Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: За столицата и провинцията
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
pa®tci
Цитат(Sturmfuhrer @ Mar 20 2008, 10:39 PM) *
... Пак ще се върна при нас - когато някой иска да живее в София и успява да си го позволи, значи той има пълното право и да даде децата си на детска градина тук...

Заобикаляш ми нещо, основната мисъл, ми се струва. Немам нищо против да му учат чаветата където живее. Е там, девойката по-горе добре те е попипала wink.gif
Crafter
Извини ме, не разбирам какво точно заобикалям, обясни.

А за въпросът... май говориш за този въпрос:
Цитат
Чай ся аз да питам ... ъъъ.... когото трябва: кви са тея жители софийски, дето нямат адресна регистрация в София?

Немалко хора (в момента се сещам и за драги съфорумци) не са си сменили регистрацията. Не виждам проблем в това, макар и да не е особено коретно от тяхна страна.
По-скоро аз си задавам друг въпрос... кой всъщност ще има проблем с тази евентуална мярка, от която започна разговора? Колко са хората, които имат и деца в София, а не са регистрирани тук? И какви са тези хора?
Млади семейства дошли от провинцията, заедно с новородените си? (и не са се регистрирали)
Създадени в София семейства, които имат деца? (и не са се регистрирали)
pa®tci
Смяташ за редно, някой който живее в София, да плаща данъци на общината в Чукурово и да има равни права с този, който и живее, и цака в София? Каква е логиката да не даваш НИЩО на един град и за сметка на това да изискваш безплатно обучение за децата си и т.н. в него?
Crafter
Кои точно данъци са проблемът в случая? Тези, които аз свързвам с най-общите случаи се плащат на правилното място.
И все пак, прав си, че би трябвало регистрацията да се сменя.
pa®tci
Ами надявам се вече започна да правиш разлика между данъци за държавата (ега не ги дочека) и данъци за общината (ега не дочека да чуе за тия на държавата), щото май по тая лайсна се подлизгваш smile.gif
Crafter
Правя разлика и смея да твърдя, че съм сравнително запознат с материята. Отчасти това ми е и работата. И не виждам някакъв сериозен проблем.
t0xIc
Не знам дори защо всеки нормален човек би писал в тая безмислена тема...няма значение откъде си ...
pa®tci
Аз виждам... сутрин, като тръгна към даскало и привечер като се заприбирам... dry.gif
onnellinen
Я пак това за даскалото, че не го разбрах?
Нали не те е изтикало някакво селянче и си успял да влезеш да учиш smile.gif Поне това е станало.
Мда, трябва да има класиране някакво, иначе ще настане хаос. То си Е хаос де.
stage
Цитат:

"Майка ви ш'йебаааааааа!
Никой не мой ма върне на селооооооооо!"

...край на цитата.
Ataegina
Бях във Велико Търново и пих столично по тоя случай... и за празника още една, две... Красива е била столицата ни - и сега е хубав градът. Духът му е величествен.

И реших да се запиша да уча магистратура там следващата учебна година.

ПП. и светлинно шоу имаше.
prayer4eto
Търново е много хубав град, наистина smile.gif
GoddesS
И аз много харесвам старата столица. Има градове, в които просто има една по особена атмосфера. И Търново е един от тези градове smile.gif
pa®tci
Като заговорихте за атмосфера, не знам защо се сетих за Стара Загора rolleyes.gif

Абе, к'ъв е тоя вЕтАр днеска бе ohmy.gif
Ataegina
А пък като каза Стара се сетих и за Нова Загора - ама съм пристрастна - баба и дядо имам там, затова ми е по-атмосферично.
Стара Загора съм я виждала през лятото, та даже спах една нощ в Аязмото - в хамак biggrin.gif
traektoriq
И аз бях в Търново за празника , много отдавна не съм ходила. Лично на мен много ми харесва много в чисто и спокойно !
usmif
^ Е, засрами се! Защо не каза, че ще ходиш, можеше да ти бъда екскурзовод поне rolleyes.gif

А за самия град ... аз съм леко пристрастна и го ОБОЖАВАМ wub.gif
sgoh
Цитат(traektoriq @ Mar 25 2008, 12:10 PM) *
И аз бях в Търново за празника , много отдавна не съм ходила. Лично на мен много ми харесва много в чисто и спокойно !

Хах biggrin.gif Въпрос на гледна точка явно.

Аз в Търново бях последно това лято, но в никакъв случай не бих нарекъл града спокоен. no.gif Коли, народ, тесни улички, коли...

Предполагам, че е по-добре от милата столица, но все пак ВТ ми е мноооого далеч от представата за спокойно местенце.

На село си е най-хубаво! guitar.gif

traektoriq
Нормално аз сравнявам със София!
Svetyl
ВЕЛИКО Търново е чудесен град! Уча тук и наистина ми харесва. Вярно, има трески за дялане, но те са малко и се търпят. Чарът и хората елиминират всичко, което е лошо. А Марно поле е чудесен парк... а Улица е Мястото.
usmif
^^^ Хм ... което и село да сравниш с град - ще ти е по-спокойно. Но ако сравняваш градове с градове - Търново е сред спокойните. Наистина на празника беше супер гъчканица по тротоарите, а лятото има дни, в които има много туристи (но пък почти ги няма студентите, така че долу горе се компенсиа) , обаче като цяло си е спокойно местенце smile.gif А и дори да има навалица по тротоарите - винаги можеш да се качиш на Света гора и да се усамотиш wink.gif

^ можеш да пробваш и с паметника на Асеневци за вечерните бирички, определено ще има кой да ти прави компания там smile.gif /те всъщност ходят или в парка или на Конете ... и на двете места има народ/
Svetyl
Не стигаме до паметника, защото вече сме порядъчно пийнали smile.gif
Helloweencheto
Търново си е моя град! Майка ми е от там и от как се помня си прекарвам всички ваканции там! Градът е невероятен, за Царевец мисля, че няма смисъл да говоря....Всичко там ме уиспокоява и ме презарежда с енергия, за да се върна в мръсния делник в столицата! Търново винаги ми е бил като роден град и никога няма да спра да го обичам така силно!

А и да ви кажа, че има много хубави магазини за дрехи, на много добри цени! tooth.gif tooth.gif
usmif
^ Ей това е! Пълните ми душата с тези постове openwidehug.gif Радвам се, че има толкова много народ, които обичат Търново as I do wub.gif
Aglarana
В Пловдив е по-хубаво пък tongue.gif
abydos
Точно така! biggrin.gif
onnellinen
Ъъъъ...
Да, бива го Марно поле smile.gif Може да се пренеса там като купя палатка от Метро. smile.gif
brighton_rock
искам да ви помоля да не спорите - Шумен е центъра на вселената - с пристанище варна. whistle.gif и квартали софия, пловдив, скопие и солун rolleyes.gif
Helloweencheto
Айде да гласуваме!Това спорене до никъде не води!Аз с двете си ръце съм зад най-хубавия град ВЕЛИКО ТЪРНОВО!
onnellinen
Аз съм с всички крайници за Русе smile.gif
t0xIc
Като неутрален съм за Пловдив. Само не и лятото. Там и в Стара Загора лятото ми се ебава майката.
Eddie_The_Beast
Велико Търново ! rolleyes.gif
Wintersunset
Цитат(Aglarana @ Mar 26 2008, 07:54 AM) *
В Пловдив е по-хубаво пък tongue.gif

Така е.
Даже в Пловдив е най - хубаво. whistle.gif
Ataegina
Аз гласувам за Варррна!
ама пак съм пристрастна.
Aglarana
То и аз съм пристрастна за Пловдив, но... wub.gif
Wolfheart
...но... wub.gif ще го преместиш в Пловдив
Aglarana
Хаха Много добре ме разбра какво имах предвид laugh.gif
usmif
Ей, като се замисля - едва ли има град, в който да не бих живяла ... Всеки си има предимства и недостатъци rolleyes.gif

Какво ще кажете за Бургас, примерно? Този град е с невероятна атмосфера! Винаги, когато отида там, дори да е само за час-два, винаги ми действа положително! Колкото и да ми е напрежение, както и да се чувствам, Бургас винаги ме зарежда положително wub.gif
pa®tci
В Бургас бих живял само заради Караоке smile.gif (а, и заради калните бани biggrin.gif). Иначе Варна по ми харесва. Морската градина там е убийствена. За съжаление обаче никой не чисти плажа...
pa®tci
t0xIc
Спокойно - не се визират "столичани" ,а Величко Найденов . По прякор "стиснастият педал".
whistle.gif
pa®tci
Тия ги оБеснявай на старата ми капа whistle.gif

t0xIc
Брях много се интересуваш се бе момче rolleyes.gif

Откъде пък издири тези снимки ?

Пък иначе щом си убеден в капата си вече ще те наричам "шопска курва" icon_headbang[1].gif
evil_ivo
Абе у Провадия е най-убаво pardon.gif
abraxas
Крайно време е да се въведе софийско жителство!
sharon
То времето отдавна изтече, ако питаш мен. Ще си е чиста проба късмет ако въобще стане, както се чува насам-натам.
scion_of_storm
Късно е.

Инак трябва, да. Просто вече процесът е близко до необратим според мен.
onnellinen
И докога така, да се пълни София с хора, които отварят кръчмичка и викат други хора да стават сервитьори? Докато стане 5 млн, от страната емигрират още 1 млн и извън София останат по малките градчета около 1 млн мангали и турци? Не ви завиждам.
(Но има известна вероятност и аз да се заселя rolleyes.gif Но няма да съм сервитьорка. )
Valle
Само ти ни трябваш! laugh.gif suicide.gif
sgoh
Цитат(onnellinen @ Nov 7 2009, 04:20 PM) *
И докога така, да се пълни София с хора, които отварят кръчмичка и викат други хора да стават сервитьори? Докато стане 5 млн, от страната емигрират още 1 млн и извън София останат по малките градчета около 1 млн мангали и турци? Не ви завиждам.
(Но има известна вероятност и аз да се заселя rolleyes.gif Но няма да съм сервитьорка. )

Цитат(onnellinen @ Aug 20 2009, 08:22 PM) *
Знаеш ли кое е забавното? Вероятността да стана учителка в близките няколко години е близка до нулата, защото няма вакантно място ... , а когато се оваканти някое място, ще го заеме бивш кандидат-юрист.
Между другото, аз също съм бивш кандидат-юрист

Някой неща никога не се променят
dash1.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.