Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Dark Ambient / Industrial / Noise / Experimental / etc.
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Страници: 1, 2
Sunforger
Цитат(0vErDAWN_92 @ Aug 26 2009, 10:50 PM) *
ENDVRA, Coph Nia, Ontario Blue, Tenhornedbeast, Ain Soph, Sal Solaris, Lunar Abyss Quartet, Ordo (Rosarius) Equilibrio (по-скоро neofolk, ама и вие сте ги споменали по-горе), Noisebunker (някакви русенци) - това са нещата в тази насока, които най-често пускам напоследък.

Сигурен бях, че все някой ще разбере накъде бия. laugh.gif

Иначе - освен упоменатите от теб ENDVRA, TenHornedBeast и Coph Nia, напоследък ми се случва да си пускам и Lingua Fungi.

ПП
Ей, с тея русенци ме заинтригува - ще можеш ли да ми изкопаеш линк за някакъв техен албум (или каквото и да било)?
0vErDAWN_92
Заповядай:



Някакви наркомани били тия, ама пък си го бива проекта. Преди няколко години е правено.


А, видях че и Wardruna споменавате - много добро ! Да не повярваш, че оня гей Gaahl е замесен rolleyes.gif Да се надяваме, че и предстоящите две издания ще са поне толкова добри.
Twilightfall
Е, че те наркотиците са си "част" от тази музика. ;р

Noisebunker е добро, btw.
I Like Scat Porn
THE GEROGERIGEGEGE - Tokyo Anal Dynamite (1990)



Истинският рокендрол. 74 песни = 34 минути. ШИЙНА ИЗА ПЪНКА РОКАА 1 2 3 4!!!
Twilightfall
Diagnose: Lebensgefahr - Transformalin



02. Transformalin

Цитат(last.fm)
Tagged as:
dark ambient, industrial, drone, ambient, noise


Download pt. I
Download pt. II

Ако случайно на още някой му се е прислушало нещо подобно, няма да сгреши с горния албум. ;р
Бездна е от-до.
vile

Mytrip - "Low" (2011)
tape / digital

страна a: 'A Hole'
страна b: 'I am Mud'

музика и смесване: Mytrip
мастеринг: Мартин Луканов
обложка: Десислав Лилков

"Low" е първият дългосвирещ албум на българския дарк ембиънт / дрон проект Mytrip. След повече от пет години съществуване и купчина концерти и музика разпръсната из разнообразни компилации, ep-та и в няколко колаборации най-накрая успях да събера музика в цялостен и по-детайлен вид. Двете композиции в албума са подобрени и възстановени записи на сетове, свирени през Ноември 2010 г. в София и Солун. "Low" е издаден на касета от украинския ъндърграунд лейбъл Depressive Illusions Records в тираж само 66 бройки. Десетте копия, които бяха в България са изчерпани, към края си са и касетите в лейбъла, ако ви е интересно може да пробвате да го поръчате от там. Може да го слушате целия онлайн в bandcamp и да си купите дигиталната му версия за миризливите 2€.

http://facebook.com/mytripx
http://mytrip.bandcamp.com
vile
Ambient Sessions vol. 3 @ Shambala Bar 11.12

Има ли ембиънт в България или няма? Това се питаме последните няколко месеца, а и последните няколко години. На 11 декември неделя, от 20:00 ч. ще се опитаме да получим отговор на този въпрос в столичния бар Shambala, когато ще се проведе третото тематично събитие Ambient Sessions. Teeth of Divine, Solarfall, Mytrip и Wayab са четири български проекта, които в рамките на няколко часа ще представят своите интерпретации на стила. По време на събитието ще има импровизиран щанд с нойз и ембиънт издания, а входът е свободен.


ambient sessions vol. 3 @ facebook.com

КОЙ: Mytrip, Wayab, Teeth of Divine, Solarfall
КОГА: 11.12.2011 @ 20:00ч
КЪДЕ: Shambala Bar (София, бул. "Тодор Александров" № 8)
ВХОД: свободен
vile
Следващата седмица Abandonment стартират предварителната продажба на новата касетка на Mytrip, която ще бъде сплит с EUS, страхотен ambient / drone проект от Коста Рика. По този случай вече може да се сдобиете с дигиталната версия на 'Low' безплатно (или сами да определите цената й) през Bandcamp. Все още са налични и няколко копия от албума на касета.

http://mytrip.bandcamp.com/
vile

Mytrip | EUS split tape (2012)

поръчай на касета | свали от bandcamp страна a Mytrip | страна б EUS

Освен, че съдържа над 50 минути дълбоки дроунове и мрачни звукови пейзажи, третата касета, която българския DIY лейбъл Abandonment издава има за цел да покаже, че границите и разстоянието не могат да спрат музиката. Участниците в спита Mytrip (България) и EUS (Коста Рика) населяват две отдалечени части от света, но в настоящия сплит пренасят присъствието си в две страни, които са доста по близки и достижими.

издадена на: 10-ти март, 2012
44 ръчно-номерирани копия

обложка от Десислав Лилков
издание на Abandonment

EUS @ bandcamp | facebook
Mytrip @ bandcamp | facebook
vile

Martin Lukanov & Mytrip @ DaDa Cultural Bar 26.03 @ facebook

Взаимодействията между Мартин Луканов и Mytrip са многобройни, разноимени и разностранни. В основата обаче винаги е минималистичната музика. Пиано, бас китара и куп виртуални инструменти ще поведат слушателя на близо едночасова разходка, гравитираща около ембиънт, дроун и електроакустична музика.

Запознатите със съвместната работа на Мартин Луканов и Mytrip (тук в ограничен състав) ще разпознаят албумът 'two', записан за един ден и издаден дигитално през юни 2011 г. След близо 22 минути и 22 секунди в неговия свят, ще бъде изсвирен и наследникът му, (a)логично наречен 'three'.

ДаДа Cultural Bar (София, "Бенковски" 10)
26.03 @ 21:00 ч
Вход: 3 лв.


Може да чуете и изтеглите безплатно 'two' от ТУК.
Disquiet направиха и кратко ревю, което пък е достъпно от ТОЗИ линк.
vile

ambient / noise вечер в shambala @ facebook

Този четвъртък amek и Shambala Bar решиха да изненадат самите себе си и всички склонни да експериментират с музикалните си предпочитания. Специален повод няма, водещо е само желанието да прекараме една интересна вечер в по-специална звукова среда.

zev died orchestra е проект за ambient / drone и електроакустични импровизации, който се появява някъде през 2009 г. Създаден е от членове на gokkun, Mytrip, и Wayab. Концертите им под това име се броят на пръстите на едната ръка и едва ли ще се увеличат драстично в бъдеще, по-скоро обратното. Затова този четвъртък искаме да проверим дали си спомняме колко свободна е музиката, която се раждаше някога от това тройно взаимодействие. Поканили сме си и гости, три проекта които са не по-малко интересни и не по-малко трудни за откриване Recycle Sun Warp, E.U.E.R.P.I. и Fredo.

Датата е 5-ти април, началото е в 20:00 ч., а входът е свободен.
Повече от автора на фотографията от плаката ТУК.

amek @ facebook.com
pa®tci
А в Румъния хората какви неща започнаха да правят: http://www.youtube.com/watch?v=3srIU2AkXWk

... ум да ти зайде...
Cunnus Diaboli
Кой ще ходи на Combichrist? whistle.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.