Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: днешната младеж
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Dead`blue`eyes
Кво смятате за днешната младеж...за техния пропаднал начин на живот?Аз лично се отвръщавам като знам какви са децата... на по 10-11 години пушат,пият,приказват яко глупости,нямат почти някакво възпитание. mat.gif Ядосвам се щото от тея деца нищо няма да стане след години.... ranting.gif
Nightwish
Като за не знам кой си път съм съгласна с теб и смятам да си дам мнението:)
Наистина реално погледнато с всеки изминал випуск в училище нещата стават все по - лоши! Още повече , че стават по - злобни и по-завистливи и нахални и изобщо не позволяват да им се каже истината в очите. Аз това лично съм го забелязала, защото когато моя випуск започваше гимназия всички учители казваха, че такова чудо не са виждали. Оказа се, че ние сме ангелчета пред тези , които идват сега в гимназията. И по този повод съм напълно съгласна. Да погледнем само колко процента от младежта приема наркотици, колко процента пушат и то на каква възраст . От където и да погледнем статистики, а и дори те не са нужни, защото реалния живот го показва. Всеки ден се сблъскваме с това. Та исках да кажа, че всички показатели са нарушени..На къде ни отива младежта , не знам и аз?! ranting.gif
SepulTeraHead
Абе.... ТИ НА КОЛКО ГОДИНИ СИ БЕ?!?!?!??!
Nightwish
Кой ?! Аз ли?!
Svetyl
Hm..... Abe ne znam, chowek kato e malyk prawi gluposti, men polojenieto na mladejda sega mi hareswa malko poweche ot predi... Otwarqt se po rano kym sweta, a ne se zatwarqt w daskalo i wkyshti, kakwo kato pushat? Koito ima wolq shte gi otkaje.....
Nightwish
Не мислиш ли, че трябва да се учат на нещо по - различно от това да пушат и пият и да се събуждат в клубове и дискотеки?! Не трябва ли да имат цели, да общуват с родителите си и да изграждат характери?!
SepulTeraHead
Цитат(Nightwish @ Feb 28 2005, 09:14 PM)
Кой ?! Аз ли?!

Не, не ти.
Питах носителя на всички универсални морални ценности - Dead`blue`eyes.


Цитат(Nightwish @ Feb 28 2005, 09:17 PM)
Не мислиш ли, че трябва да се учат на нещо по - различно от това да пушат и пият и да се събуждат в клубове и дискотеки?! Не трябва ли да имат цели, да общуват с родителите си и да изграждат характери?!

А ти това ли прави като беше на 11??? Или си седяла пред телевизора, гледайки някой сапунен сериал? Или си била вече яката метълка и си пила насам натам?
Dead`blue`eyes
Цитат(Black Seppath @ Feb 28 2005, 08:21 PM)
Цитат(Nightwish @ Feb 28 2005, 09:14 PM)
Кой ?! Аз ли?!

Не, не ти.
Питах носителя на всички универсални морални ценности - Dead`blue`eyes.

умник на 6 години и половина съм!!!!!!!!!КИво пък ти пак търсиш с кой да се заядеш бре..ако не те кефи не пиши у тая тема..питам те за мнение ако искаш да кажеш ако не искаш..нали си знаеш
SepulTeraHead
Не, бе. Просто се чудех мрънкалото против днешаната младеж дали не е на 15-16 примерно.
Dead`blue`eyes
Цитат(Svetyl @ Feb 28 2005, 08:16 PM)
Hm..... Abe ne znam, chowek kato e malyk prawi gluposti, men polojenieto na mladejda sega mi hareswa malko poweche ot predi... Otwarqt se po rano kym sweta, a ne se zatwarqt w daskalo i wkyshti, kakwo kato pushat? Koito ima wolq shte gi otkaje.....

Е тва е хубаво да се отворят към света обаче много от тях се отварят по някъв много гаден начин..съсипват се
Dead`blue`eyes
Цитат(Black Seppath @ Feb 28 2005, 08:25 PM)
Не, бе. Просто се чудех мрънкалото против днешаната младеж дали не е на 15-16 примерно.

Нали ти казах вече няма смисъл да се чудиш знаеш... 6 и половина
Nightwish
На 11 когато бях...правех толкова много неща, че просто ти е бедна фантазията:
1) спортувах
2) свирех на пиано
3) ходех на курс по рисуване и посещавах СИП по литература и Математика
4) ходех на курс по английски
и си учех уроците за училище и бях отличничка без 5 в дипломата!
Така, че не на мен тези работи за телевизори и сапунки..
Не не съм слушала метъл още, малко по - късно се запознах с този вид музика, но мога да те убедя, че нито съм имала представа от дискотеки, нито нищо..Твърдя, че съм отраснала и съм възпитана много добре.А днешната младеж..едва ли някога ще има някакви цели и т.н.
Svetyl
Misylta mi e che ne biwa da bydat gledani kato pod pohlupak...az kato bqh na 11 ucheh dosta, i sega e taka, bqh mnogo nawyn, i sega e taka... Prosto na 11-12 sq weche se sblyskwat s pyrwite trudnosti, i zaradi mnogoto slobodiq se ogywat.
Dead`blue`eyes
И аз като малък си учех доста..винаги съм излизал,бил съм във всякакви компаниии нямам проблем сега.Обаче да за тези деца,които са гледани доста изкъсо след това като заминат нанякъде да учат например и според мен им е доста трудно щото тепърва виждат проблемите видяни от нас по-рано.Обаче тва че съм излизал не ме е подтикнало да друсам,да се напивам постоянно и е такива и знам кво що е и имам напредстава,а на тях може им е по-интересно и тука се получа грешката в това че са гледани много строго... wink.gif
Nightwish
Жалко просто, че не осъзнават колко много са важни знанията и , че трябва да учат за да успеят...това е огромна грешка на родителите!
А и с много млади родители..не се получават нещата..някак си на какво ще те научи един много много млад родител.
Dead`blue`eyes
Ами аз например също не съм от тези,които се прибират и хващат книгите със огромно желание,но си знам,че трябва да поуча щото после мен си ме чака.Не е до оценки обаче уча за себе си и после имам по-голям шанс аз да успея.Не съм цъфнал и вързал,но се стремя,а те и стремеж нямат hmm.gif tongue.gif
SepulTeraHead
Ахахахахах. Ама ти си ебати пенсионерката. Чесно!
Ако това предлагаш на днешната младеж, по-добре от сега да си слагат изкувствените чинета и да мрат.


.........

Абе не искам да се зачждам, обаче като бях на 11 ги имаше същите индивиди около мене. От ляво и от дясно ми разправят разни хора "Залягай над учебниците" или ми говорят за някакви си мечти, които е трябвало да има, а аз съм нямал, нямал съм и никакви амбици и прочие.
На 11 прекарвах по-голямата част от деня в компютърни клубове, играейки Starcraft или Quake.
На 11 имах същите оценки, каквито имам и сега - 4-ки, 5-ици, тук там някоя 6-ица... Нищо особено и нищо фатално в същото време, защото никога не ме е греело за тези работи.
На 11 мразех хората, които се ядосват, че имат 5-ица по нещо, колкото ги мразя и сега.

........

Някъде на 15-16 осъзнах, че всички сме различни и е тъпо да съдиш другите. Ти може да си ходила на уроци по пиано например, но това в никакъв случай не е удачно за мене. Вин аги е имало хора, които посвещават живота си на някаква цел, които сякаш се състезават със всичко, както и хора като мен, които просто си живеят и не им пука за нищо. Примерно някой като теб, би определил някои от нещата, които са ми се случили преди години като ебати провалите. Аз обаче не съжалявам за нищо.

........

Та мисълта ми е, че не трябва да се съди днешната младеж. Не трябва да с еправят и коментари от сорта на "нищо няма да излезе от тях". Просто хората са прекалено различни. А и още едно нещо - и преди години е имало и утрепки, както и хора като теб, така и сега пак има доста хора като теб, които ходят на уроци по шиене на гоблени, вместо да пият на 11.

..........

И аз не знам кво исках да кажа.......
Dead`blue`eyes
Цитат(Black Seppath @ Feb 28 2005, 08:49 PM)
На 11 мразех хората, които се ядосват, че имат 5-ица по нещо, колкото ги мразя и сега.Аз обаче не съжалявам за нищо.


..........

И аз не знам кво исках да кажа.......

Важното е че каза без значение знаеш или не.Аз също не ги харесвам тези хора.Ми всеки е пробвал много неща,аз също съм пробвал доста неща и съм видял,че някои не са редни и съм спрял с тях(не говора за пиене и цигари)
Nightwish
Не те разбирам, по една единствена причина..това, че искаш да си като всички останали и да нямаш цели..най - лесно е да живееш по този начин. Да не те вълнува нищо и да мразиш хората около себе си, които се стараят да постигнат нещо в този живот.
Да, аз не се срамувам от този си начин на мислене и от това, което съм, защото смятам, че с много труд , човек може да постигне нещо в този живот, а не да стои и дните му да минават ето така просто , да пие и да не помни какво е правил или да е посредствен ученик и да се задоволява само с това, което може да направи, без да си напрегне сивото вещество в мозъка.
За това на теб ти се вижда всичко , което казвам, като пенсионерско...Извинявай много, обаче това, че аз мисля по този начин, не означава, че съм някаква с чине и т.н. Просто съм човек, който иска това българско общество да се развива и да има някакъв напредък. Ако всички са като теб и по цял ден стоят в клубовете или пък пият на 11, то България няма да съществува след години..Това ли наричаш морал?! Как ще възпитаваш детето си по - късно?! Като му позволяваш постоянно да прави това, което иска и няма да има никакви задръжки ли?! Или ти не мислиш за това?! Няма ли да ти е хубаво, ако детето ти постигне нещо в живота си и се реализира и ако ти каже, че то е най - доброто в клас или е спечелило някаква награда и се гордее със себе си...ТОва аз наричам да уважаваш себе си и да знаеш за какво живееш..Какъв е смисъла на твоя живот?! Можеш ли да ми отговориш?!

П.С. ако сега ти дам един гоблен, сериозно се съмнявам дали ще можеш да избродираш и един бод от него..защото това не е никак лесно..
Mort
Леле тук направо война настана. На 11 слушах метъл (рок по-скоро), пушех си, пиех си, ходех на училище и не ми пречеше да искарвам хубави оценки, както и до ден днешен. Важното е какво ти е в главата и какво възпитание са ти дали родителите. Според мен именно липсата на малко по-сериозна родителска намеса прави днешната "младеж" такава каквато е. Не съдя никой всеки може да се скапва живота по какъвто начин иска (това прозвуча сатанинско) ама така е. Аз съм оптимист като поодраснат идиотчетата и откажат дрогата може и да се очовечат. И като видиш някое надуто лапе с размъкнати гащи, с цигара в устата, водка в джоба и псувня в устата - подмини го, ако те напсува - спукай го от бой...
Dead`blue`eyes
Ми точно ама дрогата според мен е най-скапаното..... имам познати наркомани имам познати дето се закачиха скоро... познавам и 2 които умряха.... няма смисъл да се стига до там no.gif
Nightwish
Това е едно от най - страшните неща..но най - лошото е , поне така мисля аз, че се започва лесно, защото я да се изфукат пред приятели, я нещо друго и така се започва. Още повече, че вече навсякъде има такива, които продават. Лошо е , че се започва понякога и от любопитство..Честно казано, щастлива съм, че майка ми успя да ме възпита и съхрани такава каквато съм..и не съм опитвала никакви такива неща.. wub.gif
````````
Ало!? Вие на колко години сте? НИЕ сме българската младеж! Децата на 10 са новото поколение, след нас... осъзнавате ли се колко смешно съдите и говорите.

Аз не по- малко сериозно мисля за бъдещето си и за случващото се, за реализация и т.н. Всъщност много сериозно говоря за песпективите си и за случващото се около мен и това хора, които са ме виждали ще го потвърдят. Ама почвате да ставате налудничеви. Да съдите родиелите как възпитават децата си, а в нито един пост по - горе не видях някой да е оценил грижите положени за него. И това е въпрос на вътрешно осъзнаване, а не да кажеш аз обичам родителите ми как са ме възпитали.

На 10 съм била .......4 клас. Като цяло от 1-4 клас в училище се справях перфектно, а обожавах да излизам. Във всяка свободна минута. Като се сетя колко глупави лапетии сме били... не, не глупави.. просто лапета, като всички деца. И сега децата са си такива. И преди е имало едни такива дребни устати, дето мяра нямат, не е от скоро това. Е сега малко повече висят в залите,ама преди нямаше толкоз компютри и се шляехме на улиците.

5-7 клас. Да го сложим еидн период на израстване и учене на шмекерлъци в даскало. Оформяне базистен характер и много глупави разъждения като цяло. И Боже...колко бяхме устати ама. И сега са устати.

Смея да твърдя, че все още сериозното израстване е лятото след 7 клас. Гаджьоци, пушене, сериозно пиене и тем подобни. (Е на нас, на моя клас, ни се случи лятото след 8, ама да речем че това леко се е променило)

8-10 клас е някво сериозна депресия в някоя от годините и след това се наблюдава някакво израстване. Някакси така ми се струва. Това си е пубертета баш.. природен закон..кое може да го промени?

И ето...от тук нататък можем да говорим за днешната младеж. Поне над 16 ми е мисълта. Каквото и да правят, децата просто няма да порастват преди тая възраст. Защото аз в младеж това влагам, не може да нарека деца на 10 годишна възраст младежи. Бъркам ли? В смисъл може и да бъркам. Аз съм само на 16..

И сега.... кой колко може да каже за младежта? Щото аз не мога да си изказвам личните наблюденията и да дрънкам глупости кой как си възпитава децата и кой колко учи. Вие сметка на връсниците си държите ли? Щото аз не. Аз си гледам моята работа и моето учене и гледам да хвана мижавата стипендия, щото може да са 21 лева, но това си е някакъв мижав стимул.


Sorry за много писане, ама така ми дойде отвътре
pi4
Цитат(Dead`blue`eyes @ Feb 28 2005, 08:03 PM)
Кво смятате за днешната младеж...за техния пропаднал начин на живот?Аз лично се отвръщавам като знам какви са децата... на по 10-11 години пушат,пият,приказват яко глупости,нямат почти някакво възпитание. mat.gif Ядосвам се щото от тея деца нищо няма да стане след години.... ranting.gif

kvo pyk ti puka za tia deca, ostavi gi da pravjat kvot iskat, ebati, sjakash slusham djado mi.... chuj se samo! sramota no.gif
Dead`blue`eyes
Ми и аз бях отличник от 1 до 4 клас...ама после не съм отличник въпреки че не съм много зле в училище.Е говориме за тези 10 годишни споменал съм го мисля..
pi4
pyk az bjah typ izrod, dvojkadzhdia, povtarjach, strashilishte za roditelite, izgoniha me ot kyshti, spjah na ulicata, postojanno pieh, do smyrt, vyrgali nasam, natam, ne pusha obache, kradjah, kakvoto namereh, za malko da vljaza v zatvora, edvam se otyrvah...
pyk zavyrshih universiteta (su) nakraja. chak togava bashta mi me prizna
Dead`blue`eyes
Интересно си израстнал честно казано...ами добре е ,че те е признал wink.gif
Ataegina
днешната младеж няма да прокопса - всички ще измрат, кой от дрога, кой от рак на белия дроП в ранна възраст, цироза на черния дроП... други от несериозно отношение към географията, историята(ще нарече някой ирландец - "англичанин"...). кой от нервно разстройство - от кафето -.... и човечеството ще изчезне.
Dead`blue`eyes
Ти направо я съсипа тая младеж wink.gif
pi4
Цитат(Ataegina @ Feb 28 2005, 11:05 PM)
днешната младеж няма да прокопса - всички ще измрат, кой от дрога, кой от рак на белия дроП в ранна възраст, цироза на черния дроП... други от несериозно отношение към географията, историята(ще нарече някой ирландец - "англичанин"...). кой от нервно разстройство - от кафето -.... и човечеството ще изчезне.

ochakva se kym 2050 naselenieto da dostigne 20 mlrd.
kitajcite shte sa mizerno malcinstvo, vsjakakvi indijci (pakistan, bangladesh i t.n.) shte se razseljat po vsichki kontinenti, predgradie na lagos shte im poveche zhiteli ot balkanskia poluostrov+ungaria.
slava bogu, dotogava shte sym puknal w00t.gif
Angermeans
Nightwish - Хубаво казваш, че децата трябва да седят в часовете и да учат.

Но в България, както всички добре знаем, образователната ни система е под всякаква критика, в часовете липсва каквато и да е интерактивност, изучаваният материал е абсолютно сух, на учителите често или не им пука за студентите и за провежданите от тях часове или са абсолютни темерути.
Аз за последните две години имам успех 6.00 (в СМГ) и получавам 21 лева стипендия месечно.

Кажи ми къде е шибаната мотивация ? huh.gif
Тук можеш да успееш въпреки образователната система, не благодарение на нея.

Пък и мога да ти кажа, че познавам хора, които цяла година не стъпват в часове, нито пък имат висок успех, и пак са с много по-големи умствен багаж и обща култура от по-голямата част от разните зеленчуци. Оказва се, че улицата комай се оказва доста по-добър учител от училището, най-вече защото се сблъскваш с нещата на практика.
Прибави към това и факта, че много от днешните големи богаташи като Бил Гейтс и Тед Търнър са били двойкаджии в училище.

И искам да ти кажа, че в края на краищата няма значение дали ще си на мама дитето или уличен плъх. Хората, които могат да успея, най-често наистина успяват, стига да повярват в себе си. Ако си по принцип си тъпо парче, нищо няма да ти помогне - в единия случай ще станеш обикновен чиновник, който винаги ще се страхува дали не е пропуснал да оближе някой квадратен сантиметър от задника на шефа си и да остане без работа, в другия - обикновен пропаднал тип.

В крайна сметка, всеки има правото на избор. Родителите са длъжни да покажат да децата си всички алтернативи и в един момент да им дадат това право. Самата среда, в която децата израстват, също е от определящо значение. Но това е друга тема...
pi4
pozdravjavam te za tova mnenie!

no uspehyt e neshto tvyrde otnositelno i mnogo chesto sluchajnost. poznavame samo "uspelite", za neuspelite nikoj ne go e grizha, makar che te sa imenno kalta, ot kojato se stroi obshtestvoto, tuk pod kal imam predvid v biblejskia smisyl. da, nikoj ne iska toj da e tazi kal, no v krajna smetka vseki e.
SepulTeraHead
Nightfish, права си. Отвори ми очите. Един ден ще си прережа вените, защото синът ми не се е записал на уроци по модерен балет. (Внимавай, Васкоооо!)
Murderdoll
наистина е жалко да гледаш как децата пропадат...
но като се замисля...и аз още съм дете...и не съм някфо
ангелче ph34r.gif а може и да се осъзнаем някога...дано wink.gif
Nightwish
Цитат(Black Seppath @ Mar 1 2005, 12:03 AM)
Nightfish, права си. Отвори ми очите. Един ден ще си прережа вените, защото синът ми не се е записал на уроци по модерен балет. (Внимавай, Васкоооо!)

С теб просто човек не заслужава да общува, по простата причина, че само се чудиш какво да напишеш и какво да измишлиш...Трудно се общува и едва ли може да се общува с теб, съжалявам, че го казвам..
Не целя да те обидя или нещо от сорта, но освен да ми кажеш, че ще си прережеш вените и че съм пенсионерка или че сина ти се е записал на модерен балет, нищо друго ли не ти дойде на ум?! В крайна сметка живота си е твой, дано някой ден осъзнаеш каква грешка правиш..!
Demiurg
Баси... деца обсъждат децата....
Когато съм бил на 15 години, повечето от вас са били еротичен блясък в очите на баща си.... И тогава е имало пропаднали типове, както и сега. И тогава е имало наркомани, само че нямаше (по- скоро ние нямахме достъп до) качествени наркотици. Мои приятели умряха от натравяне с паркизан и алкохол, един го пребиха от бой е го хвърлиха от влака (в движение), един го застреляха като куче... Къде е по- различното ??? Просто обществото не ги "виждаше" тия работи, не ги пишеха по вестниците (т.е. във вестникЪТ - "Работническо дело") и следователно - глей колко мирно беше по Тошово време... ГЛУПОСТИ !!!
И тогава родителите нямаха време за нас, като и сега. И тогава в училище учехме глупости, както и сега. И тогава всички ни казваха, че от нас хора няма да стане, ми да спасим обществото от присъствието си и да скочим от някъде... Разликата е само в развитието на науката - сега просто има по- съвършени средства за изтребление на безполезни и слаби индивиди. Приемайте го като естествен подбор - еволюцията си върви, без наше позволение...

И на мен понякога ми се струва, че новото поколение е безнадеждно, ама на всяка среща на някои форуми (дето срещам и по- млади хора) се кефя какви умни парчета имало. Умни, ама не им личи по размъкнатите гащи и фаса в устата. Тъй че не отписвайте новото поколение - същото като вас е , но по нов начин! smile.gif

____________
За Nightwish - дето толкова лесно се пали - дано се видим на някоя среща на форума, да си поговорим за думите и значението им. Ще видиш че и Sep не е толкова просто парче, за каквото се представя biggrin.gif
Sw1tched
icon_headbang[1].gif Demiurg icon_headbang[1].gif

Съгласен съм, но...НО

Все пак ми се струва, че има известни разлики дължащи се на по-либералното отношение на родителите към децата или не - по-скоро неспособността на някои родители да различат свобода и свободия.
Във втори клас нарекох едно момче в училището 'копеле' и после ме беше срам от себе си, сега дечицата в детската градина си говорят за *уйове и *удки, някакви на по 14 години се хвалят как са правили секс, всичко живо пуши трева. Знам ли, може би наистина разликата е в какво се изразява отрицателното в обществото, иначе винаги си я има тази негативна част. Колкото и отчайваща да е обиколката из коридорите на училищата при 5-то класниците не мисля, че свестните деца ще изчезнат, все пак личността им е въпрос на лична воля, обкръжаващата ги компания и семейството.
SepulTeraHead
Цитат(Demiurg @ Mar 1 2005, 04:07 PM)
Баси... деца обсъждат децата....

Е да де. И аз това имах предвид с първия поста, ама кой да загрее...
moonshield
Цитат(Demiurg @ Mar 1 2005, 01:07 PM)
    И тогава родителите нямаха време за нас, като и сега. И тогава в училище учехме глупости, както и сега. И тогава всички ни казваха, че от нас хора няма да стане, ми да спасим обществото от присъствието си и да скочим от някъде... Разликата е само в развитието на науката - сега просто има по- съвършени средства за изтребление на безполезни и слаби индивиди.  Приемайте го като естествен подбор - еволюцията си върви, без наше позволение...
   
    И на мен понякога ми се струва, че новото поколение е безнадеждно, ама на всяка среща на някои форуми (дето срещам и по- млади хора) се кефя какви умни парчета имало.  Умни, ама не им личи по размъкнатите гащи и фаса в устата. Тъй че не отписвайте новото поколение - същото като вас е , но по нов начин!  smile.gif

А така!
Almanah
Като цяло има и здравомислеща младеж,но е твърде малък процент сред масата слабоумници или правещи се на такива,защото е по-модерно.Обкръжението и натрапващата се култура е много важен фактор в житейското израстване на даден индивид.
synchu
Цитат(Demiurg @ Mar 1 2005, 04:07 PM)
Баси... деца обсъждат децата....
Когато съм бил на 15 години, повечето от вас са били еротичен блясък в очите на баща си.... И тогава е имало пропаднали типове, както и сега. И тогава е имало наркомани, само че нямаше (по- скоро ние нямахме достъп до) качествени наркотици. Мои приятели умряха от натравяне с паркизан и алкохол, един го пребиха от бой е го хвърлиха от влака (в движение), един го застреляха като куче... Къде е по- различното ??? Просто обществото не ги "виждаше" тия работи, не ги пишеха по вестниците (т.е. във вестникЪТ - "Работническо дело") и следователно - глей колко мирно беше по Тошово време... ГЛУПОСТИ !!!
И тогава родителите нямаха време за нас, като и сега. И тогава в училище учехме глупости, както и сега. И тогава всички ни казваха, че от нас хора няма да стане, ми да спасим обществото от присъствието си и да скочим от някъде... Разликата е само в развитието на науката - сега просто има по- съвършени средства за изтребление на безполезни и слаби индивиди. Приемайте го като естествен подбор - еволюцията си върви, без наше позволение...

И на мен понякога ми се струва, че новото поколение е безнадеждно, ама на всяка среща на някои форуми (дето срещам и по- млади хора) се кефя какви умни парчета имало. Умни, ама не им личи по размъкнатите гащи и фаса в устата. Тъй че не отписвайте новото поколение - същото като вас е , но по нов начин! smile.gif

____________
За Nightwish - дето толкова лесно се пали - дано се видим на някоя среща на форума, да си поговорим за думите и значението им. Ще видиш че и Sep не е толкова просто парче, за каквото се представя biggrin.gif

Прав си.
cool.gif
Сеп за някои неща е прав. Switched и той за някои неща е прав. Всеки все някога за нещо е прав, освен когато е седнал разбира се.
А всяко поколение мисли за следващото, че няма да прокопса, пък то ей на взема, че все някак си се оправя, защото не иска да го оправят и защото това е живота.
И аз не одобрявам поведението на 10-11 годишните и дори и на 14-15 годишните понякой път ама к'о да се праи, по същия начин не са одобрявали и моето и на моето поколение поведението на същата възраст.

@Енгър не се коси бе пич, навремето по едно време хич нямаше стипендии... wink.gif

п.с. Да си каже и дъртия де... wink.gif
Валкирия
Хайде стига,на 10-12 години никой не е осъзнат като личност,мен ако питате това става в периода 13-16,и ако и след това не са се осъзнали и си тровят съществуването-е,ами кой каквото си реши.Пито и платено!
Death_Angel
Цитат(Dead`blue`eyes @ Feb 28 2005, 06:03 PM)
Кво смятате за днешната младеж...за техния пропаднал начин на живот?Аз лично се отвръщавам като знам какви са децата... на по 10-11 години пушат,пият,приказват яко глупости,нямат почти някакво възпитание. mat.gif Ядосвам се щото от тея деца нищо няма да стане след години.... ranting.gif

Ама колко си прав не е и истина даже,въпреки че аз пуша,но не пия или не много поне или ако пия го правя веднъж месечно и то половин чашка бира..хаха но в момента ми е забранено хаха от лекари хаха.Ем иначе повярвай ми това което ти си виждал далеч не е всичко.Колко надрогирани деца съм виждала или например в моето училище първокласниците пушат и свялат мадамите в кафето.Ебаси някви лапета дето са ми до под пъпа седят и ме щипат за задника по физкултура,само дето повечето вече имат страх от мене от както едно си го изяде..хаха Но виж сега погледнато от друга страна това зависи и от голяма степен от възпитанието,защото има много деца подложени на психически тормоз и не само,това води до стрес и още какво ли не..смисъл знам го от личен опит.Има и родители които хабер си нямат от това което децата им правят..извод:не се интересуват от тях.Има и доста либерални родители,които винаги се съгласяват с децата си незнам защо,моите примерно не са такива,аз даже имам чуството че съм израснала с някакви правила за живота ми.Отделно от това си зависи и от самия човек,от това какво иска да стане от него,от това дали си дава сметка какво може да му се случи с тея наркотици и тн.Лично аз през живота си съм пишила трева ведъж или два пъти от които директно заспах и повече не съм я пипала,не за друго ми просто смисъл в нея няма,наркотици категорично никога,алкохол в умерени количетсва,а цигари пуша но не кой знае колко някъде около 5 на ден biggrin.gif
Dead`blue`eyes
Определено не съм видял всичко.Може и да не го видя,обаче смятам,че е предостатъчно да видя кое е добро и кое лошо
_SiegfrieD_
Не слагайте цялата днешна младеж под общ знаменател.Наистина доста от малки някои "навлизат в живота",но винаги лошото прави по-силно впечатление.Има,за щастие,нормални и интелигентни деца,които спокойно можеха да ни прославят отново по света със знания ако не беше толкова куца цялата образователна система.Не ми се говори за образованието в наши дни,защото мисля че това е вече достатъчно дъвкана тема,по която можем само да си чешем езиците без да правим нищо.То и не можем-мнението на учителите е глас в пустиня,пък за това на учениците какво остава.Докато някакви си там професори с по 5 титли,които не са стъпвали в училище след завършването си, определят каква трябва да е образователната система и пишат учебниците на висок академичен език за да изтъкнат колко са интелигентни,българското училище ще е на този хал.Преди 9.09.1944 година министърът на образованието е трябвало да има задължително поне 15 години стаж като учител,защото само един човек,който се е сблъсквал отблизо с проблемите в системата може да вземе адекватни мерки за решаването им,а не да си прави експерименти с цяло едни поколение.
Не само образователната система е "виновна" за "упадъка" на младежта.Това явление се наблюдава във почти всички по-развити страни и явно е в рамките на нормалното за нашето съвремие.Всяко по-старо поколение говори за това колко лоши са младите,но наистина нещата напоследък стават отвратителни щом,аз която съм на 18 години, се втрещявам от постъпките и поведението на деца по-малки от мен с няколко години.Не съм моралист,нито пък тесногръда и не само аз забелязвам тази притеснителна тенденция в световен мащаб.С връстниците ми ежедневно ставаме свидетели на всякакви смешни,грозни,но и плашещи сценки,разигравани от деца.Не ми се вярва,че нивото на възпитание и родителския контрол са спаднали толкова-обикновено винаги са били на еднакви,но поколенията са се изменяли понякога и по необясними причини.Едма институция,обаче,мога да обвиня спокойно-медиите.Тази власт,която с течение на годините стана най-силна и манипулираща,влияе най-вече на децата,които са беззащитни към подобни пропагандни атаки,защото още не са изградили своя ценностна система.Да вземем т.н. тенденция към чалга-"култура",която е примана с отворени обятия от малките момиченца,гледащи кълчещата се,предизвикателно облечена какичка,искайки да станат като нея.Или пък момченцата,които вдъхновени от идолите си с уж престъпен имидж,искат да станат сутеньори,гангстери или въобще хора без ценности,за които лесното печелене на пари,слава и жени е най-голямото щаститие на живота.
Разгръщали ли сте тийн списание или вестник наскоро?Обръщали ли сте внимание на рубриките с писма на читателите по определени проблеми?Е,тези рубрики винаги са ме изпълвали както със смях,така и с тих ужас.Тенденцията е следната-12-13 годишни момиченца,на които още не им е дошъл мензиса,питат как да правят орална любов,как да задържат някой батко,който само се интересува от това как да преспи с тях и т.н.Нищо толкова странно в това ще кажете,но помислете-не става въпрос за 16 годишни момичета,а за деца на по 12 годишна възраст,които току-що са влезли в основното училище и вече питат как да са добри в леглото.,обличат се предизвикателно,пушат,пият...Ако някой ги смята за полово зрели на тази възраст,то аз не съм на това мнение.Тук вече се питам къде са родителите им-няма ли кой да им обясни как стоят нещата в живота,какво е ценностна система и т.н.Не са виновни децата,те винаги се лашкат между доброто и лошото по пътя на тяхното съзравяне като личности,а са виновни някои родители,които или не забелязват,или не им пука,или смятат подобни явления за нормални.
Мога да си пиша до сутринта по този проблем,но не младежта ви е виновна за упадъка си,а уж по-зрелите хора,които насърчават съзнателно или несъзнателно този упадък.Това е проблем от световен мащаб,проблем на развитата цивилизация,който или ще се реши от самосебе си,или западните морални принципи ще се изменят съвсем,докато подобен род прияви стане нормален.После светът ще си върне пак стария морал и така.Склонна съм да вярвам,че всичко е циклично..
SepulTeraHead
Оле, Божи!
_SiegfrieD_
Цитат(Black Seppath @ Mar 3 2005, 07:42 PM)
Оле, Божи!

Никой не те кара да го четеш и да божкаш по повод дължината му wink.gif
SepulTeraHead
Всъшност съм напълно съгласен с мнението ти, но го прочетох чак сега biggrin.gif
pi4
@SiegfrieD: tyzhno njakak, koeto pishesh... ne vjarvam obache neshto da e vyzmozno da se napravi. az sym dovolen, che detstvoto mi e zad men i nikoga veche njama da trjabva da byda dete.
nishto ne mozhe i da se napravi, kakvoto trjabva da stava i stava. no ne biva i da se vadjat obshtovalidni izvodi ot chastni sluchai.
az lichno njamam nabljudenia, trjabva da vjarvam (ili ne) na kakvoto mi se razkazhe. ne znam i dali me intersuva vsyshnost.
Beerzebub
Цитат(Death_Angel @ Mar 3 2005, 04:34 PM)
Колко надрогирани деца съм виждала или например в моето училище първокласниците пушат и свялат мадамите в кафето.

Са кажи, че и им се връзват!
ахахаххаа
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.