Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
Mar 28 2005, 09:43 PM
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 |
Цитат Tova 4e zatupiavame s pokoleniqta e pod vsiakakvo sumnenie- obrazovatelnata ni sistema e takava, a i u4itelite ne sa dostatu4no stimulirani, s dve dumi, plashtat im malko, za da mogat da vlojat malko 4uvstvo v obu4enieto na tezi "djver4eta' Не са учителите виновни, ами са родителите. На тези девойки, дето искат да си хванат някоя мутра с 20 години по-голям от тях-техните са същите. Положението на младежта днес е резултат от последната младеж. Тва, че затъпяваме е грешка на родителите ни и няма спор по това! -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
|
Mar 28 2005, 09:58 PM
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 366 Регистриран: 15-March 04 Потребител N: 427 |
Цитат(The Forsaken @ Mar 28 2005, 07:35 PM) a i u4itelite ne sa dostatu4no stimulirani, s dve dumi, plashtat im malko, za da mogat da vlojat malko 4uvstvo v obu4enieto na tezi "djver4eta' Учителите не са стимулирани, WTF MAN? Какво трябваше да значи това? Да пускат метъл в час на учениците и да поумняват? Баси, к'во пък общо имат те и въобще образователната система, не мога да разбера? Че всички се изсрахте в темата, както си трябва - да, ама това беше прекалено. Не им плащат на учителите да куфеят, нито да скачат на две ръце, нито да правят оргии с мъже, за да постигнат някакъв положителен ефект върху малоумните си ученици. Или сам си решаваш какво искаш да те интересува и какво да правиш в бъдеще и никой друг, защото може образователната система да е най-доброто си ниво, което може да същестува, но ти да отказваш да си отвориш разума, за да ти вкарат нещо, било то и кур, а след това да си идеш например в любимото кафе и да изпушиш на екс една кутия Арда Качак и да се мислиш за c00l. Жалко е. Просто учителите преподават по свой начин, защото такава им е работата, пък ти, ако искаш разбирай какво говорят. Стимулирани учители, няма такова нещо. Край. Цитат(InsArt†ure) Не са учителите виновни, ами са родителите. На тези девойки, дето искат да си хванат някоя мутра с 20 години по-голям от тях-техните са същите. Положението на младежта днес е резултат от последната младеж. Тва, че затъпяваме е грешка на родителите ни и няма спор по това! И к'во са виновни родителите? Сигурно те казват: "Сине/сестро/дъще или каквото и да е там, отиди да се напиеш, след като изслушаш deadly dozen чалга и след това се еби!" Няма и такова нещо. -------------------- Exchanging skin for gold. Call 555-655-SUCKIT.
|
|
|
|
Mar 28 2005, 10:08 PM
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 195 Регистриран: 5-March 05 Потребител N: 759 |
Цитат Учителите не са стимулирани, WTF MAN? Какво трябваше да значи това? Да пускат метъл в час на учениците и да поумняват? Баси, к'во пък общо имат те и въобще образователната система, не мога да разбера? Че всички се изсрахте в темата, както си трябва - да, ама това беше прекалено Slushai mom4ence -------------------- Abandoned by the Light
|
|
|
|
Mar 28 2005, 10:24 PM
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 366 Регистриран: 15-March 04 Потребител N: 427 |
Цитат(The Forsaken @ Mar 28 2005, 08:08 PM) Slushai mom4ence The wise man has spoken. Виж сеа, това, дето го говриш са пълни глупости, и предполагам го разбираш до една степен. Че няма смисъл да се ходи на у-ще, ако сам можеш да научиш всичко вкъщи, няма. И има доста такива личности, но както и да е. Училището не те подготвя за света, сам се подготвяш. Нито има понятие като "реален живот". Преди това, нито живееш в илюзия, нито нищо, сещаш се. Ако всички разчитаха на учителите да ги подготвят и на у-щата, то досега всички да сме на примитивно ниво. А колкото до плащането... виж втори ред от този пост. Просто се чудя как ви хрумват такива мисли, че поколението днес е тъпо, защото не се плаща на учителите достатъчно. Аре, стига толкова по тая тема, че почвам да се дразня. Говорите, без да си имате ни най-малка представа за нещата. -------------------- Exchanging skin for gold. Call 555-655-SUCKIT.
|
|
|
|
Mar 30 2005, 04:09 PM
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 |
Цитат И к'во са виновни родителите? Сигурно те казват: "Сине/сестро/дъще или каквото и да е там, отиди да се напиеш, след като изслушаш deadly dozen чалга и след това се еби!" Няма и такова нещо. Ами да! Ако не знаеш, че е така-просто не си виждал родители Цитат Аре, стига толкова по тая тема, че почвам да се дразня. Говорите, без да си имате ни най-малка представа за нещата. Абе не всички-ама някои тука си нямат идея как стоят нещата! -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
|
Mar 30 2005, 04:24 PM
Коментар
|
|
![]() not your bitch ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1195 Регистриран: 11-August 04 Потребител N: 586 |
Днес вече ми правиха забележка за обръщението 'тъпак', така че ще го прескоча.
...ти видя ли какво написа току що???????????????????????? Кой родител казва такова нещо на детето си? Моя баща ми казва 'Няма да излизаш с ония наркомани, няма да ходиш по оргии, няма да си купуваш нов сутиен, за да ми се ебеш с тоя и оня' = ВЪЗПИТАВА МЕ! -------------------- u missed me,didn't ya ;)
|
|
|
|
Mar 30 2005, 07:52 PM
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 195 Регистриран: 5-March 05 Потребител N: 759 |
Цитат Виж сеа, това, дето го говриш са пълни глупости, и предполагам го разбираш до една степен И има доста такива личности, но както и да е. Училището не те подготвя за света, сам се подготвяш. Нито има понятие като "реален живот". Преди това, нито живееш в илюзия, нито нищо, сещаш се. Ако всички разчитаха на учителите да ги подготвят и на у-щата, то досега всички да сме на примитивно ниво. А колкото до плащането... виж втори ред от този пост. Просто се чудя как ви хрумват такива мисли, че поколението днес е тъпо, защото не се плаща на учителите достатъчно. thumbdown.gif Аре, стига толкова по тая тема, че почвам да се дразня. Говорите, без да си имате ни най-малка представа за нещата. Ами изобщо не говоря глупости по мое мнение. Това че ти го виждаш така, не значи че е така в действителност. Относно представата ти за ролята на училището- тя е огромна. Училището ни изгражда като личност. Имало много хора, които си се били родили умни, и не им трябвало училище? Ето това минава за първокласна глупост. Още по време на Класицизна, и на Просвещението Джон Лок, ако го знаеш кой е, е казал че човек се ражда без никакви знания, или едно своеобразно tabula rasa или преведено буквално- празно табло. Взаимоодействието със вета ни изгражда като характери-а училището просто ни насочва, за да не почнем да се дрогираме или да крадем. Да, предполагам че и родителите имат също толкова важна роля, те ни учат на морала. В училище ни учат на ЕТИКА. Това най-просто казано е науката, което изучава морала. И когато излезнаеш оъ "тъпото" даскало, което според теб е ненужно, няма да си празно табло, а ще можеш да направиш правилни(разбира се отностително казано) избори, да преценяваш отлично житейските ситуации. В този смисъл и че училището е една малка подготовка за живота- всичко, което правим, е свързано с дейностите в живота. Единствената разлика е, че грешките се наказват с лоша оценка, а не с изхвърляне или съдебни процеси. Затова по ниакъв начин не смятам, че допреди това човек живее в илюзия. Надявам се да ме разбра -------------------- Abandoned by the Light
|
|
|
|
Mar 30 2005, 08:12 PM
Коментар
|
|
![]() not your bitch ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1195 Регистриран: 11-August 04 Потребител N: 586 |
Ок, а наркоманите и крадците не ходят на училище, така ли?
-------------------- u missed me,didn't ya ;)
|
|
|
|
Mar 30 2005, 08:38 PM
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 560 Регистриран: 19-November 04 Град: München Потребител N: 667 |
пък сократ казва, че ученето е припомняне. склонен съм да мисля, че е прав. за tabula rasa няма никакви доказателства.
-------------------- no more credits from the liquor store
|
|
|
|
Mar 30 2005, 09:33 PM
Коментар
|
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 319 Регистриран: 4-February 05 Град: Велинград Потребител N: 733 |
Днешната младеж... ами днес всичко е толкова променено в сравнение с преди 10 години например... Като цяло тенденциите за развитие на младежта никак не са благоприятни, лично според мен се забелязва голяма деградация сред младото поколение... Днес влизайки в кафето първо на очи ми се набиват 11-12 годишни деца, които пушат, пият и псуват като хамали... Аз на тяхната възраст сигурно съм си играл на криеница... Но е несериозно да се твърди като цяло, че днешната младеж е "тъпа", познавам много млади и интелигентни хора. Не трябва да се обвиняват училището и учителите, все пак когато някой реши, че не иска да учи не можеш да го караш на сила... Може би всичко опира до възпитание и характер...
|
|
|
|
Mar 30 2005, 10:31 PM
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 |
[quote=The Forsaken,Mar 30 2005, 05:52 PM] [QUOTE]Училището ни изгражда като личност....Взаимоодействието със вета ни изгражда като характери-а училището просто ни насочва, за да не почнем да се дрогираме или да крадем....В училище ни учат на ЕТИКА. Това най-просто казано е науката, което изучава морала. [/quote]
Аз до 7-ми клас в такова училище съм учил, че такъв морал и такава етика се учеше там, че да ти умре коня от залушка. Че то не бяха наркомани в задния двор на даскалото, то не беше бойно поле в коридорите през междучасията... -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
|
Mar 30 2005, 11:09 PM
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 |
19-то СОУ беше като "War At The Warfield"
-------------------- |
|
|
|
Mar 31 2005, 01:40 AM
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 562 Регистриран: 23-April 04 Град: София Потребител N: 461 |
... тоест, както установихме няколко страници по- рано: "Нищо ново под Слънцето". Просто старата песен с нови изразни средства.
А да сте се замисляли, че учителите може би не реват само за пари, а за нещо като "нормален учебен процес" ?? Да имат нещо като нагледни пособия, карти, скелети или там-каквото-ви-показват в часовете, нещо като телескопи за часовете по астрономия (примерно), разни даджи за демонстрации по физика и пр... За София може би са по- добре нещата, ама в провинцията майка ми (която е учителка) си носи тебешири от къщи !!!! Щото училището няма пари за шибани тебешири !!!! Да не говорим за компютри !!!! И в тия условия някои хора трябва да предават някакви знания, на някакви други, на които по никакъв начин не могат да събудят интереса !!! Примирете се, че учителите и образователната ни система са obsolete отвсякъде и се образовайте сами. -------------------- |
|
|
|
Apr 1 2005, 07:30 PM
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 |
Цитат(Demiurg @ Mar 30 2005, 11:40 PM) ... тоест, както установихме няколко страници по- рано: "Нищо ново под Слънцето". Просто старата песен с нови изразни средства. А да сте се замисляли, че учителите може би не реват само за пари, а за нещо като "нормален учебен процес" ?? Да имат нещо като нагледни пособия, карти, скелети или там-каквото-ви-показват в часовете, нещо като телескопи за часовете по астрономия (примерно), разни даджи за демонстрации по физика и пр... Е то дори да ги има джаджите за демонстрации и лабораторни постановки, пак няма да се стигне до тях, защото времето едва достига учителите да си изпеят урока и да се изпитат ученицити. Организацияа е много слаба. Като ученик си спомням, че половината час минаваше в разправии, кой къде да седне, нинам-си-кой номер защо отсъства, защо са разместени чиновете и други подобни дреболии. -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
|
Jul 1 2005, 07:53 PM
Коментар
|
|
![]() Хър-мър ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1862 Регистриран: 27-April 05 Град: БГ Потребител N: 798 |
Когато аз бях 11 клас, се връщах от кафенето в час и видях едно момче от 9и или 10и клас тъкмо да обръща гръб на стената на даскалото и да си закопчава панталона (или там с квото беше).
Няма място за съмнявам какво е правил... Та, докъде е стигнала днешната младеж, щом като препикава ъгъла на училището като мършав помияр? -------------------- Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)
|
|
|
|
Jul 9 2005, 09:28 PM
Коментар
|
|
![]() Хър-мър ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1862 Регистриран: 27-April 05 Град: БГ Потребител N: 798 |
Не сте видели грешката
И аз сега я виждам -------------------- Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)
|
|
|
|
Jul 11 2005, 12:11 AM
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 |
Смех, смех...
Така... преди да се заключи тази тема, мислех да кажа, че всяко момче/момиче/друго в годините си на израстване е абсолютно индивидуално, но който не го е разбрал - няма да го разбере. Моето детство беше доста странно, но ако можех да почна отначало, щях да направя абсолютно същите грешки... за да съм това, което съм сега. И за финал, вижте тук, колко бързо расте "днешната младеж." Бъдете наблюдателни. |
|
|
|
Mar 9 2006, 12:09 PM
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 651 Регистриран: 6-March 06 Потребител N: 1200 |
всичко зависи от средата и от възпитанието дадено от родителите не трябва да се обвиняват само децата щотото не всички осъзнават кво правят
-------------------- I sold my soul for Heavy Metal
|
|
|
|
Mar 9 2006, 01:15 PM
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1599 Регистриран: 26-April 03 Потребител N: 83 |
Споко - за всичко е виновен Слави Трифонов а.к.а. Дългия/Патриота
-------------------- as time slips away
the cage will rust life will go on as you fall to dust |
|
|
|
Mar 9 2006, 02:47 PM
Коментар
|
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 |
|
|
|
|
Mar 9 2006, 02:50 PM
Коментар
|
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2408 Регистриран: 5-November 05 Потребител N: 1009 |
Каква младеж,направо мутанти!Няма вече нищо непознато за тях,от всичко са "опитали"
|
|
|
|
Mar 9 2006, 03:03 PM
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 955 Регистриран: 12-June 04 Потребител N: 516 |
лол, тази е на 3 години?? Жалко, не съм педофил.... засега -------------------- |
|
|
|
Mar 9 2006, 03:14 PM
Коментар
|
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 154 Регистриран: 24-January 06 Град: Софийските небеса Потребител N: 1124 |
Добре, де, аз все си мисля, че е до човека! Пропушила съм в 7-ми клас, и трева тогава съм пробвала за пръв път и съм се напивала тогава и след това доста... за музика - не ми се говори какво съм слушала едно време...
НО това не ми пречи сега да се занимавам с куп интересни и развиващи личността неща, да се интересувам от "по-различни" хора и "по-различни" неща, да имам съответните амбици и да изисквам от себе си много повече от други на моята възраст, че и да се боря да постигна нещо... тц! имам предвид, че всеки е правил това с бягането от часове и лъгането на родители - останалото, разбира се, че не е по съвестта на всеки |
|
|
|
Mar 9 2006, 03:22 PM
Коментар
|
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2408 Регистриран: 5-November 05 Потребител N: 1009 |
и съм седяла по градинки с пияни и напушени съученици и съм лъгала родителите си и съм бягала от часове (то това кой ли не го е правил Аз например Tова с пиенето,тревата и лъгането защо не го пробва още в предучилищна,нали "всеки го е правил"?Не е така,но за едно си права-зависи от човека,и от начнът му на мислене. |
|
|
|
Mar 9 2006, 03:37 PM
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 955 Регистриран: 12-June 04 Потребител N: 516 |
и съм седяла по градинки с пияни и напушени съученици и съм лъгала родителите си и съм бягала от часове (то това кой ли не го е правил Аз например Tова с пиенето,тревата и лъгането защо не го пробва още в предучилищна,нали "всеки го е правил"?Не е така,но за едно си права-зависи от човека,и от начнът му на мислене. И аз също не съм правил подобни неща! -------------------- |
|
|
|
Mar 9 2006, 06:35 PM
Коментар
|
|
![]() ghost of the sun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3537 Регистриран: 5-September 05 Потребител N: 924 |
Аз например Tова с пиенето,тревата и лъгането защо не го пробва още в предучилищна,нали "всеки го е правил"?Не е така,но за едно си права-зависи от човека,и от начнът му на мислене. Ставаш нападателна, не си права. Има бройка хора, които не са го правили, дали са умни или глупави, за да не го направят, е спорен въпрос. Емпиристите твърдят, че човек получава истинната информация чрез опит, други - чрез чужд източник, трети - чрез двете. Аз съм от третите. Но пък за начина на мислене съм съгласна и аз. Както вече се е казало - то си зависи най-много от родителите. На огромен брой просто не им пука за децата. Но има и фактора "природна даденост" и той е може би главното. Аз с природата и нуклеиновите киселини не мога да споря. -------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
|
Mar 9 2006, 06:44 PM
Коментар
|
|
![]() In search for my Eloise... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3314 Регистриран: 16-October 05 Град: Планета тип 13 Потребител N: 977 |
Емпикакво?????!111
-------------------- |
|
|
|
Mar 9 2006, 07:10 PM
Коментар
|
|
|
Ставаш нападателна, не си права ...Но пък за начина на мислене съм съгласна и аз Противоречиш си,драга съфорумке... Не съм целяла да бъда нападателна,просто слагането на всички под едни знаменател не ми допадна,и го оспорих. Достатъчно ясно съм изразила моето мнение. |
|
|
|
Mar 9 2006, 08:18 PM
Коментар
|
|
![]() ghost of the sun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3537 Регистриран: 5-September 05 Потребител N: 924 |
Говорех за
Цитат защо не го пробва още в предучилищна,нали "всеки го е правил"? И няма проблем ако не си целяла това. Просто не прозвуча правилно. А и никой не казва, че не си си изразила ясно мнението -------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
|
Mar 10 2006, 02:29 AM
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 182 Регистриран: 1-February 06 Град: Пловдив Потребител N: 1139 |
Треволяк, спиртове... Мне, такива работи на правя и мама и тате знаят за това... Не ми е това проблемът, а баба ми. Като отявлена пенсионерка, тя е готова на всичко, за да запази моето благоприличие, което напоследък се изразява в постоянни забележки стигащи до спорове, караници, викане, скачане и подобни... На тема - това как се обличам - една малка, но много същаствена подробност.
Давам това за пример, но за да разберете какво наистина искам да кажа, ще подрънкам още малко. Тя ми разбравя как НЕ ТРЯБВА да се обличам с тези УЖАСНИ, ГРОЗНИ, РАЗДЪРПАНИ, С 10ИНА МОМЕРА ПО-ГОЛЕМИ дрехи, защото приличам на незнам-си-какво. Но и че са ЧЕРНИ! А никой не е умирал?! Защо постоянно се мъкна като някакъв тъмен субект по улиците на града, със разни вериги около врата? И пентаграми [още не е видяла големия обърнат кръст В крайна сметка знаете ли защо го прави?? Защо всеки божи ден трябва да се дърляме на тая и подобни теми??? Защото е мноооооого важно какво мислят другите хора за нас! Какво ще кажат другите! Ама мен ми е през... ама както и да е. Това е единсвената причина, поради която се коментира всяка постъпка на 'новото поколение', защото е много важно как това седи на фона на 'великите деяния' на прадедите ни. Вечното сравнение, вечната грижа за това кой какво бил направил... Но никой не се интересува 'защо', аджеба! Ако някой иска да е наркоман - go ahead, dude, решил е, че това му йаресва - ами да се трови! Наркоманите може би също са хора и имат индивидуалност. Не всички са почнали, защото 'мама и тате имат пари и мога да правя каквото си искам, ама ми е скучно и...' Всички си имат своя индивидуаност, проблеми и т.н. Който какъвто път си хване - негов си проблем, никой няма право да му се меси, да го съди за това и дори даже да го коментира. -------------------- Zerg or die!
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Олекотена версия | Час: 9th November 2025 - 01:11 AM |