Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Абитуриентски балове
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6
sodomicdream
Няма сми от такива работи. Излишни нерви и пари за 2 дни купон, на който само ще гледаме пияни маймуни да се натискат с още по пияни педалчета (извинявам се за израза...). Казала съм още в началото на годината, че няма да отида на балната вечер. Предпочитам да дам тези пари за изкарването на някакви курсове, които по-нататъък биха ми дотрябвали и за дрехи, които ще нося не само за един ден, отколкото за едно тъпо събиране!
Дреме ми на фара, че някой си там ще ми се разсърди, че не съм го поканила за нещо, което няма да се състои!
С глупости не ми се занимава! dry.gif
Twilightfall
Така... тази учебна година завършвам.
И за мен бала е абсолютно ненужна простотия, но нашите ми дават зор и ме принуждават да отида...
Вече е късно да се отказвам, защото дадох пари за куверт, но ми е супер тъпо, защото отивам с нежелание... Дано всичко свърши бързо, че не ми се мисли какво ще е...
И най-лошото за мен е че с пари с които мога да си купя нещо което ми харесва, трябва да копувам костюми, ризи, обувки и прочее тъпотии...

П.С: Разбирам се с класа си, не ме разбирайте погрешно, но при наличието на двайсет и двама чалгари ще се чувствам меко казано като пълен идиот...
Rodd1ck
Абе тук за бал след 12. клас ли се говори или за след някоя по-ранна цифра като 8 или даже 4?! huh.gif
Twilightfall
За бал след 12, разбира се. (:
In Death's Embrace
Ще отида на бала си, макар че става дума за нещо което живот и здраве ще се случи след 3-4 години.Не ме интересува колко на брой са "чалгарите" в класа или във випуска, все ми е едно къде ще идем.Но искам тази вечер като за последно да бъдем всички заедно.Ако отношенията ни (с класа ми) продължат да се развиват, както през 2те години които сме заедно (силно вярвам в това), то тази вечер би означавала раздялата ми с хора, на които държа ужасно много и някой от които обичам и чиста съвест мога да им кажа добри приятели.Ще отида, за да уважа онези 19 човека които ме търпят и с които споделям голяма част от най-хубавите си спомени smile.gif. А и випуска ми като цяло е приятен (малко на брой са личностите, с чиито мозък бих желала да пребоядисам фасадата на училище devil.gif )
За парите пръснати за тоалети, прически и т.н., не мисля че са от особена важост, самото преживяване е от значение.Който има средства и желание-нека харчи.
Mangalf
ще ида на бал и ще се напия като свиня възможно най бързо, както правя всеки път като ида на купон.
noel_f
Днес ни беше събирането у класната. Доста добре си прекарах, но накрая някои хора отново демонстрираха своята детинщина и простотия, а други нагаждачеството си. thumbdown.gif Как ли ще ги изтърпя и утре на другарската. axesmiley.png
Да попитам абитуриентите - с какви чувства се разделяте с досегашния си клас? Или ако сте вече завършили, с какви чувства сте се разделили с класа си?
Night
И аз бих отишла на бала си (който ще е след точно една година), въпреки че едва ли ще са ми приятни пиянските изцепки на съучениците ми. Всъщност доста от тях ще ми липсват, не че сме били особено близки, а защото са много запомнящи се индивидуалности.
Като се замисля,много по-лицеприятно ще бъде ако вместо някоя кичозна рокля си купя нещо по-семпло и стилно и отида без 3 кила грим... така искам да ме запомнят просто. "Чалготеките" са неминуеми, досега не съм ходила на такова място, но за една вечер все ще издържа biggrin.gif
Wicked Child
Цитат(Night @ May 19 2008, 07:01 AM) *
"Чалготеките" са неминуеми,досега не съм ходила на такова място,но за една вечер все ще издържа biggrin.gif

Това са илюзиите на едно неинформирано съзнание - няма да издържиш и един час.
На моя бал няма да ходя - 2/3 от класа ми са тотално боклуци, ще се радвам, когато вече не ми се налага да ги търпя. Може би ще се хвана с още няколко души и ще отидем на някое свястно място, където няма да е нужно лицемерно да се преструвам, че ми че мъчно за пърдящите и оригащи се дебили, които се кълчат и фиркат в някоя кръчма, гледайки на живо гърдите на някоя "поп-фолк дива".
Aglarana
Със сигурност ще отида на бала си, дори не съм си и помисляла за обратното happy.gif
Младостта е усещане, чувство и когато на едно място се съберат много млади хора, атмосферата се насища с положителна енергия. Един такъв хубав момент е балът...
И аз не съм особено близка с някои хора от класа си, но с повечето от съучениците ми сме в добри отношения и няма начин да не си изкараме страхотно! Все пак е една от последните ни колективни срещи.

InsArtTure
Ето я тазгодишната извадка! Всички ще ходят на бала си. Смее ли някой да не отиде! Нали цяло село (София) ще го хока и ще го нарече аутсайдер.

rolleyes.gif
Lanfear
Аз завърших преди 4 години. Моят бал беше ужасно тъп и съжалявам, че отидох! Първо 2-3 месеца преди това кокошките в класа ми надуха главата коя каква рокля иска, откъде ще я купи/шие + прически, грим, коли и не знам си к'во си - бях полудяла. Странно за жена, но аз не се вълнувах почти за това събитие. За разлика от сметановите торти и пепеляшките, аз бях с чисто черна рокля /която намерих точно за 3 часа/, сама си направих прическа и се гримирах - не защото нямах пари а защото не исках да ги давам за "абитуриентска" рокля, прическа и грим точно...
За мое нещастие не се усетих навреме и ме замъкнаха в "Double Vision" , тъй като балът беше в НДК...сещате се колко ми беше забавно. Друга причина поради която съжалявам, че отидох е това, че даже не бяхме се събрали целия клас - една част бяха в Турция по това време /колко сплотени сме били само suicide.gif /. Така че за мен това си беше една ужасна вечер и е показателно, че в 1:30 някъде вече си спях сладко в леглото....
Прекалява се с показността на този ден - даже моя кавалер беше домъкнал отнякъде БМВ7... с шофьор suicide.gif
Не трябваше да си спомням даже dry.gif
Да, в баловете няма нищо лошо стига човек да си прекара добре каквото и да реши - дали ще гъзарее или ще си бъде себе си. Аз само мога да съжалявам, че не успях да си направя бала хубав и запомнящ се /е той е запомнен но с какво..../.

едит: Само да добавя, че исках да отида не защото ми е дремело от роднини или нещо такова. Общо взето го приемах като последна /което се оказа май вярно/ възможност да видя целия си клас накуп /въпреки разделението помежду ни/ и да си изкараме добре /което също не се получи/.
Wicked Child
Цитат
Първо 2-3 месеца преди това кокошките в класа ми надуха главата коя каква рокля иска, откъде ще я купи/шие + прически, грим, коли и не знам си к'во си - бях полудяла.

Това пък е най-тъпото, да се гледа с какво ще отидеш.
Днешните балове, като цяло, са само пепелта, останала от една хубава традиция. Нито ресторантите са ресторанти, нито музиката е музика, нито хората са хора.
Lanfear
Честно да ти кажа не съм наясно как е било преди /сигурно не толкова по-различно от сега, знам ли../ но за останалото - хубаво казано! До голяма степен е точно така за съжаление /съдейки по моя бал/.
Aglarana
^ Преди е било по-различно. Пак са се събирали по ресторанти и са си изкарвали приятно, но не са ги изхвърляли от там към 12 и със сигурност не са ходели по дискотеки - мои роднини на техни балове са се качвали на Альоша в Пловдив, да речем. Горе са се веселили на открито, цялата нощ smile.gif Роклите им не са били помпозни, че да не могат да се справят с пътя. Общо взето са си изкарвали много добре!
noel_f
Цитат(Lanfear @ May 19 2008, 09:13 AM) *
Първо 2-3 месеца преди това кокошките в класа ми надуха главата коя каква рокля иска, откъде ще я купи/шие + прически, грим, коли и не знам си к'во си - бях полудяла. Странно за жена, но аз не се вълнувах почти за това събитие. За разлика от сметановите торти и пепеляшките, аз бях с чисто черна рокля /която намерих точно за 3 часа/, сама си направих прическа и се гримирах - не защото нямах пари а защото не исках да ги давам за "абитуриентска" рокля, прическа и грим точно...

Аз си избрах роклята точно за 1 ден. Ако нашите не ме бяха накарали да си купя, сигурно щях да отида с дънки на бала. laugh.gif Пълна незаинтересованост. biggrin.gif suicide.gif Иначе роклята ми е леко готик - от зелена тафта с черна подплата. icon_headbang[1].gif Понеже балът ни ще е на Слънчев бряг, няма кой да ни направи прически, а аз изобщо не съм мислила по въпроса. bowdown.gif
Тази вечер имаме другарска, не ми се ходи. suicide.gif
Wrath_Child
Аз не съм ходила на бал.Така и не изградихме близки отношения със съучениците,така че не виждах смисъл.
Балът като цяло не е лоша идея,но като че ли масата влага в него далеч по-различен смисъл от оригиналния:по мое мнение идеята е да се повеселиш за последно с хора,с които си прекарал няколко години от живота си и се предполага,че сте в приятелски отношения...
А те го обръщат на "вечерта,в която ще си поживея кат тузар,щото втори шанс може и да не ми се падне".Проблеми с ценностната система,просто.
InsArtTure
^ Точно така, браво. bowdown.gif
noel_f
И аз подкрепям, много смело. icon_headbang[1].gif
Nikola Bathory
И аз подкрепям! И не е смело, просто е самата истина! bowdown.gif
sharon
А, до смелост било, хах. Балът ми е след някоя и друга седмица, еуфория - никаква, такава въобще нямаше. Около мен 99,9 % от хората едва и не изпадат в състояние на истерия - грим, прически, рокли, костюми и т.н. Маса хора се изхвърлиха и с купища пари, нещо ТВЪРДЕ безсмислено. Аз отидох, взех каквото ми трябва, и то в последния момент, за останалите козметични простотии въобще не съм и мислила, както дойде. Но да, ще отида, най-малкото защото все пак има хора, с които в продължение на години съм поддържала някаква връзка и се уважавам. Обратното не е проява на смелост, а на откровено нежелание - всеки сам преценява за себе си.
noel_f
До смелост е за тези, които не искат да ходят. Между другото, много се гордея с нашите момичета - абсолютно никоя не се превзе толкова по този бал. Дори напротив - пълен нихилизъм ни е обхванал всички.
usmif
Моят бал беше различен ... Първото и основно, според мен, беше че не го направихме в нашия град, където след 12 часа всеки щеше да си иде там, където си излиза по принцип. Бяхме на Албена и наистина беше хубаво. Но и класът ми беше особен smile.gif Бяхме задръжни (с малки изключения, къде ли ги няма?!).

Колкото до пръскането на пари за рокли, гримове и чудеса - съгласна съм че е безсмислено. Моята рокля също не беше кой знае какво, гримирах се и си направих прическа сама rolleyes.gif

Бяхме целия клас! Пускаха ни всякаква музика - включително рок cool.gif Не се изпонапихме, а напротив. Цялата вечер изкарахме кръжащи едни около други ... заедно. Сутринта отидохме на плажа и посрещнахме изгрева отново заедно целия клас. Сълзи и сополи колкото искаш crying.gif

А аз, освен всичко, ще запомня бала си и с поряза крак, бая кръв, припадък, непоносима болка за около час и обръщението "контузеното" rolleyes.gif

И не съжалявам дори за секунда от събитието, дори за миг - нищичко не бих сменила по никакъв начин smile.gif
sharon
^ За това става въпрос, че без вече споменатите изхвърляния човек може да си прекара много по-приятно. Е, явно някои считат еуфорията за неделима част от целия този хаос, но това вече си опира до човека. При мен е доста по-лежерно, като при теб, както съдя от написаното. Което не значи, че няма да си изкарам добре с приятелите, в никакъв случай. Ще видим де, нека мине, пък ще споделя впечатления.
Danny47
Аз на моят бал бях пиян от 4 часа на обяд, като не спрях до 1-2. Даже като ходих към даскалото си бях взел бутилката с мен. smile.gif Иначе като цяло беше някво безразлично. Не беше лошо, събрахме се всички (някой хора, които виждам по 1-2 пъти в годината), веселихме се подобаващо с най-близките ми от даскало, единствените, с които сме приятели и след това. Куфяхме на Пърпъл с този по история! icon_headbang[1].gif После ме завлякоха в някъв тъп клуб с черна музика (и черни) и тва беше. Може би балът щеше да е по специален за мен ако си бяхме останали с всички толкова близки, колкото се преструвахме, че бяхме!
Pyjamka
Естествено, всички метълисти са изключително улегнали и прагматични, когато става въпрос за абитуриентски бал, и, за да се отделят от множеството, задължително си правят гримовете и прическите сами. yes.gif dash1.gif



Моят бал е в неделя.
usmif
Pyjamka, не мисля че само "металистите" си правят прическите и гримовете сами. А още по-малко, че го правят, защото са улегнали или искат да се покажат големи металисти.

Аз не сметнах за нужно да хвърлям толкова пари за грим и прическа, защото смятам че се справям достатъчно добре и сама. Ти си решила, примерно, че би ... depends on the person wink.gif

Едитед: Като прочетох поста на Марианка се сетих как сестра ми даде сума пари да я гримират и ... не искам да ви обяснявам как го направиха! После рев в нас "на какво приличааааам?!" и си я гримирахме у дома ...
Lanfear
Pyjamka Защо смяташ, че тези, които сами сме си правили гримовете и прическите сме го направили за да сме по-различни?! о.О
Ще напиша своята гледна точка все пак, въпреки че сигурно и други мислят като мен по този въпрос..
Прагматична?Улегнала? - в 12 клас не бих могла да се определя точно така...
Просто не исках нищо толкова специално да причинявам на косата си заради бала...нито исках някакви помпозни кокове с панделчици в тях, нито нищо...така че направих с косата си това, което исках. Освен това стана така както аз го искам, което досега само 1 фризьор е успял да постигне...
А относно грима - занимавам се от сравнително малка с това и смятам, че знам най-добре какво ми отива и с какъв точно грим се чувствам добре....
Изобщо, изказването ти ми се стори доста нападателно и между другото - тъпо. Не обичам обобщенията като това, което ти направи....
Svetyl
Да се разпиша и аз като скорошно завършил. Миналата година бала ми беше най-обикновен тъп купон, с три разлики: бях с тъпи хора, бях с костюм и пих повече. Колкото и да не ви се вярва, на бала си отидох главно заради някои учители. Просто те в последствие се оказаха истинските ми приятели от ученическите ми години.
А най-много се издразних от това, че хора, на които не им пука за мен (класа ми), едва ли не ме обявиха за отцепник, дезертьор, идиот дори, защото не отидох на втора бална вечер, а на Iron Maiden smile.gif
Twilightfall
Цитат(Svetyl @ May 19 2008, 01:35 PM) *
... защото не отидох на втора бална вечер, а на Iron Maiden smile.gif

Само така! laugh.gif
prayer4eto
Линч за коафьорите ! cthulhu.gif

Иначе - просто си зависи от човека. За някои хора, училището беше "мъчилище", не знаеха защо си губят времето да идват даже. Просто е ясно откъде им идва тази еуфория smile.gif.

Най-неприятната и травмираща част е като събереш роднините в деня на бала smile.gif)). Напрежението е огромно - всеки иска да му обърнеш внимание, а ти през това време се приготвяш ... Суматоха.

Майка ми, взимайки си поука от предната година (когато беше ред на големия брат), реши да раздели празненството в два дена - приятели и далечни роднини - предния ден. Баби, дядовци, чичовци, лели и първи братовчеди/~чедки - в деня на бала. Така много спокойно отиваш и емоцията остава ЗА ПРАЗНЕНСТВОТО drinks_drunk.gif .

Добре, че дядо ми беше шивач, та проблеми с костюма нямах - бях готов 2 месеца преди това happy.gif .
InsArtTure
Аз ако си събера всичките роднини, ще има явен канибализъм.

Всъщност няма да има, защото лицемерието, селяндурската поза и отровената човешка префърцуненост ще го предотвратят.

Svetyl
Това със събирането на роднините не е лоша идея. Но аз поканих само роднините си, които заслужаваха.
В моя род баловете винаги са били голяма работа (нагледал съм се, тъй като съм един от най-малките). То празненства, то усмивки. Когато обаче изби на показа истинското, над това лицемерие, нещата станаха ясни. Поканих доста малко роднини.
noel_f
Цитат(prayer4eto @ May 19 2008, 01:44 PM) *
Добре, че дядо ми беше шивач, та проблеми с костюма нямах - бях готов 2 месеца преди това happy.gif .

И моята баба е била шивачка, но не можах да я склоня да ми ушие роклята, която исках, и затова се наложи да си купувам. brickwall.gif
Аз не знам изобщо дали нашите ще канят роднини, те не са много по такива церемонии...
Blashyrkh
Цитат(prayer4eto @ May 19 2008, 12:44 PM) *
Най-неприятната и травмираща част е като събереш роднините в деня на бала smile.gif)). Напрежението е огромно - всеки иска да му обърнеш внимание, а ти през това време се приготвяш ... Суматоха.

Майка ми, взимайки си поука от предната година (когато беше ред на големия брат), реши да раздели празненството в два дена - приятели и далечни роднини - предния ден. Баби, дядовци, чичовци, лели и първи братовчеди/~чедки - в деня на бала. Така много спокойно отиваш и емоцията остава ЗА ПРАЗНЕНСТВОТО drinks_drunk.gif .

ние пък го решихме това като събрахме мойте хора долу в гаража, а "старите" горе в апартамента biggrin.gif biggrin.gif То и без това в гаража ми се е изпило толкова много че се чувствахме като в къщи smile.gif
Lanfear
Цитат(InsArtTure @ May 19 2008, 01:47 PM) *
Аз ако си събера всичките роднини, ще има явен канибализъм.
Всъщност няма да има, защото лицемерието, селяндурската поза и отровената човешка префърцуненост ще го предотвратят.

Пфахахаха! biggrin.gif Колко познато...

SvetylВтора бална вечер на Мейдън? Доста култов бал си изкарал drinks_drunk.gif
Svetyl
Е, за протокола, Мейдън вместо втора бална... но самия концерт беше по-як и от първата бална smile.gif
gadabout
Балът ми е след няколко дни, на 26. Нямам никакво желание за клубове и дискотеки, ама късно се усетих, мамка му, можеше въобще да не се вкарвам в тия филми - нито щях да хвърля пари, нито щях да съм в сегашното положение да се чудя как ще издържа цяла нощ в дискотеката...
Blashyrkh
добре де, толкова ли не можете да си изкарате добре като излезете? Особено като не излизате често по такива места. Какво значение има че не слушате такава музика? Защо трябва да се търсят некви философски и психологически обяснения и кусури. Излизаш и се забавляваш ебаси.
crazyfan_metal
Много ясно smile.gif. На моя бал бяха най-уникалните певци - Гергана и диджей Теди Джорджо biggrin.gif. Но въпреки това си прекарах супер яко и се понаквасих стабилно biggrin.gif.
gadabout
^ Никой не спомнава музиката в цЕлата схема! Тя всъщност е най-малкият проблем
Wolfheart
Айде....наближават баловете.

Очакваме поредната селяния по улиците и...училищните дворове, напълнени с патладжани, опаковани в целофан, ластици и пандели и примати, току-що научили се да броят до 12! И горди от факта, навлекли костюмите на бащите си.

Днеска ми е хейтърски ден!
gadabout
Цитат(Wolfheart @ May 19 2008, 07:58 PM) *
Днеска ми е хейтърски ден!

Доста, да. Имаш право, но преувеличаваш твърде много и най-вече - твърде лесно обобщаваш...
Wolfheart
Верно ли!?

По-горния ми пост ли коментираш или това е цялостна оценка. И как достигна до нея?
Иначе незнам дали преувеличавам или лесно обобщавам, но това е гледката, която се наблюдава във всеки училищен двор, по това време на годината. Може и да има изключения. Знам ли?
gadabout
Написаното е по отношение на предния ти пост, да. Споко.

А изключения естествено, че има. Не се хващам за тях. Въпросът е, че не са ЧАК толкова неграмотни тези примати. Отделно, повечето са хвърлили луди пари за тия болни костюми, как така ще носят на баща си! Те са готини пичове и не правят така!
Mago De Oz
Цитат(Wolfheart @ May 19 2008, 07:58 PM) *
Айде....наближават баловете.

Очакваме поредната селяния по улиците и...училищните дворове, напълнени с патладжани, опаковани в цилофан, ластици и пандели и примати, току-що научили се да броят до 12! И горди от факта, навлекли костюмите на бащите си.

bowdown.gif bowdown.gif bowdown.gif

Ето това е МНЕНИЕ!!!

Някои дори не са се научили и до 12.....
gadabout
^ Е, как да не е мнение и как няма да ти хареса, след като е някъв хейт... Може и да е право, ама щом е хейт е 500 пъти по-право... Всичко друго, което не е хейтърство, е проява на мекушавост, неприсъща на истинския метъл, което автоматично го прави чалгар, следователно - лайно, следователно той няма място тук, където трябва да има само ФУЦКИН' ТРУЕ метълхедс!!! (Едва ли мога да мисля, че следваш друга логика. А нищо чудно и гордо да заявиш, че именно това ти е логиката, взимайки предвид злочестата тема, която пуснах преди време.)
Wolfheart
Човече, всичко което ти кажат ли го възприемаш буквално?
Имам предвид коментара ти относно грамотността на приматите и парите, които хвърлят за костюмите.
gadabout
^ Не, ест, че не...
Проблемът е, че все още се опитвам да докажа (нз как), че младото поколение не е това (или поне не само), за което повсеместно бива обявявано. За съжаление имам малко опровержения и точно баловете не са от тях...
Wicked Child
Заколваш random рапър (може и чалгар, зависи от сезона, в никакъв случай да не е замразен), взимаш 5-6 кена бира (за предпочитане някаква евтина, че няма да хабим хубавата), източваш кръвта на месото (пак повтарям, нека да не е замразено) в едно корито, изливаш вътре и бирата, разбъркваш пет пъти по посока на часовниката стрелка и топваш вътре една тениска. Оставяш я да се накисне, вадиш я и чакаш да се съсири кръвта. И така, драги читатели, вие сами сте приготвили облеклото си за бала.
^ Винаги има изключения, но масата вече са горилоподобни олигофрени. И то еднакви. Ако започна да разказвам какви идиотщини съм виждал от хора на моята възраст, ще се издрайфате върху клавиатурата си.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.