Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Филми
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92
Crafter
Летете с Росинант.

Няма да изкажа личното си мнение, но за сметка на това ще цитирам няколко коментара от пълния салон (макар доста късния час, в който го гледах).

"Абе, тия хора луди ли са?"
"Кой ще ми върне двата часа?"
"Добре, отново ще гледам български филм след поне 20 години."
"Що за безумие?"
lodborg
I Am Legend

Меко казано недоразвит и безинтересен. Опитва се да спекулира с наболялата напоследък тема за биоинженерството по страшно плосък и неадекватен начин. Посланията са изкуствени и тъпи. Изобщо една кръгла нула.
Anesthesia
Филмът, който за последно ми направи впечатление, беше "Високо напрежение" ("High Tension")
Препоръчвам го на тези, които не са го гледали. smile.gif
sharon
t0xIc, недей, че от това име ми призлява...

Иначе за I Am Legend - да, историята не предлага абсолютно нищо ново, но пък е хубаво да се види, не, че не сме ставали свидетели на тоталното разрушение на Ню Йорк редица пъти, но някак не ми омръзва.

И леко оффтопик, Венци, прегледай този филм, стана дума тази вечер.
Beerzebub
^^^ Не съм изобщо съгласен. Изгледах филма, без да очаквам кой знае какво и наистина ми хареса. Страхотна игра от страна на Уил Смит, когото напоследък май съм срещал само в някакви комедийни или екшън роли (той има ли други всъщност?). Според мен I Am Legend изобщо не претендира да спекулира с някакви наболяли теми, да обрисува плашещи картини за бъдещето или каквито и да е послания в този дух. Да, от тая гледна точка лентата наистина е малко недовършена. Донякъде си позволявам да я сравня с War of The World на Спилбърг. Много хора го оплюха за това как би безмислен, как нямал правдоподна атмосфера, как могъл да бъде някакъва ултра-мега-супер яка пуцалка и т.н. Според мен обаче чичо ви Стивън просто се опита да акцентира другаде... върху опитващия се да оцелее и спаси близките си главн герой. Е, при I Am Legend случаят е подобен.

8/10
t0xIc
Уил Смит и актьорство в едно изречение? Това е по-голям оксиморон от моето Бебе Педофил.
pa®tci
Цитат(SepulTeraHead @ Dec 22 2007, 09:35 PM) *
... Представям си какво ще причини и на Postal... dry.gif

Откога го търся да го гледам братче, ама го има само с някакъв СКАПАН дублаж на руски и съмнително качество dry.gif

Иначе снощи видях, че е излезнал "Hatchet" с Кейн Ходър - тия дни ще има icon_axe.gif
МУУУХАХАХХАХА devilsmiley.gif





ПП Ъъъъ... на някой ясно ли му е, че "I Am Legend" всъщност е по разказ на Ричард Матисън? ... товя като гледам, явно включва и създателите на филма... от това което чета, явно историята няма да има нищо общо dry.gif

Е, ще си чакам "the Mist" и "AvP 2" явно guitar.gif
lodborg
^^^ Стига бе, Сашо, изобщо не ми го сравнявай с War of the Worlds - един от новите фантастичните филми с най-добре развита фабула, с най-интересни човешки взаимоотношения и наистина разгърнат в пълнота. I Am Legend е пълната противоположност на това. Всъщност във филма не става нищо, описаната история може да се изиграе буквално в 20 минути, има откровено идиотски хрумвания (които ако бяха развити, можеше да се получи доста добре. Но както казах НИЩО в този филм не е развито) - един пример с психическото отклонение на Уил Смит да си говори с манекени. suicide.gif Да, сега може би ще кажеш, че това символизира отчаянието му, самотата му, али бали и тям подомни, но за мен символизира пълната творческа импотентност на екипа сценаристи. Изобщо, най-много ме подразни, че филмът е несвързан и неразвит. Нищичко не се разбра за света, в който живее, нищо не се разбра за заразата, нищо не се разбра за заразените, нищо не се разбра за лекарството и откриването му, а сцената с "откровението" на Уил Смит след като видя татуировката на онази ми беше дори смешна. А че е акцентирано върху живота му - да, акцентирано е точно върху това как живее - това, че знае Шрек наизуст и че всеки ден програмата му е една исъща. Основните моменти, на които трябваше да се акцентира - убийството на кучето, историята със семейството му, запознанството с жената и момчето - всички тези неща минаха някак между другото и се изгубиха напълно.

0/10

Нормално бих му дал 2/10 или 3/10, ако беше малко по-нискобюджетен, но за подобни високобюджетни тъпни съм повече от краен.
Exhumator
Подобно нещо може да се каже и за Idiocracy, който гледах днес по препоръка на една съученичка. Ами...брех тъпня, казах си. Плосък сюжет, бездарна игра, няколко добри майтапа и безмозъчност, достойна за съвременен Холивуд. Добре че филмът е под час и половина, така че не се загуби ценно време.
Pyjamka
^Хей, за една и съща "Идиотокрация" ли говорим?! huh.gif
Аз, след като гледах този филм, се зарадвах, че не съм единствената, която мисли така и вижда бъдещето на света в такава светлина. Та филмът представя самата истина! И не конкретно за Америка, ами за целия свят. Много пъти даже съм го давала за пример. Явно твоят подход е бил различен, но аз на тази "комедия" хич не се смях - то си е за плач! Съжалявам само, че толкова малко души са го гледали и са имали възможността да се запознаят с проблемите и идеите, които той поставя. На повечето от познатите ми Idiocracy не е известен. hmm.gif

Иначе, снощи гледах "Клетвата" ("The Pledge"). Хареса ми много въпреки лошия край. Нямаше го катарзисът, но с интерес го догледах до край. Определено не беше изгубено време.
MadHatter
Неуспешно търсейки новия филм на Тим Бъртън - Sweeney Todd, се натъкнах на версията от 2006. Останах леко разочарована, но пък за филм, който е предназначен за излъчване по телевизията...6/10. Препоръчвам го с единствена цел изненада от предстоящия шедьовър biggrin.gif Johnny Depp и Нelena Bonham Carter определено ще ме очароват след вдървените Ray Winston и Essie Davis...
SepulTeraHead
Цитат(Sturmfuhrer @ Dec 24 2007, 12:53 AM) *
Летете с Росинант.

Няма да изкажа личното си мнение, но за сметка на това ще цитирам няколко коментара от пълния салон (макар доста късния час, в който го гледах).

"Абе, тия хора луди ли са?"
"Кой ще ми върне двата часа?"
"Добре, отново ще гледам български филм след поне 20 години."
"Що за безумие?"

За съжаление е така. Кога ли някой ще направи смислен български филм?
Rodd1ck
Цитат(Exhumator @ Dec 24 2007, 05:32 PM) *
Подобно нещо може да се каже и за Idiocracy, който гледах днес по препоръка на една съученичка. Ами...брех тъпня, казах си. Плосък сюжет, бездарна игра, няколко добри майтапа и безмозъчност, достойна за съвременен Холивуд. Добре че филмът е под час и половина, така че не се загуби ценно време.

И на мен въобще не ми хареса, тъп американски хумор. Въобще не смятам, че основната идея на филма е нещо като предупреждение и гротескно представяне на недалечното бъдеще, чиста загуба на време.
Warrior Of Ice
Венци, не си прав за I Am Legend. Поне на мен не ми беше скучен, глупав и прочие в нито един момент. Съгласен съм, че можеха да обяснят по-добре някои обстоятелства, но преди всичко друго, това е филм за живота на един сам човек в условията на пост-апокалиптична действителност. Наистина би могъл да се направи и по-добре, но въобще не е катастрофата, която го изкарваш.
Exhumator
То че не е за смях "Идиотокрация" и не е фикция, а бъдеща реалност, е ясно. Само че не ми се вижда обмислен филма, простащината струи от всякъде, тъп банален хумор и сюжет колкото да не е без хич. Освен това дори патриотизма си личи на моменти, когато насред сатирата прозира и една псевдо-епичност...абе изгледан и изтрит е филма, сега ще посрещам Коледа с "Крахът на Третия Райх".
Rodd1ck
Unbreakable, много слаб, едно такова бавно и мудно действие, нищо особено интригуващо, нищо за гледане. Бяха ми казали, че е хубав и имах някакви очаквания, а не трябваше.
gadniq-spamer
Току що излгедах Rоbocop 3 ,бях го забравил тоя филм,ще ви хареса ако имате някво време за губене и харесвате разни "ретро класики" huh.gif
lodborg
Цитат(Rodd1ck @ Dec 25 2007, 01:06 AM) *
Unbreakable, много слаб, едно такова бавно и мудно действие

Обожавам Шаямалан. Наистина. Този филм обаче така и не ме впечатли колкото и пъти да го гледам. Поне сега се сетих да си дръпна Lady in the Water пак - страшно качествена лента.
ssg
Силно препоръчвам The Man From Earth или иначе казано нищо интересно като дейсвие, никакви звездни актьори, никакви ефекти абсолютно нищо! Целия филм се снима м/у 4-те стени на една къща (повече прилича на хижа) но все пак филм изпълнен с много мисъл!!!

На кратко за какво иде реч. Млад учител напуска работата си и организира нещо като прощално парти с колегите си в къщата му , която е почти празна след опаковането на багажа. Изненадващо им задава невроятно смахнатия въпрос: "Какво би представлявал човек, който е жив от 15 000 години?" или иначе казано пещерняк, преминал през всички епохо до наше време. Приели го на игра колегите му се хващат в дебата и започват да обсъждат с него. С течение на разговора обаче все по очевидно става че подобно нещо би могло да бъде, необяснимо как, но този човек е именно той. Абе гледайте филма !
prayer4eto
Хора, ТОВА Е НАПРАВО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ГО ГЛЕДАТЕ !!!

http://arenabg.com/details.php?id=e525f143...07d6fd50bc390ab

Пригответе си носните кърпички, да не кажете, че не съм ви предупредил laugh.gif
wqwrrr
^ Ако някога се появи рип може и да го изгледам.
Но поста го пиша по друга причина, а именно защото вчера изгледах един от онези безценни уестърни, които колкото и да си приличат, никога не ми омръзват. Нещо повече, става въпрос за доста оригинален и по мое мнение перфектно реализиран сюжет, със запомняща се актьорска игра и интересно изградени образи. Филмът се казва Open Range на режисьора Kevin Costner.
Трябва да отбележа и забележителния саундтрак, който много точно приляга на атмосферата на филма. И да отправя препоръка към всички почитатели на жанра, лентата си заслужава.

Днес гледах и още един интересен филм от 2004-та, именно The Forgotten. Хареса ми, продукцията е качествена, сюжетната линия е интересна като замисъл и актьорите се справят добре с ролите. Има динамика има и непредвидимост, нещо което смятам за основен критерий за качество при мистериите. Проблемът е, че не се забелязва никакво съществено колебание в персонажа на главната героиня, а при наличието на такова, мисля че идеята щеше да бъде пресъздадена по-интересно. Някои основни идеи не са развити както трябва, всъщност повечето идеи не са развити и акцентът не е поставен на правилното място, заради което филмът получава 8/10 като оценка. Заслужава да му се обърне внимание.
ludspamer
Последно гледах National Treasure:Book of Secrets.Накефи ме особено това с тея коспирации smile.gif Радват ме icon_headbang[1].gif
Rodd1ck
Oldboy, не ми хареса кой знае колко и честно казано се чудя защо го хвалят толкова..
pa®tci
Mоменталически всичкото манго да превключи на TV 1000!
_TNT_
Гледах "The Man From Earth". Приятен е. Идеята е много оригинална, филмът е занимателен и ангажиращ вниманието. Окуражава да си зададеш някои въпроси. smile.gif Като се абстрахираме от дупките, които зейват в "теорията" и ако не сме взискателни - няма проблем. Обаче липсата на качествени актьори дразни много. Цялата атмосфера прилича на средно-качествен семеен сериал. С добри актьори този филм можеше да е изключителен, не просто добър. Тъпото е, че такъв род филми не се продват - за разлика от малоумните екшъни и трилъри, които ни заливат. Затова, може би, няма да видим качествен актьорски състав в нещо подобно на "The Man From Earth" - нереализиран шедьовър.

P.S. Няма да се учудя, ако ban-нат филма на разни места... Религията -> owned wink.gif
Gilraen
Филмите с Лесли Нилсън bowdown.gif "Космически щуротии" ме изкефи,но "Голият пищов" си е класика

Duh5
The Bucket List

Jack Nicholson и Morgan Freeman на едно място. Нищо повече не може да се иска от живота. Прекрасен филм. Страховити диалози, доколкото знам, още няма субс на български все пак.
ludspamer
AVP2.Не беше лошо никак bowdown.gif .Хареса ми как забиха курвата за стената icon_headbang[1].gif .Nuke-ването накрая никак не беше зле също
Rodd1ck


Insomnia, на Нолън, с Пачино. След Мементо със сигурност му е било невъзможно веднага да повтори успеха си, но пък се е получил интересен римейк. Все пак не съм гледал оригинала, предполагам, че самата история е представена по-добре, но откъм игра не ми се вярва да е по-добър. Пачино прави хубава роля и някак си се откъсва от стереотипа в по-новите си филми, където винаги струи от него една надменност и важност. Филмът не е най-добрият на Нолън, но си заслужава заради приятно изнервящата атмосфера и добрата игра, както на Пачино, така и на Робин Уилямс, въпреки захаросания холивудски привкус, усещащ се на моменти.
t0xIc
Цитат(ludspamer @ Dec 29 2007, 01:32 PM) *
AVP2.Не беше лошо никак bowdown.gif .Хареса ми как забиха курвата за стената icon_headbang[1].gif .Nuke-ването накрая никак не беше зле също

Т.е ако затворим очи, че няма актьорска игра и сюжет и искам само забавление и кървища ще ми хареса така ли?
ludspamer
Ами да cool.gif
Едит:Че защо да няма сюжет?Има си някъв сюжет и идея.
Ol' Skull
Shoot em up
Eба ти скучния филм, някой си е изял пръстите пишейки сценария. Клайв Оуен е мухльо.

The Birds
Готин филм, една путка купи подарък, кара сама 1000 километра, качи се в лодка и греба (!!!), само за да зариби некакъв пич, ахаха icon_headbang[1].gif, as God intended.

They Live
What's wrong, baby?

Natural Born Killers
KVLT!


ПП. Въобще не ме бива да пиша ревюта.

А, и Бумер, първия беше готин, втория е пълен ташак.
Duh5
И аз гледах The Man From Earth. Силно благодаря на ssg и _TNT_ които го препоръчваха нагоре в темата.
Филма си заслужава. Идеята не е съвсем нова, чел съм подобни разкази. А актьорската игра е повече от добра, просто да не повярваш как може филм, сниман в една стая, така да грабне..
Ulair
Последния филм който гледах беше Halloween на Роб Зомби. bowdown.gif Не видях дали е коментиран по-рано.
Бих казал ,че това е едно достойно завръщане към поредицата Halloween , има всичко което душа иска:
приемлив (макар и не толкова задълбочен сюжет) и естествено много кръв и брутални сцени, просто си личи кой стои зад този филм.

Може би няма да се хареса на всички ,но го препоръчвам на всеки който още не го е гледал. Двата часа кървища и убийства определено си струват за всеки любител на хоръра!!! icon_axe.gif
lodborg
Вчера гледах "The Machinist" и останах много доволен. Още от начало надуших, че става дума за някакво раздвоение на личността, но определено до последно не знаех какво всъщност става. Много съм доволен и от порядъчно човешкия сюжет, обикновено в подобни психарии се залага на друг ефект.

Christian Bale bowdown.gif icon_headbang[1].gif Знаех, че се е наложило да отслабне за тази роля, но не знаех, че е отслабнал толкова много. Някой да има идея дали това са някакви ефекти или наистина е бил толкова умиращо слаб по време на снимки?
Rodd1ck
^Мисля, че няма никакви ефекти. На мен филмът ми хареса именно заради играта на Бейл и заради драматичния привкус, имаше я и загадъчната атмосфера, но като цяло очаквах повече при наличието на толкова подобни филми. Постоянно си навявах асоциации с Fight Club, може би малко и с Memento и при положение, че е горе-долу ясно какво ще се случи, можеше да завържат филма повече. Но пък съм го гледал само един път.. smile.gif
pa®tci
Току-що си купих "Nachoooooooooooooooooooo... Libre" на DVD guitar.gif
Rodd1ck



Ronin(1999), напргенат олдскул екшън/шпионски трилър, дори и самият филм е представен в по-бледи цветове да се пресъздаде атмосферата. De Niro и Jean Reno са супер екип и си пасват много добре във филма, за уменията им е безсмислено да се говори, Jonathan Pryce и Natascha McElhone допълват картината. Филм за любителите на качествения екшън с доволно заплетен и изненадващ сюжет, но не и прекалено, за да не нагази в други води, с дребни детайли и недоизчистване докрай, за да можем сами да си завършим картината.
Филмът е сниман във Франция, което също е част от чара му. Има две много добри преследвания с коли, и Пежо 406 отново мачка. biggrin.gif
Задължителен филм и за почитателите на Де Ниро.

A ronin was a masterless samurai during the feudal period (1185–1868) of Japan. A samurai became masterless from the ruin or fall of his master (as in the case of death in a war), or after the loss of his master's favor or privilege.
Aglarana
В разстояние на една седмица гледах на кино "Съкровището" и "Златният компас"! Първият ставаше горе-долу, но имаше още доста какво да се желае, а вторият го гледах днес wub.gif Много хубав - особено съответстваше на снежната атмосфера. Приказка, но не скучна и безинтересна като Нарния.
wqwrrr
Току що изгледах трите серии на The Lost Room. Стори ми се доста интересен, оставя място и за размисъл, а идеята е чудесна и перфектно реализирана. Честно казано, като прочетох резюмето на филма, ми прозвуча съвсем налудничаво, но качествената продукция и отличната игра предразполагат за нещо доста запомнящо се.
Може би самите персонажи можеха да бъдат представени малко по-детайлно и дълбоко, но като цяло съм повече от доволен. 9/10.
Rodd1ck



Действието се развива в най-северното населено място в САЩ, в Аляска. Скоро след началото загасват и последните слънчеви лъчи за 30 дена напред. В първите моменти само се загатва какво ще се случи, а именно нападането на градчето от група вампири, останалото е ясно.

Тук вампирите са представени в по-животински вид, по-близък до фолклорните предания, различни от леко романтичната представа, създадена от известните романи и холивудските филми. Заради това и филмът за мен бяга от графата "вампирски" и се премества в обикновена хорър/трилър история.
Филмът не е нещо особено и непредвидимо, има напрегнати моменти и една атмосфера на отчаяние и безизходица, няма да изплаши повечето от вас обаче. Има и поразпръснати малко гор елементи, но за разлика от ставащите все по-популярни японски филми и липсата на по-заплетен сюжет, се струват твърде малко.

Все пак не усетих гледането на филма като загуба на време, може би защото отдавна не бях гледал подобен жанр или филмът поне не разочарова с някакви незащитени претенции и набиващи се на очи безумия.
lodborg
^ Това изглежда любопитно.

Междувременно изгледах The Lost Room. Един bold не стига, за да изрази колко съм впечатлен.
Chimera
^ Подкрепям за Стаята, наистина е много увлекателен. Гледах го преди доста време, но намирам тук-таме някой фреш спомен tongue.gif Пък и Ели Фанинг далеч не е дразнещ образ като сестра си whistle.gif
MadHatter
^^И десет не стигат rolleyes.gif Наскоро дори си го припомних wub.gif
Rodd1ck
The Мan from Еarth, споделям всичко написано за него, отдавна не бях гледал филм на един дъх, като се притеснявам дали вече не е към края си. smile.gif
blue_eyes_
Изкупление (Atonement) - един от безспорните филмови хитове на 2007г, който определено заслужава всичките си седем номинации за “Златен глобус” .
Duh5
За пореден път препоръчвам Across the Universe, просто задължителен филм!
MadHatter
^^Не съм особено съгласна smile.gif Във втората си половина е доста разпокъсан и би могъл да бъде направен по-добре. Кeira Knightly се вписва чудесно в ролята. И въпреки цялото ми добро отношение, определено имах желанието да го спра по едно време.
Chimera
Вчера успях да хвърля оченце на няколко филмчета, следователно да споделя впечатления:

"Ninas mal", или иначе казано "Charm School". Покрай онази простотия която се върти по телевизията "Школа за дами" ми стана любопитно какво пък ще да е това. Нещото, което ме зарадва бе, че филма не беше поредната американска тийн-лента-фор-блонд-чикс, ами продукт на испанците smile.gif Става за убиване на време, не натоварва излишно.

"Good Luck Chuck" - laugh.gif забавно филмче, но както всяко американско парче, забавлява само в началото. После рязко изтъпява, а свежата роля на Джесика Алба се заменя с някакво досадно и неприятно за гледане поведение, да не говорим пък за Флюбения Чък... но има по нещо за всеки...особено за любителите на порно laugh.gif
Aglarana
Гледах 3 пъти The Game Plan със Скалата laugh.gif ...всъщност само 1-я път беше обстойно гледането!
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.