Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Avantasia
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Страници: 1, 2, 3
Airin Of Ancelot
Гледам, че сте започнали дискусия в новините, но мисля, че си струва да се направи една тема и тук.

Поводът, разбира се, е появата на двата нови сингъла на Tobias. Не мога да кажа, че съм разочарована, но и не са това, което исках и очаквах. Мелодични са, имат доста запомнящи се моменти, но пък от друга страна са прекалено леки и ми е трудно да направя връзка с гениалните метъл опери отпреди години. Остава ми надеждата албумът да предложи нещо по-стойностно.

Вие какво мислите?
lodborg
На мен не ми е проблем, че са леки. Проблем ми е, че са безидейни. И да, песните са готини, пипнати са откъм някои неща и, както вече казах, ще се харесат на много хора. На мен лично ми лазят по нервите. Чакаме албума, разбира се, все пак това са сингли, които трябва да привлекат вниманието. Или сингли с остатъците от и без това предполагаемо постната вечеря.
Warrior Of Ice
В момента съм към края на втория сингъл. Обикновено не бих си позволил да коментирам едва след едно слушане, но тук не забелязвам кой знае каква дълбочина, която да ми даде причина да изчаквам. Хубавото е, че кошмарът ми не се сбъдна - Tobi не е записал някакъв мазен, непоносим поп-рок. Лошото е, че не е направил и всепомитащ пауър метъл, какъвто би съответствал на проект с името Avantasia. Парчетата са приятни, но не и пристрастяващи. Има някои попадения, както и някои излишни неща. Както и да е, чакаме албума.
Mangalf
не мога да ги намеря sad.gif. Ако някой даде линк към торент или нещо ще съм много благодарен ^^
Airin Of Ancelot
Тук. Нужна е регистрация, обаче.
_TNT_
С риск да се повторя, очаквах(м) много повече. Avantasia, както каза Warrior-a, правеха всепомитащ пауър, адски изпипан и завладяващ. От синглите не оставам с такова впечатление.
Shadow Man
В момента ги слушам но нещо не съм на тази вълна ще си пусна нещо друго докато осмисля чутото до момента.
Ама хич не ми допада дано да е от моментното ми настроение няма да преживея вероятният провал на Тобиас.

Защо по дяволите проекта е под името AVANTASIA ебаси шита suicide.gif
Mort
Аман от софт пишки тая година, аман от тъпи кавъри (Lay All Your Love On Me веднага се изстреля на челни позиции в съответната класация). Като цяло нищо особено от синглите, не можеш да ги наплюеш, не можеш да ги похвалиш... А и наистина Lay All Your Love On Me е адски тъп избор за кавър, по-зле можеше да е само I Will Survive. Изобщо кво им стана на всички та залитат по тия банални 80ски песни, за тях няма ли Purple, Rainbow или коя да е класическа рок банда, чийто песни могат да бъдат освежени?! Силно съм разочарован от съдържанието на синглите, дано се окаже, както си мисля, че са съставени от отпадъчния материал на самата метъл-опера, а и дано наистина е "метъл". Сега песни като "Another Angel Down" и "Promised Land" не са лоши, но само те се отличават. Адски смешна ми е "The Story Ain't Over", която е няква смесица между Meat Loaf и Тина Търнър.
Dragontear
Цитат(Mort @ Nov 16 2007, 09:54 AM) *
.. А и наистина Lay All Your Love On Me е адски тъп избор за кавър, по-зле можеше да е само I Will Survive...

По-зле щеше да е Its Raining Men
Или нещо на Village People laugh.gif ама поне щеше да му подхожда на новия имидж whistle.gif

ЕДИТ: Още не съм чул синглите, но ще го направя тази вечер
Braindead
Дам, определено втората част е по-добрата. happy.gif

Promised Land и Scary Eyes ми станах даже любими парчета, баладата също е много хубава, In My Defence (ама пък тя е много Куийнска rolleyes.gif )

Приятни са нещата, Lay all your love on me принципно е хубава песен, а и тази интерпретацията също е хубава по мое мнение.

Само можеше да се мине без тея папудрени Meat Loaf-ове, но как да е.

Ясно е, че не е Avantasia като Avantasia, дано албумът да е по-пауър. Иначе, определено са ни предоставили класови мелодични сингли, но някак...
Mago De Oz
Айде качете го някъде де !!!! Ще се наказваме вече wink.gif
Shadow Man
Ей ти го това дърво да се ядосваш

Avantasia

Пък ако ти се слуша истинска метъл опера незнайните почти на никого руснаци от Епидемия са го направили по изключителен начин Тоби от сега нататък може само да сънува такъв албум .Има го в темата Руски метъл bowdown.gif
Mago De Oz
На Епидемия, имам всичко smile.gif Малко съм им фен от доста години smile.gif
Mangalf
Не е толкова зле бе хора smile.gif. Фаворитите ми са Another Angel Down, Scary Eyes и Promised Land(тази според мен наистина може да се сравнява със старите албуми Авантазия). Не е като да съм много недоволен. Очаквах нещо много по-лошо. Има си добри попадения. Акустик версията на Лост ин Спейс ме кефи повече от оригинала. Не знам женските вокали дали ги пее Шарън, ама важното е че ми звучат добре.
Spit_Fire
Доволен съм много . Нямам забележки. Тази вечер ще се слуша яко Авантазия icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif

Не съм много фен на новата визия на Тоби обаче sad.gif
Svetyl
Леле...
Абе всъщност, не е някакво ужасно, но защо звучи като жена?
winterstorms
Не знам как да го нарека, освен провал. Падението на Sammet започна още с "Rocket Ride", а сега вече е тотално. Очаквания за албума нямам.
Duh5
Някой да е добарал от някъде удължената версия на песента Lost In Space с Michael Kiske на вокалите?
Warrior Of Ice
Вече слушам "The Scarecrow" за пореден път и се убеждавам, че е доста качествен албум. Не е скучен, не е посредствен, не е безидеен. И, разбира се, не е тази Avantasia, която всички искахме. Има доста хеви метъл, има и мелодичен рок... Повечето парчета са порядъчно силни и запомнящи се. Това, което липсва, е "химновото" звучене и усещането, че слушаш шедьовър. Е, с някои изключения - една "What Kind Of Love", например, е сред най-въздействащите балади, които Tobias е писал някога. Та идеята ми е, че ако беше издал тавата под друго име, доста повече хора щяха да са доволни, но и така няма много поводи за оплакване.
wqwrrr
^ Да изразя съгласие за What Kind Of Love, песента ми хареса доста, а може би именно защото очаквах да се издъни на баладата. Някой беше споменал, че Тоби не може да пише балади? Песента е живо доказателство, че греши. Само Аманда (нали тя пее?) леко издиша, но парчето си остава грабващо.
Като цяло за новия албум, след две-три слушания мога да кажа, че ми харесва. Щях да го нарека шедьовър, ако зад него стоеше прохождаща рок група. =)
Продукцията и пеенето на Тоби са на ниво, при някои песни дори атмосферата се е запазила, което е повече от похвално, но не липсват и песни, които можеха да бъдат далеч по-добре реализирани и изпълнени. За жалост една или две от песните наистина не мога да ги понасям, ще си проличи за кои говоря - просто звучат несериозно, семпло, нелогично в контекста на албума и съвсем не в характера на Avantasia. В заключение "The Scarecrow" е хубав албум, но от Тобиас се очакваше далеч, далеч повече.
lodborg
Аз ще започна първо с добрите страни на албума. Едната от тях безспорно е Jorn Lande. Той е поел тежката задача на втора главна роля, която в предните две части изпълняваше Michael Kiske като Earnie. Сред гост певците той се чува най-често из песните. Никога не съм му бил голям фен, но трябва да призная, че гласът му пасва идеално на новите песни и новото звучене. Изобщо, обоснован избор от страна на Тоби. Другите три положителни неща в албума се наричат "Twisted Mind", "The Scarecrow" (заглавното парче) и "Devil in the Belfry".

За съжаление, за мен добрите неща свършват дотук. След третото парче в албума се започва със същите тези неща, които ни засипаха от EP-тата. Пълно е с мазен рок - този, от който може да си мажеш филията сутрин, стига да натиснеш по-силно, за да потече лой. Да, добре продуциран, приятен, но за мен скучен. В албума няма ни едно добро соло - явно някой трябва да напомни на Тоби, че сола има и в рока. Ролите не са разгърнати, отделните герои (с малкото изключение Jorn) се появяват в по една песен, с което участието им се изчерпва. "The Scarecrow" е точно толкова метъл опера, колкото и новият Annihilator. Защото, за да направиш опера, не е достатъчно да събереш там някакви вокалисти, които да изпълнят едно парче и да си ходят - голямата роля. Да не говорим, че историята е тооооооооооооооооооооооооооооооооооооооолкова изтъркана. Патрик Зюскинд може съвсем спокойно да осъди Тоби, че е прекопирал романа му "Парфюм: историята на един убиец".
Svetyl
кАчете го някъде smile.gif
Mort
Мен ме изкефи Рой Кан, но като цяло нещата звучат Супергеройско-едгейски, ако ме разбирате. Още слушания му трябват де, но не е това, на което се надявахме.
Warrior Of Ice
Цитат(Svetyl @ Nov 29 2007, 12:55 PM) *
кАчете го някъде smile.gif

Забранено ни е. happy.gif Но така или иначе, скоро ще лийкне в Kerrazy.
Mangalf
Цитат(lodborg @ Nov 29 2007, 12:52 PM) *
Патрик Зюскинд може съвсем спокойно да осъди Тоби, че е прекопирал романа му "Парфюм: историята на един убиец".

ТАЯ КНИГА Я ЧЕТОХ В ОРИГИНАЛ НА НЕМСКИ ТОВА ЛЯТО. Гадна книга. Уф предната история беше яка вееее.
Svetyl
Цитат(Warrior Of Ice @ Nov 29 2007, 11:09 AM) *
Цитат(Svetyl @ Nov 29 2007, 12:55 PM) *
кАчете го някъде smile.gif

Забранено ни е. happy.gif Но така или иначе, скоро ще лийкне в Kerrazy.

Да не би да има бан от арената?
Warrior Of Ice
Не, човече, просто това, което слушаме, е специално предоставено ни watermarked промо копие. wink.gif
Svetyl
Така сте вие, журналистите smile.gif
Bleak
Албумът не съм го чул още (все пак не за всеки има журналистическо промо копийце whistle.gif), но що се отнася до EP-то, да, определно, това не е старата Avantasia. Няма я магията... Има 4-5 песни, които са сносни, но останалото е далеч от познатото ниво. Ясно беше, че трети пореден шедьовър е почти невъзможно да получим и не съм учуден от резултата. За това и не се разочаровах, въртя си по някой друг път дадени парчета и чакам да изтече албумът, а ако съдя по изказаните мнения по негов адрес май ще насоча търпението си направо към следващия Edguy.
Battle Magic
Мога само да кажа, че албумът е повече от страхотен. Да, няма много общо с миналите, но какво от това? Тоби е създал един доста качествен продукт! "What Kind Of Love" и "The Scarecrow" са моите фаворити. "What Kind Of Love" е една от най-добрите балади, които Тоби е писал някога. В заключение мога да кажа, че албумчето си заслужава и е наистина много добро... Само дето не е Avantasia. Но аз например, не се интересувам, че не е Avantasia и много ми харесва wink.gif
Duh5
Здраво, хайде някой като го забележи изтекъл да пише един ред тук плс.
Distant Sun
Най-сетне намерих време да чуя новата Авантазия и всъщност не виждам какво всички намират в Scary Eyes и Promised Land unsure.gif Като цяло първата част на сингъла Lost in Space повече ми хареса и спeциално кавъра Lay All Your Love On Me whistle.gif , но също и Another Angel Down и The Story Ain't Over. smile.gif
Twilightfall
Днес (чак) чух първата и втората част на EP-то и смея да твърдя, че не е толкова лошо. Единственото нещо, което не ми хареса е кавъра на "Lay All Your Love On Me", просто песента не е подходяща за кавър. Но "Lost In Space", "The Story Ain`t Over", "Another Angel Down" са все приятни песни. smile.gif
Трябва да чуя и албума...
sharon
Появи се видеото към Carry Me Over
Duh5
Еийй, страхотно клипче - няколко класи над предишното!
wqwrrr
Трябва да призная, че е хубав, въпреки нескритата ми ненавист към песента. Това е една от песните в албума, които не ми се понравиха въобще и прескачам като го слушам. Иначе видеото е добре направено, този път поне носи някакво послание, което, обаче песента разваля тотално. С този албум всичко е някак наполовина. mellow.gif
Wolfheart
Браво, поучителен клип!

Песента не струва.
Warrior Of Ice
Мен пък не ме зарадва особено, макар че определено е по-смислен от този на "Lost in Space". А какво толкова не й харесвате на песента? Приятна е, ако не друго.
Braindead
Не знам, на мен доста малоумен ми идва клипът.

Между другото, Ицо е прав тук; има къде-къде по-голяма плява в албума... dry.gif
sharon
Оставаше и да е по-зле от "Lost In Space" suicide.gif Иначе и на мен не ми допадна особено, но все пак си има потенциал.
abydos
Потенциал да привлече повече внимание от малко по-широка аудитория - да. Потенциал да бъде по-добра песен - не. Това е песента, явно човека се опитва да разшири броя на почитателите си. Лошо няма, успех му желая. За всеки влак си има пътници.
wqwrrr
Цитат(Braindead @ Dec 22 2007, 02:34 PM) *
Между другото, Ицо е прав тук; има къде-къде по-голяма плява в албума... dry.gif

Че има плява никой не спори, но за мен това е най-безличната песен в целия албум, съответно и най-неподходяща за клип. Поне според моите разбирания, аз лично нямаше да избера тази песен, а какво послание иска да покаже Тоби с нея, само той си знае. Дори само като конструкция на композицията й липсва каквато и да е оригиналност, а мнението ми за елементите на (гореспоменатия) мазен рок, (също гореспоменати) е ясно. Подобни песни (и клипове) има достатъчно за музикалната индустрия като цяло.
lodborg
Цитат(Braindead @ Dec 22 2007, 01:34 PM) *
Ицо е прав тук; има къде-къде по-голяма плява в албума...

Не знам, за мен "Carry Me Over" е възможно най-противното парче, което Тобиас някога е правил. "Lost in Space" ряпа да яде.
Mort
Изобщо баладите му в последната Avantasia са изключително слаби и посредствени за неговите възможности...
Twilightfall
Видеото не ми хареса особено...
Rolf
Хич не е лошо клипчето, парчето - също. Btw, няма ли да лийква най-сетне тоя албум...
Mangalf
ааааааааааа видяхте ли!
Ама иначе като разправях, че на Тоби не са му хубави баладите, всички ме нареждахте - ИН ЙОР ФЕЙС. Само Феъруел е добра.
Rolf
Хайде пак глупости. wink.gif Тоби има велики балади, какво като е издал 1-2 по-посредствени... То не може всичко да е гениално.
Pyjamka
Обаче аз, ако не знаех, че това е Тоби и песен от новата Avantasia и видех клипа да се върти по някоя музикална тАлАвизия, бих го отминала просто като успешно парче на някоя новопрохождаща група. Знам, че се повтаряме вече, но да: ако отгоре не стоеше името на този велик (до момента) проект, нещата щяха да са съвсем други.
Mangalf
Цитат(Rolf @ Dec 24 2007, 04:21 PM) *
Хайде пак глупости. wink.gif Тоби има велики балади, какво като е издал 1-2 по-посредствени... То не може всичко да е гениално.

нареждай, нареждай - ще видим колко ще са хубавите баладите в следващия Едгай.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.