![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() LEEEEEEROOOOOOOY JEEEEENKINS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1392 Регистриран: 19-March 09 Потребител N: 3321 ![]() |
Е Machine Head са груув метъл. Те са толкова траш колкото In Flames са дет и Waking the Cadaver - грайнд. Под модерен траш разбирам разни Криейтърщини ("Божият враг" кхъ-кхъ-кхъ) = траш напъни + мело-незнамсикво. Поне доколкото съм разбрал от разните ви дискусии, де.
http://www.youtube.com/watch?v=mT74482WJeA - те ти в конкретно парче. Рифът в началото е "модерен "траш"". И сериозно: къде го чу тоя олдскул дет в "Райдърс оф да блабла" бе? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28390 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Като гледам накъде е тръгнал спорът, пак опираме до основния ти проблем, що се отнася до музиката - много си чел, но малко си чул. Завъртял си албума половин-един път, прочел си първото ревю в архивите, гласящо, че са мелодичен модерен метъл и това ти формира мнението. Ами, не става така, но за това сам ще се сетиш някога... Аз повече не смятам да се хабя да обяснявам.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
My Name Is Mud. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 2031 Регистриран: 3-May 09 Град: The Zone Потребител N: 3398 ![]() |
Извинявам се офтопика, но тука споменахте думите модерен траш и шведски олдскуул дет, та въпросът ми е, какво бихте ми препоръчали на Darkane? Чувал съм добри отзиви, но не знам с кое да започна? Предполагам Уориъра би ме напътил.
Още веднъж извинявам се за офтопика. Просто се възползвам от този спор. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() LEEEEEEROOOOOOOY JEEEEENKINS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1392 Регистриран: 19-March 09 Потребител N: 3321 ![]() |
Ти знаеш какво съм чул и какво не съм. Ти си в главата ми. Ти си kvlt.
![]() Цитат Завъртял си албума половин-един път, прочел си първото ревю в архивите, гласящо, че са мелодичен модерен метъл и това ти формира мнението. Мнението ми формира фактът, че тоя албум звучи като половината посредствени пост-2000 албуми дето ги бутат в категория "дет/траш". Нещо толкова богохулствено ли казах? И пак: къде в този албум чу нещо подобно на тва примерно? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 399 Регистриран: 5-July 07 Потребител N: 2200 ![]() |
diSEMBOWELMENT - Transcendence Into the Peripheral - интересно ми е какво мислите. Мислим, че е манджа с грозде. Отчаян напън да се създаде нещо авангардно, но в крайна сметка - fail. 2/10 Destruction - All Hell Breaks Loose -------------------- Bury me in a nameless grave...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Какво да говоря с хора, които слушат музиката с писалка в ръка...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 399 Регистриран: 5-July 07 Потребител N: 2200 ![]() |
По-добре с писалка в ръка, отколкото с глава в гъза.
![]() -------------------- Bury me in a nameless grave...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
Албумът, който осмисли реюниъна на немската траш институция. И досега си остава най-доброто от късния им период, малко пред "The Antichrist". 9/10
Skyfire - Spectral -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2160 Регистриран: 19-February 09 Град: Sofia Потребител N: 3269 ![]() |
Прекалено пристрастна съм, за да давам каквато и да е оценка. За мен всичко на Skyfire е много добро.
9,5/10 - на места е малко еднообразен. На останалите албуми бих дала 0,5 отгоре. Sentenced - Amok |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 242 Регистриран: 18-October 08 Град: Sofia Потребител N: 3054 ![]() |
The old skull Sentenced просто мн добър албум от ранните детаджииски времена на групата. Лично мнение това е най-добрия албум от старите неща на Сентенст.
Оценка : 9/10 Не съл чувал скоро хвалби за бай ви Пешо така че : Pain - Dancing with Dead -------------------- I never seem to understand.
The time, the place, and who I am. Define a way to stay alive, It’s like I’m living a lie. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
My Name Is Mud. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 2031 Регистриран: 3-May 09 Град: The Zone Потребител N: 3398 ![]() |
^Последният Хипокриси нима не е повод за хвалби?
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
какво бихте ми препоръчали на Darkane? Чувал съм добри отзиви, но не знам с кое да започна? Expanding Senses Не съл чувал скоро хвалби за бай ви Пешо така че : Pain - Dancing with Dead Напиши името на албума правилно и щи кажем... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 242 Регистриран: 18-October 08 Град: Sofia Потребител N: 3054 ![]() |
издребняваш ама айде Dancing with the Dead
-------------------- I never seem to understand.
The time, the place, and who I am. Define a way to stay alive, It’s like I’m living a lie. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Тва не ти е руски, че да няма определителен член
![]() Иначе за албума - 5 / 10 - главно поради факта, че не се кефя особено много на нещата на Pain. Леко еднообразни и твърде жизнерадостно електронни са ми поп принцип. А този албум не прави изключение. Я да видим сега: Hatesphere - The Sickness Within -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
8/10 му давам. Датчаните са си добра група, качествен траш правят. Свирят много мощно и бързо, не прекаляват с модерното. Този и "Ballet of the Brute" като че ли са най-силните им албуми.
Нека следващият да коментира Rhapsody - Legendary Tales. ![]() -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28390 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Един от най-важните албуми за пауър метъла от 90-те години, та и до днес. Перфектен запис във всяко едно отношение, освен може би продукцията. Още с дебюта си Rhapsody правят уникално съчетание между барокови елементи, фолклорна музика, класика и метъл. Първата от поредица гениални творби. 10/10
Amon Amarth - Fate of Norns -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
8/10
Нелош техен албум, но далеч от любимите ми OSFTGH и WOOOS. За Амон няма какво да обсъждаме различие при записите, след като те си бичат едно и също, което не пречи на емоционалния им и инструментален заряд. Просто в този албум не намерих толкова, колкото в поне 2-3 други техни. Disarmonia Mundi - Fragments of D-Generation -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 739 Регистриран: 1-October 09 Град: Варна Потребител N: 3584 ![]() |
Страшен албум, много ми допада. Като цяло, в Disarmonia Mundi за момента не съм намерил нещо за което да се хвана и да кажа че не ми харесват. 8/10 за този албум, тъй като го намирам за по-слаб от Mindtricks.
Понеже друго не ми идва на ума, на следващия се пада: Dark Tranquillity - Character -------------------- “Some lose all mind and become soul,insane.
some lose all soul and become mind, intellectual. some lose both and become accepted” |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Потресаваща творба! Може би най-великото им постижение досега - то не е емоция, мисъл, техника, музика... Всеки звук обсебва, а текстовете мога да нарека единствено феноменални. Албум, който съчетава в себе си всичко ценно в мелодета и същевременно силно се откроява от ортодоксалното за стила звучене. И 10 ще е малко.
Продължаваме с нещо екстремно: Nile - Amongst the Catacombs of Nephren-Ka -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() spectral ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1821 Регистриран: 19-December 07 Град: София Потребител N: 2488 ![]() |
Безумно як албум! Уникален е, никоя група не е звучала така, когато Nile са дебютирали. 9/10 само защото с някои от следващите го надминават.
Иии ще ви дам Theatre of Tragedy - Velvet Darkness They Fear. -------------------- An angel strays upon my door so frail and lost within
To weep upon her days of yore, my decadent come in... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Silver ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1348 Регистриран: 21-November 05 Град: Габрово Потребител N: 1032 ![]() |
Доволно любим. Прекрасни вокали на Лив, адски атмосферичен, може би типа звучене, което винаги ще очаквам от Theatre of Tragedy. След 3тото слушане поред има опасност да доскучае обаче. Но пък много обичам да заспивам на този + Aegis.
7/10 Killswitch Engage - 2009 - Killswitch Engage -------------------- Life changes.. People don't.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Отново много досаден албум. Абе какво да искаш, тъп американски метълкор. 2/10
Vital Remains - Dawn of the Apocalypse -------------------- Bury me in a nameless grave...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Може би върхът в творчеството им, макар че по принцип на тази банда всичко е силно. Така и не станаха класици в дета, но 9/10 си го заслужават отвсякъде. Tony Lazaro е пациент...
И нещо в подобен стил: Suffocation - Pierced from Within. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Keep trekking ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1495 Регистриран: 20-May 09 Град: София Потребител N: 3419 ![]() |
9/10
Фундаментален албум, любимият ми техен. Перфектната смес от бруталност и техника. Един от най-важните албуми за стила. Много висока класа. Аз пак ще кажа: CRO-MAGS - Best Wishes -------------------- Каквото посееш, това ще пожънеш.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Хайде да се разберем без повтаряне на албуми - търсенето в рамките на темата става съвсем лесно.
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 432 Регистриран: 13-May 08 Потребител N: 2750 ![]() |
Глупавички са с тоя неориентиран стил. 2/10
Gorgoroth - Under the Sign of Hell |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Erased ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 937 Регистриран: 11-February 08 Град: Изгубен Потребител N: 2589 ![]() |
Както всеки албум на Gorgoroth, и на този давам 10/10.
Не ми е любимият, и не смятам, че Pest беше най-удачният избор за вокал, но музиката им винаги е била достатъчно истинска, зла и мощна. Любопитна съм какво ли бихте казали за Eternal на Samael? -------------------- The 13 Commandments of the Church of Tiamat:
XI. Thou shalt not tell thy brother & sister 'thou shalt not'. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Може би най-важното им издание, обуславящо в огромна степен и цялото електронно метъл звучене. Любимият ми албум на Samael, всяка песен е съвършенство. 10/10
Forefather - Ours is the Kingdom -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
9/10
най-любимият ми техен. много мелодичен, много исторически, без изхвърляници поддържа ниво, което доста по-изгъзарени групи и да искат не могат да стигнат. няма как да не бъде доволен слушателя, бил той на блек наблягащ или на езически/исторически забежки. Nightwish - Century Child да е? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Silver ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1348 Регистриран: 21-November 05 Град: Габрово Потребител N: 1032 ![]() |
Как да го кажа... обичам Nightwish. Да си избера любим техен албум би ми било искрено трудно в момента, ала едно време беше Century Child. Невероятно пътуване, а завършекът с 10 минутната Beauty Of The Beast просто омагьосва. Единственото нещо, което мога да му сложа като минус би било,че ми се иска да беше с една идея по-композиционен.
9/10 My Dying Bride - A Line Of Deathless Kings -------------------- Life changes.. People don't.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 1st May 2025 - 04:33 AM |