Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Коледа!
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Страници: 1, 2, 3, 4
pa®tci
suicide.gif suicide.gif suicide.gif suicide.gif suicide.gif suicide.gif icon_poop.gif























ПП Кур за "Дядо Коледа" offtopic.gif
Aglarana
^ Изключително интересно мнение dry.gif
Wolfheart
Цитат(Ruoste`` @ Dec 18 2007, 01:07 AM) *
За мен Коледа е единствения ден в годината, на който не работя

ОМГ, човече! Толкова ли ви тормозят в Канада?
Exhumator
Не празнувам Коледа като Рождество по обясними причини.

Иначе като семеен празник става, плюс това се събира по някой лев от роднините и се яде до пръсване. Настроение липсва поради това, че се преекспонира и комерсиализира, но е нормално - всяко нещо води до стремеж към печалбарство.

Общо взето единствения плюс е, че се води голям празник и не сме на даскало.
Mangalf
Не мога да празнувам Коледа понеже Сейтън ми го забаранява.
pa®tci
Цитат(Aglarana @ Dec 18 2007, 09:18 AM) *
^ Изключително интересно мнение dry.gif

Проблем? Цялото това изкуствено напомпано "коледно настроение" единствено ме кара да ми се гади от двуличието на тоя отвратително изкуствен празник, поредният, който ни е натрапен (във вида в който се "празнува" последните десетина (няма и толкова) години) като промиващ мозъците от западния свят censored2.gif
Aglarana
Да, има проблем. Въпреки така болезнения ти копнеж по соц времето, когато Дядо Мраз е владеел не само Лапландия, ами и СССР и сателитите, реалността сега е съвсем друга и съвсем не така сива, както я описваш. Напротив - целият маркетингов трик на мен хич не ми пречи, даже радва. А за настроението - какъв е критерият ти за него? С какво толкова то се различава от това преди 10 години? Не мисля, че мнението ти е правилно.
Gelu
Не съм обзет от Коледна еуфория, но ще получа много пари, което само по себе си е много приятно изживяване drinks_drunk.gif
gadniq-spamer
Цитат(parcaleste @ Dec 18 2007, 03:12 PM) *
Цитат(Aglarana @ Dec 18 2007, 09:18 AM) *
^ Изключително интересно мнение dry.gif

Проблем? Цялото това изкуствено напомпано "коледно настроение" единствено ме кара да ми се гади от двуличието на тоя отвратително изкуствен празник, поредният, който ни е натрапен (във вида в който се "празнува" последните десетина (няма и толкова) години) като промиващ мозъците от западния свят censored2.gif

Хубаво де,позитивен човеко,защо си мислиш ,че Коледа е обикновен празник като ...Хелоуин ,Св.Валентин и т.н "натрапени" от запада ? И баба Ванга и Вера Кочовска са казали ,че това е най-големия празник,на мен това ми стига. dry.gif
pa®tci
Не бъркай Коледа с Бъдни вечер!
sgoh
Цитат(gadniq-spamer @ Dec 18 2007, 06:26 PM) *
И баба Ванга и Вера Кочовска са казали ,че това е най-големия празник,на мен това ми стига.

Все си мислех, че най-големия празник е рождения ми ден tongue.gif
Ma щом Вера Кочовска е казала Коледа, значи няма място за съмнение.
Exhumator
Ванга и Вера Кочовска са шарлатани.
gadniq-spamer
Цитат(Exhumator @ Dec 18 2007, 09:51 PM) *
Ванга и Вера Кочовска са шарлатани.

suicide.gif
Magne
Всички врачки и пророци са шарлатани. wink.gif
sarcana
^ абе... може ... ,но има толкова много странни неща...защо да няма хора със странни способности? а точно ванга го е доказала,че има дарба.... за мен тя не е шарлатанка... каква е ползата на един шарлатанин да предвиди наводнение,глобално затопляне и все неща ,които няма да може да оправи той със своите магически сили. не е шарлатанка.
Magne
Тия неща всеки дебил може да ги "предвиди".
sarcana
е да ма или няма да се случат или тоя шарлатан няма да е шарлатан. незнам...лично мнение! но за мен не е шарлатанка... мн неща на други хора е казвала и са били истина...
gadniq-spamer
Цитат(Magne @ Dec 18 2007, 11:32 PM) *
Тия неща всеки дебил може да ги "предвиди".

Наричаш Ванга и Вера Кочовска дебили ? Ебати народа,ебати селянията... dry.gif
Само да те питам нещо,умнико,кой друг дебил предвиди какво ще се случи с руската подводница ?
sodomicdream
Никога не съм имала коледно настроение, нито пък съм се радвала а празника. В даскало като започнат да украсяват стаите, аз гледам да се изнеса колкото се може по-скоро /не че ме мързи, не обичам Коледа/ no.gif
traektoriq
О да чакайте , бях забравила че не е метълско да празнуваш Коледа. Това е хубав семеен празник , незнам как може да не го уважавате. Аз обичам този празник !!! Забелязала съм , че много хора го отричат само за да се правят на интерени smile.gif няма нищо по- хубаво от много подаръци и много забавления споделени с близки хора !

И по темата за Ванга и Вера Кочовска , научете се да не коментирате неща , който не разбирате !
Mago De Oz
Мамка му, това ЕГН - то вярно пречи....все повече и повече се убеждавам в това !!!!

Коледа е един от най-хубавите празници, заедно с Великден, така че спрете да пишете глупости ! Разбирам старанието на някои да се правят на "оригинални", "умни" и какво ли още не , ама само показвате колко сте недорасли, нищо повече.

Едит: И аз не харесвам дядо Коледа, за мен ИМА само дядо МРАЗ !!!!
Exhumator
Не можете ли да допуснете, че просто някои не харесват Коледа, а единствено Бъдни Вечер, когато е семейното събиране. Писнало ми е на гъза от разбирачи, които знаят повече за мен от самия мен, а такива непрекъснато се срещат, за да ме удивляват с мъдростта си. Като сте много дорасли си се радвайте на Дядо Коледа и на малоумната маркетингова кампания за Коледа и не се занимавайте с другите, на които не им е по вкуса тая цигания и безмислена еуфория. За съжаление още съм недорасляк и нямам право на мнение по какъвто и да е въпрос!

Пз Darkthrone - F.O.A.D. за всички "разбирачи".
scion_of_storm
Стоян е прав, всъщност. Бъдни Вечер си е семейният празник, вече по Коледа повечето хора започват да ходят на гости да плюскат и всякакви подобни неща. Винаги съм си мислел общо-взето, че ако има "главна част" в Коледата - това е Бъдни Вечер. Защото тогава съм със семесйтвото си и с никой друг, и е някаква по-лична/интимна атмосфера. Коледата вече се размива все повече и повече smile.gif
traektoriq
^ Това че ние сме превърнали Коледа в това което е сега не значи, че коледните традиций са да се скапеш от ядене с родата! Има много интересни Български традиции свързани с Коледа , поинтересуваите се за тях , биха ви били интересни !
Battle Magic
Винаги съм си мислел, че Бъдни Вечер е Коледа. Защо, Сашо го каза. Тогава наистина атмосферата е семейна. А колкото до Ванга и подобните й censored2.gif ! Това за руската подводница си е било предвидимо и може да се очаква за всяка друга руска такава. Там всичките подводници са много зле поддържани, а тези, които се грижат за тях, живеят в мизерни условия.
traektoriq
^ А стига бе ! Ма иначе вярвате в ритуали за викане на духове, а не примате хора , който имам странни сподсобности ! Някой от вас случано да е бил при Ванга или Вера? Вероятно не, идея нямате що за хора са и каква невероятна сила имат. Няма да кажа нищо повече , само знам какво съм видяла и как ще го помня цял живот ! Поклон и пред двете !
Battle Magic
^ Кой е казал, че вярвам в призоваването на духове? Това е глупост. Хаха, тези направо са се СМАЗАЛИ от тая сила, дето я имат. Стига глупости, ако човек тръгне да се занимава с врачки и шарлатани значи много се е отчаял. Ванга, Вера - може и да са предсказали нещо, но нима това има някакво значение? Никой няма да се вслушва в такива като тях.
wqwrrr
Точно за Филип не бих пил толкова убеден, че вярва в духове и каквото и да било подобно.
Баща ми е бил при Ванга, между другото, и му е казала да спре да пуши. Човека пуши от 30 години вече и е жив и здрав. Не че е най-показателният пример, но като цяло позицията ми е съвсем странична, нямам никакъв интерес и не защитавам ничия позиция по въпроса.
Колкото до Коледа - на Бъдни Вечер винаги ми е било приятно със семейството ми, но днешната концепция за самия празник и типичната шарена украсата не ги харесвам особено.
sarcana
^^ ами ок...да приемем,че са били в безисходица и са потърсили помощ там...човек като се отчая прави най- глупавите и всевъзможни неща само и само да си върне надеждата нали така? smile.gif а и имаш ли идея колко хора са намерили утеха и решение.
wqwrrr недай си боже на баща ти да мусе случи нещо,но има време... нищо не се знае какво може да се случи! вярно ,че казаните неща са доста закодирани...,но в крайна сметка... това не е признак,че нямат дарба! подкрепям това което каза траектория! не може да се вярва(не визирам никой конкретен човек) ,че има някакви странни сили ,но не и хора с такива!
traektoriq
Много лично приемате всичко казано smile.gif недейте така ! Не критикувам точно Филип изобщо даже! Гледам общите постове по темата. Много моля никой да не приема лично моето мнение!
prayer4eto
А аз се чудя дали ми се празнува или не ... whistle.gif
TerminalFrost
Има три празника, които на практика не празнувам, и никак не обичам - Коледа, Нова година и рождения си ден.
traektoriq
^Е какво остана?
TerminalFrost
нищо (:
Aglarana
Бъдни вечер е ЧАСТ от Коледните празници!!! На Коледа се прави абсолютно същото, каквото и на Бъдни вечер - виждаш се с роднини, близки и приятели. Наистина на Бъдни вечер строго се спазват традиции с вкусотиите на масата, но надали поради тази причина има толкова хвалебствия относно 24-ти в горните ви постове, които меко казано ме учудват whistle.gif
sgoh
Цитат(traektoriq @ Dec 19 2007, 11:07 AM) *
^ Това че ние сме превърнали Коледа в това което е сега не значи, че коледните традиций са да се скапеш от ядене с родата! Има много интересни Български традиции свързани с Коледа , поинтересуваите се за тях , биха ви били интересни !

Aз знам, аз знам. На Коледа се кани родата, коли се свинята, прави се кебап, грее се ракия, точи се винце и после всички се размазват icon_headbang[1].gif


Това за "празнувам Бъдни вечер, ама мразя Коледата щот е хамериканска" ми звучи дебилно. Най-малкото става дума за един и същи празник.
Mago De Oz
^+111111
RazorJack
айде по темата smile.gif

ГЛЕДАЙТЕ ТОВА!

http://www.youtube.com/watch?v=23cjXModWpA

icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif
Mort
Коледа и Бъдни вечер са дни, в които не работя, което ме прави адски щастлив и готов да ги празнувам с пълна сила. А и какво му е лошото да се събереш със семейството или приятели и да пийнеш с тях - по-добър повод от това - здраве му кажи.
Svetyl
^^ bowdown.gif bowdown.gif bowdown.gif
Spit_Fire
Омг , връщам се във форума след известно отсъствие и ме посреща открито плюене по този светъл празник rolleyes.gif
Както и да е smile.gif За мен коледа е супер - повод да се събереш със семейството , да получи подарък, да подариш подарък.Не знам как някой може да намира нещо лошо в това.
Vlad
Кво имате против Коледа бе тогава се е родил човека който е правил водата на вино bowdown.gif Иначе коледните празници са хубави щото всички са свободни и се яде и пие цяла седмица.Иначе традиции и подобни неща слабо ме вълнуват.Ппримерно преди с кеф редях елхата, после почна да ми е досадно,а тази година май изобщо няма да се занимавам с тва упражнение. Ако не ме мързи може като миналата година да украся една изкуствена с капачки. Това създава настроение определено drinks_drunk.gif
Тъп е сами повод за празника щото никой не го ебе че е рождество не знам си кво, а просто си е повод народа да се налее стабилно.А също и да се отсекат 3 гори елхи за да се радват хората с големи ЕГН-та, които обичат традициите suicide.gif
pa®tci
Само да питам някой в час ли е, докога Коледа тук се празнуваше след нова година?
pa®tci
Цитат
Народът е беден, но празнува като бесен
Батето посъветвал Тодор Живков хората в ЦК да не се събират заедно на Нова година

Тази Коледа не, но за следващата Иван Славков ще е готов със своите мемоари. Бившият шеф на БОК, БФС и БНТ има какво да разкаже за себе си, за живота и за хората. Този разговор го потвърждава.


- Как се готвите за празниците, г-н Славков?
- За мен тези празници не са нещо особено, защото всеки ден ми е празнично. Малко изкуствено ми идва приповдигнато настроение, което се създава на фона на беднотията. Празници винаги е имало и ще има, но това е дивотия, защото хората са все по-зле и по-зле. Затова не бива да се внушава на хората, че задължително трябва да празнуват с ядене и пиене и с безсмислени подаръци, не го споделям това. В Англия изчислили, че около 3 милиарда паудна се харчат за безсмислени подаръци, не зная колко дават за смислени. Но това, че трябва да се подари нещо на всяка цена, е ужасно. Празник трябва да е всеки ден - за това, че човек си е легнал жив и здрав и се е събудил. Писна ми от измишльотините на политиците да се палят елхи къде ли не. Това са глупости, защото през това време се избиваме по дупките на улиците и газим боклук. Затова не ни трябва това изкуствено отношение, изкуствена радост и еуфория около това, че идва Коледа и Нова година. По-важно е да има с кого да седнеш и да изпитваш радост да го видиш, назависимо дали ще гледате телевизия, или ще ядете прасе. И дали изобщо ще има какво да сложите на масата. Нашето семейство още не е решило къде ще бъде на тези празници.
- Виждам, че все пак днес сте направили някакви покупки?
- Този телевизор (42-инчова плазма) планирахме да го купим още лятото и не е коледен подарък. Ти си първият, който го вижда, защото го докарахме преди малко. Имахме късмет, защото беше промоция. Отдавна се каним да сменим стария, макар че програмата на телевизията няма да ме изненада (смее се), дори да не я гледам за Нова година. Като заключение - празници трябва да има, но съм против фалшивата украса.
- Какво си спомняте от празниците в детството?
- Като дете ходехме със сестра ми и майка ми в Искрец (село до Своге). Спомените ми са свързани с ваканцията. Винаги имаше коледари, колачи, сурвачки. Аз също ходех като сурвакар, а после брояхме колко орехи сме събрали. Забиваше се пирон в най-дългата стая и се слагаше стотинка върху него и я целехме с орехите. Победителят ги печелеше всички. Впечатляващи пиршества нямаше, имаше качамак от този, дето се реже с конец. Слагаха му спържа и беше много вкусен.
- Има ли подарък, който помните?
- Подаръци винаги е имало. Дори когато почина баща ми, беше декември, майка успя да измисли нещо за нас за празниците. Тогава имаше разни детски играчки, макар и елементарни. Имал съм очаквания като всички деца, но не съм оставал без подарък. Все пак това бяха доста бедни години. Сега има какво да искат децата - компютър, мобилен телефон. Тогава нямаше такива работи. А, спомням си, че по мое време се появиха едни играчки - влакчета и камиончета, които се навиваха с ключе. Те бяха върхът по това време. Дори мисля, че и аз имах. Но най-хубаво ми беше, че не ходехме на училище.
- А вашите деца какво искаха като малки?
- Те винаги са имали. И дядо им, и майка им, и аз пътувахме много. Купувахме хубави играчки от западните държави и като ги подарявахме,
изрично им казвахме, че са от Съветския съюз
Май вярваха, докато не отидоха в Москва през 1978 г. Тогава учех в Партийнта школа и майка ми доведе Жени и Тошко да ме приберат, защото на мен все ми се учеше и не исках да си идвам (смее се). Тогава се разходихме в големия детски магазин и се разочароваха. За нещастие се случи да е събота, когато там беше като митинг от хора. Като пробихме до някакъв щанд и малкият Тошко реагира доста странно - "Егати играчките". Шарени, механични, но неугледни.
- Сега децата какво ви подаряват?
- Никога не са ме пропускали, като има повод. Аз пък давам всички права на жена ми да купува каквото реши, като трябва да се ходи някъде с подарък. Имаше и смешни ситуации. Сещам се, когато върнах вратовръзката на един сръбски приятел, която той преди това ми беше дал. Душко веднага реагира: "Е ово аз съм ти го дал." Казах му да си вземе друга.
- С Тодор Живков празнувахте ли заедно?
- Да, и дори по моя идея се отмениха общите празнувания със семействата на хората от ЦК. Обикновено бяхме във Враня. Доста скучно беше. Едни трапези, все едни и същи хора, които нямаше как да отсъстват дори и да не им се иска. В 23,00 часа идваха пионерчетата и ансамбълът. Да не забравя и Мария Гигова, която играеше с топка или с обръч, макар че сега е монархистка. Задължително поздравявахме съветските братя. Беше голяма скука. Казах на Живков: "За какво трябва да се събирате, щом като социализмът е добре. biggrin.gif Преди сте го правили, защото са били гладни години и не е имало какво да се яде. После - да сте под око, ако на някого му хрумне да ви врътне преврат. Но сега за какво си губите времето, само разваляте празниците на прислугата и на полицията?" Решението за отмяната на сбирката го взе Живков, разбира се, но аз предложих (б.р. - по тази тема повече подробности ще има в биографичната книга на Славков, която се очаква да излезе през 2008 г.).
- Някога шетали ли сте в кухнята?
- Никога! Не се е налагало и не мога да готвя нищо.
Тук се намесва съпругата му Валя. Тя уточнява, че не разваля удоволствието на двете баби да й направят менюто за Коледа. Тя също може да го приготви, но се оставя на традицията. Славков пък уточнява, че през последните години пуйките му осигурява Димитър Пенев. "То пуйки като пуйки ли са! Големи са като самолет", хвали се Батето. Той припомня, че преди е обичал да празнува на Пампорово или на "Алеко" с колегите от телевизията. Увличал се е по ските, но вече не кара.
- Какви късмети ви се падаха от баницата, помните ли?
- Най-големият късмет е жена ми. Мисля, че веднъж ми се падна и паричката. За мен по-хубавият празник е Заговезни. Тогава е по-весело. Голям маскарад е, палят се огньове, въртят се халва и яйце. А сега ми честват Хелоуин. Абе, я ходете се... Какви са тези измишльотини - Джулай морнинг, Свети Валентин!
- Вие сте внук на свещеник. Постите ли?
- Ами, сигурно като дете съм постил. Имало е традиции и вероятно и аз съм постил. Пък и тогава нямаше какво да се яде, така че всички сме постили. В тази връзка се сещам за Тодор Живков. Той обичаше да разправя виц защо е заслужил Големия кръст на Синода. Живков попитал за какво му го дават, а патриархът му обяснил, че църквата от векове се мъчи да накара хората да постят във вторник и в петък, а той го накарал да пости цяла година. Това го разказа при една от последните визити на Брежнев у нас. Брежнев пък разказа друг виц: Опитали се в някакво селце в СССР да обяснят на хората предимствата на социализма. Трудно било и накрая една бабка попитала за какво става дума. Партийният секретар не издържал и казал, че социализмът е, когато влезеш в магазина, и има всичко. Тогава бабата се сепнала и казала възторжено: "A, значи като при царя." ...


Т И ТА Н bg.gif
SepulTeraHead
Прав е за джулай морнинг, хелоуин и свети валентин.


А аз още нямам идея какво да взема на жената unsure.gif
RazorJack
^ анална броеница?
SepulTeraHead
Имаме си вече sad.gif
traektoriq
Честита Коледа на всички!!!! Желая ви една незабравима и специална година !!!
gadniq-spamer
^ Тъпкано да ти се връща smile.gif Честита Коледа на всички и от мен!
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.