Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Sonata Arctica
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Страници: 1, 2, 3, 4, 5
Airin Of Ancelot
Всеки с разбиранията си, в крайна сметка. Според мен "посредствени" е последното определение, което би отивало на Тони и компания, но за други хора сигурно по-различни неща правят впечатление в подобна музика. Пък и ако не друго, то поне Sonata Arctica не са една от хилядите безлични формации, сляпо имитиращи големите в стила.
In_Flames
новия албум ме радва малко по тежки са песните и това ест е хубаво smile.gif
MadHatter
Не знам какво тежко намери в него edinaise4pdvg8.gif
blue_eyes_
Тежката част от албума нещо съм я пропуснала laugh.gif , но има оригинални етно и класически елементи, които го правят доста интересен wub.gif
lodborg
Да, така е наистина. Албумът е страшно тежък и има силно изразени етно и класически елементи. Точно това щях и аз да кажа... dance3fd5.gif
Warrior Of Ice
Стига сте се гаврили! laugh.gif

През последните дни "Unia" започна малко по малко да ми харесва все повече. Да, като цяло е най-лекият и еднообразен албум, който са правили, но има и добри попадения. Просто е нужно време и желание да го разбереш.
darga
Не е лош албума,действително е лек,но създава хубаво настроение happy.gif
emerald
На мен ми хареса Unia. Може да не е най-добрият им албум, но бих го слушала още много пъти.
Хм, може би защото и аз съм от тези, които харесват Amorphis в двата варианта или пък от тези, които смятат че Winterheart's Guild е хубав. Вече си имам няколко любими песни даже smile.gif И точно баладите ми харесват.
И аз не знам какъв извод да си направя. Или нямам вкус или е въпрос на вкус явно.
Warrior Of Ice
Тук е качен видеоклипът на "Paid In Full".
Virgin_Steel
Як завършек има smile.gif
Rolf
Поредния скучен клип на Sonata Arctica. Като ще ми ги показват как се правят, че свирят сред някакво поле, по-добре някакво лайв изпълнение да бяха монтирали...
Dreamtale
След концерта тук отново ми се издигнаха в очите. smile.gif "Unia" беше голямо разочарование, но съм обнадежден спрямо следващия. Дано да е повече в духа я на "Ecliptica", я на "Reckoning Night"...
Twilightfall
Хаха, не знаех, че има и тема даже...
Много любима група.
Любим албум... "Winterheart`s Guild" и "Ecliptica", но и другите им ми харесват много.
LordZombie
Любим албум - Ecliptica, наистина брилянтен. Иначе групата цепи! guitar.gif
Battle Magic
Ecliptica>all. Другите албуми не струват, поне според мен.
Refuse
Според мен пък нямат слаб албум rolleyes.gif Иначе най-добрият е Winterheart`s Guild
MadHatter
Албумът не е лош, но чак най-добър? При най-доброто си желание не мога да се съглася. Вероятно нямам голям сантимент към него и без туй smile.gif
Refuse
За мен този е най-добрият на групата, лично мнение душко smile.gif
_Moonshield_
Всички албуми са брилянтни, без Unia. Той е просто много добър.
MadHatter
^^Така по става, слънце smile.gif
Емко_
Соната арктика. Най-великата група (поне според мен). Искам да видя какво мислите за нея. Днес казах на един,че са супер група. А той ми отговори "ти докато слушаш соната арктика аз слу6ам металика". Повечето хора се отказват от тях докато им чуват за пръв път името. Това е некомпетенто мнение според мен. А пък един вика че диси са по-добри и от соната арктика и от великите стратовариус. Лично за мен последният им албум беше супер, но в сравнение с другите е пълно разочарование. Искам да чуя вашето мнение за тази група.
Aresius
Те бяха (а и все още мисля че са) една от любимите ми групи, но адски ме разочароваха с последния си албум. Ама адски! Страхотно музиканти, а Тони е много добър композитор и текстописец, но ако следващия им албум прилича на последния, ще спра да се интересувам от тях, защото Униа бе за мен лично най-разочароващия албум на 2007-ма.

Любим албум нямам, но имам много любими песни. Ето част от тях: The Power Of One, San Sebastian, The Cage, The Ruins Of My Life, My Selene и др.
winterstorms
^ Общо взето и моето мнение по въпроса. Втора "Unia" няма да понеса. Време е Sonata да запишат един по-сериозен, по-музикантски и най-вече по-метъл албум.
MadHatter
В албума си има достатъчно сериозност. Трябва и да спомена, че всеки нов път, когато си го пусна, ми харесва повече. Е, не бих го заменила за никой от по-старите, но си има качества и ако направят още подобни неща, доизпипат ги, хич няма да бъда разочарована.
sharon
Съгласна съм тук, макар че "Unia" си ме грабна още от самото начало. Но да, всеки път мога преспокойно да се наслаждавам на музиката и самия албум като отделна част от творчеството им (поради причината, че не мога да го наредя сред любимите ми Ecliptica / Winterheart's Guild / Reckoning Night). Има си очарованието, макар и да е далеч от класата на споменатите.
Clayman
Просто ненадмината мн ми харесват. Но мн ме разочарова Unia само 2-3 песни от него стават за нещо.
Kent
Една от любимите ми групи! wub.gif Tony е гениален човек, пише много красиви неща.
dilinjara
Страхотен вокал и........толкова. За мен стават само за кавъри. Пример - на Гери Мур, Out in the field'' - по-добре от него звучат
sharon
Хах, че "Out In The FieldS" си звучи предостатъчно Сонатски и в оригинал, ако става на въпрос. Наблегни повече на първите им неща, ако не си.
Chaotic One
Sonata Arctica..
Имах 20-тина техни песни на компютъра и честно казано все забравях да си дръпна дискографията им, въпреки че умирах от любопитство да чуя други техни произведения. Преди 3 дена се сетих и никак не съжалявам.
Групата наистина е страхотна, звученето е уникално, вокалът има невероятен глас, текстовете са смислени (за разлика от тези на много други групи) и дори много дълбоки и красиви.
Въпреки че съм запозната с тази група едва от 2-3 месеца и едва преди 3 дни изслушах всичките им албуми, мога спокойно да ги добавя към фаворитите си. :]
LordZombie
I was raised from a broken seed
I grew up to be an unwanted weed
Ever faster the time exceeds me
Little harder again to remember you


пз с Broken guitar.gif
Braindead
Между другото, римейковете на "Letter to Dana" и "Wolf and Raven" са пълна загуба на време. dry.gif На Дейната е малко по-поносим, де.
winterstorms
Всякакви римейкове обикновено са напълно излишни. Щом една банда тръгне да преправя старите си песни, вместо да прави нови, значи нещо не е както трябва.
power_metal666
"Unia" е типичен албум за SONATA ARCTICA, но групата се е постарала да добави и нови идеи в добре познатото звучене. Това превръща "Unia" в най-амбициозния албум на SONATA ARCTICA. И в най-добрия, разбира се. Това не е куха фраза, а самата истина. Прослушайте албума внимателно и ще откриете широк спектър мелодии – храна за душата, както спомена Tony Kakko, но и за сърцето. "Unia" е албум-мечта. Навярно това е и причината групата да избере това заглавие – Unia на финландски означава “мечти”!

"Unia". Албумът е като преследване на съкровище – трудно е да разгадаете как да го намерите, но веднъж докоснете ли се до него, ще разберете, че си е струвало труда. Както трябва да е с всеки албум." Tony Kakko – SONATA ARCTICA

suicide.gif suicide.gif suicide.gif
Twilightfall
Цитат(dilinjara @ Nov 22 2008, 10:57 PM) *
Гери Мур
scion_of_storm
тва ако тони го е казал, е бил на доста тежък материалец, хъхъ
Twilightfall
И моите са доста тежки, но никога няма да напиша нещо подобно.
Rolf
Цитат(power_metal666 @ Feb 24 2009, 12:04 PM) *
"Unia" е типичен албум за SONATA ARCTICA, но групата се е постарала да добави и нови идеи в добре познатото звучене. Това превръща "Unia" в най-амбициозния албум на SONATA ARCTICA. И в най-добрия, разбира се. Това не е куха фраза, а самата истина.

Човече, това звучи като извадено от някакъв прес рилийз. laugh.gif

Албумът за мен си остава беден. С доста повече идеи трябваше да го заредят, ако ще го наричат най-добрия си.
Mort
Цитат(Rolf @ Feb 24 2009, 06:43 PM) *
ако ще го наричат най-добрия си.

Да не говорим за най-тежкия...
Ghost
Ecliptica rules them all! icon_headbang[1].gif И другите са хубави, но този просто е класика. smile.gif На Unia и аз реагирах негативно отначало, но пък има приятни песнички.
Emko_
Ecilptica>Winterheart's Guild>Silence
Ecliptica маже здраво, но и другите албум са много яки. С изключение на "Unia" разбира се blackmetal.gif
Rebel
(31.03.2009 18:52:27)

''SONATA ARCTICA съобщават, че са готови с около поливината материал за следващия си студиен албум. Групата планира да започне записите за творбата по някое време през другия месец и всичко да е готово до края на май. Песните са малко "по-мрачни" и "не толкова сложни" като в "Unia", като бъдещият диск определено няма да е завръщане към корените, но ще носи запазената марка на SONATA ARCTICA. Дискът ще излезе през септември 2009 г. от "Nuclear Blast Records" и естествено - бандата ще тръгне на световно турне в негова подкрепа.''

Една от най-добрите новини за тази година,нямам търпение.Надявам се тони да спази обещанието си и да ни навестят пак icon_headbang[1].gif
Dreamtale
Цитат(Rebel @ Mar 31 2009, 10:07 PM) *
Песните са малко "по-мрачни" и "не толкова сложни" като в "Unia", като бъдещият диск определено няма да е завръщане към корените, но ще носи запазената марка на SONATA ARCTICA.

Нещо хич не ми звучи обнадеждаващо. Unia пък беше толкова сложен, че направо...
Braindead
Да, първата характеристика изобщо пък не им пасва на тях, а за второто - песните, които звучат най-"простичко" в Уния са най-хубави, при все че при такава музикантска банда поне откъм звучене нещата винаги са перфектни. Нищо, дано като излезе албума да му се изкефя и да го слушам повече от петте пъти, които отделих на Унията. whistle.gif
Rebel
И аз останах разочарован от Unia-та. По принцип ако не бяха тези финландци едва ли някога щях да стана метъл. През миналата година брат ми ме зариби с музиката им. Винаги са ми били в топ 5, че даже и в топ 3 метъл групи. Надявам се да стъпят на крака и да издадат нещо в стила на първите албуми.
_Moonshield_
За жалост тези иначе прекрасни музиканти просто ми омръзнаха. Нямам желание да слушам нещо тяхно, не знам защо се получава така, а преди яко си ги дънех. Бих казал, че Unia е единственият техен албум, който бих пуснал в момента. Пък може и всичко това да е моментно.
scion_of_storm
и аз съм така, споко. 6месечен тестинг период е преди да си зацикля на тях, омръзват ми бързо.
winterdawn
Цитат(Mort @ Apr 7 2007, 11:47 AM) *
Цитат(Warrior Of Ice @ Apr 6 2007, 06:26 PM) *
Албумът изобщо не е лош, но това са Sonata Arctica! От тях не искам да издават "нелоши" албуми, а шедьоври!

Шедьоври в тоя стил не е имало от двата Keeper-а на Helloween, или пък Stratovarius - Episode. Аз вярно може да съм предубеден към Сонатата, но пък вие бъдете и малко по-обективни.

Уникални шедьоври като тези на соната арктика не е имало нито от двата кийпъра, нито класиките на стратовариус, нито от албумите на Гадиън и Распдоията. Това си е самата истина.
MadHatter
ХАХАХАХА epic fail... smile.gif То до някъде е субективно, ама да изброиш 4 вече класически (всепризнато добри) групи и да кажеш, че нямат шедьоври като на Соната... ееее, заеби. Соната може да са добри и популярни, но като комплексно представяне - лирики, музикална култура/техника, аранжименти и прочие, не могат да конкурират банди от калибъра на тези, които спомена.
Clayman
Вече се пече новия албум :The days of Grays. Ето и повече инфо от MySpaca им : Finnish melodic metallers SONATA ARCTICA will release their new album, The Days Of Grays, on September 18, 2009 in Europe and September 22, 2009 in North America through Nuclear Blast Records.

The track listing for the effort is as follows:

CD:
01. Everything Fades To Gray (instrumental)
02. Deathaura
03. The Last Amazing Grays
04. Flag In The Ground
05. Breathing
06. Zeroes
07. The Dead Skin
08. Juliet
09. No Dream Can Heal A Broken Heart
10. As If The World Wasn't Ending
11. The Truth Is Out There
12. Everything Fades To Gray (Full Version)
13. In My Eyes You're A Giant (U.S. Bonus Track)

Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.