Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Thrash Metal
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Страници: 1, 2, 3, 4, 5
SepulTeraHead
Смъртоносен е албумът.
Beyond the Grave
За разлика от младите дрисльовци, Exodus си знаят работата.
MetallicaAntiFan
Баси.. тия рифове кормят всичко де що шава!
Vlad
http://www.youtube.com/watch?v=_tvLPiYVWpw
вижте японците какво правят
Braindead
Като си казал Япония, ето нещо изключително от там! Много любими! wub.gif
Enslaved
Braindead, японският траш е голяма мания! Заслужават внимание още Sabbat, Fastkill, Ritual Carnage, Jurassic Jade, Gargoyle.
Маруш
Цитат(Beyond the Grave @ May 26 2010, 01:34 PM) *
За разлика от младите дрисльовци, Exodus си знаят работата.

Съгласен съм, брат! Толкова здрав трашок отдавна не бях чувал! metal.gif
RunningWild
За мен най-добрата траш метъл банда EVER е Megadeth. Като изключа Killing is my business... and business is good албума, всичко останало е умопомрачително яко. Много уважавам банди, които имат дълги песни, с повече елементи, сола. Без съмнение Megadeth в сегашният си състав са една от най-техничните и музикантски банди в траш метъла.
Трите най-любими рифа:
1. Tornado of souls
2. Wake up dead
3. 99 ways to die

Трите най-любими сола:
1. Tornado of soulds
2. Black curtains
3. Endgame (целия албум) biggrin.gif

Също много ме кефят бандите - Metal Church, Testament, Overkill
Svetyl
^Точно В ТОЗИ момент, Megadeth траш ли са? В смисъл, може ли някой дето разбира да ме светне?
RunningWild
^За кой момент говориш? Всъщност единственият по-скоро хеви албум на Megadeth e Cryptic Writings. Останалите неща са си баш траш дет се вика. Ако говорим за последния албум, може би 44 minutes е малко по-различна..... но останалите неща са си трашок. smile.gif
EvilBowlOfCereal
Wehrmacht- тия пичове ако не сте ги слушали, а търсите бърз траш, няма на къде повече.
Поздрав с Shark Attack smile.gif
Enslaved
Цитат(RunningWild @ Jun 13 2010, 02:19 PM) *
Всъщност единственият по-скоро хеви албум на Megadeth e Cryptic Writings. Останалите неща са си баш траш дет се вика.

Забравяш Risk. whistle.gif
RunningWild
^Може би си прав, но за мен Cryptic Writings като, че ли е по-лек... А що се отнася до песните, които съм посочил в първият си пост - всичките са все трашарии smile.gif
pa®tci
MEGADETH са една невероятна траш банда, (почти) точно колкото METALLICA.
Braindead
Да, и аз получавам обрив от този копи-пейст (от МТВ) на стилова класификация. В смисъл, за всеки човек, който е слушал траш е ясно, че Мегадат не са "траш банда"...ама да не почвам, че много лесно ми се вдига кръвното.
Тая прословута "четворка" е измислена заради принос, не защото всичките банди са се скъсали да свирят траш сега (че и преди)...
PitBull
^ Ми може да не е всяка нотка, изсвирена от тях, чист траш, но според мен по идеология винаги са носели в себе си духа на точно тази епоха в тежката музика. Границата между стиловите определения хеви и траш винаги е била размита (смисъл Overkill и Anthrax се водят същия стил като Slayer и Destruction) а Мегадет и Металика някак си са успяли да се настанят точно по средата й, взимайки най-доброто и от двете. А в крайна сметка защо трябва да ни пука кое какво е?
RunningWild
^Напълно съм съгласен. Точно стилът на Мегадет винаги е бил на везна. По моя преценка - 65% траш, 35% хеви. И те както много други в края на 90-те са се повлияли от някои тенденции, но по идеология и корени на групата си остават в графа Траш.
Медаров
проценти, идеологии...хе-хе. ЛУДНИЦА!
Enslaved
Нещо каза ли?
Rolf
Цитат(RunningWild @ Jun 15 2010, 12:23 AM) *
Точно стилът на Мегадет винаги е бил на везна. По моя преценка - 65% траш, 35% хеви.

Има нещо такова, но специално в последните няколко албума трашът доста отстъпва пред другите елементи.
PitBull
Вчера концертът им си беше баш траш концерт.
sgoh
Несъмнено копи-пейст-от-МТВ-траш концерт whistle.gif
ludspamer
Абе траша си го чухме от Антракс и Слеър....
RunningWild
Мегадет са траш банда и това всеки го знае. Явно под траш разбирате само рифове в темпо 94569458, безмислени сола с бърз пикинг и дране в един тон. Еми сори, но сте в голямаше грешка... Е то винаги ще се намерят хора, които си знаят "своето", а именно - "не ми ли допада, не става".
Discipline
Мегадет са имали нещо общо с траша преди време. Но от 1990 определено нямат допирни точки с този стил. И никой не казва, че само банди от сорта на Слеър са траш, но това не променя факта, че Мегадет не са траш. За лично под траш разбирам свирене като стария Exodus, Dark Angel, Violent Force, Artillery, Razor, старите Anthrax, Exhorder, Tankard, ...
Beyond the Grave
Цитат(Discipline @ Jun 26 2010, 09:27 AM) *
За лично под траш разбирам свирене като стария Exodus

А на новия Exodus какво му е?!
Discipline
^
Първо - няма почти нищо общо със стария и второ - не ми допада на мен.
Beyond the Grave
И това значи, че не е траш?
RunningWild
Beyond the Grave, точно за това говоря smile.gif "не бил като стария", "не ми харесва"... Това са изказвания повлияни от личен вкус, в което няма нищо лошо, но да се правят крайни заключения? А на Мегадет ако United Abominations и Endgame не са траш, здраве му кажи.
Braindead
Мегадет са траш банда за всеки, който е черпил сведения за тях от Уикипедия. В наше време разликата между спийд/хеви и траш е твърде осезаема и единственото, което заличава границите между стиловете са точно такива заучени стилови класификации.

Истината е, че полемиките възникват, защото да наречеш Мегадет "траш банда" е същото като да наречеш Куийн " (+/-хард) рок банда", Гардиън "пауър метъл банда", Cradle "блек метъл банда". Винаги ще удариш на камък, защото творчеството им предлага много повече.
Discipline
^^, ^^^
Кое е траш и кое не е, е малко или много субективно понятие, капиш? Освен това едно от най-тъпите неща е да се спори дали някоя банда е точно траш/дет/грайнд/хеви/блек/... Стиловете преди и сега са се променили доста, всеки сам си решава на кое как да казва. Tempo of the Damned е велик албум, сред най-добрите от новото хилядолетие. Shovel Headed ... също е доста добър и до там. Естествено това си е мое мнение и не ме интересува особено кой какво мисли по въпроса. Ай со здраве.
Beyond the Grave
Цитат(Discipline @ Jun 26 2010, 11:53 AM) *
Кое е траш и кое не е, е малко или много субективно понятие, капиш?

Ами всъщност не е. Субективно е само доколко на теб ти допада.
Crafter
А какви всъщност са обективните критерии на траша?
shogot
Няма такива. Критиците казват, че дори бендът на Азис е по-траш от Megadeth, така че ако има тъпаци, които да се опитват да оспорват тази теза, да си го...
Megadeth като цяло са най-не траш бандата в света!!! Те са пример за всичко, което не е траш и понякога се изумявам как може някои псевдоинтелектуалци да ги причисляват към този стил. Нито един риф на групата не може да бъде наречен трашърски, защото Megadeth са поп-рок група. icon_headbang[1].gif
DISSIDENT AGGRESSOR
Цитат(Sturmfuhrer @ Jun 26 2010, 06:32 PM) *
А какви всъщност са обективните критерии на траша?

http://www.youtube.com/watch?v=0wZGT7Mdg_Q Ето това е - свирм квото свирим темпото не пада, Ханеман е шибан гений, няма такива рифове. Убийствени, и супер на място брейкове на Ломбардо (всъщност, както винаги). Бавна част със солца и барабанчета, и всичко събрано в три минути и половина. Така аз обективно го разбирам трашеца.
Discipline
Следва интересният въпрос къде намери нещо подобно в новия Еxodus? rolleyes.gif
RunningWild
^^^Ха! laugh.gif
S.I.N.
Цитат(RunningWild @ Jun 26 2010, 01:14 AM) *
Мегадет са траш банда и това всеки го знае. Явно под траш разбирате само рифове в темпо 94569458, безмислени сола с бърз пикинг и дране в един тон. Еми сори, но сте в голямаше грешка... Е то винаги ще се намерят хора, които си знаят "своето", а именно - "не ми ли допада, не става".

Т'ва е за ''ХА'', не на Shogot коментара smile.gif
Braindead
Като сте толкова наясно с творчеството на Мегадет помислете и познайте защо сарказмът ви не е на място.

И не, не псевдоинтелектуалци ги наричат траш банда, а хора, които просто не са наясно как и/или не се опитват да разграничават нещата и същевременно, дори да искат да ги разграничават, не са слушали достатъчно траш, че да им се получава.
DISSIDENT AGGRESSOR
^^^ Не е интересен, а тъп въпросът ти. Къде видя да казвам нещо за новия Ексодъс?
Нищо де, ще пробвам да ти отговоря rolleyes.gif
Според мен твърде дългите песни са признак на липса на идеи. Не винаги, но твърде често.
Ако ше трябва да правим песни по 8-10 минути по-добре да свирим прогресив. Exodus са яки, но новия и на мен не ми харесва.
RunningWild
1983-1991 - Thrash metal
1992-1998 - Heavy metal
1999 - Alternative Rock
2000-2008 - Heavy metal
2009 - Thrash metal

Сега някой както повечето от вас ще каже "Мен еди кой си албум не ме кефи за тва той не е такъв стил". Еми като не сте фенове на групата си е ваш проблем. Може да са по-слаби от бенда на Азис и може да пиша само смешни неща, но хората са си доакзана банда... говорете си, каквото искате whistle.gif
Braindead
Стига пък ти си се самонавивал с това харесване и нехаресване, никой освен теб не говори за харесване. Ето, значи, можело малко по-обективно да се погледне върху нещата. Макар да не съм съгласна с доста моменти от това разделение (най-малкото защото е твърде черно-бяло), оценявам, че най-сетне направихме крачка напред в циклажа за Мегадет...
RunningWild
^Ок... предлагам да пишем по темата, защото става дума за друго, а не за стила на Мегадет.
pa®tci
Гледам тука некакви набори на първата ми чекия са седнали да ми обясняват и да ми се правят на интересни. Пишлеменца недъгави, докато седите и си черпите инфорамцията само от интернета, информация, писана от също такива недъгави сополанковци като Вас, ще си останете неуки вовеки. Толкова сте заслепени от прочетенето "у нето" и от напъните да излезете по-знаещи от хората врели и кипели в тоя "бизнес" дълго преди Вас с някакви (предполагаемо) високопарни слова, че ставате за смях и на кокошките.

MEGADETH и METALLICA НЯКОГА са имали допирни точки с траша в албумите си, но НИКОГА не са били чист траш метъл. Няма и да бъдат. Точно както DEATH не са първата дет метъл банда (сру sad.gif).
Beyond the Grave
А Scream Bloody Gore какво е бе, мой? А демотата?
shogot
Много късно си я набил тая първа чекия, а си седнал да ми се отваряш. Хората се чукат като невидели на нашата възраст, браточка, хахахаха!!!!
pa®tci


sad.gif
Discipline
Цитат(DISSIDENT AGGRESSOR @ Jun 26 2010, 10:49 PM) *
^^^ Не е интересен, а тъп въпросът ти. Къде видя да казвам нещо за новия Ексодъс?
Нищо де, ще пробвам да ти отговоря rolleyes.gif
Според мен твърде дългите песни са признак на липса на идеи. Не винаги, но твърде често.
Ако ше трябва да правим песни по 8-10 минути по-добре да свирим прогресив. Exodus са яки, но новия и на мен не ми харесва.

Извинявам се, грешката е моя. Объркал съм ти поста с на колегата по-горе. Защото и моята дефиниция за траш е горе-долу подобна.
S.I.N.
Току що си пуснах новия Exodus. ДЕЙБИ албума. Маже и извозва!
Beyond the Grave
Ама въобще не е траш! laugh.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.