Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Children Of Bodom
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Страници: 1, 2, 3, 4
Madness
Ммм Bodom,Bodom...трябва се да дойдат...тах да ги видя и Флойд и после ми е се тая bowdown.gif
_Moonshield_
Очарован съм от Blooddrunk. Трябва му повече слушане - нещо средно между Hate Crew Deathroll и Are You Dead Yet?
Ама чакайте това го пиша още като го слушам за първи път и съм стигнал до средата, след няколко прослушвания ще изкажа и по-компетентно мнение biggrin.gif

ЕDIT: Знам, че ще го залеете с негативни коментари първоначално wink.gif

ЕDIT 2: Солото на Roadkill Morning bowdown.gif
Zdravko Peev
Цитат
Трябва му повече слушане

то с много слушане и таркан може да ти хареса - казвам ти от опит.

Албумът го слушах три пъти докато цъках Куейк...
Не става и това е.

Неокласически период... къде веее...
Вкарал мотиви ала-Вивалди и аре...
_Moonshield_
^Нео-класическият период беше първите им 3 албума, ти да не си очаквал нов такъв? Тоя албум го класирам пред Are You Dead Yet? и зад останалите им 4
Zdravko Peev
Аз за първия говорих.
Ванола
Последния техин алум които прослушах беше Are You dead yet? и въпреки,че вече доста отдавна не ги слушам за мен си остава добър.От новия чух само Blooddrunk не ми направи особено впечатление,ама клипа става ..
lodborg
Ами всъщност не е боклукът, който чаках. Има бая свирене, здрав е албумът.

Едно обаче ме изважда извън нерви. Вчера вечерта изслушах пет пъти албума един след друг, после циклих доста пъти на "Done With Everything, Die For Nothing" и "Roadkill Morning" и когато спрях плейъра, не можах да си спомня едно парче. След пет проклети слушания на албума, не просто не мога да различа песните, ами не мога да си спомня изобщо какво е имало в тях. Ако ме накарате да изтананикам нещо произволно, няма да успея. Толкова безвкусен и безидеен... Иначе е здрава блъсканица, свирят момчетата, към края има даже няколко убийствени сола.

По-подробното мнение идва след още десетина слушания, но не вярвам да съм много въодушевен.
Twilightfall
Children Of Bodom... тоооолкова много фенове имат, мен така и не успяха да ми харесат. Това всъщност са една от бандите, които са ми абсолютно безразлични (другата е Cradle Of Filth :Д). Тоест, нито ми харесват, нито ме дразнят.

Бтв, преди бях попаднал на снимка как Алекси се целува с клавириста. :Д
Warrior Of Ice
Чух "Blooddrunk" два пъти и засега ми стига. Миналия запис се научих да го харесвам, но с този се съмнявам, че ще мога. Децата свирят отлично, както винаги, но сякаш ги е страх да покажат какво наистина могат. Да не говорим колко еднотипно и беззъбо звучи албумът, при все всичката си тежест... Тъпчат на едно място, сякаш нямат стимул за развитие. А може би наистина нямат, ако са решили, че вече са достатъчно известни... Жалко.
Battle Magic
На мен новата тава ми хареса, но до някаква степен се отрекох от тази група още от миналия албум, защото клавирите намаляха драстично. Любима група са ми.... Нямам против да вървят в тази посока, но тя определено не е за мен. Имам си първите 3 албума, това ми стига....
ludspamer
Цитат(Stormrider @ Feb 25 2008, 04:05 PM) *
Children Of Bodom... тоооолкова много фенове имат, мен така и не успяха да ми харесат. Това всъщност са една от бандите, които са ми абсолютно безразлични (другата е Cradle Of Filth :Д). Тоест, нито ми харесват, нито ме дразнят.

Доста близко до моето мнение. Е, Крадъл ъф Филт по-скоро ме дразнят, но пак wink.gif
Mort
Залагат на до болка познати постройки. Жалко че подминаха с лека ръка собствената си уникалност, скрита в по-мелодичните елементи, но в желанието си да се харесаш повече, наблягайки на евтини траш и хардкор трикове е недостойно за тях. Ще го послушам още няколко пъти албума, но надали ще ме върне отново към себе си.
Svetyl
На мен много ми харесва... smile.gif
lodborg
^ Това верно ли, Светльо, или се майтапиш?
scion_of_storm
Ми що да не му хареса на човека о.О
Аз лично го отлагам със стаен страх :Р
lodborg
Не бе, няма лошо да му хареса, просто питам. Беше се изказал не толкова ласкаво за лийкналите първоначално парчета, а то остатъкът е като тях. Та затова ми мина през главата, че може да се майтапи.
Svetyl
Вижте, ще си позволя малко по-дълго мнение от обикновено, защото все пак става въпрос за една от най-любимите ми групи.
Изгубили били оригиналност, безвкусни били, това-онова... всеки има право на мнение дам. Вие, Венци и Любо, сигурно разбирате повече от мен, уважавам мненията ви. Но за мен това е уникален албум.
Много повече ми харесва от предшественика му. Ами че In Your Face си беше абсолютна поп песен! Сигурно ще ми се смеете на това изказване. А сега групата явно си е наумила да свири това, което й се свири, има изключително много тресня, агресия и хаотичност. И Е ЯКО! ЯКо с главно Я и К smile.gifsmile.gifsmile.gif
Не съм съгласен с мнения, че са искали да се харесат с това звучене.
Просто с това звучене явно правят лееек завой smile.gif
Единствената ми забележка е към еднообразните на моменти клавири. Но ще ми трябват поне още 10-ина слушания за да кажа по-добре.
Ulair
На мен лично не ми направи особено впечатление. Преди бяха по-мелодични, като че ли. Е така или иначе никога не съм ги слушал кой знае колко... whistle.gif
lodborg
^^ Няма защо да ти се смеем. Албумът е тежък и здрав. Ще се хареса на много хора, това ми е ясно. Момчетата свирят все още. Няма как такива големи музиканти да забравят как се свири, класата им като инструменталисти е просто очевидна. Че показват характер с издаването на такъв албум, също ми е ясно.

Съвсем отделен е въпросът, че на мен това не ми стига. Както казах, не съм напълно разочарован от албума. Обаче след още цял ден слушане, НЕ МОГА да си спомня каквото и да било от него. Не просто една мелодия, един риф, един момент от албума не мога да различа. Все едно изобщо не съм го слушал. А не е като да не съм го циклил цял ден.
Svetyl
Смятам, че Алекси ги е събрал и им е казал: "Мрааачно и тееежко FUCK! " biggrin.gif
Revenant
мен нещо вокалите не ми звучат добре...може да е от записа незнам...иначе джангъра е здраФ
CoB са приятен спомен от тинейджърските години и ще си останат такъв
Zdravko Peev
Цитат
Просто с това звучене явно правят лееек завой

Наляво.
Beerzebub
Засега се кефя максимално! Слушам го за втори път. Сякаш... малко повече джангър, като за CoB от обикновено, но пък те още с предния албум направиха завой в тази посока.
winterstorms
Children Of Bodom са може би любимата ми група въобще. Харесвам всичките им досегашни албуми, в това число и противоречивия "Are You Dead Yet?", но новият трудно ще се нареди до тях. Липсва му нещо - дали е оригиналност, дали е мелодичност, дали е разнообразие... Просто ми звучи празно. Свирят добре, наистина, но свиренето е колкото да го има. Не знам защо се докараха до това дередже, при положение че всички знаем какво могат.
sharon
Цитат(Mort @ Feb 25 2008, 09:10 PM) *
Залагат на до болка познати постройки. Жалко че подминаха с лека ръка собствената си уникалност, скрита в по-мелодичните елементи, но в желанието си да се харесаш повече, наблягайки на евтини траш и хардкор трикове е недостойно за тях. Ще го послушам още няколко пъти албума, но надали ще ме върне отново към себе си.

Абсолютно съм съгласна. Няма и как да те накара да го послушаш повече от няколкото необходими за "разбиране" пъти. Именно въпросните пресилени и изсмукани от пръстите хардкор елементи, смесени по такъв некомпетентен начин, че да се превърнат в доминантен елемент спрямо музиката (колкото и малко да е тя в целия албум въобще), дразнят неимоверно много. Без мен dry.gif
Hellbound
Новият им албум не е лош, ама и аз след много слушания не запомних нито една песен. mellow.gif
Zdravko Peev
Цитат
хардкор елементи

Няма ли кой да обясни на момичето????
_Moonshield_
^Тя имаше предвид вокалите на Алекси, които с малко въображение могат и да минат за хардкор повлияни
Lanfear
Цитат(Ulair @ Feb 25 2008, 10:12 PM) *
На мен лично не ми направи особено впечатление. Преди бяха по-мелодични, като че ли. Е така или иначе никога не съм ги слушал кой знае колко... whistle.gif

Присъединявам се, така и не ме грабна този албум...
Rolf
Тия дни въртя Blooddrunk с отчаяната надежда да ми допадне поне малко, но не би. Музиката е шаблонна и някак изкуствено агресивна, свиренето е като по задължение, въобще - нищо интересно. Очаквах нещо далеч по-силно от този албум.
Bleak
Тежък е албума, агресивен, свирят на ниво момчетата, но клоня към масовото мнение - не може да ми влезе под кожата и това е. Знам ли, сигурно имат нужда от един такъв албум - да се съберат, да посвирят за кеф и да го запишат. А може и да са скокнали в дупката на самообезличаването. ermm.gif
Warrior Of Ice
Цитат(Bleak @ Mar 2 2008, 12:38 AM) *
Знам ли, сигурно имат нужда от един такъв албум - да се съберат, да посвирят за кеф и да го запишат.

Това трябваше да е "Are You Dead Yet?". От новия се очакваше да е шедьовър.
Airin Of Ancelot
Положението е по-зле, отколкото се опасявах. Безидейност, безидейност и пак безидейност... Въобще не ме интересува колко добре свирели и как били над средното ниво. Това са Children Of Bodom! От тях не се иска да са над средното ниво, а да задават нови посоки, в които да се развива метълът. Но както и да е, явно на Alexi и компания вече не им е до това. Нека се радват на популярността си, но с албуми като "Blooddrunk" едва ли ще я задържат още дълго.
Twilightfall
Ще го кажа съвсем просто:
Първия албум на Norther > цалото творчество на ЦоБ. biggrin.gif
И макар, че Petri и компания са вдъхновени до голяма степен от ЦоБ, според мен са ги надминали.
Warrior Of Ice
Цитат(Stormrider @ Mar 4 2008, 07:30 PM) *
Първия албум на Norther > цалото творчество на ЦоБ. biggrin.gif

Това е страшен лаф, ще си го запиша. laugh.gif
scion_of_storm
^^^
Всъщност, ще я. Защото ще се хареса на тийнейджъри, люшкани от подтици на агресивна тематика и имащи своите неразрешими проблеми с родители/любов/дъ стъф ю ноу.
Но да, като слушам Downfall и ми става тъжно. А всъщност, Blooddrunk не го слушах като албум, чудя се дали да го направя, след като слушах заглавното парче. Не ми трябва второ In your face а лот, въпреки че песента ми харесва.
Просто я няма онази красота. smile.gif
Beerzebub
icon_headbang[1].gif Lobodomy icon_headbang[1].gif
Rolf
Цитат(Warrior Of Ice @ Mar 4 2008, 08:57 PM) *
Цитат(Stormrider @ Mar 4 2008, 07:30 PM) *
Първия албум на Norther > цалото творчество на ЦоБ. biggrin.gif

Това е страшен лаф, ще си го запиша. laugh.gif

+1

Доста рядко се случва учениците да надминат учителите си. Случаят с Norther и Children of Bodom определено не е такъв. wink.gif
Warrior Of Ice
Ето го видеоклипът на "Hellhounds On My Trail".
lodborg
Същата работа, колкото и да цикля албума вече месеци.

Пуснах си клипа. Изгледах го. Видеото спря... И вече не мога да си спомня нищо от песента. Една мелодия, един припев, един риф - нищо. Children of Bodom се специализират в продаването на талаш. Талашът не се яде, не става за нищо и единственото му приложение е да си напълниш бюрото с него. Същата работа, само дето талашът на Бодом идва в опаковка по-скъпа от съдържанието.
Svetyl
Приятно видео. Хубава песен. Браво на момчетата.
Airin Of Ancelot
Последният им що-годе смислен клип беше този на "Sixpounder". В новия няма грам идея.
evil_ivo
Не останах много очарован. Ама както и да е... стягайте багажа - Firewind с CoB в Румъния в началото на септември (6-ти). Още не е официално ама чакам да видим какво ще стане. Дано е в Букурещ guitar.gif (не мога и да сънувам за Гюргево happy.gif)
Wolfheart
Цитат(Airin Of Ancelot @ May 15 2008, 09:59 AM) *
Последният им що-годе смислен клип беше този на "Sixpounder". В новия няма грам идея.

+1

Преди Алекси беше гениален кретен. Сега само кретен.
Svetyl
Доста лесно разлюбвате страхотни групи...
Warrior Of Ice
Въобще не е лесно, Светльо. Но когато любимите ми банди вършат глупости, не мога да се правя, че всичко е прекрасно. На мен Children Of Bodom все още са ми в Топ 5, първите им четири албума си остават шедьоври.
Svetyl
Ми просто са направили по-тежък албум, какво толкова... Групата си е същата, просто малко повече тресня.
Warrior Of Ice
"Hate Crew Deathroll" беше по-тежък албум. Но освен, че беше по-тежък, беше идеен и изпипан. Нямам нищо против стиловите метаморфози, стига да не са самоцелни и да са реализирани като хората. За жалост понастоящем в музиката на Децата освен споменатата от теб тресня, няма кой знае какво друго.
Svetyl
Дори и така да е, всеки има такива периоди, не бива да ги осъждате едва ли не на разпадане...
На мен лично това положение по-ми харесва, защото те издадоха един слушаем и приятен албум, поне не бездействат.
На мен Follow the Reaper си ми е фаворита, но не може винаги да искате от дадена група да вади шедьоври... спадове има... случва се на всеки.
winterstorms
Цитат(Warrior Of Ice @ May 16 2008, 02:51 PM) *
Нямам нищо против стиловите метаморфози, стига да не са самоцелни и да са реализирани като хората.

Аз в момента мило и драго бих дал да променят нещо по настоящото си звучене...
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.