Dreamtale
Sep 14 2007, 09:24 AM
Според мен с Gambling With The Devil издадоха поредната си никому ненужна издънка. Какво мислите вие?
Aglarana
Sep 14 2007, 10:06 AM
СЕГА го тегля
После ще си кажа мненийцето, но те са ми любимците! Надали ще е "поредната никому ненужна издънка"!
lodborg
Sep 14 2007, 10:57 AM
Новия Helloween ------->

Цитат
[11:32:49] Dessy The Vaska каза: вече и Фрийдъм Кол, дето са им тотални епигони, са по-идейни
Мислех да напиша нещо, но това май изчерпва всичко, което бих искал да кажа. Смех!1
Nikola Bathory
Sep 14 2007, 11:08 AM
Цитат(Dreamtale @ Sep 14 2007, 10:24 AM)

Според мен с Gambling With The Devil издадоха поредната си никому ненужна издънка. Какво мислите вие?
абсолютно съм съгласен. Подобна група вече може само да почива на стара слава, но-добре нови песни да не правят!
Mandor of Chaos
Sep 14 2007, 11:11 AM
на първо слушане не е зле
Braindead
Sep 14 2007, 11:19 AM
Господи, защо тази банда така продължава да се гаври с името Helloween, за някои, включая мен, то е свято.
Наистина ме боли, че за нищо не стават вече.
Венци, то аз какво ли друго не изписах, хах.
Duh5
Sep 14 2007, 11:30 AM
Питане - къде по дяволите го намерихте тоя албум?
lodborg
Sep 14 2007, 11:37 AM
Керази, Замунда, а когато се прибере нашият многоуважаван админ (което имайки предвид, че довечера ще запиваме, може да се проточи доста), ще бъде качен в Арена и в съответната торент тема тук.
TerminalFrost
Sep 14 2007, 11:45 AM
^^^ @Braindead, напълно съм съгласен с теб! Така и не можах да ги възприeма без Киске, а истината е, че с Анди Дерис е истинския Helloween, а не "новия"...
Aglarana
Sep 14 2007, 11:58 AM
Албума много ми допадна

Най-вече Kill It! Песента тотално ме разби!!! Като цяло албумът хич не го възприемам като издънка, а и има само 3 песни от него, които все още не са ми харесали...достатъчно!
И аз не ги наричам "новия", защото се е видяло, че така ще е и занапред!!!
Battle Magic
Sep 14 2007, 12:24 PM
Човече, айде стига плюли, албумчето си се кефи, но скоро ще разберете по-подробната ми позиция
Svetyl
Sep 14 2007, 01:23 PM
После защо съм хранел тия педерасти...
Duh5
Sep 14 2007, 01:35 PM
Хахаха, ти явно си ултрас-анти-хелоуински

Чу ли го поне?
scion_of_storm
Sep 14 2007, 01:35 PM
Вместо да спорите правете като мен - хич не слушайте
Braindead
Sep 14 2007, 01:40 PM
^^ И да не си такъв, просто този албум така масивно ака върху Тиквите, че няма накъде...

И Вайки е затънал в такава творческа дупка вече...
Да, това е вярно, че т.нар. "истински Хелоуин" е с Дерис, което е голям резил за Hansen и Kiske, и класиките...
Svetyl
Sep 14 2007, 01:42 PM
Duh5, наистина, това е групата, която ненавиждам до болка. Ще се посмея малко, ей сега го дръпвам.
Finntroll
Sep 14 2007, 04:13 PM
Винаги са ми харесвали, въпреки че не са основното което слушам, The Dark Ride ми хареса много, този новия още не съм го чул достатъчно, но на първо слушане не е зле.
Battle Magic
Sep 14 2007, 04:17 PM
Ще ви помоля да не храните чак пък толкова, защото и аз не понасям много групи, и пак нищо не съм казал лошо, защото знам, че е гадно спрямо феновете на тези банди. Малко се осъзнайте и, ако плюете, поне се обосновете ебаси! Писна ми от хейт! Просто кажете "групата не ми харесва, албумът е гаден и тн." , Изказвания от рода на "тия са педерасти" са много глупави и не знам просто...
RocknRollNigger
Sep 14 2007, 04:39 PM
Helloween имат точно 4 албума. Трите Кийпъра и The Dark Ride.
abductor
Sep 14 2007, 04:46 PM
Третия кийпър е абсолютно ако.
RocknRollNigger
Sep 14 2007, 04:48 PM
Третият Кийпър е убийствен албум и единственият добър "светъл" на Хелоуин с Дерис..
abductor
Sep 14 2007, 04:54 PM
Не знам кво му е "светлото", но аз лично не мога да изтрая повече от три парчета от него, бахти бозата е.
Aglarana
Sep 14 2007, 05:06 PM
Все същите изказвания. Защо не коментирате новия, все пак темата е за него
Svetyl
Sep 14 2007, 05:15 PM
Цитат(Battle Magic @ Sep 14 2007, 02:17 PM)

Ще ви помоля да не храните чак пък толкова, защото и аз не понасям много групи, и пак нищо не съм казал лошо, защото знам, че е гадно спрямо феновете на тези банди. Малко се осъзнайте и, ако плюете, поне се обосновете ебаси! Писна ми от хейт! Просто кажете "групата не ми харесва, албумът е гаден и тн." , Изказвания от рода на "тия са педерасти" са много глупави и не знам просто...
Че са педерасти, педерасти са. Че са гнусни, гнусни са. Че чух албума, чух го. И тъй, какво да кажа за това нещо. Супер яки китарки, опити на господин Дерис да звучи мъжки. А всъщност става точно обратното. Разхвърлян и безидеен... Все пак Kill It е просто :аз не съм гей хеви метъл:
За да не ме помислите за гаден хейтър, искам да кажа, че нямам нищо против helloween с Киске, дори се кефя малко на helloween с Хансен. Но това което е сега е
Shadow Man
Sep 14 2007, 07:11 PM
wqwrrr
Sep 14 2007, 09:05 PM
Винаги съм уважавал Helloween и смятам, че те са допринесли не малко за развитието на метъла.
А новият албум, макар и да го чух само веднъж, не звучи чак толкова лошо (естествено изключвам Can Do It в положителната си оценка). Във всеки случай не ми е неприятен, въпреки, че ми се искаше да чуя малко по-оригинална творба.
Duh5
Sep 14 2007, 11:23 PM
Абе странни сте ми малко всички.. Ами една група не може да стои на нивото от '87ма мамка му, осъзнайте се и ми посочете, някои които го правят успешно? Хелоуин, това което са сега, е един от малкото успешни еманации на идеята "да копираш самия себе си" (напр. Аеросмит).
Цял ден новия албум ми е на плейъра и смело мога да кажа, че МНОГО ми допада. В крайна сметка те са веселяци, и много добре се справят в тази си роля.
Албумът разполага с всичко, което си му трябва/на мен ми трябва, за да е готин/да ми допадне - свежи музикални идеи, много яки (доколкото се схваща) текстове, поне 2 веднага зарибяващи парчета, поне 1 което се слуша минимум 3 пъти in a row, абе - ще се купува.
Ако ще го сравнявам със старите неща - най ми мяза на The Time of the Oath, да речем без "величествени" изцепки.
Хайде сега може да плюете, ама ще защитавам албума до последно.
И много правилно някой нагоре отбеляза - ми като ги мразите и в червата - не коментирайте в темата/не ходете на концерти. На последващия такъв пак ще има 5000 човека. (И сега някой ще каже, че ще отидат заради Гамата, хихи

)
Ludnichar
Sep 14 2007, 11:31 PM
Понеже нямах почти никакво време днеска съм слушал само 1 път албума, + още няколко песни по 2 пъти, така че още не мога да дам окончателна оценка, но за мен албума е малко под очакванията ми, но със сигурност не е издънка!
Като толкова не ви кефи не го слушайте... Наистина след жестокия The Dark Ride (любимия ми албум след The Time of the Oath) дават малко назад, но все пак държат фронта...
Аз лично билети за концерта си купих още преди да излезе в нета албума (даже пусках снимки в темата с новините), защото така или иначе ще отида независимо от качеството на самия албум, и честно казано ще отида на концерта заради HELLOWEEN! (както почти всички в крайна сметка)
Mandor of Chaos
Sep 14 2007, 11:37 PM
е си позволя да цитирам един коментар от замунда, който ми хареса

Цитат
Нека и аз се изцепя нещо

За мен това е албум копиращ най-добрите моменти на групата с Киске + модерно звучене. "Новия" вокал взел че се понаучил да пее като него . . . има още какво да се желае но все пак Киске си е недостижим така че и така съм доволен. Малко по твърдички са станали сякаш но умерено и не дразнещо. Ако бяха записали първите си албуми в такова модерно студио, щяха да звучат като новия албум.
Доволен съм 5.
Не забравяйте, че всяка велика група има поне един слаб албум, който според други е най-великия им.
Aglarana
Sep 14 2007, 11:42 PM
Ама как си знаех, че няма всички изказвания да са хейтърски
Warrior Of Ice
Sep 15 2007, 08:01 AM
Цитат(Duh5 @ Sep 15 2007, 12:23 AM)

Ами една група не може да стои на нивото от '87ма мамка му
Абсолютно си прав. Единственото по-лошо е да се смъква под това ниво с всеки следващ албум...

Третият Keeper беше един претрупан, разхвърлян и тотално безцелен албум. И не на последно място, съвсем недостоен за заглавието си. В новия като че ли са се опитали да направят нещо по-съсредоточено, но пак не впечатляват особено. Неприятно е да се признае, но Helloween се изчерпаха окончателно след "The Dark Ride". От години вече лежат на стари лаври и експлоатират едно втръснало звучене.
Duh5
Sep 15 2007, 08:49 AM
Ама ще им идеш на концерт, нали?
Дай боже всекиму такива лаври.
lodborg
Sep 15 2007, 08:59 AM
Цитат(Duh5 @ Sep 15 2007, 09:49 AM)

Ама ще им идеш на концерт, нали?
Не.
Не им отидох на втория, въпреки че си бях в България, не им отидох на третия, нямаше и сега да им отида, ако си бях тук. Въпреки това разбирам феновете, които ходят - все пак любима банда им е.
Dagon
Sep 15 2007, 09:57 AM
След едно слушане, смятам че албумът не е никак лош и пази нивото от последните няколко. Забелязах, че звукът е леко втежнен и малко попретрупан от ефекти ( в това число и вокалите), което не ми допадна особено. След това първо слушане най-яки ми се струват "Final Fortune", "The Saints", "Dreambound" и "Kill It".
След още 4-5 прослушвания мога да дам окончателна оценка на албума. А, също така ми харесаха двойните сола - нормално за Helloween всъщност
Braindead
Sep 15 2007, 11:10 AM
Е как няма да ходим като ще има Гама Рей?
Crafter
Sep 15 2007, 11:25 AM
Аз няма да говоря за музиката, но съм длъжен да отбележа безспорния факт, че в сравнение с предния албум, тук саунда издиша много сериозно.
Eddie_The_Beast
Sep 15 2007, 11:27 AM
Бах аз сега го просушвам ама радва ме!
Braindead
Sep 15 2007, 11:35 AM
Цитат(Duh5 @ Sep 14 2007, 09:23 PM)

Абе странни сте ми малко всички.. Ами една група не може да стои на нивото от '87ма мамка му, осъзнайте се и ми посочете, някои които го правят успешно? Хелоуин, това което са сега, е един от малкото успешни еманации на идеята "да копираш самия себе си" (напр. Аеросмит).
Нека измислят друга формула, защото, уви, конете с капаци, не виждаме много смисъл в парчета от типа на Мисис Год...
scion_of_storm
Sep 15 2007, 11:49 AM
^ Е тва парче беше яко, какво, аз му се хилих
TerminalFrost
Sep 15 2007, 11:50 AM
Вчера го изтеглих и чух по малко от всяка песен. Не мисля, че ще го слушам целия. Нищо не ми хвана ухото.
Duh5
Sep 15 2007, 12:01 PM
Нтакаа, ами вижте сега - всеки си има вкус, както казало кучето преди да си оближе гъ**.
Аз моя ще си го ближа с удоволствие и междувременно ще слушам албума и ще се кефя на веселяшки парчета като Мисис Год

БТВ и баща ми много им се кефи на Хелоуин, и новия албум ще му хареса, само да му го занеса

Ако това не е печелене на фенове с творчество, здраве му кажи.
Braindead
Sep 15 2007, 12:16 PM
Еми, естествено, че всеки си слуша каквото си иска... и понеже не искам да превръщам темата в "Хелоуин преди и сега", ще вметна, че един път слушане на албума ми беше предостатъчен!
Dragontear
Sep 15 2007, 10:55 PM
Абсолютно безсмислен, скучен, разхвърлян и кофти звучащ албум ... тотално разочарование..
очаквах много повече...много много много повече
metalliaga
Sep 15 2007, 10:57 PM
смислен, забавен, подреден и страхтоно звучащ албум.Супер много кефи
Duh5
Sep 15 2007, 11:43 PM
аз предлагам да си спретнем меле, и да решим въпроса еднозначно и веднъж за винаги

След още един ден слушане - още повече ми хареса албумчето

ХелХелХелуин!
ViolentBeauty
Sep 16 2007, 08:05 AM
Това е една от най най-любимите ми групи! И да кажа след всичко прочетено тук, малко ме е страх да си пусна албума

Не искам да се разочаровам от тях, но се боя, че точно това ще стане
Duh5
Sep 16 2007, 09:24 AM
Не се бой, и не подхождай с пренебрежение, албума не го заслужава. Има просто велики песни. Не вярвай на хора, които са чули само първата песен (дано да не е дори само интрото..). Албумът е страхотен, ще го оценят и мърморковците някой ден, и ще ги е яд, че са пропуснали време да го слушат.
RocknRollNigger
Sep 16 2007, 09:41 AM
Цитат(Duh5 @ Sep 14 2007, 09:23 PM)

ААми една група не може да стои на нивото от '87ма мамка му, осъзнайте се и ми посочете, някои които го правят успешно?
Maiden.
Duh5
Sep 16 2007, 11:25 AM
Хихи, хайде да не правим офтопици. А и ще те заклеймят, че те се "развиват".
\\m//
Sep 16 2007, 12:46 PM
^^ Maiden в никакъв случай не са на нивотото от 80те, те се развиват, звучат по-модерно и т.н., което между другото ми допада!
А относно
Gambling With The Devil на Helloween мога да кажа, че е страхотеееен!!! Много ми хареса! От "инструментална гледна точка" е много добър, усеща се малко повечко мисъл в солата и се забелязва разнообразие, звукът е втвърден, което ми хареса най-много, изобщо за музиката нямам абсолютно никакви забележки, даже ме кефи ужасно много - по-пауър, повечко бързина, абе 6++!

Вокал - добър, харесва ми! Но има само едно нещо, което не ми харесва в цялото звучене не само на този, а и на всички албуми след напускането на Хансен! И ми е трудно да обясня точно какво!

Нещо свързано с мелодиите от "вокална гл. т.", което е най-важно и е доста трудно да се направи по отличен начин (бахти тъпото изказване, ама нали ви казвам, че ми е трудно да обясня това), някакси припевите са прекаленооо... протяжни ли, как да го кажа, доста по-бавни и не толкова хубави както е пауър и спийд звученето на китарите и се получава гадна разлика, поне на мен нещо не ми допада това! Като цяло албумът е доста забавен, в същото време е и по-тежичък, малко са се пробудили и солата

, повечко проявени кийборд и ефекти, но пък вокалите са прекалено разтегливи и бавни! В никакъв случай не е разхвърлян, а скуката според мен идва от бавните и не толкова оригинални и добри мелодии на вокала! Абе в крайна сметка ще кажа, че много ми харесва този албум, не се влияйте от това, което другите казват, чуйте го първо и сами ще определите за себе си дали ви харесва или не, а любителите на блека, дета и т.н. просто няма как да го харесат и разбирам защо плюят по албума!
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.