ей, браво, slash, удържа си на думата!
аз да си пробутам пак
Бирения Пътеводител на Мюнхен с околностите.
аз миналия месец в софия изследвах подробно какво се предлагаше. първо място слагам за наливното столично тъмно. гласувах обаче за каменица тук, понеже също ми хареса. една вечер с един приятел обърнахме няколко литра (май се паднаха по 2 на човек). alekto, какви са тия три загорки, дето ставаш мъртъв? за литри ли говориш, или за галони? три малки не могат да ме закарат до wc още, па камо ли да ги усетя.
значи - хубавата бира се познава по това, че дори и топла става за пиене. познавам съвсем малко такива.
загорка не обичам, ако обича, някой да обясни защо я обича.
преди беше хубава астика, третинките, ама са я развалили.
каменица беше адски тъпа бира, сега обаче е станала много добра!
"у кмета" пих некаква кметска - пълна отврат, вкус на незаплакната бака от ланшен боб - гадост, при това безумно скъпа!
червеното шуменско е добро, но е малко безлично. шишетата шуменско са култ. обикновеното шуменско е добро, ако не са го развалили.
ако закъсаш, става и ариана.
старопрамен тъмното е доста добро, жалко, че е третинки. светлото е също добро, само и двете са малко скъпи и не се намират.
вносна бира не пия в софия. за какво?
най-хубавата бира е чешката. в една окаяна лафка насред полето съм пил най-хубавата бира в живота си, в жегата, ужасно точно изстудена и великолепна на вкус.
най-силната бира, която съм пил, е мюнхенската великденска, 4 халби (2 литра) и пълзиш по стълбите до вкъщи. силна е и октомврийската, там се дава на по литър. мярката ми е 4 литра, но после прибирането е терсене. и най-накрая - върхът на творението андекската doppel bock, нея пия само зимъска и то по малко, след 2-рата халба от мен започва да се дига пара като при йогите.