Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Helloween и новия им албум
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Страници: 1, 2, 3, 4, 5
Helloween
Ами написали са повече от 20 песни, дано 10-ина от тях които решат да включат в албума да стават smile.gif whistle.gif
Helloween
На 23 или 24 януари 2011 г. (посочени са и 2-те дати в сайта, не вярвам да изкарат 2 дни концерти в България) отново ще имаме възможност да гледаме Helloween на живо icon_headbang[1].gif Ето и линк http://www.helloween.org/hometop/160-album...ed.html#article
Магардич
Абе пичове, гледам в ласта че разни хора слушат новия Helloween. icon_headbang[1].gif Да ви се намира?
Wolfheart
Не, но само като чух семпълите и не умрях въобще от желание да ми се намира този албум...
Warrior Of Ice
Ако не друго, то поне е доста по-добър от миналия. Ще го послушам още преди да дам по-обосновано мнение, но има няколко приятни парчета.
Helloween
Тъкмо изслушах новият сингъл на тиквите Are You Metal? и съм направо отвян icon_headbang[1].gif Страхотни 3 парчета. Най-много ми хареса I'm Free Дано и албумът да звучи като цяло толкова добре (добре е поне за мен). Малко са повтвърдили саунда, но ми харесва страшно много.

Изслушах и семплите, определено звучат по-добре от песните в предишния албум. Браво, шапка им свалям, след лигавия албум да изкарат такъв саунд metal.gif
sharon
Хладен ужас, потрес и скубане на коси, ето какво ми докара "7 Sinners". Да кажа, че е "само" по-добър от предишните няколко албума ще е като да си изкривя душата, а той заслужава много по-искрено отношение. Очаквах пореден кошмар след "Gambling", още един пирон в ковчега им след измиването на ръцете със скандалните презаписи "Unarmed". Традиционно бях убедена, че след първоначалната мъка дори няма да имам желание за подробно прослушаване (за справка - мненията ми в новината около албума), да не споменавам, че последният запис, който харесах с Дерис си остана "The Dark Ride". След всички разочарования точно от тяхна страна, предубедеността беше нещо нормално... Да, но не съвсем. Пуснах "7 Sinners" и получих един звучно-отрезвителен шамар като гръм от ясно небе, един от многото досега от началото на двете седмици, през които все така едва се отлепям от тавата.

Далеч не приех всичко с усмивка, поименно "Are You Metal?" което пък се оказа най-подходящото за пилотен сингъл парче и всъщност се връзва добре с откриващата "Where The Sinners Go". Очаквах "случайностите" да свършат с това, но и нататък не открих слабо звено - "Who Is Mr. Madman?" се превърна в нещо специално, което въртя нон стоп - личен фаворит, пълен със страхотна музика, убийствено "печеливш" припев (?!), подходящи вокали (?!?) и гъделичкащ текст, пасващ идеално на историята на парчето. По-леките, но не и слабовати такива напосоки са "Raise The Noise", "You Stupid Mankind" и "The Sage, The Fool, The Sinner" - типични рокаджийски забивки, в първото от които се чува и нелошо солово изпълнение на флейта. Вторият от трите ми любимци - "World of Fantasy", е по-бързашка постановка, близка до добрите стари хитове на групата и плачеща за концертно изпълнение. Още по-неочакван е спийдаджийският бласт бийтов щурм под звуците на агресивната "Long Live The King" и контрастът с мрачната балада "The Smile of the Sun". Чудесни пауър излияния в "If A Mountain Could Talk", силно настървена ритъм секция в "My Sacrifice" и един съвършен финал в лицето на прогресарски структурираната "Far In The Future", която продължава да ми звучи като най-добрият експеримент на групата от близо десетилетие насам. Специални поздравления на Дерис и Дани за безподобните им включвания тук, както и въобще из целия абум, защото май двамата са положили най-голям труд. Анди сякаш се опитва да излезе извън кожата си, далеч от често дразнещите ме изпълнения в най-високите си регистри, а за капак и китаристите са се сетили за чий въобще са все още в тази банда.

Оценка няма да поставям, защото албумът е най-приятната изненада, която даден състав ми е поднасял напоследък. За преоткриване също не бих се изхвърляла, но въпреки познатите Хелоуийнски черти, над "Грешниците" властва едно целенасочено мрачно, тревожно настроение напук на последните им маскарадни тави, до които все още ме е страх да припаря отново. Звучи така, сякаш след цялото това време отново са напипали вярната нишка към нещо значимо и добро, дано наистина е така. Ако не друго, то компенсира в пъти недоволството ми от новия Firewind, който упорито отказва да ме грабне с нещо над средното ниво за гърците. Балансиран, със страхотно продуцирани песни, които в крайна сметка ми паснаха и които мога да слушам поотделно в серия без никакви проблеми с много, ама наистина много желание... За същата група ли говорим? Ето, че явно и невъобразимото е невъзможно, сега остана Тристания да прекратят житейските си мъки, Анет да се научи да пее, Туомас и Тобиас да се върнат отново в правия път... Всичко по реда си.
Хубавото е, че ще си направя един приятен подарък около рождения ден и този път няма да съм с нагласата за фаворити от албуми като "Visions"/"Episode"/"Destiny" на Страто плюс една-две изпълнени под въпрос класики на старите Хелоуийн. За пръв път от много време насам ще се радвам да чуя нов материал от Тиквите на живо, а това вече значи нещо само по себе си. Стига дотогава да не го знам изцяло наизуст, както вече се очертава.
Helloween
Извинявай, но откъде си свали албума? До сега само семпли слушам.
sharon
Промо, не знам да е изтекло някъде. Търпението ще си заслужава обаче, така като ти гледам ника. И да, наистина е по-втежнен цялостно, както си написал по-горе. Няма кой знае колко общо с "I'm Free", но нататък ще стане ясно.
RunningWild
И аз слушах семплите и звука ми хареса много повече от на предния албум. А и не само звученето.... песните също бяха доста готини. Имам високи очаквания.
Helloween
Е ще почакаме още малко, няма начин. Но както винаги става очаквам албумът до 2 седмици да изтече. До тогава на сингъли и семпъли ще караме whistle.gif metal.gif
RunningWild
Позната история. И с Мейдън беше така преди месец и малко. Сега обаче доста въртя тия семпли на новия Хелоуин и верно са бая яки! Несъмнено ще е един от най-яките албуми за 2010.
Warrior Of Ice
"7 Sinners" е най-смисленият и музикантски албум, който бандата е вадила от "The Dark Ride" насам, а и е най-близък до него като звучене. Парчетата са доста по-тежки, разнообразни и най-вече запомнящи се - много дефицитно качество за последните няколко записа, които пращяха от безидейност. Слаба песен тук не мога да откроя, но като фаворити изпъкват "World Of Fantasy", "Who is Mr. Madman?" и "The Smile Of The Sun". Въобще, много стойностен и зрял пауър метъл.
Маруш
Бе по-як е от предишните няколко, ама пак много далеч от първите.
Helloween
Е каквото и да си говорим Helloween поне за мен се определя с 2-та Keeper-a и първия албум. За съжаление групата с 2-та Keeper-a си вдигна дотолкова летвата, че никога няма да я прескочи. Дано да се лъжа все пак, бъдещето е пред нас. smile.gif Все пак очаквам много по-добър албум от предишните 4 (ако включим Unarmed).
Mort
Клипът на Are You Metal? е вече онлайн. Мен лично ме изкефи, добра идея, взаимствана от филмите Saw, естествено плюс запазеното шегаджийско послание на Тиквите, в случая - толкова ли е страшен метълът?!
Магардич
Албума кърти! ohmy.gif Не очаквах!
Helloween
Най после албумът излезе и по торентите smile.gif Ами снощи като започнах в 9 да слушам албума чак в 12 успях да махна слушалките от ушите си и то защото реших че цяла нощ мога да откарам така. Такова нещо да не мога да спра да слушам албум на Helloween не ми се е случвало откакто чух първия Keeper. Страшно свеж албум, макар че има песни, които спокойно бих изхвърлил от албума. Изключително зарибяващ е, любима песен ми стана "If A Mountain Could Talk", а дъщеря ми, която е 3 годишна най-много се кефи на World Of Fantasy smile.gif Определено най-много ми харесват песните, които Маркус е сътворил, типично хелоуински icon_headbang[1].gif
Helloween
Забравих да спомена The Smile Of The Sun , която е една невероятно оригинална песен и не мога да спра да слушам icon_headbang[1].gif Много готин припев има и The Sage, The Fool, The Sinner metal.gif Нямам търпение да дойде 23 януари и искам да отбележа че за пръв път държа да слушам от новите тиквени песни на концерта. smile.gif
lodborg
Не съм вярвал, че ще кажа нещо подобно за Helloween, но новото албумче наистина е добро. Хубави песни са записали, някои влизат бързо-бързо под кожата. Хит-синглите не звучат толкова гейски като от предните няколко албума, атмосферата е много приятна и макар че има някои парчета, от които бих се лишил, те поне се губят сред мнозинството от сполучливи попадения. Предвид алергията ми към модерните Hello, направо блестящо постижение.

"Are you Мечо" е първият сингъл, който им харесвам от "The Dark Ride" насам.
Midnightsun
За сега не можах да го изтрая до края, не знам защо така. Оставям го да отлежи и пак ще го пробвам.
Kent
Чудесен албум, точно на това се надявах!
RunningWild
Успях да изслушам три песни от новия албум. Raise the noise, I'm Free, Are you metal. С ръка на сърцето слушайки само тези три песни, мога да кажа, че албума определено е по-добър от предния. I'm Free ми хареса адски много и ми влезе под кожата. Много ми хареса факта, че солата НЕ бяха безмислени шредове стил Малмстийн на горе и на долу по грифа. Приятно изненадан съм от факта, че Анди Дерис сякаш пее все по-добре и по-добре с всеки изминал албум. Албумът определено е резачка. Като го изслушам целия ще пиша отново.
Helloween
Слушал си сингъла smile.gif Вече излезе и албумът, така че можеш и него да чуеш. Само дето за мое разочарование I'm Free не влиза в албума. Т.е. влиза но като bonus track.
RunningWild
Е то така стан и с Time machine на Accept. Много яка песен, пък е само бонус трак. Е няма нищо... за мен пак си се води от новия албум biggrin.gif Довечера ще чуя албума.
sharon
Отново се улавям, че въобще не мога да спра албумчето. Като сте се заговорили за бонуси, ето ви още две приятни добавки:

Faster We Fall - странно низвергнато от тавата, а е цяло съкровище;
Aiming High - може да не е кавър на вече споменатите Accept, но положението е същото като с размазващия техен бонус трак.
Helloween
Хаааааааа, страшни са песните, спокойно бих изхвърлил 2 песни от албума ("Where The Sinners Go" и "You Stupid Mankind"), за да сложа тези icon_headbang[1].gif И тогава това щеше да е перфектния тиквен албум за мен metal.gif Сега прочетох, че имало и още един бонус трак "Come Rain Or Shine", но кой знае дали го има релийзнат някъде.
Elnahir
Няма да пипаш "Where the Sinners Go", от ся да се разберем. =) Албумът не би изгубил нищо, ако беше с 16, вместо с 14 песни, напротив.

Голямо 'благодаря!' за двата bonus track-a, btw! =)
Helloween
Цитат(Elnahir @ Nov 4 2010, 03:26 PM) *
Няма да пипаш "Where the Sinners Go", от ся да се разберем. =) Албумът не би изгубил нищо, ако беше с 16, вместо с 14 песни, напротив.

Ае от мен да мине ше я оставим, ама другата я махам laugh.gif Благодарности и от мен за бонус парчетата!
lodborg
Все пак тази година се случи нещо, на което не съм ставал свидетел досега - актуалният албум на Helloween да е по-добър от актуалния албум на Gamma Ray. И то не защото новата Gamma е лоша, а защото новият Helloween е просто много добър. Това никога не е било.
Helloween
Страшен концерт се очертава icon_headbang[1].gif , досега не знам друга група да е правила концерти 2 дни поред. Ще раздрусаме главите, дано изсвирят I'm Alive bowdown.gif
tricycle
Дано не свирят от нещата с Kiske, че всеки път се получава голяма излагация.
Dew
новият албум определено е по-добър от предишния, има повече хитови парчета, даже е жалко че свириха само 3 песни от него.

за мое съжаление 99,9% от феновете на хелоуин не се уморяват да слушат песните им от 80-те, пък било то и в изпълнение на оплювания дерис.

досега не бях пропускала концерт на групата, но май това ми беше последния. освен ако не дойдат чак след 5 години с мега ултра супер размазващ извънземен нов албум и се престрашат да свирят повече песни от него icon_headbang[1].gif

ако някой от вас е бил на първите редове, споделете снимки от бис-а с докторите, да се видя cool.gif

сетлистът

U R metal
Еagle fly free
March of time
Git-intro
Where the sinners go
World of fantasy
Drum solo
I'm alive
Forever and one
Handful of pain
Keeper's Medley
I want out
Encore:
Ride the Sky
Future World
Encore 2:
Dr. Stein
Midnightsun
Един хубав концерт, който разпръсна януарската скука – това мога да кажа най-общо за снощния концерт Avatar/Stratovarius/Helloween.
Поради сладки приказки във фоайето на залата, пропуснах по-голяма час от изпълнението на Avatar, които започнаха и малко по-рано от обявеното. От това което чух, останах с впечатление, че са стабилна група, която се представя добре.
Stratovarius, по-точно гласа на Kotipelto, бяха основната „примамка” да се озова снощи в зала „Христо Ботев”. (Не пренебрегвам Helloween – група, която слушам отдавна, но за тях – после.) За съжаление, в последствие разбрах, че Timo е бил болен, малко се щадеше, а и вероятно мястото, на което седях не беше най-благоприятно, така че гласа се чуваше малко слабо. Това не ми попречи на удоволствието от представянето на Stratovarius, особено след виртуозните солови изпълнения на басистът Lauri Porra и китаристът Matias Kupiainen. Новото попълнение на групата Kupiainen се справя отлично, а снощи публиката започна да го вика на бис след едно от солата му. Stratovarius изпълниха стегнат сет от класически парчета - Speed of Light, Twilight Symphony, баладата Forever и др. Очуди ме, че не изпълниха нищо от новия им албум Elysium.
Първата ресен от изпълнението на хедлайнерите Helloween беше Are You Metal?, от новия албум на групата. След като въпросът беше изяснен от възторженото посрещане от страна на публиката, групата продължи шоуто си с класики от 80-те години - Eagle Fly Free, March of Time, I'm Alive. Не липсваха и песни от новия албум 7 Sinners - Where The Sinners Go, World Of Fantasy. Песните се редуваха със солови изяви на китариста Sascha Gerstner и барабаниста Dani Loble, повишаващи градуса на емоцията. Малко почивка даде акустичното изпълнение на Forever and One (Neverland). След него залата завря и закипя с комбинацията от Keeper of the Seven Keys, The King for a 1000 Years и Halloween - The Keeper's Medley, а на I Want Out зрителите неистово ревяха заедно с групата. Andi Deris започна характерните за него заигравки с публиката, които в началото бяха забавни и народът си покрещя на воля, но после леко втръснаха (поне на мен, но май не само). Опитният Andi се усети, че вече преиграва и довърши песента, с което свърши и основната част от изпълнението на групата. Последваха два биса. Първият включваше Ride the Sky, която си признавам, че не познах във вече много шумната и разбунена зала и Future World, която отново взриви публиката. Вторият бис беше култовата Dr. Stein, при която на сцената излезнаха и маскирани фенове, някои от които припяваха, а други се покланяха на музикантите. В дясната страна на редовете се наду огромен светещ балон тиква, маскираните от сцената хвърляха балончета-тикиви и така приключи петият концерт на Helloween в България, оставяйки публиката без дъх и с пресипнали от викане гласове. Както се казва и аз бях там, и аз крещях и сега не мога много-много да говоря, но остава споменът за чудесно прекараната вечер.
icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif
Rolf
Добър концерт, само с медлито като че ли фейлнаха. Има няколко стари песни, които просто не са за Deris и това си е. Трябваше и повече парчета от новия албум на направят.
Helloween
Мнооого добър концерт. Avatar ми харесаха много за разлика от лично за мен скучноватите Stratovarius, които запълваха изпълнението си с инструментали, докато си почиваше вокалиста (едвам ги изтраях, да ме извиняват феновете им). Когато дойдоха Helloween вече беше друга работа icon_headbang[1].gif За пръв път чух на живо I'm Alive и March Of Time в изпълнение на Дерис и съм повече от доволен. Песните, които изпяха бяха перфектни поне за мен, все пак това е любимата ми група. Много ме накефи, когато трябваше да крещим на I Want Out, много кораво стана. На другия ден можех само да шептя "Бях на концерт на Helloween" smile.gif
sharon
Останах много доволна от Helloween! guitar.gif Едва ли не всяка песнен от "7 Sinners" притежава страхотен концертен заряд, удоволствие беше да се убедя в това от първа ръка. Нямаше да откажа и още от тавата, но дори това, което включиха, звучеше много обиграно - "World of Fantasy" направо троши кости на живо, "Are You Metal?" и "Where the Sinners Go" също ме смачкаха. Отличен звук, раздаване на макс от всеки музикант, че и се справиха задоволително с класиките, може би доста по-добре от предишните опити.

Страто са си чудесни по закон, но за пръв път Тиквите ми се сториха заслужени хедлайнери, което в случая е до нагласа спрямо актуалните творби. Отлично изсвириха задължителния сетлист, но вокалната предпазливост на Котипелто нямаше как да ми допадне - нещо оправдано след боледуването, разбира се. Високите му направо липсваха на моменти, а това си е направо кощунствено за "Paradise", "Black Diamond", "Hunting High & Low" от програмата. Въпреки това дадоха всичко от себе си, за да подгреят страхотно. И все пак нямаше да откажа нещо от "Elysium", но здраве да е.

Avatar доказаха, че са удачен избор за подгряваща банда - въпреки кратката си сценична история, момчетата знаят как да си правят шоуто това си личи. Забавляваха се на сцената, прехвърлиха искрата и върху нас, което е най-важното. Добро представяне на песни единствено от новия албум, който заграбих от щанда. whistle.gif
conguestadors
Цитат(sharon @ Jan 26 2011, 03:46 PM) *
Въпреки това дадоха всичко от себе си, за да подгреят страхотно. И все пак нямаше да откажа нещо от "Elysium", но здраве да е.

В понеделник изпяха Darkest Hours. icon_headbang[1].gif
Vlad
На Stratovarius звука беше доста гаден, а дори на моменти вокалите изобщо изчезваха. Това за понеделник става дума. Иначе в сравнение с миналата година доста по-слабо изпълнение, което си е напълно нормално. За Helloween се чудех изобщо дали да стоя, но все пак ги гледах. Като държание този път малко по-читаво от предищния път като ги гледах, но това говорене на глупости по 10 минути е трагично. По едно време имах чувството, че заспивам прав.
Helloween
На Avatar беше по-гаден звукът, но все пак ми харесаха. Говоренето на Дерис винаги го е имало, но на предишни концерти го е правил на "Future World" и "Power", този път на "I Want Out". А и винаги е със страхотно чувсво за хумор. Вярно е че съм пристрастен, но концерта си е за фенове. http://www.youtube.com/watch?v=PE_LY_DkI3A
mordor
Много смешно изпълнение, да не кажа трагично suicide.gif
scion_of_storm
Аватаааааааааар!
Почнаха по-рано (понеделник) и изпуснах 2-3 песни деба, ама пак за другите 5 се разбих. После се снимах и с групата и си полафих малко с тях, колко бяха наковани горките.

Стратовариус - окей, не беше лошо, макар че не съм им фен. Добре се представиха.

За Хелоуин скоропостижно се ометох.
Warrior Of Ice
Live @ Wacken
Grav
Ебати гаврата с Keeper of the Seven Keys. censored2.gif По-натам не продължих.
Маруш
Много пенсионерски ми звучат нещо.
mordor
Нали се сещате че тази песен е доста сложна и не е от калибъра на всеки певец, а определено Дерис спада към тези, който едва ли биха я изпълнили както трябва.
Аз им се чудя защо изобщо се мъчат да пеят песни от първите си албуми за да се излагат само ,тези песни звучат както трябва с оригиналните си изпълнители drinks_drunk.gif
Helloween
Е това означава че никога не би трябвало никога вече да чуем песен от кийпърите на живо. Аз лично много се накефих когато изпяха I'm Alive в София. Е друго щеше да е да поцвили Киске laugh.gif , но и Дерис става, просто друг за момента, а и от 94-та насам няма. Затова пък догодина се очаква нов албум, 2012 г. ще влизат в студиото отново.
conguestadors
Я, нов албум на Helloween, започвам да го свалям с големи очаквания..., дано не се разочаровам.



EDIT: Бахти колко съм тъп, това не са Helloween, а някви американски чекиджии Halloween. blink.gif
sharon
Тях има да ги чакаме поне до празника им.
Ludnichar


19.04.2012, 21:00, The Black Lodge
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.