Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Nightwish и обществото
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25
lodborg
^Абе не е много за радост! happy.gif
SepulTeraHead
^ Какво не е за радване? Групата е мега тъпа. Никой не е длъжен да й е фен.
SteamOfBlood
^Хахахаха +1! laugh.gif biggrin.gif
Iron Maiden
^^ + 2

P.S Радвам се че има трезвомислещи хора дето не се влияят от това че 1268468216438 хора харесвали Найтуиш, дай да съм един от тях... това е мега тъпо
lodborg
@Sep, @Айрян Maiden, @Corey: Ами не е за радване, че упорито се стараете да не оценявате групата, която може и да не ви харесва, но според мен е тъпо да не се уважава. Повече от тъпо даже. Какво, не са добри музиканти ли? Кажете ми това и ще ви се изсмея. Таря не може ли да пее? Кажете ми това и ще ви заплюя. Никой не ви кара да харесвате Nightwish, това с което няма да се примиря обаче е неуважението ви към групата. Една гениална група. Една група, която промени облика на метъл сцената. Nightwish бяха първите (ако не първите, то поне едни от най-първите), които въведоха женските вокали в метъла, всички други се нароиха след това (не ме контрирайте с Arch Enemy, Doro или Holy Moses, защото ви е пределно ясно, че не става дума за подобни групи).

Та с две думи: отвращава ме желанието ви да се подигравате на групата. Не я харесвайте колкото си искате, уважението е съвсем друго нещо! Няма да седя и да ви гледам посредствените постове, неказващи нищо по няколко пъти поред.


Цитат
Групата е тъпа

thumbdown.gif Групата е велика! Чудя се изобщо колко пъти сте слушали тeхни песни, че да се произнасяте като големите противници на Nightwish.
Iron Maiden
^ Аиде без лични обиди моля , Айрян Maiden , теб не съм те обиждал нищо а това че не харесвам тази група си е мое лично право , с нищо не са заслужили да ги харесвам , това че са едни от първите във стилът Метъл Опера съвсем не е за уважение , то и Корн са първата Нео Метъл група ама ти уважаваш ли ги....не нали....
lodborg
Първо, нямаш си никаква идея какво е мнението ми за Корн, така че не прави изявления. Мнението ми за тях няма да се побере в два реда и съвсем не включва само критика. А ти уважаваш ли Корн за това, че са първите нео-метъли? Много ми е интересно. Второ, може да не харесвам Корн, но никъде не съм плювал по тях.

А Айрян Maiden отива при Найтпиш. Така че не се оплаквай!
Iron Maiden
Цитат(lodborg @ Jan 22 2007, 06:21 PM) *
А Айрян Maiden отива при Найтпиш. Така че не се оплаквай!

Fight Fire with Fire нали така...
Яко, само така... bowdown.gif
scion_of_storm
Та-тарарарааааа-та-раратааааааааммм!
*прозвучават батални акорди* icon_headbang[1].gif
Dragontear
Спрете се!!! ..аз пак нещо изпуснах май....

Не разбрахте ли, че Групи бол а мненията за групите го умножете по милион ... излишен е този спор.
Warrior Of Ice
Венци, хем съм съгласен с теб, хем не съм. Споделям мнението ти за Nightwish – тук определено говорим за една много голяма група с много големи идеи и с много голям принос към представата за модерен метъл. Но уважението не е нещо, което можеш да изискваш от другите – то се печели и или го има, или отсъства. Някой спомена Korn, които ще използвам за пример, макар мястото им съвсем да не е в тази тема. На мен, съвсем откровено казано, ми дреме на шапката за това, че са изобретили нео ”метъла”. Не мога да ги уважавам за основаването на нещо, което намирам за едно грозно (и което е по-лошо – временно) петно върху лицето на рока. По същия начин човек, който не възприема Nightwish като носители на развитие (ако не на положителни музикални качества), не разполага с база, на която да ги уважава.

А иначе, постоянните непровокирани опити за подигравки с бандата вече будят само съжаление.
InsArtTure
Спорът не е излишен. Групата е голяма, групата е хубава. Групата е музикантска. Групата твори в най-истинския смисъл. Няколко човека сме тук, които далеч не са от онези 14-15 годишни девойчета, които "откриха себе си" в един по-мелодичен метъл и си останаха само с тениските на Найуиш. Това достатъчно ясно ли е?

Дразнещото е проявата на деформирана култура. Идва си някой отнякъде, написал си там някакъв ник и вместо да си пише домашните (примерно казвам) седнал да ми обяснява НА МЕН, че бози като метъл опера и жени певици са боза и отрова за обществото!

Отде тая наглост бе?
Airin Of Ancelot
Цитат(lodborg @ Jan 22 2007, 05:01 PM) *
Nightwish бяха първите (ако не първите, то поне едни от най-първите), които въведоха женските вокали в метъла

Theatre Of Tragedy ги изпревариха с малко, но иначе си прав. Особено пък ако става въпрос за оперните влияния.

Гледам, че бая сте се развихрили. happy.gif В крайна сметка, всеки с вкуса си, но всичката тази агресия срещу Nightwish ми се вижда попрекалена. С какво толкова ви ядосват? Като не ви харесват - просто не ги слушайте, вместо да бълвате огън и жупел по тях със или без повод.


Цитат(InsArtTure @ Jan 22 2007, 06:06 PM) *
Дразнещото е проявата на деформирана култура. Идва си някой отнякъде, написал си там някакъв ник и вместо да си пише домашните (примерно казвам) седнал да ми обяснява НА МЕН, че бози като метъл опера и жени певици са боза и отрова за обществото!

За съжаление въпросната деформирана култура, както я наричаш, има и един друг аспект. А именно - подобни повярвали си ултра-фенове да се кланят пред бандата с почти религиозна обсебеност, отричайки маса други стойностни неща. Сред по-малките го наблюдавам особено често.
Iron Maiden
Най ми допада мнението на Warrior Of Ice, както каза самият той, Korn са основоположниците на нео метъл културата, но не ги уважава заради този факт, така е и при мен, Nightwish може да са едни от първите които са въвели женските оперни вокали и да са едни от създателите на метъл операта, но на мен не ми влияят никак, както каза WOI уважението на групата се печели, а Nightwish с нищо не са спечелили уважението ми, така че колко голяма била групата и колко платинени албума издала или нещо от тоя род въобще ама въобще не ме интересуват, една група или я харесваш или не, а това че хората които не я харесваме не сме проявявали уважение... е айде тези които не харесват нео метъла да ми проявят уважение към Linkin Park примерно... wink.gif
SepulTeraHead
Съгласен съм с Ицо. Даже ме е яд, че използва примера с Korn преди мен. Доста е на място. biggrin.gif

Мене ме издразни това:
Цитат(lodborg @ Jan 22 2007, 03:47 PM) *
^Ми то незапалените по Nightwish останахте единици. Кой повече искаш да се запали по групата.
Mort
Аз пък на ваше място, ако мразех, не уважавах и т.н. дадена група просто нямаше да пиша за нея. Така и правя, а Стефан специално има повече постове за Nightwish, отколкото аз. Игнорирането е най-добрия начин да се бориш с нещо масово налагано - чист съвет към всички хейтъри.
lodborg
^^Аз да не почна да пействам мен какво ме издразни...

Колкото до темата с уважението - нека обърнем нещата от другия ъгъл. Казвате, че Nightwish не са направили нищо за да заслужат уважението ви? А направили ли са нещо за да заслужат определение Найтпиш. Направили ли са нещо за да ги заплювате тенденциозно във всяка тема, която споменава думите "жена" или "опера"? И тук идва най-интересното - защо толкова упорито избягвате да ми отговорите на въпроса колко пъти сте слушали Nightwish? Бас държа, че съм слушал повече Корн отколкото вие Nightwish! И не мога да разбера защо се хванахте за това уважение толкова старателно - уважението към някое изкуство е двупосочен процес. Изисква се доста повече от това самото изкуството да предлага поводи за уважение. Изисква се и човек да е готов да види красотата в него. Съмнявам се да сте се опитали да видите и раберете, защо хората харесват толкова Nightwish. Така че не спекулирайте с думата уважение толкова лесно.
Iron Maiden
Цитат(lodborg @ Jan 22 2007, 08:23 PM) *
И не мога да разбера защо се хванахте за това уважение толкова старателно, при положение, че беше отправена критика и по други параграфи.

Защото това беше най-абсурдното нещо , ти като не харесваш нещо проявяваш ли уважение към него?
lodborg
Горният ми пост беше редактиран, за да отрази съвсем точно защо казаното изобщо не е абсурдно. Прочети го пак и ми отговори ако можеш. И между другото, да, има много групи, които не слушам, но зачитам като музиканти.
Iron Maiden
^ Отговарям ти веднага

Аз не видях красотата в музиката на Найтуиш, слушал съм ги и то доста защото моите приятели ги харесват и са ми ги пускали като сме се събирали, обаче така и не можа да ми допадне тая банда и да ми изпълни душата както примерно банди като Iron Maiden или Manowar, знам че са от различни стилове но точно там е проблема, самият стил метъл операта не ми допада някак си, може би затова не съм усетил красотата в него както ти написа, но един стил като ти е неприятен ти опитваш ли се да вникваш в замисъла му и да усетиш красотата му, ето на този въпрос си отговори и ще разбереш защо не ми харесва тази група
lodborg
Цитат
един стил като ти е неприятен ти опитваш ли се да вникваш в замисъла му и да усетиш красотата му , ето на този въпрос си отговори

Преди 6 години не понасях блек и дет. От тогава наблягам на тези стилове. До преди една година ненавиждах кора, в момента си пускам някои банди с най-голямо удоволствие. До преди 3 седмици получавах диария от sludge, от тогава се влюбих в стила.

Извод: ако не се опитваш да намираш различното и да го харесаш, това никога няма да стане. И винаги ще си циклиш на добрите стари банди. И все пак, разбирам те, че не харесваш Nightwish. Хубаво, твоя си работа. Но ти не се спря да изтъкваш какви гуменяци и лигльовци били. Разбрахме още от първия ти пост, че са ти неприятни. Може би трябваше да спреш по някое време, защото стана досаден. Във всяка тема за групите с жени вокали има по някое изсрано Найтпиш. Хубаво де - нямаш ли мяра?
Iron Maiden
^ Ами дразня се като целият форум взема да ги богославя а примерно за наистина великите банди като Judas Priest, Saxon, Iron Maiden, Grave Digger, King Diamond има някакви си мижави темички дето има нема 5 човека писали в тях, а стане ли въпрос за Найтуиш, целият форум се изсипва да ги богославя колко са били велики и колко стойностна музика правели, дори за King Diamond няма тема а този човек е БОГ и наистина си заслужава вниманието
lodborg
Така е, за King Diamond определено сме на едно мнение. Нищо не ти пречи да отвориш една тема - не е забранено. smile.gif А въодушевлението от по-горе изброените групи мисля, че всички го изпитваме и винаги ще ги обичаме. Няма защо да си го изкарваш на финландците обаче, не са те виновни. През 86-та сигурно са се чудили защо никой не говори вече за Бийтълс. Задълбах много навътре май...
Iron Maiden
Ами и да отворя тема за King Diamond всичко на всичко ще пишем 4-5 човека в нея, винаги в темите за Nightwish или някои други подобни групи много повече ще се поства защото повече хора са ги слушали отколкото Mercyful Fate или King Diamond...

P.S Някъде бях мярнал тема за Mercyful Fate където са писали цели 5 поста, единият от които е мой, смятай за какво си говорим
Mort
Ами пичове за Nightwish се пише, защото са противоречива банда и явно тук има множество хора с някакво лично мнение за тях. За Mercyful Fate какво толкова да напишеш - не са си уволнили вокалистката, не ги слушат тийнейджъри, не правят модерни албуми.
Iron Maiden
Цитат(Mort @ Jan 22 2007, 09:51 PM) *
За Mercyful Fate какво толкова да напишеш - не са си уволнили вокалистката

Тая вокалистка има такъв глас, че Таря да си скъса шундата не може като него да преминава ту на фалцетно ту на дерящо пеене, дори и в оперното пеене се справя по добре от нея (За пример - No Present For Christmas накрая на песента)
InsArtTure
Цитат
Ами дразня се като целият форум взема да ги богославя а примерно за наистина великите банди като Judas Priest, Saxon, Iron Maiden, Grave Digger, King Diamond има някакви си мижави темички дето има нема 5 човека писали в тях, а стане ли въпрос за Найтуиш...

Ебати повърхностната работа! Във всички теми за банди има еднакъв брой постове. В теми за Найтуиш има повече, защото се мяркат такива като тебе да обясняват колко знаят. Сещаш ли се, че след 5 години някой като тебе ще пита: "Ама защо обсъждате Не-знам-си коя-банда, а в теми за Judas, Saxon, Maiden, Nightwish и Evergrey, има нема 5 човека"

Увира ли ти главата за това? Сеш се?
Iron Maiden
^Ти пак ли почна да се заяждаш, никъде не съм обяснявал колко зная, но дай като Nightwish са сравнително нова и популярна банда да почнем да пишем всички колко са велики и колко пъти сме се напикавали нощем на тяхната музика, стават комерс човеко, гледам разни лапенца дето слушат Лимп Бизкит и Линкин Парк със тениски на Найтуиш, явно и те разбират музиката им...
Airin Of Ancelot
Това, че едно изкуство не е елитарно, не го прави автоматически комерсиално. wink.gif Нека хлапетата разбират и харесват Nightwish - това как омаловажава постиженията на групата? Хлапета не харесват ли и Maiden?
Beerzebub
^^ Мноо ли си трю/брутал? tongue.gif
InsArtTure
Цитат
гледам разни лапенца дето слушат Лимп Бизкит и Линкин Парк със тениски на Найтуиш, явно и те разбират музиката им...

Е, ами то и мен ме дразни това. Обаче бандата какво е виновна? Не се е мазнила на никоя класа фенове. rolleyes.gif

И не се заяждам, а се възмущавам от тъпи постове. И нека конкретизираме - за бандата ли говорим или за обществото в момента?
Iron Maiden
^Ами виж как се казва темата и си прави изводите за какво може да се говори в нея , темата е за Nightwish и обществото , това че съм намесил обществото което слуша тази група си е съвсем в рамките на темата wink.gif

@Airin Of Ancelot - Да има и малки фенове на Мейдън , но досега не съм видял такова което едновременно да се кефи на LB и LP и на Iron Maiden

@Beerzebub - Незнам , ти ще кажеш wink.gif
scion_of_storm
Ех... аз не съм слушал Найтуиш от поне половин година, че може и повече, и не съм загубил, нито спечелил нищо. Като ми дойде музата да си ги послушам, ще го направя. Иначе са пичове smile.gif
Dreamtale
Според мен групата доста западна след Century Child. Това беше върхът в кариерата им и след него удариха здраво на комерс. Песните станаха по-достъпни и radio-friendly, с по-умерени вокали и много по-малко сола. Без този прословут симфоничен оркестър щеше да е очевидно колко беден албум всъщност е Once.

Дано все пак си намерят добра фронтдама и да се отърсят от звездоманията, която ги друса.
SepulTeraHead
Цитат
Без този прословут симфоничен оркестър щеше да е очевидно колко беден албум всъщност е Once.

Така е. За разлика от всички други албуми, които са богати и като им махнеш половината музика.
Wolfheart
Цитат(Dreamtale @ Jan 23 2007, 09:35 AM) *
Песните станаха по-достъпни и radio-friendly, с по-умерени вокали и много по-малко сола.

С това ли се покриват критериите ти за леснодостъпност? Мога да ти изброя няколко албума почти без сола и доста умерени вокали и въпреки това не са от най-леснодостъпните.
Dreamtale
Това е само част от всичко. Отличният звук и оркестрациите не могат да променят факта, че музиката е значително опростена.
MadHatter
Ако наричаш оркестрациите опростяване, еваласт, пич laugh.gif suicide.gif
lodborg
Цитат
Mузиката е значително опростена.

Все пак Ghost Love Score, Dark Chest of Wonders!!! Може би донякъде ще се съглася за Nemo или Wish I Had An Angel, но въпреки това те са също страшно любими ми песни. Пък и хайде да не махаме симфоничния оркестър - ако махнем симфоничния оркестър от деветата симфония на Бетовен колко музика ще остане? Що за идея изобщо, все едно оркестърът не е част от музиката? Чуйте оркестралните партии към Ghost Love Score (има ги към сингъла Wish I Had an Angel) за да разберете какъв гений е Tuomas. Да не мислите, че е лесно да се напишат - малко по-трудно е от това да скалъпиш няколко акорда и да врещиш по песните.
wqwrrr
Тъй, значи... Важно е да отбележа, че мнението ми за Nightwish е положително, харесвам групата и уважавам музиката им.

Дали вървят към комерс? Може би, може би не.
Не мога да отрека, че на моменти правят наистина оригинална музика и има няколко парчета, само заради които си заслужава да кажа, че съм фен на групата. От друга страна имат някои песни, които не стоят на място и не се връзват със стила на групата. Именно известните парчета, които ги пеят накрая. Те не ми харесват, даже някои граничат с лигнята. По конкретно песните Nemo, Sleeping Sun, Ever Dream, Astral Romance и други. По-специално бившата им вокалистка.

Но както и да е, мисля, че групата определено заслужи уважението, което и в крайна сметка получава - Nightwish успяха да се докажат задоволително на световната метъл сцена.
Fish
Nightwish са поредната изфабрикувана и прехвалена тийн сензация, за която след пет години почти никой няма да си спомня. Такива еднодневки в рока е имало не една и две. Но нека се радват на славата си, докато трае - ако не с музика, поне с имидж и скандалност са я заслужили.

И нещо друго - всички говорите за това как били "придали облик на сцената". Кои групи са повлияли? Кой точно се е учил от Nightwish?
lodborg
^Явно не си виждал каква е публиката на концерт на Nightwish. Варира между 16 и 60 години. Между другото, 60-годишният тийнейджър, когото видях с очите си да купува техен диск от SMF, сигурно ще остане доволен, че си го подмладил с няколко годинки. Стига с тия глупости за тийнейджърите.
peacecrusher
Nightwish rlz пък!
Iron Maiden
Цитат(lodborg @ Jan 23 2007, 10:10 PM) *
^Явно не си виждал каква е публиката на концерт на Nightwish. Варира между 16 и 60 години

Брей че ги сметна happy.gif
scion_of_storm
Цитат
И нещо друго - всички говорите за това как били "придали облик на сцената". Кои групи са повлияли? Кой точно се е учил от Nightwish?

Да речем аз smile.gif И какво става сега, умни ми приятелю smile.gif
[irony/]
Iron Maiden
^Човекът говореше за групи да подчертая....
scion_of_storm
^Е верно ли, мерси че ме просветли. Аз затова не написах, че се обръщам с ирония към него... Рофл, откъде знаеш, че не съм уан мен проджект - група icon_headbang[1].gif
Iron Maiden
Цитат(scion_of_storm @ Jan 24 2007, 11:17 AM) *
...Рофл, откъде знаеш, че не съм уан мен проджект- група icon_headbang[1].gif

Това към мен ли трябваше да се отнася? А що се отнася до група само да си зема китарката малиии.... wub.gif
Airin Of Ancelot
Честно казано, виждам известна доза истината в твърдението на Dreamtale за опростяването на музиката в Once. Все пак симфоничните аранжименти не са никаква гаранция за многопластовост - в случая оркестърът свири това, което иначе щеше да бъде изпълнено повече или по-малко на клавири. Но в никакъв случай не се оплаквам - Once е много професионално изготвен албум и макар далеч да не ми е любимият, го ценя.
Nikola Bathory
Цитат(Fish @ Jan 23 2007, 06:58 PM) *
Nightwish са поредната изфабрикувана и прехвалена тийн сензация, за която след пет години почти никой няма да си спомня. Такива еднодневки в рока е имало не една и две. Но нека се радват на славата си, докато трае - ако не с музика, поне с имидж и скандалност са я заслужили.

И нещо друго - всички говорите за това как били "придали облик на сцената". Кои групи са повлияли? Кой точно се е учил от Nightwish?

Ами общо-взето си е точно така....
Но сега без певица са за никъде, нищо няма да продадат повече...
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.