Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Satyricon
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
monolithe
Не намерих тема за тях и реших да постна. Надявам се да не се окаже, че съм проспал нещо в търсенето, но ако, модераторите ще ми лепнат един зад врата!

Та! Това, което ме накара да пусна темата е, първо да не спамим Енслейвдската с beyondtheblack и второ, нека си подискутираме свободничко. Все пак са легенда! Аз моето мнение ще го кажа малко по-късно, след като се понатрупат постове!
beyondtheblack
Аз засега ще изкажа само едно...предупреждение cool.gif
monolithe
Хах, не можеш да уплашиш дъртия михлюзин!!!
pungent_stench
Аз пълним гащите яко на The Shadowthrone и Rebel-а. В Шадоутроун има една ''бездна'' (в добрия смисъл) от атмосфера, която намирам и в албум като Pure Holocaust на Immortal.
А в Rebel Extravaganza-та има такъв поток от злоба и омраза, който бихме могли да намерим само във... устремен към близката синагога снаряд, да кажем :Р
The Scorn Torrent, Tied in Bronze Chains... лудница.

Volcano също е много добър. Последните 2 изобщо не ми харесват. В Age of Nero Сатир вкарва някакъв Депеш Мод имидж май ;Р
monolithe
Тъкмо си мислех, че няма да се обадиш, Панцеро! Не вярвах също така, че харесваш и Ребъл-а!
pungent_stench
Еее, па оно да има повече такиви теми и аз ще се обаждам по-често :Р
scion_of_storm
Dark
medieval
times.
beyondtheblack
Значи, по повод това странно за мен твърдение
"Харесвам всичките им албуми, но най-малко The Age Of Nero!!! Не предлага нищо по-различно от Now, Diabolical, чийто позиции на музикалната сцена продължавам ревностно да защитавам и до днес."
искам живо да се поинтересувам с какво "The Sign of the Trident stands Paramount, Eternal and Tall" е по-немощно от "Anger, Heat, Lust - The higher he climbs"? smile.gif
monolithe
Въпрос на лично усещане! Да, "The Age Of Nero" има готини идеи, но това е първият албум на Satyricon, който не ми харесва от-до! "The Wolfpack" или "Black Crow On A Tombstone" са железни парцали, в другите парчета ми харесват определени рифове, моменти, но като цяло... sad.gif

Едит: пропуснах да спомена и "My Skin Is Cold", която ми даде толкова надежди за този албум!!!
beyondtheblack
Явно на лично, понеже мен ме размазва целият...хеле пък Die By My Hand!!! icon_headbang[1].gif
Опитах да кажа, че обективно не може да се каже кой и дали някой от двата е по-силен - за мен Ейдж, че е по-нов.smile.gif Ако извадят и още един в същата парадигма, цена няма да имат smile.gif
monolithe
Ми то направо да се разпадат после, с такъв албум Роудрънър ше им позлатят правнуците. Тц, не съм фен аз! Да се раздвижат малко, а и не му отива на дръм титан като Фрост да свири толкова бавно. Мислих си, че най-бавното свирене в кариерата му ще си остане във "WW" на Gehenna, ама Сатир го ухапа коня нещо...
beyondtheblack
Добре де, колко да са комерс? И двата пъти, когато ги гледах (Лондон и Солун), имаше по 200 души.
scion_of_storm
Бе като видиш клипа на Кинг ти става ясно, ахах.

Иначе песента пък си е яка ;ь
monolithe
Цитат(beyondtheblack @ May 18 2009, 11:54 PM) *
Добре де, колко да са комерс? И двата пъти, когато ги гледах (Лондон и Солун), имаше по 200 души.

Там хората са пренаситени. Нека дойдат тук да видят. Пък ако вземат да посвирят малко стари класики, няма да е зле! Не мога да си представя Prime Evil Renaissance на живо. Една от най-любимите ми техни песни!

This would be the way of the misanthrope
In order to create you must destroy
beyondtheblack
Нека, ама нямало свестен промоутър, казаха. Иначе хората искат.Важното, че направихме впечатление - Фрост реши, че сме "цяла делегация". Всъщност бяхме 6 човека, но викахме като за 106.
Едит: какво да дойдат и да видят...видяхме колко човека имаше на Самаел при първото им идване - 450 продадени билета...скръб. Това е то нашенският "непренаситен" фен.

Ето какъв сладур е Сатир...скочете на 3:02 http://www.youtube.com/watch?v=Lnx3_-pMmZc

P.S. "Да се раздвижат малко, а и не му отива на дръм титан като Фрост да свири толкова бавно." - човекът е на 36, и корем почва да пуска
monolithe
И като е на 36 кво? Или го можеш или не! Фрост го може, но май и той не ще вече.
Airin Of Ancelot
Все още правят добри неща, макар че отдавна не са сред лидерите на блек метъл сцената. Намерили са някакъв стил, който явно им харесва, и това в известен смисъл е радващо, но пък твърде дълго се застояха на едно място. Както и да е, човек винаги може да си пусне нещо култово като "Dark Medieval Times" или "Nemesis Divina".
beyondtheblack
Цитат(monolithe @ May 19 2009, 09:14 AM) *
И като е на 36 кво? Или го можеш или не! Фрост го може, но май и той не ще вече.

Не ще, понеже не трябва. А трябва ли да обяснявам на фен на Инслейвд защо блекметъл групите се развиват smile.gif
По същата логика и Инслейвд са станали супер бавни... хахахах
monolithe
Наречи ме кон с капаци, ако искаш, ама за мен Satyricon не се развиват, а тъпчат на едно място вече втори албум - нещо нетипично и нехарактерно за тях! А и в темата за Енслейвд казах, че нямат албум, който да повтаря другия! Все има нещо по-различно и по-яко! Което е най-важното!
beyondtheblack
Кон с капаци smile.gif
Не виждам баш в последните си два албума да нямат нещо различно и яко... ами че те са авангардът на блекметъла (не на пост-блека, прогресивния блек и тн) Всеки може да си буха както преди, понеже го може бързо и феновете това очакват.
http://www.youtube.com/watch?v=t8o5t2saBzQ
Че даже за феновете на бързи смели сръчни са направили парче - Die - и пак няма угодия, ей!:)
monolithe
Mи, кон с капаци съм пък, да те е яд! Не можеш да ме убедиш и толкоз. tongue.gif

Нека изпраскат един Filthgrinder или Prime Evil Renaissance сега, да видим дали няма угодия!
beyondtheblack
...и свински глави.

Старите неща ги свирят по концерти...като си толкоз фен, с нас на Металкамп и им кажи лично smile.gif
В Лoндон например почнаха с Angstridden

П.П. Хич биля не се опитвам да наливам на никого, с фуния не става. За мен няма нищо по-прекрасно от браса в To The Mountains, което си и пускам.
monolithe
Аз пък та поздравявам с Black Lava, да видиш за кво говоря. Ей тази искрица ми липсва в Satyricon. Тази песен ми е една от най-любимите им!!!
beyondtheblack
Супер, мерси, само дето за мен нищо не се е загубило от тази искрица...не мога да открия нито една от деветте разлики smile.gif

Едит: "На 21 май в клуб "The Black Lodge" в София (бул. "Ал. Стамболийски" 34) ще се проведе "Black Metal Night". Естествено през цялата вечер и нощ ще звучи блек метъл, а входът е свободен.
Периодично ще ви уведомяваме и за други тематични събития в "Black Lodge"."

monolithe
Black Lava, drifting down the mountainside
Black Lava, you can't fight
beyondtheblack
"The smell of black metal, nineteen ninety nine"
- "Busta Rhymes yo, 1997!"
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
monolithe
Aма виж коя година знае да каже... Евала!
beyondtheblack
Хаха, ама той Бъста пее още през 97, та да предрече какво ще стане през 99...уж laugh.gif

monolithe
Бъста е легенда, няма се бъзикаш с него biggrin.gif

Ааа, чакай, чакай...

Малееееееееее ей са ей са...

Supersonic Journey... KЛАСА!!!
beyondtheblack
О, никакъв бъзик!!!
this is serious, we can make you delirious!!
cool.gif
monolithe
boxed.gif offtopic.gif

Шшш, бъзикам се!!! Ама пак стана оф топик та реших да въведа контрол!!! tongue.gif
pungent_stench
Black Lava е от друго измерение !

П.П. Интермеззо-то също :Д
beyondtheblack
^^ Мерси за любезното уточнение, но не си ме стреснал wink.gif

Любимата ми снимка на Сигурд...

А тук открийте разликите smile.gif

Кой каквото ще да ми разправя, предпочитам блекметъл с човешко лице wink.gif

Едит:
Ауууу, в Копенхаген са правили Filthgrinder! Сериозно си мислех да се вдигна дотам, ще се изям!
http://www.youtube.com/watch?v=B-7KNYPm9MA
monolithe
Сигурна ли си, че този тип на 3-тата снимка не е Дейв Геън? Буахаха! Бъзикам се!!

Колкото до маските, не искам да гледам Иммортъл без грим, например! На (б)Абат маската му е просто легендарна, ако свири с Ай ок, но с Иммортъл с грим задълже!

Като гледам "Mother North" клипа и се надъхвам яко, Квелдулв всява респект!
beyondtheblack
Детска радост бенгалски огън...
Колкото до приликата с Геън - сигурна съм, че Сигурд само би ти се зарадвал (и с право)
А в Лондон каза: "За мен е чест да свиря в родината на Пинк Флойд и Лед Зепелин"
Сигурно затова беше толкова...себе си.

едит: опа, хаха, третата снимка...сега схванах
pungent_stench
На Егил Скалагримсон ( исландски скалд ) баща му са му викали Квелдулв ( Нощният Вълк ) , щото са вярвали, че е бил върколак biggrin.gif И той е всявал респект, хич да не е.
Зациклих на A Moment of Clarity !
monolithe
Ребъла малеее, голям албум, адски любим. Ше го качувам на телефона май!
beyondtheblack
Ще им пиша, че на Метълкампа искам спицялно него!
Те са големи ментълджени, не вярвам да откажат...
monolithe
Кое искаш?
beyondtheblack
Ами нали за този Филтграйндер писах, че почти бях отишла до Дания, когато реших да се направя на скръндза и се задоволя със Солун...като пределно ми е ясно, че Сатир е малко комплекс и интересните концерти ги прави по- на Запад от нас. Тук се пяха последните два халбума.
Но кое да е от Ребел би ме устроило smile.gif Не знам Сатирикон как са по фестове...
monolithe
Как да са! Roadkill Extravaganza!
beyondtheblack
Чул те Гос...
Заповядай да ми правиш компания smile.gif

т. вече з.
monolithe
Сирената, сирената............

Малеееееееееееееееееее, KVLT!!!

bowdown.gif bowdown.gif bowdown.gif bowdown.gif
beyondtheblack
Ето все пак Хавок от Солун - не мисля, че е за подценяване
Най-малкото съм избарала мегаясна картина...
http://www.youtube.com/watch?v=uqp6jff2R94

Edit: искам искам...Supersonic Journey...........
Rolf
Аз пък нямам никакви претенции към последните албуми на групата. Много силен модерен блек, без пози и изхвърляния. Вярно, звучат сходно, но това си е техният стил. Остава само да ги видим у нас. smile.gif
beyondtheblack
^ Rolf, взе ми го от устата.smile.gif
Колкото до идването у нас - говорила съм с един от основните ни промоутъри, но, както и в случая с Муунспел, опасенията са че нямало да има публика.
С друг пък си говорехме да се направи Сатирикон за 150 човека при цена на билета 100 лева...smile.gif
monolithe
no.gif
beyondtheblack
Вместо само да се цупиш и роптаеш, седни се замисли.
Хаха, тъкмо щях да кажа "освен ако не си някоя рогата зодия, при която канчето не поддава и на бургия", и погледнах в спейс че си теле. Безнадеждно...smile.gif
Щеш не щеш, "много силен модерен блек" обективно е положението.
I will go as far as saying че последните два албума са най-добрите на групата. Най-малкото най-изчистени и изпипани - злостната фраза доведена до съвършенство, като същевременно са вплетени модерни средства. Пърфикт.

Дайте да събираме 150 човека и каним Сатирикон. Съвсем сериозно.
pungent_stench
Моме, слез на земята :Д
beyondtheblack
В България няма 150 фена на Сатирикон ли?
П.П. Не съм "моме", ако обичаш.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.