Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Nightwish и обществото
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25
In Death's Embrace
^ openwidehug.gif

Цитат(scion_of_storm @ May 6 2009, 01:03 AM) *
романтизма на обстановката.

А така. И защото всеки път едно
At the grove I met rest-the folk of my fantasies
Bilbo, Sparhawk, goblins and pixies,
Snowman, Willow, trolls and the seven dwarfs
The path goes forever on

може да ме просълзи!
А не сърцераздирателните изповеди тип Чау, чау, убавице....
Романтизмът му липсва на Туомас, загуби го съвсем някъде между Сентри чайлд и Уанс.
Warrior Of Ice
Цитат(Dante6693 @ May 6 2009, 12:45 AM) *
Анет наистина се представя на едно високо ниво

На страхотно ниво, наистина. Толкова, че да се чудиш как от всички забутани поп-ориентирани вокалистки в края на трийсетте избраха най-бездарната.


Цитат(Dante6693 @ May 6 2009, 12:45 AM) *
Инача за мен лично голяма промяна на Nightwish от Oceanborn до Once няма

Промяната си е налице, и то по много линии, но човек ако сам не може да го чуе, не знам доколко има смисъл да се обяснява. wink.gif Като започнеш от инструментала (ролята на китарата и клавира като водещи инструменти срещу тази на оркестрациите), минеш през текстовете, за които спомена In Death's Embrace, и стигнеш до вокалните аранжименти - нищо не е същото.


Цитат(Dante6693 @ May 6 2009, 12:45 AM) *
Таря не променяше по никакъв начин вокалите си

Сериозно ли? Още в "Century Child" Tarja премина в по-умерен регистър, за "Once" да не говорим... Какво е общото между парчета като "Passion and the Opera" и "Wish I Had an Angel" в това отношение?
winterstorms
Цитат(Dante6693 @ May 6 2009, 12:45 AM) *
Анет наистина се представя на едно високо ниво, но не може да влезе напълно в сърцата на старите фенове на Nightwish... Според мен с Dark Passion Play, Nightwish се стобиха със съвсем нови фенове, а повечето върли почитатели на Таря се отказаха от групата. Не знам за каква "всеотдайност" говори това просто.

Човек, къде бе... Феновете са фенове, не глухи. Естествено, че ще се откажат да слушат страдалческите напъни на Anette и ще си останат с шедьоврите, които изпя Tarja. Който се кефи на поп музика, нека си пуска "Dark Passion Play".

А "Angels Fall First", който наричаш слаб, е сред най-добрите дебюти, които съм чувал.
abydos
lol
Neurosis
Е чакайте малко,аз мисля че Dark Passion Play е абсолютен шедьовър. Песените The Poet and the Pendulum, Sahara, Dark Passion Play, The Islander, 7 days to the wolves и Meadows of heaven са невероятни, във композиционно отношение и вокалите също се връзват много добре, и самият аз предпочитам Анете с Nightwish от колкото Tarja (наистина тя има невероятен глас и е 100 класи над Анете), но пък Nightwish е Тuomas, каквото и да говорите този човек пише музиката и текстовете, напоследък и Marco се включва, Master Passion Greed песента си е чист Tarot. Абстрахирайте се от другите албуми, слушайте ги, както и аз правя, но смятам, че Nightwish започва от начало, а и все пак всички сте чели прословутото писмо с изгонването на Tarja и ви стана ясно за какъв човек си говорим, има глас да, но безотговорен към бандата (ако това което пише в писмото е истина).
Фен съм и на ерата с Tarja, фен съм и на албума с Anette. Двете са несъпоставими, но не може да отречете че момичето наистина се старае wink.gif
scion_of_storm
мисля, че търсиш на грешното място подобно мнение.

иначе и мен двете ме кефят wink.gif
Neurosis
и защо да е на грешното място?
scion_of_storm
защото бъка от Анетофоби wink.gif ако се поразтърсиш из темата ще видиш.

не обвързвам никого с мнението си, нито виня. просто казвам.
abydos
Мда. Тука има предимно хора, които и лайната на тази бездарна певица Таря ще изядат и за още ще питат.
Braindead
Айдеее, пак темата ще седи още месец на първо място, хаха, предчувствам. laugh.gif

Всъщност, чак сега виждам последния момент от анкетата, "Абсурдно, това все пак са Nightwish", и ме позабавлява. tongue.gif
I Like Scat Porn
Осъзнавате ли, че предметът на тази дълга и задълбочена дискусия е... NIGHTWISH?! blink.gif

Ясно че групата много ви кефи и значи много за вас и ала-бала, ама...

Сериозно не разбирам какво толкова има да задълбавате.
Warrior Of Ice
Цитат(abydos @ May 12 2009, 12:20 AM) *
Мда. Тука има предимно хора, които и лайната на тази бездарна певица Таря ще изядат и за още ще питат.

Не е точно така. wink.gif Последните й солови неща не струват и същите хора, които харесват пеенето й в Nightwish, го признават. А Tarja като певица може да е всякаква, но "бездарна" е най-абсурдното от всички определения, които може да й лепне човек.
Neurosis
Цитат(Warrior Of Ice @ May 12 2009, 07:47 AM) *
но "бездарна" е най-абсурдното от всички определения, които може да й лепне човек.

напълно съм съгласен, но както казах в моят пост, музиката и текстовете са писани от Tuomas, и наистина бяха страшен тандем Tuomas и Tarja, но просто Tarja без Tuomas не е нищо освен един хубав глас.
Warrior Of Ice
И през ум не ми е минавало да твърдя, че Tarja има някакви особени творчески достойнства. От друга страна, обаче, Tuomas сигурно щеше да напише същия кух албум, дори да беше останала в състава - просто щеше да я накара да пее още по-достъпно. wink.gif
abydos
Не по-абсурдно от това да наречеш и Анет бездарна поп-ориентирана певица (и какви ли не други обиди) wink.gif Таря глас има, стила и на пеене обаче е кухарски. и скучен.
Warrior Of Ice
Цитат(abydos @ May 12 2009, 03:45 PM) *
Не по-абсурдно от това да наречеш и Анет бездарна поп-ориентирана певица

Хубаво, тогава ми кажи каква е, ако не такава. Талантлива? Тесен диапазон, не й стига въздух, гласът й е нестабилен... А и маниерът й на пеене е много по-сходен с поп/диско изказа, отколкото с този на метъла или операта.
abydos
От ранните клипчета, на Wishmaster и други, далеч е от "тесен" диапазона и. Доста по-рок ориентирана е, не е класически тренирано сопрано - много ясно, че ще и свършва въздуха на онези песни. Има много по-динамичен глас и пеене за разлика от болезнената монотонност на Таря. Истинския и маниер на пеене ще си проличи в идващия им албум, който ще е писан за гласа (най-вероятно и със солидна нейна помощ, все пак Таря заради липсата на композиторски умения и идеи я махнаха, нали?). DPP вече бе готов когато я взеха, тя просто е глас в него, както беше и Таря в другите.
И все пак щом са избрали нея... съмнява ме да е толкова бездарна, че да заблуди цялата група да я изберат.
Warrior Of Ice
Избраха я, защото има по-подходящ глас и изказ за новата насока на групата. Просто изискванията им за фронтдама вече са други. В този ред на мисли, едва ли песните от DPP биха звучали по-добре и в изпълнение на Tarja...
Neurosis
Хора! Анете е пяла в няква диско група преди или може и да се бъркам, аз съм абсолютно съгласен със шефа, че тя се движи по сцената точно като поп певица, сега за диапазона на гласа й, не искам да го коментирам, знам че ходела на уроци, пък ще видим за кво иде реч. smile.gif Иначе за мен DPP е един от най-добрите албуми на Nightwish.
abydos
Какво значение има къде и какво е пяла преди Nightwish? Като е пяла в кръчма значи, че не може да е добра ли примерно? Колко музиканти и певци има, които пеят и свирят неща далеч под способностите им поради ред други причини (финансови, вкусови, етц). Стига с тея елитарни бисери, моля.
То поне сценичното поведение на Таря да беше нещо, че да критикувате тази... а и все пак мисля, че гласа и песните са далеч по-важно нещо.
Иначе аз пак да повторя, че не съм фен на групата нито с Таря, нито с Анет. Но определено са ми по-поносими с нея :д. Има една друга певица, която има сопраното на Таря (ако не и по-добро/приятно за слушане) и много по-метъл/рок пеене от Анет (че и повечето певици в този тип музика), така че не ми пука особено кой какво прави в Nightwish. Просто ми е кеф да споря с хора изказващи се по толкова ignorant (простете за чуждата дума) начин за Анетчето.
Neurosis
виж ми последното изречение и сам ще се убедиш, че нямам нищо против Анет, даже харесвам повече Nightwish с нея от колкото с Тarja, но пък шефа е прав, че тя има доста поп движения в репертоара си wink.gif, а Tarja си е чисто дърво на сцената хахаха пуска корени
lodborg


When words fail to describe the dismay, there is always facepalm!
abydos
Цялата тема е цици, не само твоя пост.
Airin Of Ancelot
Цитат(abydos @ May 12 2009, 10:45 PM) *
То поне сценичното поведение на Таря да беше нещо, че да критикувате тази... а и все пак мисля, че гласа и песните са далеч по-важно нещо.

Точно гласът й е най-голямият проблем - слаб е и не става за метъл. А дали на сцената ще се превъплъщава в поп кралица, прогимназиална ученичка или магистрална труженичка, си е нейна работа.
abydos
Neurosis
Цитат(Airin Of Ancelot @ May 13 2009, 12:15 PM) *
Точно гласът й е най-голямият проблем - слаб е и не става за метъл. А дали на сцената ще се превъплъщава в поп кралица, прогимназиална ученичка или магистрална труженичка, си е нейна работа.

че то на всички ли гласовете трябва да стават за метъл,аххахахахахаха,абе пичага извади си главата от дупенцето и преслушай пак албумчето smile.gif,че от такива като тебе пълно.
Airin Of Ancelot
Слушала съм го достатъчно пъти, пичага, за да знам какво пиша. wink.gif И да, ако ще пееш в метъл група, каквато Nightwish все още имат претенции да са, е хубаво гласът ти да е подходящ за целта, също както е хубаво да имаш съответните дадености, ако искаш да участваш в спринта на 100 метра, например. Иначе просто публиката ти се смее.
Neurosis
и моляте обясни ми какъв глас трябва да имаш за да пееш в метъл група-сопрано или тенор laugh.gif
scion_of_storm
Всъщност Найтуиш имат ли претенции да са метъл група? Май онзи беше изръсил нещо от типа на поп-метъл, което ясно се разграничава, дано той го осъзнава.

Пък и дано се поразграничат...тея рамки понякога много задължават и отесняват.
Airin Of Ancelot
Цитат(scion_of_storm @ May 16 2009, 11:17 PM) *
Май онзи беше изръсил нещо от типа на поп-метъл

Нищо чудно, макар че до един момент пък обясняваше как това бил най-тежкият им албум и т.н. Абе да излизат наясно със себе си, Tuomas най-вече...
Neurosis
Аз мисля, че на Тuomas хич не му дреме кво мислиш ти или някой друг. Човека прави ебати музиката, и е невероятен композитор, когато някой от вас стигне на половината на нивото му, нека да се изкаже wink.gif drinks_drunk.gif
Rolf
Цитат(Neurosis @ May 19 2009, 10:00 PM) *
Аз мисля, че на Тuomas хич не му дреме кво мислиш ти или някой друг.

Очевидно, след като плю в лицата на всички, които харесваха старите му неща. wink.gif И ми се струва, че макар да ми липсват композиторските му качества, все пак имам право на мнение като фен, който е купувал албумите му.
Rebel
Анет си има поп звучене това е повече от ясно. Иначе казано имаме избор между оперна и поп певица. Има купища банди с поп звучене. Виждам, че половината тук хленчат, че Таря я няма и че Анет прави музиката на Nightwish на поп, но въпреки това са добавили Sinergy към любимите си групи. А група, която да има повеч поп звучене от Sinergy няма.
sharon
^ Точно Sinergy са много, ама много далеч от всякакви подобни определения. Откъде въобще дойде това?
Alti
Ако поп в стил Анастейша - съгласен съм :п Ама Анастейша дава много тяга на съвременната /миналата?/ поп сцена, само с нея бих я сравнил Ким.
Warrior Of Ice
Цитат(Rebel @ Jun 6 2009, 09:14 PM) *
А група, която да има повеч поп звучене от Sinergy няма.

И кое точно е поп при Sinergy? И от вокална, и от инструментална гледна точка са си абсолютен пауър метъл, при това един от най-качествените, които съм слушал. В "The Warrior Princess" поп свирене ли правят?! laugh.gif Или може би пеенето в "I Spit On Your Grave" е типичен поп, и т.н.

Но пък от друга страна, отдавна не бях ъпдейтвал "Что Делает?"... happy.gif
Rebel
Нямам нищо против Sinergy и на мен са ми много любима група. Иструментала си е чист пауър метъл, но пеенето на Ким си има поп звучене.
sharon
Покрай разни любими лайв клипове на After Forever се сетих за това уникално изпълнение.
Warrior Of Ice
В сравнение с изпълнението на Floor, напъните на Anette със същото парче вече дори не ми звучат смешно...
winterstorms
Tuomas да го чуе това и да се застреля.
Aresius
Тя Флор е доста по-добра певица от Таря, па вие сте тръгнали с Анете да я сравнявате. Сравнение не може да има.
Моето скромно мнение е, че Флор помита всички метъл певачки. Някои ги помита по-малко, но други направо ги отнася (като Анетчето) smile.gif
sharon
Отвява ги като пътни знаци, ако питаш мен. Към всичко прибавя невероятна доза енергия и артистичност, вземи The Final Countdown, да кажем - в дуета с Alfred Romero от Dark Moor към същата постановка звучи пак основно тя, все с този особен маниер пее и в кавъра на The Evil That Men Do; По дяволите, дори в Beyond Me, което изпълняват заедно със Simone, гласът на Floor доминира много изразено. Да не говорим за миналогодишното й включване в Christmas Metal Symphony, където изпъкна сред имена ала Doro, Mats Leven, Russell Allen и компания (пълно инфо). Страхотно присъствие на сцената, раздаване на макс, неземен глас и талант - завършекът с The Phantom Of The Opera беше повече от брилянтен и осигури блестящ финал на цялото мероприятие. Не знам дали въобще има нещо, което да не е по певческите умения на тази жена. След подобни изпълнения всякакво сравнение с Anette наистина ми звучи адски неуместно, да.
scion_of_storm
Anneke > Floor tongue.gif

D.t.A.
abydos
Floor + Anneke - няма нужда от други женски вокали :д
Warrior Of Ice
Цитат(scion_of_storm @ Oct 20 2009, 12:51 AM) *
Anneke > Floor tongue.gif

Хаха, ще му предам... happy.gif
abydos
Зависи какъв стил и какво пеене ти харесва повече. Все пак, Ани е единствената жена на света, от която бих имал дете :д Floor е умопомрачителна, но за мен Ани е богиня.

пп. по принцип деца никога не съм искал и няма да искам.
sharon
Неведнъж съм писала, че изказвания тип "Metallica > ........", "който глусува за......, значи е гей" и подобни необосновани крайности в сравненията ми звучат странно, да не говорим за такова извънземно твърдение от този тип. ufiw4.gif ^^^^Звучи ми малко ала "Deris >>>>* Kiske/Hansen" примерно, респективно точно така, както си го написал.

W.t.F., както и да е.

abydos, стилът и пеенето при Floor много-много не важат... Знам ли, съвсем сериозно, досега не съм чула нещо, с което да не може да се справи, камо ли с певческите умения на Ани, примерно. Или която и да е друга певица, същото важи и за вписване в музиката тип <избери някакъв жанр>. Вече за децата не знам, ти ще кажеш. mellow.gif Тях не ги разбирам.
Dragontear
Според мен Elisa Martin .... rules them all .. Защото може да ги надпее, надпие, набие и други мръсни работи .. .. освен това е трудно да се каже че е жена ,а можеби и единствената жена, която би искала да направи дете на abydos с Ани biggrin.gif

sharon
Ахахах biggrin.gif Да ги надпие и набие може би, за надпяване вече не знам. Отлична певица е, няма спор. Отделно вдъхва и визуален респект, както казваш... cool.gif
Само не знам къде забравихме Amanda Somerville - наскоро гледах запис от концерта на Epica в Торонто, където заместваше Simone по времето, когато тя беше лепнала някаква гадост. Ясно, че жената има адски много практика, неслучайно и преподава - просто ми направи впечатление как без каквото и да е усилие изпълни вокалните линии на Simone отлично, че даже една идея по-добре. Може да идва от това, че именно тя ги е писала поначало - не знам, но талантът определено е без конкуренция. Както и да е, това вече май е за друга тема.
Dragontear
Тя имаше ли пръст в AinA
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.