pa®tci
Mar 20 2008, 10:43 PM
Цитат(Sturmfuhrer @ Mar 20 2008, 10:39 PM)

... Пак ще се върна при нас - когато някой иска да живее в София и успява да си го позволи, значи той има пълното право и да даде децата си на детска градина тук...
Заобикаляш ми нещо, основната мисъл, ми се струва. Немам нищо против да му учат чаветата където живее. Е там, девойката по-горе добре те е попипала
Crafter
Mar 20 2008, 10:54 PM
Извини ме, не разбирам какво точно заобикалям, обясни.
А за въпросът... май говориш за този въпрос:
Цитат
Чай ся аз да питам ... ъъъ.... когото трябва: кви са тея жители софийски, дето нямат адресна регистрация в София?
Немалко хора (в момента се сещам и за драги съфорумци) не са си сменили регистрацията. Не виждам проблем в това, макар и да не е особено коретно от тяхна страна.
По-скоро аз си задавам друг въпрос... кой всъщност ще има проблем с тази евентуална мярка, от която започна разговора? Колко са хората, които имат и деца в София, а не са регистрирани тук? И какви са тези хора?
Млади семейства дошли от провинцията, заедно с новородените си? (и не са се регистрирали)
Създадени в София семейства, които имат деца? (и не са се регистрирали)
pa®tci
Mar 20 2008, 10:59 PM
Смяташ за редно, някой който живее в София, да плаща данъци на общината в Чукурово и да има равни права с този, който и живее, и цака в София? Каква е логиката да не даваш НИЩО на един град и за сметка на това да изискваш безплатно обучение за децата си и т.н. в него?
Crafter
Mar 20 2008, 11:03 PM
Кои точно данъци са проблемът в случая? Тези, които аз свързвам с най-общите случаи се плащат на правилното място.
И все пак, прав си, че би трябвало регистрацията да се сменя.
pa®tci
Mar 20 2008, 11:08 PM
Ами надявам се вече започна да правиш разлика между данъци за държавата (ега не ги дочека) и данъци за общината (ега не дочека да чуе за тия на държавата), щото май по тая лайсна се подлизгваш
Crafter
Mar 20 2008, 11:10 PM
Правя разлика и смея да твърдя, че съм сравнително запознат с материята. Отчасти това ми е и работата. И не виждам някакъв сериозен проблем.
t0xIc
Mar 20 2008, 11:13 PM
Не знам дори защо всеки нормален човек би писал в тая безмислена тема...няма значение откъде си ...
pa®tci
Mar 20 2008, 11:13 PM
Аз виждам... сутрин, като тръгна към даскало и привечер като се заприбирам...
onnellinen
Mar 20 2008, 11:38 PM
Я пак това за даскалото, че не го разбрах?
Нали не те е изтикало някакво селянче и си успял да влезеш да учиш

Поне това е станало.
Мда, трябва да има класиране някакво, иначе ще настане хаос. То си Е хаос де.
stage
Mar 23 2008, 03:21 PM
Цитат:
"Майка ви ш'йебаааааааа!
Никой не мой ма върне на селооооооооо!"
...край на цитата.
Ataegina
Mar 24 2008, 01:44 PM
Бях във Велико Търново и пих столично по тоя случай... и за празника още една, две... Красива е била столицата ни - и сега е хубав градът. Духът му е величествен.
И реших да се запиша да уча магистратура там следващата учебна година.
ПП. и светлинно шоу имаше.
prayer4eto
Mar 24 2008, 02:00 PM
Търново е много хубав град, наистина
GoddesS
Mar 24 2008, 03:25 PM
И аз много харесвам старата столица. Има градове, в които просто има една по особена атмосфера. И Търново е един от тези градове
pa®tci
Mar 24 2008, 03:27 PM
Като заговорихте за атмосфера, не знам защо се сетих за Стара Загора
Абе, к'ъв е тоя вЕтАр днеска бе
Ataegina
Mar 25 2008, 10:26 AM
А пък като каза Стара се сетих и за Нова Загора - ама съм пристрастна - баба и дядо имам там, затова ми е по-атмосферично.
Стара Загора съм я виждала през лятото, та даже спах една нощ в Аязмото - в хамак
traektoriq
Mar 25 2008, 12:10 PM
И аз бях в Търново за празника , много отдавна не съм ходила. Лично на мен много ми харесва много в чисто и спокойно !
usmif
Mar 25 2008, 12:47 PM
^ Е, засрами се! Защо не каза, че ще ходиш, можеше да ти бъда екскурзовод поне
А за самия град ... аз съм леко пристрастна и го ОБОЖАВАМ
sgoh
Mar 25 2008, 03:40 PM
Цитат(traektoriq @ Mar 25 2008, 12:10 PM)

И аз бях в Търново за празника , много отдавна не съм ходила. Лично на мен много ми харесва много в чисто и спокойно !
Хах

Въпрос на гледна точка явно.
Аз в Търново бях последно това лято, но в никакъв случай не бих нарекъл града спокоен.

Коли, народ, тесни улички, коли...
Предполагам, че е по-добре от милата столица, но все пак ВТ ми е мноооого далеч от представата за спокойно местенце.
На село си е най-хубаво!
traektoriq
Mar 25 2008, 04:13 PM
Нормално аз сравнявам със София!
Svetyl
Mar 25 2008, 06:12 PM
ВЕЛИКО Търново е чудесен град! Уча тук и наистина ми харесва. Вярно, има трески за дялане, но те са малко и се търпят. Чарът и хората елиминират всичко, което е лошо. А Марно поле е чудесен парк... а Улица е Мястото.
usmif
Mar 25 2008, 06:19 PM
^^^ Хм ... което и село да сравниш с град - ще ти е по-спокойно. Но ако сравняваш градове с градове - Търново е сред спокойните. Наистина на празника беше супер гъчканица по тротоарите, а лятото има дни, в които има много туристи (но пък почти ги няма студентите, така че долу горе се компенсиа) , обаче като цяло си е спокойно местенце

А и дори да има навалица по тротоарите - винаги можеш да се качиш на Света гора и да се усамотиш

^ можеш да пробваш и с паметника на Асеневци за вечерните бирички, определено ще има кой да ти прави компания там

/те всъщност ходят или в парка или на Конете ... и на двете места има народ/
Svetyl
Mar 25 2008, 06:20 PM
Не стигаме до паметника, защото вече сме порядъчно пийнали
Helloweencheto
Mar 25 2008, 06:22 PM
Търново си е моя град! Майка ми е от там и от как се помня си прекарвам всички ваканции там! Градът е невероятен, за Царевец мисля, че няма смисъл да говоря....Всичко там ме уиспокоява и ме презарежда с енергия, за да се върна в мръсния делник в столицата! Търново винаги ми е бил като роден град и никога няма да спра да го обичам така силно!
А и да ви кажа, че има много хубави магазини за дрехи, на много добри цени!
usmif
Mar 25 2008, 06:30 PM
^ Ей това е! Пълните ми душата с тези постове

Радвам се, че има толкова много народ, които обичат Търново as I do
Aglarana
Mar 26 2008, 07:54 AM
В Пловдив е по-хубаво пък
abydos
Mar 26 2008, 08:02 AM
Точно така!
onnellinen
Mar 27 2008, 02:20 PM
Ъъъъ...
Да, бива го Марно поле

Може да се пренеса там като купя палатка от Метро.
brighton_rock
Mar 27 2008, 11:51 PM
искам да ви помоля да не спорите - Шумен е центъра на вселената - с пристанище варна.

и квартали софия, пловдив, скопие и солун
Helloweencheto
Mar 29 2008, 01:17 AM
Айде да гласуваме!Това спорене до никъде не води!Аз с двете си ръце съм зад най-хубавия град ВЕЛИКО ТЪРНОВО!
onnellinen
Mar 29 2008, 01:06 PM
Аз съм с всички крайници за Русе
t0xIc
Mar 29 2008, 03:16 PM
Като неутрален съм за Пловдив. Само не и лятото. Там и в Стара Загора лятото ми се ебава майката.
Eddie_The_Beast
Mar 29 2008, 05:11 PM
Велико Търново !
Wintersunset
Mar 29 2008, 05:44 PM
Цитат(Aglarana @ Mar 26 2008, 07:54 AM)

В Пловдив е по-хубаво пък

Така е.
Даже в Пловдив е най - хубаво.
Ataegina
Mar 31 2008, 04:58 PM
Аз гласувам за Варррна!
ама пак съм пристрастна.
Aglarana
Apr 1 2008, 07:29 AM
То и аз съм пристрастна за Пловдив, но...
Wolfheart
Apr 1 2008, 07:34 AM
...но...

ще го преместиш в Пловдив
Aglarana
Apr 1 2008, 07:54 AM
Хаха Много добре ме разбра какво имах предвид
usmif
Apr 1 2008, 08:26 AM
Ей, като се замисля - едва ли има град, в който да не бих живяла ... Всеки си има предимства и недостатъци
Какво ще кажете за Бургас, примерно? Този град е с невероятна атмосфера! Винаги, когато отида там, дори да е само за час-два, винаги ми действа положително! Колкото и да ми е напрежение, както и да се чувствам, Бургас винаги ме зарежда положително
pa®tci
Apr 1 2008, 08:55 AM
В Бургас бих живял само заради Караоке
(а, и заради калните бани
). Иначе Варна по ми харесва. Морската градина там е убийствена. За съжаление обаче никой не чисти плажа...
pa®tci
Apr 4 2008, 03:51 PM
t0xIc
Apr 4 2008, 03:53 PM
Спокойно - не се визират "столичани" ,а Величко Найденов . По прякор "стиснастият педал".
pa®tci
Apr 4 2008, 04:14 PM
Тия ги оБеснявай на старата ми капа
t0xIc
Apr 4 2008, 05:06 PM
Брях много се интересуваш се бе момче
Откъде пък издири тези снимки ?
Пък иначе щом си убеден в капата си вече ще те наричам "шопска курва"
evil_ivo
Apr 7 2008, 12:59 PM
Абе у Провадия е най-убаво
abraxas
Nov 7 2009, 09:27 AM
Крайно време е да се въведе софийско жителство!
sharon
Nov 7 2009, 01:42 PM
То времето отдавна изтече, ако питаш мен. Ще си е чиста проба късмет ако въобще стане, както се чува насам-натам.
scion_of_storm
Nov 7 2009, 01:44 PM
Късно е.
Инак трябва, да. Просто вече процесът е близко до необратим според мен.
onnellinen
Nov 7 2009, 04:20 PM
И докога така, да се пълни София с хора, които отварят кръчмичка и викат други хора да стават сервитьори? Докато стане 5 млн, от страната емигрират още 1 млн и извън София останат по малките градчета около 1 млн мангали и турци? Не ви завиждам.
(Но има известна вероятност и аз да се заселя

Но няма да съм сервитьорка. )
Valle
Nov 7 2009, 07:51 PM
Само ти ни трябваш!
sgoh
Nov 7 2009, 10:01 PM
Цитат(onnellinen @ Nov 7 2009, 04:20 PM)

И докога така, да се пълни София с хора, които отварят кръчмичка и викат други хора да стават сервитьори? Докато стане 5 млн, от страната емигрират още 1 млн и извън София останат по малките градчета около 1 млн мангали и турци? Не ви завиждам.
(Но има известна вероятност и аз да се заселя

Но няма да съм сервитьорка. )
Цитат(onnellinen @ Aug 20 2009, 08:22 PM)

Знаеш ли кое е забавното? Вероятността да стана учителка в близките няколко години е близка до нулата, защото няма вакантно място ... , а когато се оваканти някое място, ще го заеме бивш кандидат-юрист.
Между другото, аз също съм бивш кандидат-юрист
Някой неща никога не се променят
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.