![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 568 Регистриран: 8-November 08 Потребител N: 3095 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() analizator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3004 Регистриран: 1-April 08 Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You Потребител N: 2681 ![]() |
^Абе ей, катил, имай поне малко достойнство, като пускаш "новина" да слагаш и свой коментар бе! Ти наистина човек ли си или някъв убер жалък медиа миниън?
И цялата тема е бахти безумието! "Днешната младеж - що за изроди?" Баси, тук да не пишат пенсионери случайно? Или възмущаващите се тук имат право да се възмущават, щото ехеее преди 10 години пясъчниците бяха къде по-добри от сегашните? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 48 Регистриран: 4-February 10 Потребител N: 3729 ![]() |
Що, и ти ли си от малките злетаци?
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() analizator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3004 Регистриран: 1-April 08 Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You Потребител N: 2681 ![]() |
Да, на 15 съм, но имам голяма пишка. По-голяма е от твойта.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() LEEEEEEROOOOOOOY JEEEEENKINS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1392 Регистриран: 19-March 09 Потребител N: 3321 ![]() |
отивам да се дрогирам и да заколя съседското куче.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ако искаш да влезеш в телевизора (и в постовете на теосемсе), не пропускай и бабата на съседите!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Core Dweller ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 991 Регистриран: 31-March 09 Град: Горна Малина Потребител N: 3337 ![]() |
Егати клюкарската и пошла работа. Ще взема и аз да пречукам някого, та да ме пообсъждате малко из форума. Сигурен съм на 100%, че "Ти Ейти" ще ме постне с радост, а даже няма и да разбере, че съм аз.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
Ако не е тоя t80, едва ли бих прочел няква новина. Не виждам причина да го плюете.
-------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 558 Регистриран: 3-September 09 Град: София Потребител N: 3551 ![]() |
^ +1
Човекът си има стил, което не може да се каже за повечето от останалите от нас, пишещи в тоя форум. Да не говорим, че с този си стил се въздържа да си излива личната помия върху останалите. Така че не виждам причина за подобни нападки. -------------------- Има две неща на този свят, които не ни се налага да постигаме сами - смъртта и простотията. Те са ни даденост.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Core Dweller ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 991 Регистриран: 31-March 09 Град: Горна Малина Потребител N: 3337 ![]() |
Нали идеята на форумът е да изказваме личното си мнение. Ако то отсъства, значи сме просто празни роботи, които копират дадена информация и ти я "снасят", без никаква умисъл. Предпочитам да ме псуват, отколкото да не ми говорят.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Човекът си има стил, което не може да се каже за повечето от останалите от нас, пишещи в тоя форум. Оправи ми деня. И да ви имам начина за удовлетворяване на потребността от информиране. Боднете си един РСС фийд или гугъл рийдър и кеф ви новини, кеф ви коментари. Форумът обаче е друга рикия и беземоционални и безхарактерни ботове са в най-добрия случай безполезни. Нападките са затова, че когато вместо мнение има само "заглавие на статията/линк", на преден план излиза типичната мазна и жълта медийна полюция, която прави всичко друго, но не и да информира. Да не говорим за нагласите, които оформя. В смисъла на последното, образът на младите хора в обществото е 50% продукт на медиите и стоя зад това твърдение с всичките си крайници и топки. Процесът е двупосочен: медиите продължително бълват отрицателна информация за младите, а младите, с цялата си душевна аморфност, влизат в чудесната роля на лошковеца и идиота. Междувременно единствената информация, която възрастните получават за младите хора извън своите деца, е от медиите, където какво...? Същата помия. Кор за всичко. И за всички. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() PAIN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1750 Регистриран: 21-April 06 Град: Пловдив Потребител N: 1302 ![]() |
^Ти се завърна във форума доста променен. Преди хората оставаха с впечатление, че си доста зрял и мъдър човек, а сега си доста променен. На какво се дължи това?
-------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
^ Същия си е, просто според мен форумът е лишен от малко по-арогантно спорещо поведение.
Истината е, че няма 'стил' в това да постваш новини. Извинете, но какво значи това да ти е 'стила'? Тогава аз да пиша по едно число в случайни глупости дневно и да имам ярко изразен начин на писане и тип на форумно поведение, така ли? Гада е прав специално в тази ситуация. Прав е и за смешното отношение към днешното 'лошо' поколение, просто защото то не е такова. Няма и да бъде. Няма лоши поколения, има различни. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Понеже темата е за днешната младеж, ще си позволя да ви споделя нещо.
Когато стане въпрос за цели и реализация, вероятно голяма роля играе средата - приятели, училище. Както и родители, де. Имах честта и привилегията да карам педагогическата си практика в едно от най-добрите училища във Велико Търново, а именно ПМГ "Васил Друмев". Някои, които ме познават, вероятно не могат да си ме представят като учител по история, то и аз не можех. Но, беше феноменално. Тотално ми се разби представата за "днешната младеж". Елитно (защото е такова!) училище едва ли може да служи за обобщаващ пример, но дори и да не служи - не всичко е загубено. И за да престана да приказвам общи приказки, минавам по същество. Преподавах в 9-ти и 12-ти клас. За 12-ти клас мога да кажа едно - този клас като цяло, трябва да е с 2-3 предмета, само свързани с кандидатстването на дадения човек. Другото е безсмислено губене на време. И не, не ги смятам за изроди, тъй като виждах, че не учат, други са им приоритетите. За 9-ти клас... преди да вляза при тях някои мои познати ми казваха, че това били най-големите гаменчета. 16 години, хормони, липса на дисциплина и мисъл. Ами това не е вярно... С едно-две изключения - 40-50 часа в 9 клас ми минаха в мислене от страна на учениците и написах повече хубави, отколкото лоши оценки. Очарован съм от това училище като цяло. Влизах и в часове на други студенти, нямаше разлика. Значи можело... значи който смята, от управляващи, "възрастни" и т. н., че ни е зле "младото поколение", просто не е намерил начин да го разбере това поколение. И да, сигурно едно 20-30 процента от учениците са изпуснати и са тръгнали по лош път. Все едно пък това не важи за всички хора като цяло... -------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
За 9-ти клас... преди да вляза при тях някои мои познати ми казваха, че това били най-големите гаменчета. 16 години, хормони, липса на дисциплина и мисъл. Ами това не е вярно... С едно-две изключения - 40-50 часа в 9 клас ми минаха в мислене от страна на учениците и написах повече хубави, отколкото лоши оценки. Очарован съм от това училище като цяло. Влизах и в часове на други студенти, нямаше разлика. Значи можело... значи който смята, от управляващи, "възрастни" и т. н., че ни е зле "младото поколение", просто не е намерил начин да го разбере това поколение. И да, сигурно едно 20-30 процента от учениците са изпуснати и са тръгнали по лош път. Все едно пък това не важи за всички хора като цяло... Съвсем искрено - благодаря за мнението! Макар също да съм млад човек (е, не гимназист), съм работил и работя доста с млади хора и точно по тази причина ми е болна тази тема. И също мога да споделя много, много примери в духа на твоя. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Аз имам някои виждания за развитието на образование, "млади" и т. н. Не казвам, че са мои, просто съм чувал как е било в развитите страни и как се гледа там на подрастващите...
-------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Ами то това е идеята.
Всеки може да си праска наляво-надясно хейт без основи и логични изпълними предложения за поправяне. Идеята е, когато се дава критика, да е конструктивна и в нея да е заложено желание и идеи за промяна, а не хранеж за спорта. Да не говорим, че ако същата тази младеж не вкара оралото, за да помага на своите набори и съ-генерационни пичове, няма кой да го направи особено както трябва. Разликата в поколенията, особено в дърпащи информационни условия е супер тегава и просто няма как да се получи възприемчивост, иновация и промяна, ако нещата не са насочени от тези, които са СЕГА. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
"Младежта", както е наречена темата, сме доста интелигентни. Въпросът е, че няма на кого да го покажем. По-скоро учителите и хората, живели преди Прехода, са проблемът. Ако можех да общувам нормално с вслички учители, завършили поне средното си образование тогава, щеше да ми е наистина доста по-лесно. Не говоря просто за оценки или поведение. Говоря за отношение ученик-учител. Вие ще ме разберете, предполагам.
Относно останалата част от нас-младежите, които имаме други цели, освен завършването, мога да кажа, че сме доста "прецакани". Информацията, която получихме (поне за мен) в средното си образование, беше нищожна и оскъдна. Ако не се интересуваш допълнително, гориш. Ако имах възможност да науча повече, щях. Надявам се по-малките да получат това, което заслужават, а то е-наистина добро средно образование. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() LEEEEEEROOOOOOOY JEEEEENKINS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1392 Регистриран: 19-March 09 Потребител N: 3321 ![]() |
абе кво младо поколение след десетина-двайсе години масата от "обществото" ни ше са пенсионери. тва май е по-голям проблем от "ниското ниво на кОлтура" и али-бали, а?
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
"Младежта", както е наречена темата, сме доста интелигентни. Въпросът е, че няма на кого да го покажем. Читави хора има много във всички поколения и генерализации "в кого е проблемът" са еднакво неоснователни и за сегашното, и за минали поколения. Въпросът според мен е в друго. Поколенията около '89-та и насам сме интелигентни, но не в традиционния смисъл на думата, а в смисъла на емоционално и социално интелигентни/компетентни (сравнимо с предните поколения и доколкото могат да се правят обобщения). Тези концепти са препопулярни в цял свят в последните две десетилетия, но, разбира се, само нашето просветно ведомство се прави на ударено, че не ги знае (така изглежда, понеже не ги прилага в практиката), а населението е масово затъпено и с разбирания от миналия век. Пример за това са разните недоумения по медиите, как можело някое момче да се самоубие, при положение, че нямало оценки различни от шестици. Така написано звучи малоумно, нали? Но е факт, че схващанията на обществото за успешна личност стигат до там. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Относно останалата част от нас-младежите, които имаме други цели, освен завършването, мога да кажа, че сме доста "прецакани". Информацията, която получихме (поне за мен) в средното си образование, беше нищожна и оскъдна. Ако не се интересуваш допълнително, гориш. Ако имах възможност да науча повече, щях. Надявам се по-малките да получат това, което заслужават, а то е-наистина добро средно образование. Има един документ, наречен "Учебна програма". Има друг документ, наречен "Държавнообразователни изисквания (ДОИ)". Има и трети документ, наречен Учебен план. Практически НЕ Е възможно в час 40 минути да научиш кой знае колко. Замисли се, де факто времето за предаване на един урок е не повече от 30 минути, тъй като трябва и да се изпитва. Прочее, не знам какво ви е виновно училището, учебниците стават все по-тънки, а изискванията все по-нищожни. А недоволните - все повече. Наложи ми се да сливам 3 урока в едно, поради липса на часове (и заинтересованост на учениците). ДОБРЕ ЛИ Е? -------------------- Historia vitae magistra
|
|
![]()
Коментар
|
|
Неадекватното количество и характер на учебното съдържание е сред малко проблеми на училището.
По-сериозното е това, свързано с малоумната методика и структуриране на процеса. Пълно и (имам чувството) целенасочено затъпяване! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Това се опитах и аз да кажа.Просто не може преподавателя в 40% от часа,да ми говори колко му била ниска заплата и да разказва слъзливи истории.Не че не ми пука за учителите,напротив.Но така се губи и без това малкото време,което имахме(а може би още е така).
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^^Ще си позволя да опонирам. Вече от (малко) опит мога да кажа, че поне по история, 3/4 от методиката и всичко свързано с нея, са напълно логични и правилни (според мен!). Останалата 1/4 е свързана с някои противоречия и, до някаква степен, трудни за прилагане правилно похвати.
|
|
![]()
Коментар
|
|
Исках просто дакажа,че не ми пука какво му е било на преподавателя ми през социализма.Просто исках да се занимава с нас-учениците.Да се постарае да си предаде урока,а не да ми разказва,как се е редила за банани или дамски превръзки.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
То си е до преподавателя вече. Чисто теоретично, повечето неща, свързани с методика и педагогика са добре обяснени. Но дойде ли субективния фактор - учителя, там не знам. Образованието ни не върви поради комплекс от фактори, но за мен, лично, най-сериозния е свързан с мотивацията на учителите и подбора им.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1176 Регистриран: 10-May 10 Потребител N: 3823 ![]() |
Мисля си, че на новото поколение младежи има трябва ново поколение учители.
Например като говоря с бившите си класни, които са вече на възраст, те ми казват, че това поколение ученици, на които преподават е отвратително, не могат да се справят с децата, вдигат им кръвното. Последната ми класна даже смята да се пенсионира, а си мислихме, че връхната точка на лошо поведение е нашия клас, но не, по - малките били по - лоши от нас. Имахме млад учител по история, който тъкмо започваше кариерата си на такъв и неговият маниер на преподаване беше коренно различен от на всички останали учители. Той знаеше как да направи часа забавен. Някак си по - се сработваше с учениците. Може би старшите учители са вече твърде уморени, за да търпят, докато нервната система на младите все още не е подлагана на такива изпитания, а са и по - в час с разбиранията на днешната младеж. Дори авторитетът не помага в случая. Съгласна съм със Svetyl. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Авторитетът никога не помага, ако се разчита само на него и/или се ползва като инструмент за въздействие, наличен по презумпция.
^Права си, но не смятам, че това е сред най-ценните решения... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 30 Регистриран: 15-June 10 Потребител N: 3863 ![]() |
Проблема на младите...
Ах, проблема на младите... Върнете 3-годишната казарма! ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 524 Регистриран: 8-July 08 Потребител N: 2846 ![]() |
Съгласен. Ако теб те върнат в ТКЗС-то, че някой ще трябва да ме изхранва три години на русенско варено.
Няма ли кой да я закрие тая тема, че голям срам. |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 11th September 2025 - 04:11 PM |