, 01:16 PM
Коментар #214

Прослушващ метъл
**

Коментари: 54
Регистриран: 16-September 09
Град: Варна
Потребител N: 3567

Добре, дотука от изчетеното виждам, че никой не е съгласен с нещата такива, каквито са. Ми що не се направи нещо по въпроса?

Значи туй българина е единственото животно, което вижда, че ще го колят и мирува.

Я французите колко бързо излязоха по улиците. Тука да не сме по-прости? Там нямаше значение дали си млад, стар, ученик или пенсионер, нямаше значение дали взимаш 300Е или 5000Е заплата... Докато не почнем и ние тъй, няма да се оправят нещата

--------------------

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Sep 17 2009, 02:18 PM
Коментар #215

Facepalmer

Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

Новото правителствоие е ебаси якото. Имаме си финансов министър с внушителна репутация, който каза почти в лицето на Първанов, че пакета му от леви данъчни мерки е малоумен. icon_headbang[1].gif bowdown.gif Може и да не съм гласувал за ГЕРБ, но досега имат одобрението ми на 90% поне. Единствената тъпа стъпка беше да направят бивше ченге министър.

--------------------

+Quote Post
scion_of_storm
коментар Sep 17 2009, 03:44 PM
Коментар #216

Рицар на върховен дом Сянка

Група: Metal World Conclave
Коментари: 13162
Регистриран: 26-November 05
Град: София
Потребител N: 1041

Доста на нож са отношенията, да.

И аз досега съм доволен, макар че сега гледам едни планове за градския транспорт, които са...странни в някаква част своя.

Отделно ми харесва, че активно се действа относно образователната система и въобще неща, свързани с образованието като цяло. Това със забраната за определни храни и напитки е СУПЕР хрумване, но просто сме последвали западния модел прекалено навътре за да стане. Хем лавките ще фалират, хем мъниците и не чак толкова мъниците просто ще пробягат 200м+ за да си го купят това. Идеята е не да се въведе забрана на такива неща, а да се разшири физкултурата в даскало и нейното влияние, защото в повечето случаи този предмет е фарс. Поколенията все повече и повече затлъстяват и се превръщат в зависими от junk food/drink бранша, който е ОГРОМЕН в последните години.

Само ме дразни на моменти, въпреки че и аз съм избирал това правителство, 'леко' контраударните изявления относно миналото правителство. Ясно е, че то не беше добро, но не може постоянно да вплиташ това в дейността си. Започва да звучи като оправдаване.

Ще видим, имам светли очаквания. Дано не помръкнат.

--------------------

+Quote Post
Crafter
коментар Sep 17 2009, 06:42 PM
Коментар #217

:)

Коментари: 4948
Регистриран: 4-July 03
Потребител N: 188

Цитат(SepulTeraHead @ Sep 17 2009, 03:18 PM) *
Новото правителствоие е ебаси якото. Имаме си финансов министър с внушителна репутация, който каза почти в лицето на Първанов, че пакета му от леви данъчни мерки е малоумен. icon_headbang[1].gif bowdown.gif Може и да не съм гласувал за ГЕРБ, но досега имат одобрението ми на 90% поне. Единствената тъпа стъпка беше да направят бивше ченге министър.

Абсолютно подкрепям. Мнението дори съвпада и в частта, че и двамата вероятно сме гласували за една и съща партия.

--------------------
Come with me tonight
tell me how it feels to be alive

+Quote Post
karelian
коментар Sep 17 2009, 06:56 PM
Коментар #218

Демон

Коментари: 2160
Регистриран: 19-February 09
Град: Sofia
Потребител N: 3269

Мен не ме дразни, така трябва!
Нека да разберат всички какви хора са управлявали България. Нека да извадят на светло злоупотребите, които същите тези са извършвали в продължение на години! Защото такива е имало във всички институции, във всяко министерство. Държавата беше задръстена от корупция във всички етажи на властта!!!

За изборите - в Турция те са били проведени без абсолютно никакъв контрол от българска страна - липса на български власти в изборните секции, освен това са констатирани нарушения в попълването на бюлетините, несъответствия между броя на гласувалите и отразеното в протоколите и т.н. Очакваше се подобна ситуация - от 1/4 до 1/3 невалидни, но 100%... suicide.gif
И това е ставало със знанието и подкрепата на Тройната коалиция!

.............

Може би подобна практика и стил на управление са съществували и в предишни правителства, но последното прекрачи всякакви морални граници и норми.
Така че, уважаеми Scion of Storm, всички предприети мерки от новото правителство трябва да ни изглеждат като светъл лъч в тунела.
В тунела, където се намираме повече от 60 години.

+Quote Post
scion_of_storm
коментар Sep 17 2009, 06:57 PM
Коментар #219

Е, на мен така ми изглеждат, де wink.gif Аз си го казах.

Просто съм забелязал излишни ситуации със споменаването му. Пък то така или инак ни е ясно на всите.

--------------------

+Quote Post
nikoi
коментар Sep 17 2009, 10:53 PM
Коментар #220

Прослушващ метъл
**

Коментари: 212
Регистриран: 4-August 09
Потребител N: 3515

България е била толкова години под турско робство, а и като отчетем факта, че агарянците, поробвайки ни са се погрижили да заличат цялата ни интелигенция, бихме могли да кажем, че е нормално българите да нямат ясно изразено национално самосъзнание, което от своя страна води до споменатите в темата проблеми. Народ с робски манталитет трудно би могъл да проявява свободната си воля - той просто не съзнава, какво да направи с(чрез) нея. И избира най-познатото решение - да склони глава пред статуквото. Или, както казва (забележете)НАРОДНАТА МЪДРОСТ: "Преклонена глава, сабя не я сече"!

+Quote Post
ZerraX
коментар Sep 17 2009, 11:23 PM
Коментар #221

卐 Misantr☣p☣lis 卐

Коментари: 2524
Регистриран: 4-November 08
Град: Valhall
Потребител N: 3087

Айде, айде турците ни били виновни, че сега никой не го ебе кой го управлява. Според теб с премиренчество ли сме се освободили? Това Априлско въстание е било акт на премирение нали така? Стига с тия глупости, че турците са ни виновни за всичко. Това е да си завоевател и ние, ако бяхме на тяхно място същото щеше да е.
Комунизмът, драги, попари народа. Говориш против партията? Искаш промяна? Епа ето, Беляне те зове.
Но, ако можеше само комунизма да обвиним щеше да е добре. Самата ниска избирателна "активност" говори за това. На тоя народ хич не му пука кой е на власт. Имам чувството, че хората ги мързи да отидат да пуснат една бюлетина, а пък да не говорим да помислят какво би им донесло смяната на едно правителсво. Няма братче! Половината набори не им пука, другата половина говори против правителството и какво? Дойде време за гласуване и всеки "абе имах работа не успях да гласувам иначе ест щях да гласувам".
Абе мързелив народ сме деба и това ще ни убие. Нямаме робски манталитет, не сме глупави да кажеш, просто всеки гледа да мине по бързия начин.

--------------------
ЛастФМ ~,~ Soulseek acc: ZerraX - not active now.

Shareable Stuff: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36

[updated: 31.07.12]
FuЦк! It's too kvlt to be trve!

+Quote Post
Blashyrkh
коментар Sep 17 2009, 11:47 PM
Коментар #222

Демон

Коментари: 2148
Регистриран: 14-December 04
Потребител N: 693

Ми аз пък казвам че сме глупави....

+Quote Post
scion_of_storm
коментар Sep 18 2009, 12:40 AM
Коментар #223

Е то т'ва важи за цялото човечество, не само за българите.

--------------------

+Quote Post
Ulair
коментар Sep 18 2009, 01:01 AM
Коментар #224

draugr

Коментари: 1516
Регистриран: 24-December 07
Град: Нейде из мрака на Витошкия лес...
Потребител N: 2495

Право думаш, Зераксе, де да бяха само турското, хм... ''владичество'' и ''комунизма''.
Все пак от робството българите излязоха като преродени, бяха обединени от общ национален идеал.
Но - каквото и да си говорим, исторически погледнато 20-тия век беше най-унищожителен за националното ни самосъзнаие, за българската нация въобще. Колко много крахове претърпя народа през това столетие само!
Нашта млада държавица все е била мижава пионка, незначителен компонент в голямата ''политическа игра'' на ясно кои ''велики (а и не чак толкова) сили'' - ту на Дедушка Иван, ту на Австрия и Германия, ту на онова гадно изчадие - Съветския съюз. Началото, според мен на това отчаяние всенародно започна когато онзи дебел, префърцунен санксонец-мегаломан ни въвлече в цели две национални катастрофи, унищожавайки един значителен потенциал и погребвайки надеждата за народно обединение. Е, именно в годините '13-18 пролича колко ''самостоятелна'' е българската политика. И все пак не всичко изглеждаше изгубено - българския народ постепенно се посъвзе от шока (но никога напълно). В навечерието на Втората световна война имаше нови надежди, за постигане на Националния идеал... а то какво стана - пак бяхме на губещата страна, че и на всичко от горе и социалистическия строй ни се натресе. Мдам... социализмът - нови мечти за светло бъдеще, равенство, братство, дрън-дрън все същата плява... само че Черната джамия и концлагерите бяха заменени... ми с нови концлагери. Руския цар, тъй обичан и пресвещен в началото на века беше заменен с великата всенародна КП, а светлия облик на чичко Ленин, гледащ умно от лъскавата рамка се появи на всяка стена. Промиване на мозъци, пропаганда, политически гонения, абе нищо ново под Слънцето. Пак си бяхме пионка в прословутата ''велика политическа игра ''Политиката винаги е била отвратителен бизнес. Но... както и да е отиде си и тоз режим, отново се възродиха, ужнадеждите за ''светло бъдеще''... а по-нататък, знаете как се развиха нещата и как продължават да се развиват.
И сега - дали сме тъпи, с робски манталитет или тотални мазохисти, дали мързелът ни е виновен? Аз го приписвам на натрупания бой по нашия гръб през последните шест века. Явно за периода у нас се е загнездил някакъв извратен инстинкт за оцеляване laugh.gif

Много неща изплямпах в този късен час, доста празни приказки, вероятно, щото пийнах обилно количество бира, пък и при днешното новолуние хич не ми се спи. boxed.gif

--------------------
Аз съм това, което ще бъдеш, което си, аз бях преди. — Sum, quod eris, quod es,ante fui.
(Туй бе написано на входа на Римските гробища)

+Quote Post
Blashyrkh
коментар Sep 18 2009, 02:47 AM
Коментар #225

Демон

Коментари: 2148
Регистриран: 14-December 04
Потребител N: 693

^^+1

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Sep 18 2009, 08:23 AM
Коментар #226

Facepalmer

Цитат(Ulair @ Sep 18 2009, 02:01 AM) *
бла бла

Кво пишеш все едно си свидетел на събитията а си на 20. Я се стегни...

--------------------

+Quote Post
nikoi
коментар Sep 18 2009, 10:06 AM
Коментар #227

Прослушващ метъл
**

След като толкова се изприказва, в по-горните постове, за политическите грешки на българина през XXвек, които нямали, разбираш ли, нищо общо с васалния манталитет на народа ни, аз бих попитал, всички тук: Защо нито веднъж, след освобождението си, България не изрази неутрална позиция относно дадено световно или европейско противоречие? Или ще бъде отречено, че именно поради лошата съдба на определени военно-политически "съюзници" ние сме на това "ниво на развитие" сега? А кому, по нашите ширини, бе нужно да се замесва в зверските войни на САЩ, икономически изгодни за тях, но не и за нас? А ако България не бе под турско иго 5века, дали щеше да бъде подчинена(икономически и политически) на някои народи, които спрямо историята й изглеждат като сукалчета?
Може би, е по-удачно да задам един друг въпрос тук: Защо българите толкова обичаме да обвиняваме(несправедливо) националността си в най-долни предателства и подлости, да и(си) прикачаме "ТИТЛА БЪЛГАРСКО, ТЪЙ-БЪЛГАРСКО", а не отчитаме славата на историята си, искрата в душата на Ботев, на Левски, Бенковски, Хаджи Димитър, Караджата и толкова други юнаци, поругани от агарянците, но ние сме дори по жестоки - тая същата искра тлее и в нашите души, но българинът дали по инерция, дали защото е модерно, вместо да разпали народния огън, той го тъпче и не би се спрял докато не види погазена и последната си свободолюбива мисъл, докато не смачка себе си. А има толкова много за газене в тази плодородна почва - Българщината, точно ний ли трябва да я погазим?
"О неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш на своя език? Или българите не са имали царство и държава? Толкова години са царували и са били славни и прочути по цялата земя и много пъти са взимали данък от силни римляни и мъдри гърци. И царе, и крале са им давали своите царски дъщери за съпруги, за да имат мир и любов с българските царе. От целия славянски род най-славни са били българите, първо те са се нарекли царе, първо те са имали патриарх, първо те са се кръстили, най-много земя те завладели."
Паисий Хилендарски

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Sep 18 2009, 11:09 AM
Коментар #228

Facepalmer

Оригинално е да цитираш Паисий. Да.

--------------------

+Quote Post
onnellinen
коментар Sep 18 2009, 11:40 AM
Коментар #229

Хър-мър

Коментари: 1862
Регистриран: 27-April 05
Град: БГ
Потребител N: 798

Никой, припомни си уроците за Берлинския конгрес и Санстефанска България и може и да видиш защо сме участвали в войните.
Blashyrkh, прав си, че сме глупави.
20 години преход? ВИЕ сте на 20 години, нито помните скачане по площадите, нито опашките пред зарзаватчийницата за едно кило банани или пазаруване от корекоми. И аз не го помня. Изключително ми е кеф да чета за 20-годишния преход във форум, където 15- нарастват в геометрична прогресия. Пък за 'турския печат' и колко са ни мъчили 5 века - съвсем.
Не казвам, че не е било така (за турското става дума). Ама да го даваш за пример, след като е било по времето на пра-пра-пра-родителите ти, дето дори не им знаеш имената - не върви. А "преходът" свърши с Петър Младенов и избирането на Желев. Оттогава думата "преход" служи като тоалетна хартия за политически гъзове, осрани от гафове и неспособност да се справят.

--------------------
Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)

+Quote Post
kstanishev
коментар Sep 18 2009, 11:47 AM
Коментар #230

Прослушващ метъл
**

Добре де, дотука обвинявахме турците и ги оправдахме, ама не изцяло. Да кажем нещо и за комунизма.

Да, който е против партията е в затвора, така си е. Това обаче оправдава ли демократите, които с идването (излизането от затвора) започнаха да крадат като невидяли? Закриха ТКЗС-тата, оттам пострада обикновенния селянин - производител, но пък се замогнаха други, които ти изкупуват млякото по 5ст, а го продават по левче...

Май май трябва да почнем да мислим как да помагаме не само на себе си...

--------------------

+Quote Post
Megadeth
коментар Sep 18 2009, 11:53 AM
Коментар #231

Mahtavin :>

Коментари: 4294
Регистриран: 20-March 08
Град: Пловдив
Потребител N: 2643

Бойко Борисов си остри ножовете в ръцете, той ше оправи България.

--------------------
В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор)

+Quote Post
kstanishev
коментар Sep 18 2009, 12:05 PM
Коментар #232

Прослушващ метъл
**

Точно против Бойко имам много...

От личния ми допир до него нямам много добри впечатления. Още повече, че той още си е начело на групировка...

--------------------

+Quote Post
onnellinen
коментар Sep 18 2009, 01:52 PM
Коментар #233

Хър-мър

Коментари: 1862
Регистриран: 27-April 05
Град: БГ
Потребител N: 798

^ И квоооо?
Аз като не съм в София, изобщо не ме бъркат тия групировки smile.gif Пък и в София да съм, голяма работа, да не би някой да ми е вдигнал мерника (буквално)?

--------------------
Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)

+Quote Post
nikoi
коментар Sep 19 2009, 08:53 AM
Коментар #234

Прослушващ метъл
**

Цитат(onnellinen @ Sep 18 2009, 11:40 AM) *
Не казвам, че не е било така (за турското става дума). Ама да го даваш за пример, след като е било по времето на пра-пра-пра-родителите ти, дето дори не им знаеш имената - не върви. А "преходът" свърши с Петър Младенов и избирането на Желев. Оттогава думата "преход" служи като тоалетна хартия за политически гъзове, осрани от гафове и неспособност да се справят.

Всъщност е било по времето на пра-пра баба ми, а не на "пра-пра-пра... баба ми" и ми е много интересно как за век и половина бяха забравени петвековните мъки на съответните баби?!
Преход в България или не е имало (за след турско става реч), или представлява един безкраен многопластов процес, който обрича българина на икономическо робство и социална среда, покрай която много лесно могат да се забравят достойнствата и нравите на народа ни (сигурно четецът е отчел, че аз съм привърженик на втория вариант относно прехода)!
И, между другото, светът на пра-пра-пра баба ми ми е много по-интересен и мил отколкото света, в който живея!

+Quote Post

8 страници V  « < 6 7 8
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 22nd June 2025 - 12:58 AM