![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Може би един от най-подценяваните албуми на ПЛ от мен. По първи и втори впечатления /вторите - откъслечни/, не ме впечатли кой знае колко. Не бих го наредил до или пред поне 3-4 други албуми на групата. Въпреки това ПЛ са си ПЛ, затова му двам 7/10.
![]() Unearth - The Oncoming Storm от мен. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 432 Регистриран: 13-May 08 Потребител N: 2750 ![]() |
Не лош албум, 6 или 7.
Enslaved - Mardraum: Beyond the Within |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 967 Регистриран: 7-July 09 Град: Транай Потребител N: 3491 ![]() |
Труден ми е все още за слушане, ако и нещата от там насетне за Енслейвд да тръгнаха в друга музикална насока.
8/10 заради експерименталния характер и за това, че беше един от крайпътните камъни за групата, които не обърнаха колата а я наместиха в идните и коловози пред, които се "прекланям". Loudblast - Sublime Dementia (Да ви върна 16 години назад във времето). -------------------- И низвергнахме из нашего ума Токийского Хотела... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Жесток албум на една доста подценена банда. Едно от култовите неща в техничния дет. 9/10
А какво мислите за Dark Tranquillity - Projector? -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Жестоко. Най-интересният албум на Транкуилити и най-различният може би в дискографията им. Не ми е толкова любим колкото Character/Damage Done/Галерията, но е страхотен, наистина. Станне прави най-уникалните си вокали в този албум според мен. Само една "Day To End" дава пълен поглед над тихата меланхолия и пластове емоция, наслоили се тук.
9/10. Я като сме тръгнали така да видим какво е мнението за най-одумвания At The Gates. Slaughter of the Soul. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 507 Регистриран: 31-May 09 Град: провинция Lateralus, Blackwater Park Потребител N: 3439 ![]() |
Нужно ли е?
10/10. Не 'щото е модно. Просто обичам тоя албум. Не съм трю и първите два не мога да ги слушам, а Terminal Spirit Disease не лъха на величие и грандиозност като тоя. И само те, както казах и преди, могат да се измъкнат с това да повтарят до припадък заглавието на песните в припевите им и то ПАК да е адски готино. Pantera - The Great Southern Trendkill от мен. -------------------- Уста в уста и прах при прахта...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2189 Регистриран: 28-November 07 Град: Казанлък Потребител N: 2450 ![]() |
9.5/10
Няма к'во да кажа, аватарът ми говори. Най-слушаният албум според ласт-а ми, just pure hate. И междудругото Terminal Spirit Disease ми е по-любим, хах. От мен имате... Iced Earth - Burnt Offerings ![]() EDIT: Следващият да оценява и двете предложения ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
6.5*/10
Адски надценяван албум. Според мен е най-недъгавото и скучно творение от ранните им тави. Има някои стойностни песни, но като цяло става за слушане веднъж-два пъти нa година-две и дотам. MACABRE "Dahmer" ![]() * 6 защото последните два албума на бандата (и най-вече последният с Барлоу) определено го бият на дълга дистанция, в посока ЗЛЕ. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Pantera - The Great Southern Trendkill от мен. Така и никой не отговори на това, така че ще се възползвам. 10 / 10 Любимата ми Pantera още от момента, в който го чих за първи път и баща ми мина покрай стаята и каза "тва вече е прекалено"... "War Nerve" ме убива с всичката омраза в нея, "Drag the Waters" също. Двете части на "Suicide Note" не мога да преценя още коя ми е по-важна и на сърцето. Даже Machine Head крадват леко един риф от тука ![]() ![]() Аре оправяйте се... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
За "Dahmer" само добри неща. Извратеняшка атмосфера и перфектно съчетание на стилове. 9/10
Продължаваме с Running Wild - Pile of Skulls. -------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Keep trekking ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1495 Регистриран: 20-May 09 Град: София Потребител N: 3419 ![]() |
Оценката ми е 9/10. Невероятен албум с много силни песни и характерните за чичо Ролф атмосфера и текстове. Да споменем, че в албума е една от най-величествените и класни песни изобщо на Рънинг - Treasure Island.
От мен - REPULSION - HORRIFIED -------------------- Каквото посееш, това ще пожънеш.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 399 Регистриран: 5-July 07 Потребител N: 2200 ![]() |
Грайндкор класика! 10/10
![]() Marduk - Opus Nocturne -------------------- Bury me in a nameless grave...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
Може би най-силният Marduk. Зъл и безкомпромисен блек от първа до последна секунда. 10/10
Аз давам Wintersun - Wintersun. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Knight ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1361 Регистриран: 1-April 05 Град: София Потребител N: 784 ![]() |
Повод и аз да се включа.
11/10. Не, сериозно, такова чудо рядко се среща. Може ли по-добре? Аз не мога да си го представя. Няма и една грешчица за мен. Като се замисля май ми е любимият албум изобщо. Карта капан от мен. ![]() -------------------- In his head a thunderous
Cry of desperation Tearing voices from his past Scream for his attention |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28390 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
10/10
Много време ми отне да го оценя по достойнство, но в момента го имам за един от най-добрите албуми на Evergrey, а имайки предвид, че са банда без слабо издание, това си е нещо. Редом до "The Inner Circle" го слагам - като качество, защото концептуално, музикално и прочие са доволно различни. Много личен и прочувствен албум, а за мен това е може би най-ценното. Продължаваме с Kamelot - Karma. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
10/10
Невероятен албум без слаба песен и с много потенциал да те накара да се замислиш. Изобщо няма да си направя труда да го сравнявам с други творения на Kamelot, защото всичките (по-нови) ми се струват уникални. Няма и да отличавам отделни песни, защото би било ненужно. Единствено ще отбележа, че трилогията Елизабет е една гениална симбиоза на текст и музика, която почти не съм чувал на други места. Всъщност за такива албуми понякога е трудно да се говори. Следващият получава Judas Priest - Angel of Retribution -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 739 Регистриран: 1-October 09 Град: Варна Потребител N: 3584 ![]() |
Angel of Retribution сравнително добро попадение по мое мнение
![]() Готин албум,но не достатъчно добър за да се доближи даже до Screaming For Vengeance или Defenders of the Faith... Все пак от тоя албум излязоха не 1 или 2 добри парчета ![]() Бих го оценил с 7/10 От мен ... Grim Reaper-Rock You To Hell (87) -------------------- “Some lose all mind and become soul,insane.
some lose all soul and become mind, intellectual. some lose both and become accepted” |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Здрав, класически албум на една от многото качествени NWOBHM банди, които останаха в сянката на Maiden. 8/10
Freedom Call - Stairway To Fairyland -------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28390 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
10 от 10 за едно от най-силните произведения в немския пауър метъл въобще. Разкошни мелодии, много класически Helloween, чудесни вокали и интересна история зад текстовете. Freedom Call така и не успяха да надминат дебюта си, за жалост.
Интересно ми е какво мислите за Therion - Secret of the Runes. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
10/10 Най-добрият албум на Therion, завършекът на едно дълго и успешно пътуване започнало от `96та с Theli. Разбираемо е донякъде защо след Secret бандата реши да поеме в малко по-различна посока, явно наясно че този шедьовър трябва да остане единствен и неповторим. От всички албуми, засягащи по някакъв начин скандинавската мистика, този я изразява най-добре музикално. Вероятно ако Вагнер беше жив именно пред този албум би се поклонил.
Brainstorm - Soul Temptation -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Същата оценка, любимият ми албум на Brainstorm въобще. Не че някога са изкарвали некачествен запис, но специално в "Soul Temptation" звучат като че ли най-намерили себе си, "есенцията" на бандата е най-изявена - акцентират на мрачно-агресивното си лице най-вече именно там, което пък от своя страна даде идеална основа за един "Liquid Monster" в последствие. Перфектна атмосфера, страхотни композиции, свирене като за последно. Отделно и качеството на целия запис е на светлинни години от всякаква критика, но пък на тях отдавна им е традиция.
Малко разнообразие с Orphanage - By Time Alone, че при мен е на кантар. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Култов албум на една от най-специфичните (макар и подценявани) банди в готик метъла. Има нещо много болно в музиката на тези холандци - от уникалната инструментална атмосфера до ревовете на психопата George. 9/10
Коментирайте Elvenking - Heathenreel. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 242 Регистриран: 18-October 08 Град: Sofia Потребител N: 3054 ![]() |
Хммммм първият и за мен лично най-добрият албум на тази л=бима моя група. Страхотен саунд, няма слаба песен, чист фолчец такъв какъвто ме кефи. За жалост с последния си албум разбозиха нещата както доста други групи.
Оценка 10+/10 сега някой да споедли мнение за : Dark Empire - Humanity Dethroned -------------------- I never seem to understand.
The time, the place, and who I am. Define a way to stay alive, It’s like I’m living a lie. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
6/10
Слабо. За мен - в пъти по-слабо от страхотния предишен/дебютен албум на групата. Чух го веднъж, чух го два пъти, чух го в един приятел - ц. Няма го оня заряд. Иначе свиренето става. Norther - Death Unlimited -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Raven ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 994 Регистриран: 13-November 08 Град: Discworld Потребител N: 3102 ![]() |
Ааа, не се сдържам, трябва да дам оценка. 10/10, но аз съм си пристрастна.
![]() Сигурна съм, че повечето не са на това мнение, но това си е един от най-хубавите им албуми. Мнение за Mors Principium Est - The Unborn? -------------------- "After all, if you aren't willing to kill for it, how important can it be?.." |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() spectral ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1821 Регистриран: 19-December 07 Град: София Потребител N: 2488 ![]() |
Я и аз да се включа за сефте...
![]() Любима група, любим албум! От финския мелодет са сред най-яките. 9/10 за албума, само защото Liberation = Termination ми харесва мааалко повече. И аз ще ви дам Tristania - Beyond the Veil. ![]() -------------------- An angel strays upon my door so frail and lost within
To weep upon her days of yore, my decadent come in... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Ти пък нацели един от най-любимите ми албуми въобще. Ако има запис, който да облицова музикално понятието "готик химн", това е именно "Beyond The Veil". Вярно, че е изпреварен от едноименния на Theatre of Tragedy, но затова пък на места звучи много по-стегнато, целенасочено, че и атмосферично. Morten и Vibeke са тандем за пример именно там, за мен си остава перлата в короната от дискографията на Tristania. Никога няма да се надмине това чудовище.
10/10 и един Pyramaze - Legend Of The Bone Carver от мен. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
7.5/10
много любим албум, най-добрият на групата за мен. въпреки това не може да се отрече, че историята е на места изсмукана ужасяващо от пръстите и са налице доста клишета. спомням си колко го циклих цяла 2006 и 2007 - най-вече като отделни песни поради тази клишираност. всъщност, това е може би един от любимите ми концептуални пауър метъл албуми въобще. а She who summoned me е в топ5 любими мои балади. хмм... Pain - Nothing remains the same -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Silver ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1348 Регистриран: 21-November 05 Град: Габрово Потребител N: 1032 ![]() |
8/10
Силен албум със запомнящи се текстове и баш Pain звучене. Опредлено сърдържа някои от най-известните парчета на групата, което понякога дразни - колкото и да е яка Shut Your Mouth - на 20тия път писва. Като цялостна композиция, разнообразието е мнгоо на място, изключвайки залагането на популярността на няколко опредлени песни, зарежда. Доволно стабилен край. Не е любимият ми на групата, но не помня да съм имала лоши впечатления от слушането му. Eleanor Rigby си егати странният кавър. Зарибява. Peter Tägtgren ![]() От мен... In Flames - Come Clarity -------------------- Life changes.. People don't.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() LEEEEEEROOOOOOOY JEEEEENKINS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1392 Регистриран: 19-March 09 Потребител N: 3321 ![]() |
0/10
Никога не съм можел да ги трая. А това е и от най-отвратителните им албуми. Pink Floyd - Atom Heart Mother -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 30th April 2025 - 10:53 PM |