Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Megadeth - Endgame
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Страници: 1, 2
Airin Of Ancelot
Е, давайте мнения за новия албум на Dave Mustaine и компания! На мен ми звучи много свежо и грабващо. Типичен късен Megadeth. smile.gif Все още не мога да преценя дали ми харесва повече от "United Abominations", но определено е приятен. Засега като любими песни си харесах "This Day We Fight!", "Bite The Hand That Feeds" и "Head Crusher".
killer_rose
Албума кърти! Слаба песен няма - дори началния инструментал е жесток. Албума ми харесва със сигурност повече от United Abominations - някои от песните са завръщане към корените и тотално ти откачват главата. Солата са убииствени, рифовете също - абе няма празно в този албум.
Braindead
Еее, далеч по-олдскуул е (макар да си е издържан в стил "късен Мегадет" действително), аз не знам какво му е станало на Дейви, ама енергията му мога да я сравня кажи-речи само с тази от "Ръст ин Пийс" , какво прави тва християнство с хората, деба, хаха. Чух го доста пъти вече, но по-нататък ще напиша доста по-обширно мнение, има какво да се каже. wub.gif
LordZombie
Приятно разбиващ албум на първо слушане. Бих казал, че 44 Minutes ме грабна най-здраво засега! Предстои по-стойностно циклене, разбира се.
Dagon
Разочарован съм. Безличен албум, посредствени парчета (с 3-4 изключения)... нищо, което да се запечата в главата ми... жалко.
pungent_stench
И при мен така. И най-добрите музиканти се изчерпват, няма как.
telia
Скучно. Еднотипни сола, Дейв сякаш пее на сила, никакво чувство не ми лъхна.
sgoh
И при мене е долу-горе същата работа. Идва ми като сглобен от лего. Сякаш Мъстейн е имал един диск със рифове, един със сола и един с припеви, всичките останали от предния албум. После се събрали в студиото, сглобили тия работи, сложили някое друго интро и направили Endgame. unsure.gif
sharon
Присъединявам се с две ръце към позитивно настроения (и явно доста по-малоброен) лагер. Албумът ме кефи на макс, пък ако ще да е copy/paste (пре)записан, фактите са налице. Превръща се в най-въртяния запис при мен тези дни, но песни като "This Day We Fight!", "44 Minutes", "The Hardest Part Of Letting Go (...)" и "Head Crusher" не ми оставят друг избор. Въобще няма дефицит на запомнящи се мелодии, текстовете си ги бива (eдноименната, някак?!), рифовката по закон е извън критика, а и вокалното поведение на Дейв в повечето от изброените парчета за пореден път буквално ме помита. Доволна съм много и е ясно, че това ще се слуша даже още повече.
SepulTeraHead
Педалско е да не харесваш този албум.
scion_of_storm
хаха, стефан ис бек
Braindead
...и е напълно прав. tongue.gif
telia
Да взема да се дезориентирам сексуално. devilsmiley.gif
killer_rose
Ако пък кажете че Bodies от 01:49 натам не е култува!?
Warrior Of Ice
Албумът ме изкефи порядъчно - общо взето колкото и предишните два. Ясно е, че Mustaine е далеч от най-добрите си години, но тук пак има здрави рифове, здрави сола и типична Megadeth атмосфера, което на мен ми стига. Не съм очаквал нещо кой знае колко по-различно, така че съм доволен.
the_mess
Мен пък не - единствено началния инструментал и Headcrusher-a са куул, но съм сигурен че набързо ше ги забравя и тях.
Сиело
И аз съм към позитивно настроените. Някой определят "Endgame" за скучен - като изключим, че при първо слушане ми направи впечатление, че две от песните са в една и съща тоналност, което допринася за приблизително идентично звучене, всичко останало е изпипано много добре. Примерно, интрото (Dialectic chaos) е направено съвършено музикално - и хармонически, и добри акорди, и добро звучене.
На мен ми харесаха особено "This day we fight!" [разбиващи китари отдолу, много мрачно звучене] и "1,320" - това са интересните песни откъм хармоническа и мелодична структура. Останалите парчета са просто добри. Но тоя албум според мен, цялостното впечатление е, че е направено с много мисъл и професионализъм!
Braindead
Съмнява ме някой да очаква "Пийс Селс" или "Ръст" от този албум поначало. Аз съм пристрастна, защото просто обожавам тази банда до ядро, затова мен ме урежда напълно.
Този конкретен албум повече се дъвче сякаш по-скоро от хора, които не са им фенове главно заради Бродерик. Звучи на моменти, ако щете, малмстийнски (и да не се хванете за името) с тези китарни заигравки и всичко, които мааалко отбиват идейното, песенното начало. И все пак аз, както споменах, за себе си съм напълно доволна, и текстовете са супер, а и започващата а ла "Promises" песничка е перфе! wub.gif (а, Дил да си хване поздравче с нея)
Crafter
Този път си дадох повечко слушания, преди да коментирам и съм щастлив, че го направих. Колкото повече свиквам с тавата, толкова повече ми харесва. В интродукцията се влюбих още веднага, а по принцип съм много негативно настроен към инструменталите.
This Day We Fight, което май е есенцията на звука към, който Мъстейн се насочва не ми допадна толкова много, но припева и цялото 44 Minutes е тотален фаворит. Bite the Hand и Bodies са супер здрави, а The Hardest Part of Letting Go ми се струва бисерът на албума. The Right To Go Insane пък е толкова як завършек за албум на Megadeth, че ме върна в най-силните им години и се превърна в песен, която бих включил в личната си Top 10 Megadeth класация.
Двете ми (изцяло субективни) критики са към някои от по-бързашките рифове, които ми звучат изцяло самоцелни и към претрупването със сола (които иначе са страшно яки).

Като цяло много висока оценка за албума и поздравления към Мъстейн, че прави качествена музика с всеки състав и няма слабо.
sharon
Мерси, Деси! openwidehug.gif Връщам с любимата "The Hardest Part Of Letting Go", има нещо особено познато и вманиачаващо в тази песен. guitar.gif

Там е работата, че аз не съм от пристрастните в случая - харесвам ги доста, да, но толкоз. Парадоксалното е, че тези над 500+ слушания въобще не ги усетих и съм гладна за още. С риск да се повторя пак ще кажа, че може да не предлагат нищо ново, обаче за сметка на това Дейв & co се справят в пъти по-добре в наши дни отколкото един адски висок процент от другите стари кучета, които с последните си изд(их)ания просто падат в очите на феновете до чисто смешно ниво. Ако ги сравним с това, с което се разписаха Megadeth, вече дори и смешно няма да е, впрочем.
Fish
Слаба ракия е албумът. Mustaine трябваше да се спре навреме, вместо да повтаря едно и също до откат.
SepulTeraHead
Цитат
любимата "The Hardest Part Of Letting Go"

Точно пък баладата ме остави най-безразличен от целия албум. Иди ги разбери... жени...
sharon
Няма лошо, ей! Точно за целта има още десетина песни, всеки да се оправя! bye.gif
SepulTeraHead
Аз пък къде писах, че е лошо?
Warrior Of Ice
Ето го видеоклипът на "Head Crusher".
Crafter
Ако схващам добре замисъла на клипа, то идеята е, че когато дойде дистопичния свят, за който се пее в албума, тогава по телевизията ще се дават всякакви извращения включително и и как наказват затворници, пращайки ги в MMA турнири. So far, so good. Ама защо за бога трябваше от нищото да изскача някаква мацка, която да пребива "Headcrusher-а"? И защо в лириките на песента става дума за съвсем различно нещо?
Като цяло, втф е тоя клип...?!?
sgoh
Цитат(Sturmfuhrer @ Sep 12 2009, 12:10 PM) *
И защо в лириките на песента става дума за съвсем различно нещо?

Пълен шок. Подобно нещо не се е случвало никога в историята на телевизията. ohmy.gif
SepulTeraHead
Всъщност баси якия клип icon_headbang[1].gif
Megadeth
Леле тая мацка ше я изнасиля, заклевам се.
the_mess
Клипа го бива, трябва да призная. (и го правя бтв)
Crafter
Цитат(sgoh @ Sep 12 2009, 01:48 PM) *
Цитат(Sturmfuhrer @ Sep 12 2009, 12:10 PM) *
И защо в лириките на песента става дума за съвсем различно нещо?

Пълен шок. Подобно нещо не се е случвало никога в историята на телевизията. ohmy.gif

Странното е, че лириките звучаха сякаш се отнасят до Headcrusher-а като машината за изтезаване, а изведнъж се оказва, че е прякора на MMA звезда.
sgoh
Нали и аз това казвам. Супер е странно oneeyedsmiley02.png
Twilightfall
Чак днес го чух, и честно казано не е толкова зле.
Braindead
Дил, тя песничката е точно тази, с която те поздравих! wub.gif

За домашно да слушаш "Promises" и "The World Needs a Hero" като цяло. tongue.gif
madeoffire
http://tehhomeofmusic.blogspot.com/

Ревю на Endgame писано от мен (: Ще се радвам на коментари и критики (стига да са смислени).
hudojnik
Смятам, че ревюто е доста пристрастно и поради това не достатъчно обективно. Всеки от нас е почитател на даден стил, но не трябва да си затваряме очите и да се заблуждаваме, че любимата ни група отново е създала шедьовър. В конкретният случай бих казал, че новият албум на Мегадет не е с нищо по-различен от предните два - съответно е абсурдно да смятаме, че която и да е песен от него би се превърнала в класика. Мегадет (както и Слейър, а донякъде и Металика) отдавна не са в онази форма,когато създаваха най-добрите си произведения. Крайно време е да разберат, че екстремна музика се създава от хора до 30 годишна възраст, когато всичко идва много по-естествено, а и звучи много по-естествено. Който не е съгласен с мнението ми, нека ми даде пример за поне 5 групи, създали своите класически албуми след тази възраст.
SepulTeraHead
^ То затова е в личния му блог - за да е пристрастно. Никой не ангажира с мнението си. Албумът така или иначе е за феновете на Megadeth, а не на Лепа Брена...
Цитат(madeoffire @ Dec 29 2009, 01:23 PM) *
http://tehhomeofmusic.blogspot.com/

Ревю на Endgame писано от мен (: Ще се радвам на коментари и критики (стига да са смислени).

Доколкото имам критики, те са главно дизайнерски. Няма нужда снимката на албума да е толкова голяма и на началната страница на блога ти да се вижда само тя, а целия текст да е в "прочети още". Другото е за заглавията на песни и албуми - наистина, напоследък правилото в английския всички думи в заглавие да са с главни букви не се спазва чак толкова стриктно, така че няма проблем по принцип да пишеш "The system has failed" вместо "The System Has Failed", но просто ще трябва да избереш кое от двете да следваш. Поне в рамките на един текст. Иначе дразни читателя. С риск да се самоизтъкна - виж тук за какво говоря на практика.

Другото е - като пишеше ревю не е зле да се придържаш към шаблона "въведение-теза-доказателствена част-заключение", който трябва да ти е познат от часвете по литература в училище. Тук например си написал "В Endgame Дейв умело е направил микс от мелодични песни и як траш" (което си е заключение) по средата, а след това продължаваш да пишеш за отделни песни (което е доказателствена част) и баш накрая пак имаш заключение.

Важно е също така да се научиш да махаш всичко излишно от текстовете. Тук например почти във всяко изртечение се презастраховаш с разни фрази тип "според мен, еди си какво си". По принцип по форумите всички това го приемат като заклинание, което им измива ръцете от всяка малоумщина, която току що са написали. Няма нужда от това. Мноо ясно, че е според теб, след като ти пишеш.
Warrior Of Ice
Тук е качен видеоклипът на "The Right To Go Insane".
Wolfheart
Страхотен клип, само дето пак са резнали песента.
Тук има малко повечко инфо за случката, която е вдъхновила направата на клипа и песента най-вероятно.
pungent_stench


аахаххаах
_Moonshield_
^Това Анджелина Джоли ли е?
ZerraX
Меган Фокс e.
pungent_stench
А Саша Грей слуша Havohej. Даже има рима :Д
hammer
Цитат(Sturmfuhrer @ Sep 10 2009, 12:20 AM) *
Този път си дадох повечко слушания, преди да коментирам и съм щастлив, че го направих. Колкото повече свиквам с тавата, толкова повече ми харесва. В интродукцията се влюбих още веднага, а по принцип съм много негативно настроен към инструменталите.
This Day We Fight, което май е есенцията на звука към, който Мъстейн се насочва не ми допадна толкова много, но припева и цялото 44 Minutes е тотален фаворит. Bite the Hand и Bodies са супер здрави, а The Hardest Part of Letting Go ми се струва бисерът на албума. The Right To Go Insane пък е толкова як завършек за албум на Megadeth, че ме върна в най-силните им години и се превърна в песен, която бих включил в личната си Top 10 Megadeth класация.
Двете ми (изцяло субективни) критики са към някои от по-бързашките рифове, които ми звучат изцяло самоцелни и към претрупването със сола (които иначе са страшно яки).

Като цяло много висока оценка за албума и поздравления към Мъстейн, че прави качествена музика с всеки състав и няма слабо.

Напълно съгласен съм!
Маруш
Endgame е най-добрия албум на Megadeth след Youthanasia! Ебати яките парчета е написал Дейв! icon_headbang[1].gif
SepulTeraHead
Цитат(pungent_stench @ Apr 18 2010, 09:47 PM) *


аахаххаах

I'd hit it.
RunningWild
Имам едно запитване към феновете на Megadeth. Предполагам знаете, че сегашният им китарист Chris Broderick е меко казано виртуозен музикант. Смятате ли обаче, че той е като робот, свири без чувство, не е харизматичен на сцената и само изсвирва добре вече написаните неща? От тези хора ли сте, които смятат, че Марти Фрийдман бе най-хубавото нещо, което се случи на Megadeth?
Имах днес един такъв подобен спор с едни хора и просто ми е интересно да разбера повече хора какво мислят tongue.gif
Warrior Of Ice
Broderick според мен е перфектен не само като техника, но и като изразителност изобщо; по никакъв начин не мога да нарека свиренето му бездушно. В Megadeth се справя наистина безупречно и като цяло е едно от най-добрите попадения на Mustaine през годините. Иначе лично на мен най-силно ми допадат партиите му в Jag Panzer - страшни неща вършеше там.
SepulTeraHead
Mekhadet са в най-силния си лайнъп от години и това се дължи главно на тоя пич. Мене яко ме пълни как свири на живо и в албума. Точно за тая група си е. icon_headbang[1].gif
Deranged
Стига с тоя Марти. Крис Поланд повече ме кефи специално за Megadeth. Най-добрият им албум според мен е Peace Sells... But Who's Buying?.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.