Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Kamelot
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Страници: 1, 2, 3, 4, 5
Crafter
Това ми е повече от пределно ясно. Просто те бъзикам и намеквам, че по всяка вероятност грешката е в твоя телевизор. Малко подобно на ситуацията при мен и Гардиан.
А и ти си падаш по дълбокомислените неща - е не се сещам за песен на Kamelot, в която да не можеш да ги откриеш.
scion_of_storm
парадоксите са направили света толкова педалски як :ь

но и аз бих харесал още един техен концерт тук, мисля.
Aresius
Цитат(blood @ Sep 27 2009, 10:00 PM) *
Брех, идиот.

Нещо тук не схванах! Това "идиот" за мен ли се отнася? И ако да - защо? Защото не харесвам особено много албума?! unsure.gif
Megadeth
Да, Камелот се харесват или не се пише нищо за тях.
Aresius
Пич, порасни! Тук е форум и има свобода на словото. Всеки има право да си изказва личното мнение. Дори и моето мнение да не ти харесва, обиждайки ме нито ще го промениш, нито нищо... Само се излагаш. Спазвай добрия тон и се научи да уважаваш чуждото мнение.

ПС. Може и да съм пропуснал да спомена, но Камелот са една от любимите ми групи. Ghost Opera сам по себе си е добър албум, но очакванията ми бяха прекалено големи, след предните им четири феноменални според мен албума.
scion_of_storm
е блъд те бъзика де, ти защо се връзваш така..
Preacher
Цитат(Aresius @ Sep 29 2009, 08:45 PM) *
Пич, порасни! Тук е форум и има свобода на словото. Всеки има право да си изказва личното мнение. Дори и моето мнение да не ти харесва, обиждайки ме нито ще го промениш, нито нищо... Само се излагаш. Спазвай добрия тон и се научи да уважаваш чуждото мнение.

ПС. Може и да съм пропуснал да спомена, но Камелот са една от любимите ми групи. Ghost Opera сам по себе си е добър албум, но очакванията ми бяха прекалено големи, след предните им четири феноменални според мен албума.

Форумно правило номер 1:
- ако има емотиконки, то те нагледно показват отношението на писалия
- ако емотиконки отсъстват, то тогава си имате работа с ирония

мхм...
lodborg
Ей този момент ми е до болка познат от "Ghost Opera"-та - моментът, в който си изтъркал новия албум на Kamelot от слушане и първоначалното разочарование току що се е стопило напълно. Моментът, в който вече всяко моментче от тавата те кефи, дори и онези моменти, които си мразил в червата няколкостотин плея по-рано.

Та, изциклих "Poetry for the Poisoned" порядъчно тия дни, а циклажът всъщност тепърва започва. Стилово имаме "Ghost Opera" pt 2., но по-проста като изпълнение и по-сложна като възприятие. Много богат на емоции и образи е новият албум, което го прави една идея по-труден за схващане. Докато в предния албум долавях ясна романтична нотка, тук преобладават по-мрачните усещания - гняв, огорчение, взиране в себе си (The Zodiac - едно от най-яките парчета в албума, btw), доста повече мистичност и тук-таме текстове за свръхестественото. Бях раздразнен в началото доста повече отколкото бях раздразнен в първите няколко слушания на "Ghost Opera", дори някои парчета си ми бяха открито противни, но се радвам, че отново успях да преборя това чувство, заслужаваше си усилията.

Хубаво е, че групата се развива, само че сякаш би ми се искало следващият албум да е малко по-директен, а не да го харесам чак след 300 скробъла.
abydos
Ее, стига бе! Верно ли Ghost Opera стил? Направо се чудя дали да не го пропусна. Баж толкова голям циклаж да ударят... да не би да се изчерпват? Я да си дадат 2-3 години пауза и да се занимават с по-други стилове или нещо друго, което да ги вдъхнови малко.
Megadeth
Дайте го тоя албууууум, мразя ДИлянка вече sad.gif

Aresius, гъбъркал съм те, човече, не съм искал да се обиждаш. (:
lodborg
А, да, и още нещо набързо - Khan e ебати великият глас!!! Имам чувството, че е като отлежало вино - във всеки следващ албум има по няколко нюанса отгоре.
prayer4eto
Аз лично нямам нищо против да слушкам рифове като в "Rule The World" icon_headbang[1].gif , "The Human Stain" & "Morning Star" wub.gif . А пък ако се намира и по нещо баладично, няма да го откажем whistle.gif .
sharon
Aз полудях покрай това албумище. icon_headbang[1].gif Рядко творбите им ме грабват от начално слушане, тази също не се оказа изключение от правилото. След 4-5-6 завъртания направо преминахме на венозно ниво, обаче. Много по-мрачен, сложен и най-вече музикантски албум. Не мога да кажа, че прилича чак толкоз на "Ghost Opera" цялостно, но не е и като да липсва тотална връзка - "The Great Pandemonium" напомня на "Rule the World", баладата със Simone също прави лек реверанс. Най-силното й включване обаче ми се струва в тетралогията, от чиято красота и завършеност ме побиват тръпки (part 1+2...!!!) Наблегнали са много на едно по-разчупено свирене, което със сигурност ще се окаже балсам за ушите и очите на живо. Фаворит ми остава "As if Timorrow Came" с прог куплетите и мелодичната динамика нататък, да не споменавам, че тукашните припеви са изнесени на едно още по-високо ниво в добавка, за сметка на мега разчупени композиции като цяло. Jon Oliva кърти в "The Zodiac", леко го удря ала Warrel Dane с това психо изпълнение. "Оnce Upon a Time" и "My Train of Thoughts" са изпечени хитове от най-висока класа. Khan се разписва с едни от най-впечатляващите си вокали, по дяволите. bowdown.gif

Албумът на годината за мен до момента, заслужава си всяка една отделена секунда - че е и необходимо, за да се разкрие в пълния си блясък, както вече каза Венци. Поклон!
abydos
Та от къде го напипахте? Предимно ме интересува песента с Олива и кавъра на Ник Кейв.
abydos
Ама как замълчахте само - такива тийзъри пускайте когато албума е близо до лийкване smile.gif
Warrior Of Ice
Да не казвам голяма дума, но за момента "Poetry For the Poisoned" ми харесва повече от "Ghost Opera". При все че не е особено хомогенен, ми се вижда по-грабващ и въобще по-запомнящ се. Много силни мелодии има в почти всяка песен, някои дори ми напомнят златната ера на "Karma" в това отношение. Иска си известно слушане, но след това неминуемо обсебва.
Midnightsun
Poetry For the Poisoned на моменти ми напомня на ранните Queensryche. Гласът на Khan отвява. icon_headbang[1].gif
abydos
Oliva не знам къде го сравнявате с Уорън Дейл, пее си 'нормалния' психарски стил, който си ползва при нужда още от ранните Savatage. Повече очаквах от песента. Под повече имам предвид, че много малко са му дали да пее. Олива можеше да направи тази песен страхотна, но така е доста скучновата - едно и също. За другите няма какво да кажа, не съм ги слушал.
Megadeth
ДАЙТЕ АЛБУМААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
abydos
пусни един сърч де, има го в маймунди и разни други лесно достъпни сайтчета smile.gif
shogot
'Poetry For The Poisoned' [8] определено е много силен албум. Групата категорично НЕ стои на едно място - музиката им става все по-комплексна, злокобна и песимистична, без това да се отразява на епичната и леко драматична атмосфера. Някъде в по-горните постове бях мернал сравнение с Queensryche, което май е доста логично, защото 'Poetry...' поне според мен се явява Kamelot-ския 'Promised Land'. Обречени сме!!!
whissey
Чудесен е новият албум на Камелот, грабна ме още от първо слушане; всъщност още от обсебващата "The Great Pandemonium". Много интересни моменти има, включването на Simone ми направи впечатление, но му трябва малко повече въртене, за да изкажа цялостно мнение. При все това ми харесва повече от "Ghost Opera"; сравнение с по-старите албуми е още рано да се прави. Прекрасно са се справили момчетата, албумът ще се цикли много; а и ще се нареди сред най-добрите на 2010... bowdown.gif
abydos
Скучен и почти до болка познато звучене вече. След няколко седмици ще му дам втори шанс.
scion_of_storm
Съгласен с абидос.
Липсва му тази сантименталност, която е характерна за по-стари неща на групата. Аз и "Ghost opera" не харесвам особено, обаче Поезията ми е по-слаба и от нея. Има време, но и звученето не ми харесва честно казано.
lodborg
А междувременно, ето го и видеото на The Great Pandemonium.
sharon
Mass mechanical undead! cthulhu.gif Не знам, ама покрай тоя албум имам много сериозни проблеми със слушането на каквото и да е друго - новите Therion, Amorphis, Dimmu Borgir, October Tide донякъде помагат, но е почти безнадеждно. Общо взето стигнах до стадий "Poetry for the Poisoned" и "останалата музика" с висок резултат в полза на първото.

edit: Karma (live at Wacken 2010) с доста откачена камера, но визията е без значение тук.
Aresius
Цитат(abydos @ Sep 1 2010, 03:42 PM) *
Скучен и почти до болка познато звучене вече. След няколко седмици ще му дам втори шанс.

И аз съм съгласен с Abydos. Не че песните като цяло са лоши, не че момчетата не свирят и пеят подобаващо, но някакси ми е скучен албума, също както бе с предния. Има две-три композиции които доста ми харесаха, но останалите някакси ги чувствам като пълнеж. От едноименната очаквах мнооооого повече, но уви.
За мен този албум е по-добър определено от Призрачната опера, но същевременно е доста по-назад от The Fourth Legacy, Karma, Epica и The Black Halo.
Chimera
За мен албумът е пълен уин, останах много доволна. Още от първото слушане ми направи впечатление вкараното разнообразие - и в ритъма, и във вокала, и в тематиките, което според мен е ключово за група, чието настроение в песните рано или късно започва да преобладава и тежи.

Изключително съм впечатлена от The Great Pandemonium, The Zodiac, Hunter's season и Incubus. Още повече ме впечатли подбора на темата в Dear Editor+The Zodiac и наистина с нетърпение очаквам интервю, с което да сравня теориите си. Някой друг да подкрепя предположението, че в тях става въпрос за небезизвестният Zodiac Killer? То просто няма как да е иначе, но е интересно да попитам smile.gif
Midnightsun
^ "В 2010 году американская пауэр-метал группа Kamelot записала песню «Zodiac», которая вышла на альбоме «Poetry for the Poisoned»."
http://ru.wikipedia.org/wiki/Зодиак_(убийца)
Chimera
^ Хаха, бързи са cool.gif
sharon
^^ Естествено. Даже "Dear Editor" цитира директно писмо на същия:

"This is the Zodiac speaking, I am back with you. Tell Herb Caen I am here, I have always been here. That city pig toschi is good but I am both smarter and better. He will get tired then leave me alone. I am waiting for a good movie about me... Who will play me? I am now in control of all things."

...че и текста на The Zodiac следва доста точно сценария. Като сме заговорили така конкретно, "Hunter's Season" е посветена на майката на Thomas, която почина неотдавна. "Poetry for the Poisoned" разказва вампирска история - всъщност целия албум бе предвиден да съдържа такава концепция, но се отказаха заради нашумелите Twilight простотии, запазвайки връзката само в рамките на тетралогията.
Megadeth
Цитат(sharon @ Sep 2 2010, 07:28 PM) *
Twilight простотии

гг, бейби :>
sharon
^ директен цитат. devilsmiley.gif
telia
Снощи го чух. Не ме впечатли. Сега го слушам пак. Ако не ме впечатли, ще го слушам отново. До нова година може и да се харесаме. Цялата тая творба ме навива на плач. Явно все пак успява нещо в него да ме трогне, но това никога не ми се е случвало на Kamelot, подобен род емоция, при това от албумът като цяло. За сега обаче съм склонна да кажа, че това не е достатъчно.
prayer4eto
Не знам за вас, но според мене Камелот са надскочили определението за "група" с този албум...

По-малко от метъл опера (и количествено и качествено) за следващата им творба не очаквам!!!

До момента фаворит е Seal of Woven Years - ще си я слушкам до побъркване wub.gif

П.П. Между другото видях, че Рой Кан нещо се разболял и за американското им турне щял да го замести вокалиста на Circus Maximus...
telia
Е, след това мнение, ще взема днес пак да го пусна. Само се чудя защо не ме грабва както ме грабна Сонатата- от раз- просто защото е нещо различно?
prayer4eto
^ Може би smile.gif Аз от известно време съм на мнение, че просто някои неща не ме грабват, защото не съм на тази вълна в момента. Открих за себе си Evergrey чак когато изпаднах в подходящото настроение... (така да се каже wink.gif)

И откакто не подхождам с определени очаквания по време на слушане, по-пълно и цялостно възприемам парчетата.
Rolf
Чудесен албум са направили и този път. smile.gif Наистина е по-смилаем от Ghost Opera, не толкова разнолик може би. Харесва ми, че са поразчупили свиренето, а Khan както винаги пее перфектно. Poetry for the Poisoned влиза направо в годишната ми класация, по-натам ще видим на кое място.
sharon
Състоянието на Roy явно пак се е влошило. Точно когато изглеждаше, че се е справил с проблемите и ще продължи турнето... Дано не е задълго. Затова пък има ъпдейт по заместника му:
Цитат
Unfortunately, we have been informed that, due to continuing medical and personal issues, Roy Khan will not be able to finish the remaining touring in support of Kamelot’s album, “Poetry for the Poisoned”.
However, we are pleased to announce that metal icon Fabio Lione (Rhapsody of Fire) will be joining the tour and handling the lead vocal duties. There will also be guest vocal appearances throughout the tour by Simone Simons (Epica), Tommy Karevik (Seventh Wonder), and many more surprise guests throughout this very special and rare tour.

И какво, любимият ми вокалист ще бъде заместван от... любимия ми вокалист? huh.gif Много примамливо стана изведнъж, така както са се събрали и с Evergrey в пакет.
abydos
На него какво му имаше? Да не вземе да се гътне, тая година много музиканти май заминаха да му еба майката.
sharon
Нервен срив, твърде много претоварване. Преди седмица-две се появи новината за втората част на турнето и от лейбъла потвърдиха, че е ОК, явно обаче не е съвсем така. Или пак се е тръшнал и той. Аман!

edit: А трябва да се стяга, че има DVD да записва есента. mellow.gif
Aresius
Нервен срив?! Хмм... Не знам... Нещо това не ми звучи като достатъчно убедителна причина да зареже колегите си по време на турне. Още повече че преди турнето и преди излизането на последния им албум мина немалко време от последните концертни и други изяви на групата, така че се чудя откъде толкова се взе тази причина за нервен срив. Все пак дано да е това истинската причина, а не някоя друга, по-страшна.
Колкото до заместника... Няма да коментирам качествата му. Но се чудя как ли ще звучат парчетата на Камелот с гласа на Фабио. А още повече се чудя Фабио как ще съчетае това си ново задължение с вокалните си изяви в Рапсоди. Не знам точно кога и за колко време Фабио ще е певец на Камелот, но знам, че от 8-ми февруари започва европейското турне на Рапсоди. После ще имат няколко изяви по летните фестивали и след това ми се струва,че би трябвало веднага да започнат ново турне, защото новия им албум вече ще е излязъл. Хмм... Да видим, дано заради участието на Фабио в Камелот да не се промени датата на излзане на новия албум на Рапсоди, както и плановете им за евентуални бъдещи концертни изяви.
Artillery
Ше е много тъпо ако е толкова емо причината да ги заебе по време на турне, но най-вероятно просто си е болнав по принцип.
Както и да е с нетърпение очаквам да чуя как ще звучат с Фабио Леоне, той едва ли ще може да докара специфичната бленда на Кан, но ми е доста по-любим и мощен глас. Макар, че и от песента с Джон Олива очаквах повече, ма се оказа пълна скръб, както и по-голямата част от албума. Номера с 300-тата преслушвания нещо не провървя при мене, харесват ми 2-3 песни като цяло и това е. Тия заглушавания и пърдящи ефекти на китарите, че и на вокалите направо ми бъркат в гъза, въобще групата е тръгнала по път, който никак не ми се нрави...
sharon
Не знам за вас, но аз бих си умряла от щастие, ако видя това или това със същия състав............. Фабио не е човек.
Warrior Of Ice
Доста по-различно звучи от това, което съм свикнал да чувам от бандата с Рой, но по никакъв начин не мога да кажа, че е по-зле. Все пак Фабио е един от водещите метъл гласове в момента. Ако наистина са верни слуховете, че ще ни посетят наесен... suicide.gif
Mort
Никак не звучи зле, знаем че Фабио е доста "гъвкав" вокалист, съдейки по начина по който пее в Rhapsody, Vision Divine или пък в Labyrinth. Съмнява ме обаче, че ще остане за постоянно в Kamelot (ако Рой не се върне, разбира се) а и честно казано, не съм сигурен, че искам неговия глас да е в следващия им албум. Но ще поживеем, ще видим. Със сигурност бих ги гледал с него, ако наминат през есента, както казва Ицо.
sharon
Едва ли ще е пълнокръвен заместник, не. Но виж, като гостуващ музикант съм много за. wub.gif Eто ви още The Haunting и откъс от любимата ми Nights of Arabia.
Aresius
По дяволите... Фабио се справя по-добре отколкото си мислех. Не че съм се съмнявал в качествата му, разбира се. За мен той е по-добър певец от Кан, но пък Кан има прекалено специфичен глас, затова си мислех, че няма да е лесно за който и да е певец да го замества. Но Фабио доста добре се справя, все едно че е певец на Камелот от много години. А това ако не се лъжа е първия му концерт с групата! Особено ми хареса Don't You Cry. На тази песен честно казано Кан въобще не ми липсваше smile.gif
Колкото до дуета със Симон... абе струва ми се че Симончето доста изфалшивява, но пък мога и да греша де... все пак качеството на звука не е добро.
Midnightsun
На места Фабио даже ми харесва повече от Рой.
Warrior Of Ice
Вижте само как прави "Center of the Universe"... Дори най-високата част в средата, на която Рой напоследък се мъчеше, я взима перфектно! bowdown.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.