Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: 9ти Септември
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Страници: 1, 2, 3
Svetyl
Trqbwashe da q pitam wchera grr zabrawih smile.gif
Beerzebub
Цитат(Твоя смерт @ Sep 12 2004, 05:08 AM)
А ти бъркаш много яко политическа история с реална полит-икономическа обстановка. Колкото и да не искаме да признаем този така тъмен и сриващ период, трябва гордо да се изправим пред фактите - а те са много - за 45 години България се срина толкова, колкото рязаните глупаци не успяха да спомогнат за това цели 500!

Слушай, пич не ме учи какво и къде бъркам, ако обичаш! Ако не си съгласен, така да е.
Нали не смяташ, след 90-та учиш най-точната история и само от училище можеш да разбереш всичко? Ако е така, то значи няма какво да коментираме.
Не съм комунист, но знам едно: По време на тези 45 години България е изградила индустрята си. Заводи, които вече 14 години се рапродават за благото на политическия ни "елит". За послените години аз не съм чувал да е построен някой наистина голям БЪЛГАРСКИ завод. Защото от много време ни пълнят главите с глупости, как предприятия, като ВидаХим (един от най-големите химически заводи на Балканите, ако не греша), корабостроителниците, БулгарТабак и т.н. са "нерентабилни"... Смехория!!
Като ще си признаваме истината, давай наистина да го правим!

А за "неутралитета"... Прочети и разбери поста ми и после тъпчи мненията си с прилагателни, моля те!
_SiegfrieD_
Beelzebub ще те питам само едно.Ние ли сме изградили тази индустрия?
Твоя смерт
Цитат(Beelzebub @ Sep 12 2004, 09:04 AM)
Слушай, пич не ме учи какво и къде бъркам, ако обичаш! Ако не си съгласен, така да е.
Нали не смяташ, след 90-та учиш най-точната история и само от училище можеш да разбереш всичко? Ако е така, то значи няма какво да коментираме.
Не съм комунист, но знам едно: По време на тези 45 години България е изградила индустрята си. Заводи, които вече 14 години се рапродават за благото на политическия ни "елит". За послените години аз не съм чувал да е построен някой наистина голям БЪЛГАРСКИ завод. Защото от много време ни пълнят главите с глупости, как предприятия, като ВидаХим (един от най-големите химически заводи на Балканите, ако не греша), корабостроителниците, БулгарТабак и т.н. са "нерентабилни"... Смехория!!
Като ще си признаваме истината, давай наистина да го правим!

А за "неутралитета"... Прочети и разбери поста ми и после тъпчи мненията си с прилагателни, моля те!

Бахахахахахахаха. България изградила индустрията си - на базата на какво? На базата на толкова човешки жертви, на базата на толкова остро социално-класово разделение, на базата на потъпкване на основни морални ценности ли? В името на какво? В името на народа, в името на майка и баща - СССР, в името на Коминтерна??? Спрете да гледате на този период, като на период с главоломно развитие и историческа и материална ценност - защото не друг е строил тези "блага", не друг е давал живота си по мини и рудници, а вашите баби и дядовци и всички възрастни хора, които в момента презирате - наричате "дъртофелници", "стари чанти" и ехидно се подсмихвате по градския транспорт, в радостен порив, че сте отстояли мястото за сядане пред някой грохнал пенсионер - ама разбира се? К'во си въобразява па тоя? Къде е тръгнал толко рано- ми да не е излизал! И всичко това с приватизацията... ми моето момче, бат Тодор Живков отдавна изнесе държавата! Отдавна изнесе това, което тези хора са построили и създали, отдавна раздаде българските пари... това което се случва в момента е естественото продължение, приемствеността - формата на модерното бандитство в страната ни! Седите тук и бистрите политика, като най-значимите Ви познания идват от никъде, оформят се от партийните предпочитания на собствените Ви родители, от фалшиво-квалитетни медии и от хорското мнение и т.н. И нещата се наслагват. Колкото до училище, учене на най-нова история... само ще ти кажа, че в средното си образование не получих почти никакви знания - къде от некадърни учители, къде от ученици, на които никак не им се учеше... но това разбира се не пречи на никой да дава компетентното си мнение... и какво става - една каша и бърканица, с мнения кое от кое по-глупави и несъстоятелни - и накрая - бе що ни е такава държавата? Каквито познанията и възпитанието на младите хора - такава и държавата!
Beerzebub
Цитат(_SiegfrieD_ @ Sep 12 2004, 04:37 PM)
Beelzebub ще те питам само едно.Ние ли сме изградили тази индустрия?

Нещо не зацепих... hmm.gif

@Твоя смерт: Именно защото всичко, което се разпродава и приватизира в момента, е строено от ншите баби и дядовци се дразня толкова.
Не казвам че Социализмът тук е бил нещо добро. Аз не помня много от онова време и затова не изказвам мнения по този въпрос. Но огромна част от индустрията и инфраструктурата на държавата ни е строена именно тогава. Колкото и да се хилиш, това не променя фактите. А и в твоя пост така и не видях нещо което да обори това мое (явно - грешно, според теб) твърдение.

Цитат(Твоя смерт @ Sep 12 2004, 04:38 PM)
толкова остро социално-класово разделение

Нима в момента няма такова разделение, било то и не чак толкова остро и очевидно?

Цитат
Каквито познанията и възпитанието на младите хора - такава и държавата!

Тук си прав, в известна степен... Макар че не това предоспределя проперитета. Дано не пишеш механично, дано да вникваш в това което току-що си напечатал...
Твоя смерт
Напротив, в момента социално-класовото разделение тежи още повече, дори само с оглед на това, че точно ние живеем в този изрязък от време. Просперитетът на държава зависи от комплексни фактори - а на теб би трябвало да ти е много ясно, че всичко започва с домашното възпитание...обаче това пък отделя темата от колелата й и я набутва в съвсееееем друг шаблон, в който политическата история има твърде малко място... както и да е - наистина съм уморен да споря, няма да го правя и занапред, омръзнало ми е дълбоко - пък и темата е мега-обширна и засяга далеч повече от една дата...
Sw1tched
Цитат(Твоя смерт @ Sep 12 2004, 10:53 PM)
всичко започва с домашното възпитание

Дам не е ли странно как нещо не пръв поглед незначително като разглезено хлапе може да гради бъдещето на цял народ. Сложния механизъм се гради от миниатюрни зъбни колела no.gif
The Metal Dragon
Цитат(Skyggedans @ Sep 11 2004, 11:58 PM)
Цитат(Beelzebub @ Sep 12 2004, 12:41 AM)
Цитат(The Metal Dragon)
...

... защото сме славяни ...

Именно.

Да бе, мечтай си. no.gif

Цитат
Личното ми мнение, че най-добрият вариант за България е пълен неутралитет и по възможност да стои далеч от всички "прятелски настроени" Велики сили!

А! Ееее, най-сетне си дойдохме на думата -=- подкрепям това с пет ръце!!
Ataegina
Цитат(Твоя смерт @ Sep 12 2004, 02:00 AM)
И моят така. До края на живота си бе комунист, верен на идеята... и какво стана с него? Умря от рак на едно счупено легло, в жалка гарсониера, дадена му за 40 години трудов стаж от същата тази псевдо-тоталитарна власт? И какво - да бъда горд ли? Да се червя, че не съм част от социалистическия интернационал ли? Повръща ми се от млади хора, които се гордеят с раните на времето puke.gif

повръщай на воля - щом има какво да ядеш - явно имаш... а на кого трябва да благодариш за това?

аз не съм споменавала алчните управляващи - не се обърквай: Човек>>>Нечовек. И ако държавата не е била напълно съсипана след такова разграбване значи е имало и такива хора като дядо (ми) ти.

Аз не съм комунистка... знам, че нито една от идеите им не може да бъде осъществена. За какви рани на времето говориш?

Съгласна съм с мнението на anonimna_dx.

а също така и не ми се коментира. не обичам да съм погрешно разбрана.
autumn
Predi vreme e imalo hora, koito bezrezervno sa vqrvali v socializma i t.n. Ne ot glupost, a ot bednost. Sega e fakt, 4e sa gre6ali, no togava ne sa mzoheli da znaqt. V 9ti Septemvri sa vizhdali simvol na nadezhda. Ne sa bili nikak malko tei hora. Neka kato iskat da si go praznuvat. I bez otva nqma da gi ima oste dylgo.Nai-mnogo oste godina - dve. Posle tozi praznik nqma da ima ve4e absoliutno nikakyv smisyl i nikoi nqma da go pomni.

Edno znam sys sigurnost: nito istoricite nisto obstestvoto nqkoga ste bydat edinodu6ni. Celiqt totalitaren rezhim i do golqma stepen posledvaloto go reformatorsko upravlenie godini nared sa se grizhili da bydem zatrupani s luzhi i populizym, propaganda...
mozhe bi e dobre nai-stne da se usetim i na izborite da si napravim edna 4istka: da izgonim ot politikata vsi4ki tezi, za koito znaem, 4e sa otgovorni: da zapo4nem s Rumen Ov4arov i 3 4etvyrti ot nastoqstata "Demokrati4na" levica i vsi4ki ot gadnata partiq na Ivan Kostov.

Kak pyk edin ne se useti, 4e vuprosa za 9ti Septemvri se povdiga, zastoto BSP se gotvqt za vlastta. I az ne haresvam BSP, no horata trqbva malko da se usestat za metodite na politicite da si postignat svoeto. Zasto ne stana duma za tova minalata godina?
alpha prime
neznam za komunizma chesno kazano mi e prez analnot ootverstie ....
znam samo edno 4e familnata ni ky6ta w stariq grad e bila izzeta w imeto na dyrjawata
wink.gif
twa mi stiga kato informaciq ostanaloto men NE ME KASAE
t80
Честит празник, другари и другарки!
scion_of_storm
Бесилата кънтят и пеят песен за тези, които очакват.

СМРТ за червения прилив, иззел толкоз животи!
Crafter
^^ Честит на теб, другарю.
ZerraX
Този позорен ден ще бъде помнен навеки в таз държава.
Специално ще си пусна Ураннi - Я Ненавижу Коммунистов
_TNT_
Бях забравил гениалните излияния на sep-head в тази тема. Не е лесно.
SepulTeraHead
Ами чета си го. От преди 4 години са, се пак. Малко по-детски, незнамсикво си. Ама някво ... кур за всички, които празнуват 9-ти и за всички комунисти.
Crafter
Според мен примера ти с порно-режима и построяването на огромен позлатен кур в центъра на София е повече от класически.
_TNT_
^^И аз така си го обясних. smile.gif

По темата - да се помни, за да не се повтаря. Бих казал причините за датата в още по-голяма степен. smile.gif
Sunforger
Цитат(SepulTeraHead @ Sep 9 2009, 06:52 PM) *
Ами чета си го. От преди 4 години са, се пак. Малко по-детски, незнамсикво си. Ама някво ... кур за всички, които празнуват 9-ти и за всички комунисти.

Тъкмо бях започнал да се притеснявам, че няма да те засека никога повече. laugh.gif

ПП
100% амнистия за всички затворници, по задължение брак. sp_ike.gif
Mor Galad
Срещат се българското и американското зайче. Американското казва: "Ние си имаме ток и вода", а българското отвръща: "Ние пък си имаме комунизъм". Американското: "И ние ще си направим комунизъм", българското: "Тогава няма да имате ток и вода".
t80
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
Svetyl
Празник? Честито, щом го възприемаш така smile.gif
krava_v_kosmosa
Цитат(SepulTeraHead @ Sep 9 2009, 05:52 PM) *
кур за всички, които празнуват 9-ти и за всички комунисти

:тхумбс ъп:

The only good communist is a dead communist. wink.gif
SepulTeraHead
Кур за 9-и септември. 2010.
t80
Кур за вас, фашизоидчета! evil.gif
ZerraX
^Като не пишеш, изглеждаш по-умен. Съветвам те да продължаваш в същия дух!
scion_of_storm
Цитат(t80 @ Sep 9 2010, 06:06 PM) *
Кур за вас, фашизоидчета! evil.gif

Вената за теб biggrin.gif

Пфу.
Discipline
Поздрав за вас, комуняги!

И още нещо интересно.

Никога вече!
t80
Честита победа над фашизма!
Artillery
Какъв фашизъм, какви 5 лева, какъв купон у Гената?
Alexander Rusinov
Според теб в България никога не е имало фашизъм ли? laugh.gif suicide.gif
Svetyl
Имало е диктатури с фашистки елементи, но чист фашизъм - едва ли.
Vlad
http://www.youtube.com/watch?v=NX1cmaQXmyM
death.gif
Artillery
Хаха що кога е имало фашизъм в България, ше ме светнеш ли, че тоя епизод нещо съм го пропуснал?
Artillery
В тези статии са изложени и двата възгледа. Истината е, обаче, че твърдението за фашистки режим в България е остаряло, остатък от соц пропагандата (вестник Дума си е на червените все още wink.gif Това, че в страната има авторитарен режим по никакъв начин не я прави "фашистка", както и това, че сме на страната на Остта по време на войната също нищо не значи, т.е. значи единтсвено че си гледаме националните интереси и това е, а страната продължава да си е същото конституционна монархия както е била и въобще преди да бъде измислен фашизма.
Svetyl
За мен преди всичко този спор трябва да започне с изясняване какво точно е фашизъм. Понеже в противен случай става като приказката за нероден Петко...
Artillery
Фашизма е достатъчно добре позната идеология, може да отворите в уйкипедия примерно да прочетете какви са белезите му и сами да прецените колко от тях са били характерни за България.
Svetyl
В уикипедия? Сериозно?
scion_of_storm
В България никога не е имало фашизъм, едва ли и ще има някога. Не знам кой ги бълнува тея неща.

"Победата" над фашизма всъщност е прекачване към друг военен блок поради обективни причини, нищо повече. Филмари.
Thrashard
КУР ЗА ТОТАЛИТАРИЗМА!!! Комунизмът е престъпление!


Цитат(scion_of_storm @ Sep 9 2011, 04:53 PM) *
В България никога не е имало фашизъм, едва ли и ще има някога. Не знам кой ги бълнува тея неща."Победата" над фашизма всъщност е прекачване към друг военен блок поради обективни причини, нищо повече. Филмари.

Комунизъм също никога не е имало тука.
Megadeth
СЛАВА НА ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ! СЛАВА НА ДРУГАРЯ СТАЛИН!
Discipline
E па.
Thrashard
smile.gif Именно, ама аз ти казвам, ти ставаш фашист за мене biggrin.gif
HateBreeder
Днес прочетох цитат от внука на Кимон Георгиев,който гласеше,че на дядо му било по-лесно да говори за войната,за загубата на окото си и тем подобни ужасяващи неща,отколкото да говори за 9-ти септември.Всяко едно влияние на чужда сила е вид натиск,а едва ли някой иска да бъде "натискан".Затова стига сте се кефили,като малки пионерчета на този ден,а погледнете в настоящето и вижте до къде сме се докарали.
I Like Scat Porn
Цитат(scion_of_storm @ Sep 9 2011, 04:53 PM) *
В България никога не е имало фашизъм, едва ли и ще има някога. Не знам кой ги бълнува тея неща.

авторитаризъм, защитаващ интересите на едрата буржоазия

яко демокрация icon_headbang[1].gif
Artillery
И все пак има конституция има и правителство, което се избира с гласуване. Интересите на буржоазията също трябва да се отстояват, все пак тя развива капитализма, икономиката и производството, осигурява работата и хляба на градското население и тн. По-късно когато на власт идва селско-разбойническата прослойка отстояваща своите интереси става доста по-страшно, направо катастрофално - та това празнуват някои малоумници на 9 септември. Този ден е най-голямата ни национална катастрофа в историята (след турското робство).
t80
Честита победа над фашизма, другари!
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.