![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
^^Как да не дава шанс обществото?!??!?!?! Човек, моля те...
-------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
Какъв е тоя шанс дето го дава!!??? Всички искат танкове и бомби да се пускат над циганските гета, ти за шанс ми говориш!? Тва вече сме го предъвквали 100 пъти това в тая тема. Вие нямате реална представа за кво говорите, а казвате същото за мен...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Няколко пъти ми се е налагало да работя на строеж, заобиколен от роми. Е, те винаги когато могат се скатават от работа. В крайна сметка, какво друго да работи неквалифициран човек...
-------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Блеш, знаеш ли колко примери съм чувал и от близки, ставали свидетели и от далечни - отдаване и изграждане на кооперации за роми.
Знаеш ли какво е положението след 2 месеца там? Но ми говори за това, че обществото и в този случай не им е дало шанс, да... Ако човек иска да се пребори с пречки пред интеграцията, ще се като индивид. Не очаквай като дадеш на ром работа и той се скатава от нея това да е толерируемо и някой като теб да каже - не им давате шанс. Ами не, даден е, но не е оползотворен в повечето случаи. Рядко съм ставал свидетел на съвестно вършещ си работата ром. Всъщност спорът е безкраен. Аз си казах гледната точка: намаляване раждаемостта на ромите, което ще 1) освободи повече живуемо място 2) ще намали разходите по тях, взимани от данъците на средностатистическия нормален обществен индивид 3) ще осигури по-лесна тяхна интеграция поради по-малкия им брой Но естествено това ще се възприеме като 'нехуманно'. Еми, докато пълчища ромски семейства с по 10+ деца формират гета и катуни, не очаквай адекватни мерки или обществени позитивно мнение. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
Вижте, доводите на абсолютно всички вас се базират изключително на това какво сте видяли с очите си. Това не е правилно спорене обаче. Статистиката е правилното спорене. Аз с цигани не съм работил, но знам доста българи, които се скатават яко, търсят само лесните пари и крадат обороти при първа възможност. Айде да го анализираме тва твърдение по вашата логика - българите са гадни хора, вредящи на обществото, които трябва да се изолират и да се сложат в лагери. Може най-лошите в газова камера направо. Малко смърди тва изказване нали? Но вие не виждате, че разлика няма. Човек вижда това, което иска да види. Вие очаквате циганите да се скатаят и когато те го направят запомняте този факт и той ви прави много по-силно впечатление. Имах наблюдения над различни строителни групи по едно време. Всички се скатаваха - нормално е да го очакваш това при хора с незавършено образование. Като българин се скатае - "е тоя е се ската, защото е тъпо копеле". Като циганин се скатае - "е тоя се ската защото е циганин". Това е в основата не нещата, не разбирам как не го осъзнавате...
И да знам какво е след 2 месеца в новопостроените блокове. Това обаче не е шанс! Като изпратиш в тия блокове 200 души, които се препитават от кофите, нямат завършено средно образование, нямат доход, нямат теоритичен шанс да си намерят работа - какво очакваш? Проблема е много по-комплексен и не можеш да си измиеш ръцете като хвърлиш пари веднъж. ОК е да строят блокове, но това не е достатъчно - по-важно е да се работи за образование на младото поколение цигани, другото само ще дойде. Но естествено това ще се възприеме като 'нехуманно'. Еми, докато пълчища ромски семейства с по 10+ деца формират гета и катуни, не очаквай адекватни мерки или обществени позитивно мнение. Отново причина да се четат източниците, които пуснах. Всъщност семействата с над 10 деца са много рядко явление. Дай ми източник на информацията, която пускаш. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Източник?
Съседския катун до нас, през който минавам всеки ден. Това ми е източника ![]() Не, не са. Дори и числото 10 да е преувеличено, макар че във видяното от мен в по-съзнателния ми живот урежда една средна цифра от 6-7, пак това е свръх-продуктивност, която утежнява държавата. Нормалните хора зорлем отглеждат 2, маааксимум 3 деца със стабилни доходи. Защото знаят какво правят и не разчитат само на държавата да осигури подкрепа. А от тази численост идва и това, което казваш: Цитат Като изпратиш в тия блокове 200 души, които се препитават от кофите, нямат завършено средно образование, нямат доход, нямат теоритичен шанс да си намерят работа - какво очакваш? Проблема е много по-комплексен и не можеш да си измиеш ръцете като хвърлиш пари веднъж. ОК е да строят блокове, но това не е достатъчно - по-важно е да се работи за образование на младото поколение цигани, другото само ще дойде. Когато се намали числеността, мерките ще са по-ефективни. Когато мерките станат по-ефективни, налице ще е дейна разработка на интеграция. Като засегнахме образованието е редно да кажа, че отраслите като здравеопазване и образование, които в повечето страни са на водещо ниво, тук са на опашката на икономическо и социално развитие. Това е просто допълнение, усложняващо допълнително искането ти за образование на младото поколение - били те българи или цигани. За мен началото е в намаляването на популацията - оттам трябва да тръгне интеграцията. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Малко off topic, но:
Тъй като прочетох и мнения за комунистически расисти, смея да твърдя, че точно по времето на тоталитаризма на циганите се помагаше най-много. Визирам това, че всички можеха да получат безплатно образование равно с всички останали, работа съответстваща на образованието, както и жилище (имот), на равно с всеки друг. Толкова уважаваш мненията ми, че им говориш на вие? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Източник? Съседския катун до нас, през който минавам всеки ден. Това ми е източника ![]() Не, не са. Дори и числото 10 да е преувеличено, макар че във видяното от мен в по-съзнателния ми живот урежда една средна цифра от 6-7, пак това е свръх-продуктивност, която утежнява държавата. Нормалните хора зорлем отглеждат 2, маааксимум 3 деца със стабилни доходи. Защото знаят какво правят и не разчитат само на държавата да осигури подкрепа. Е друго си е имаш точна и явна информация за всички катуни и квартали, защото си виждал един.... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Keep trekking ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1495 Регистриран: 20-May 09 Град: София Потребител N: 3419 ![]() |
^
Батка, ква ти е целта? -------------------- Каквото посееш, това ще пожънеш.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Да се боря против дискриминацията и разпространя малко awareness за някой неща.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2189 Регистриран: 28-November 07 Град: Казанлък Потребител N: 2450 ![]() |
Blashyrkh, почти успяваш да не си субективен, но в твърде големия си стремеж се отдалечаваш малко от реалността.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() PAIN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1750 Регистриран: 21-April 06 Град: Пловдив Потребител N: 1302 ![]() |
Малко off topic, но: По принцип уважавам мнението на всички хора. А теб до сега никой не те е уважавал, че е повод да се впечетляваш??? -------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
Да се боря против дискриминацията и разпространя малко awareness за някой неща. ![]() Не батка, правиш се на интересен, но ставаш смешен. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Понеже чак сега научавам за случилото се и изгледах само няколко видеоматериала от сайтовете на български телевизии (от които почти нищо не ми стана ясно), може ли някой да ми обобщи набързо как точно е станала случката, наистина ли е имало полицаи, които не са се намесили, какви мерки са взети от полицията за разрешаването на случая и т.н.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Блеш, не е само един. Имам достатъчно хора, които са наблизо до подобни места. Нейсе.
Венци, ще пробвам да сумаризирам простите факти: имаме убито момче в Овча Купел, близо до бул. Линкълн, където е силно застъпен ромския елемент. Наблизо е имало полицаи, които не са реагирали по никакъв начин. Официалната версия е, че момчето е пребито и в последствие на това почива. Сега, както всяка случка витаят и 'бонус' версии - че момчето било дилър, че ги обидило на расова основа, че не знам си какво си, не знам си що си. Обективните факти, изложени са тези, които посочих по горе. Сега относно протеста - уви, зарадвах се, че има повече присъстващи, отколкото очаквах за фейсбукърска кампания (т.е. бяха поне 1/3 от обявилите присъствие, което си е шампионско постижение). Лошото беше дежурната намеса на БНС и прочие, която отново политизира и опита да извади нещо в цялата ситуация. Стига да си направят собствено шествие момчетата, нямам нищо против, щабът им е близо до нас, но точно в тази ситуация бяха в пряк разрез с изказванията на майката, която всъщност защити циганите и лансира идеята, че нехайството на правителствата е отправната точка на този продукт. Скандиранията 'За мир - циганите в Сибир' по-скоро навредиха на идеята и опитът за протест, който да бъде приет насериозно. Но всеки протест малко или много е умалено общество, така че какво да очакваме.. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 30 Регистриран: 15-June 10 Потребител N: 3863 ![]() |
дееба как мразим форумни толерастчета. щял да се бори с/у дискриминацията...и тоя не знае къде се намира
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 568 Регистриран: 8-November 08 Потребител N: 3095 ![]() |
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 61 Регистриран: 5-October 09 Потребител N: 3588 ![]() |
НА САПУН!!!
![]() ![]() ![]() -------------------- Arbeit macht frei!
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 568 Регистриран: 8-November 08 Потребител N: 3095 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Keep trekking ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1495 Регистриран: 20-May 09 Град: София Потребител N: 3419 ![]() |
-------------------- Каквото посееш, това ще пожънеш.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1366 Регистриран: 13-June 10 Град: София Потребител N: 3861 ![]() |
^Грозна картинка, но това е положението. Очевидно никой не прави нищо по въпроса, а подобните случаи стават все повече и повече. Не искам да обиждам, който и да било, само ще кажа - пазете се, стойте на страна и това е. Аз принципно съм родом от Видин и там постоянно има такива проблеми покрай махалата. Колкото и сигнализации да имаше против циганите, нищо не се направи по въпроса. Едно ножче в джоба за самоотрбрана през нощта.... това е решението.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() лайно ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1536 Регистриран: 18-August 05 Град: софия Потребител N: 904 ![]() |
И аз съм на това мнение, пневматичните пистолети са най-доброто решение.Ножа е абсолютно безсмислен.Ако не можеш да го използваш най-много ти да пострадаш, а ако го наръгаш не се знае какво може да му се случи и после ти си виновния и отиваш на съд.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 5 Регистриран: 28-June 10 Потребител N: 3881 ![]() |
Цитат "Всяка вечер е така. Създават проблеми на пътниците, дърпат ги, но те си мълчат. Водачите си мълчат и си карат. И ние сме в беда. Не знам как не ме пребиха и мен", казва още той. **** мама му **** цигнска, тероризират българите и то съвсем безнаказано! ![]() ![]() ![]() Да съберат цялата циганска сган барабар с защитниците им и да ги затворят някъде да се самоизядат и да изчезнат веднъж завинаги, хлебарки нещастни паразитни! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
На 31 юли ще има активен протест, пък ще видим какви ще са отзивите и...последствията.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 136 Регистриран: 14-August 10 Потребител N: 3918 ![]() |
По едно време бях толерантен към тях ама тия много взеха да си позволяват. Убиват, крадат, каквото си искат правят. Тя и държавата е виновна за това, но лошото е че освен циганите има и други мизерии случващи се в нашата страна. Абе лоша работа.
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 61 Регистриран: 5-October 09 Потребител N: 3588 ![]() |
-------------------- Arbeit macht frei!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 03:35 PM |