Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Футбол
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116
Mor Galad
http://www.youtube.com/watch?v=LM8UoR8gOtI

Няма такъв боклук като този просто...
Vlad
Страшна гадина е.Крайно време е просто да му спрат правата
monolithe
Да гледаш Фалкао и Меси е истинска наслада за окото! Такива играчи правят футбола красив! И само да си мечтая футболисти от подобен калибър да се озоват в Арсенал...

Някъде около тази дата първенството в Примера-та вече е решено. Счупиха интригомера испанците! Пак имаше голяма борба този сезон, до 16-ти декември, вървят във възходяща линия. smile.gif
Slash
Продаваме Емирейтс на Абрамович, с парите купуваме обратно апартаментите на Хайбъри, разрушаваме ги, строим отново и по същия модел любимия и незабравим стадион и купуваме Меси и Фалкао за атаката... Навит съм!
Mor Galad
Цитат(monolithe @ Dec 17 2012, 12:35 AM) *
Някъде около тази дата първенството в Примера-та вече е решено. Счупиха интригомера испанците! Пак имаше голяма борба този сезон, до 16-ти декември, вървят във възходяща линия. smile.gif

Първенството в Испания се решава толкова рано, просто защото има отбори като Барселона, които когато са в топ форма няма кой да ги спре. Мисля, че вече съм казвал, че ако Барселона играеха в Англия разликите с втория също щяха да са такива. Честно казано, все има някакви мрънкания за Испания. Когато Реал и Барса се отцепят напред, репликата е "има само два отбора". Тази година, когато Атлетико и Малага показват класа близка до тяхната, "първенството е решено твърде рано". Честно казано на мен отдавна ми е писнало да гледам как некадърните топ отбори в Англия поднасят на тепсия титлата на Манчестър Юнайтед. Предпочитам едно решено в 16-я кръг испанско първенство, където Барселона са извънземни, а другите отбори са просто много добри, пред "колосите" на Висшата лига, които тази година станаха за смях в ШЛ, с изключение на Юнайтед, ест, които с много зор успяха да бият Брага и Галатасарай вкъщи. Просто искам Реал да се паднат с Юнайтед на осминафинал, за да се види точно колко струва първия в Англия. Не че Барселона не ги унижиха тотално на онзи финал, когато дори голът от засада на Руни нямаше значение.
monolithe
Интересно щеше да е едно съдийско дерби между Барселона и Скъма, прав си. И в двата отбора има "играчи", които да им дъхнеш само и падат като застреляни патки. Също така интересно ще ми е дали примадоните в синьо-червено и бяло ще оцелеят в лига с дървари като един Райън Шоукрос примерно (това е само капчица в морето от касапи в Англия). Не ме разбирай погрешно, аз също обичам красивия футбол на Барселона, но когато първенството в Примера се реши в последната секунда на последния кръг, тогава вече бих погледнал на нещата с друго око. А и нека не забравяме, че до преди 3-4 години три от четири полуфиналиста в ШЛ бяха от Англия, а цикъл (да кажем 2-3 години) по-рано - от Италия.
Нека не забравяме също така, че "извънземната" Барселона не успя да пребори един автобус защитници (май беше на английски отбор?!), та дори и със съдийска помощ (превръща се в традиция), а "ултрамегахипергига" галактическият Реал Мадрид се смя на Байерн Мюнхен, че били пътуващ цирк, но "баварците" такъв шамар им изпляскаха, че сигурно ако тръгнеш по центъра на испанската столица, още ще чуваш ехото.
Да, Атлетико Мадрид са ми любимци, не мога да отрека, но когато претендентът за титлата и един от основните кандидати за нея изостават на съответно 9 и 13 точки още на 16-ти декември, малко постно започва да става, защото общо взето можеш да (не) си представиш как Барселона и Реал губят точки от отборите под 12-то място, или ако стане, това се случва веднъж на два месеца, когато разликата може да е станала вече и 30 точки, знам ли.
Slash
Mor Galad, ясен е вкуса ти, ти си Иберия фенбой. Но ако си готов да водиш разговор по този въпрос трябва да си готов да възприемеш и различното мнение. По принцип английските отбори са в застой в момента. Няма един, който да е изключително впечатляващ. Имаше моменти, някъде след доминацията на Милан в ШЛ и преди тази на Барса, в които английските отбори бяха номер 1 на Стария континент и дори полуфинал с 4 английски отбора звучеше нормално. Така или иначе това е минало, но предвид ресурсите на Челси и Ман Сити, достатъчно е един хищник като Моуриньо да ги поеме за да доминират. Испанското първенство обаче има много проблеми. Първо проблема със симулативната игра. Сега ясно, че са по-гореща кръв и обичат да преувеличават единоборствата, но за мен като зрител това е изключително отблъскващо - пич, гледал съм КОНТОЛИ на Арсенал с Валенсия и Севиля, и особено вторите ме изкарваха извън кожата при единоборства. Освен това грозното надничане на измамника Бускетс срещу Интер е документирано и е ясно, че симулацията във всеки момент се използва и като прийом. Следващото нещо - изключително слаба тактическа грамотност и защитни умения. Повечето защитници в испанското първенство биха били треторазредни във Висшата лига заради дефанзивните си умения. Пике беше резерва на Ман Юнайтед, примерно. Знаеш ли, че Паскал Сиган, една ТРАГЕДИЯ в Англия, игра добре във Виляреал?? Валдес?! Как такъв вратар може да е вратар на голям отбор изобщо? Англия е пълна с яки вратари - Фридъл, Гивън, Чех, Сьоренсен, Шварцер, хора които са като терминатори на вратата. Трето - какво правят малките отбори срещу големите в едното първенство и в другото. В Англия всеки се хвърля на кръв срещу всеки, единствено срещу Ман Юн издишат повечето отбори, но това е заради Фърги, който знае 2 и 200 в това първенство, яко ги тушира, а и реферите си го обичат. В Испания се надпреварват кой да пада със 7:1 или 6:0 от двата коня, които теглят първенството. Как биха играли Барса на Британия срещу Стоук? Как мислиш, дали ще е разходка като из испанските терени? Би бил крайно екзотичен един такъв сблъсък и никак не лек за каталунците. Защото не е тайна, че Барса не могат да се защитават. Те затова и играят подобен стил на игра. Колкото до някои разгромни резултати, аз си спомням как Ливърпул разбиха на два пъти Реал в Мадрид и 4:0 в Ливърпул, и това отбелязва точно този период за който споменавам. Как Арсенал биха в Мадрид и победиха непобедимата Барселона. Челси отстраниха Барса последно. Да не говорим за огромните дългове в които тънат испанските отбори и протекционизма над някои богопомазани. Това изобщо не е по-добро от някакви арабски шейхове и руски олигарси. Така че монетата има две страни...
Mor Galad
Като цяло съм съгласен с почти всичко, което казваш. Но ще си позволя все пак да ти опонирам по определени параграфи.

Това че малките отбори падат с по 6-7 гола разлика от Барса и Реал са приказки наизуст, защото преди два дни еспаньол (предпоследните) спретнаха на Реал истинска битка и белите не успяха да ги бият на собствения си стадион. Пак ще спомена какво правят Малага (един отбор, който винаги е бил тотален аутсайдер в Испания). За Валдес си прав, но ако ми намериш в Англия (след като Ван дер Сар вече го няма) вратар от класата Касияс, много ще се учудя. Те в света са още двама, които са могат да се мерят с него - Буфон и Нойер. Относно защитата - какво да ти кажа, всичко е относително, просто в Англия няма толкова силно нападение като в Испания и защитниците се справят доста по-добре. Може би си прав, че като цяло английските са по-добри, но единствения начин за проверка е ШЛ, защото първенствата са много различни като стил на игра. Аз не съм останал с впечатлението, че Сити, Челси, Арсенал, а пък дори и Юнайтед имаха особено стабилна защита в групите на най-комерсиалния турнир. Виж Ювентус бяха друга бира там.

Предполагам няма да спорим, в кое първенство се играе по-атакуващ и техничен футбол.

Иначе за симулациите съм сто процента съгласен. Иберийците прекаляват, а Бускетс, заедно с Пепе са двама футболисти, за които не веднъж съм казвал, че просто трябва да им се забрани да играят.

Вярно е, че Челси биха Барселона на полуфиналите миналата година, но ако този автобусен футбол е еталон за това с какво английските отбори превъзхождат испанските си колеги, so be it.
monolithe
Баце, то това на Реал Мадрид с Еспаньол е точно от тия мачове, дето ти казвам, че стават на един и два месеца. Подобни ситуации можеш да гледаш ако не във всеки, то поне през кръг в Англия. При Малага положението е следното - идва някакъв арабеск там, налива една кофа с пари, купуват се играчи, които са на едно читаво ниво, но по една или друга причина са отхвърлени от Барселона и Реал, взима се един треньор, който работи, а не приказва и нещата се получават. Да отчетем факта, че Пелегрини създаде явлението Виляреал и с неговото напускане този отбор виждаш къде е! А безмалко не игра финал в ШЛ - пак заради английски отбор.
Колкото до вратарите в Англия... Аз не мисля, че Петр Чех отстъпва по нещо на Касияс, дори бих имал смелостта да посоча и един Джо Харт, въпреки някои моментни колебания, обяснявайки ги с младостта му.
За защитата съм съгласен, особено за тази на Арсенал, която обаче е играла в титулярния си вид в неповече от 5-6 мача през сезона. smile.gif И въпреки това сме в елиминациите.
Колкото до атакуващия и техничен футбол, Slash го обясни в поста си "изключително слаба тактическа грамотност и защитни умения", което води до въпросния атакуващ и техничен стил, според мен.
Лошото е, че латиносите като цяло го пренасят това със симулациите и за съжаление дори Висшата лига си изпати от това. Е, изключвам Скъма, защото там в академията първо ги учат как да "плуват", а после да играят с топка.
Да, начинът по който Челси отстрани Барселона е далеч от това, заради което харесвам играта, но има една максима, че целта опрадвава средствата. Никой не казва, че това е еталон. wink.gif А и се видя, че "каталунците" могат да бъдат надиграни дори и с футбол от английските си колеги, историята и това го помни.
Frightmare
Цитат(Mor Galad @ Dec 18 2012, 02:52 PM) *
Вярно е, че Челси биха Барселона на полуфиналите миналата година, но ако този автобусен футбол е еталон за това с какво английските отбори превъзхождат испанските си колеги, so be it.

Не забравяй, че Челси отстраниха Барселона през 2005-та година със съвсем различна игра с резултат 4:2 в Лондон, като в 19-та минута Челси вече водеше с 3:0.
monolithe
Жребият за 1/8-финалите в ШЛ предлага доста интересни сблъсъци:

Галатасарай - Шалке
Селтик - Ювентус
Арсенал - Байерн
Шахтьор - Борусия Дортмунд
Милан - Барселона
Реал Мадрид - Манчестър Юнайтед
Валенсия - ПСЖ
Порто - Малага


Гледайки двойките, просто се чудя на \"убийствения късмет\" на Милан и Арсенал. Натресоха се на едни от най-тежките отбори, а \"омразното\" дерби между Мадрид и Скъма ще извади от турнира един от фаворитите за купата. За прогнози е твърде рано, защото до пролетта могат да се случат много обрати във формата на отборите, но на първо четене не давам повече от 1 % шансове на Арсенал да продължи. А и при евентуално (и най-вероятно) отпадане, Венгер ще има чудесно оправдание - тежкият жребий. Само дето никой няма да му държи сметка защо не е спечелил групата си и да осигури двубой с Галатасарай, при това с реванш в Лондон. Щастието обаче изгря в дворчето на Гелзенкирхен. В същото време два от най-симпатичните и атрактивни отбори в настоящото издание на турнира - Шахтьор и Дортмунд влизат в директен спор за 1/4-финал. Ювентус не би трябвало да има особени притеснения от Селтик, а последните две двойки ми изглеждат абсолютно равностойни и с изравнени шансове. При всички случаи ни чакат интригуващи сблъсъци още от подновяването на борбата за КЕШ.

И нещо интересно и лееееееееееееееекичко подозрително:



Снимката е от вчера, придружена от следния текст:

"Arsenal will hope for better luck tomorrow when the actual draw for the UEFA Champions League round of 16 takes place after receiving a stern result in today’s rehearsal.

UEFA members held a practice event to prepare everything ahead of the big draw on Thursday in Nyon and even that rehearsal brought up some scintillating clashes. The Gunners were paired with Bayern Munich while Manchester United met Real Madrid.

Here were the results of UEFA’s rehearsal draw of the first knock-out round. (Again, this was just a rehearsal and NOT the final draw which takes place tomorrow)"


Чудно ми е какво ще имат да кажат от УЕФА по повода.
Svetyl
Ще има изненада, според мен. Или изненади.
Не смятам, че Арсенал е най-добрия противник за Байерн, тъй като съм просто убеден, че артилеристите ще тръгнат нагоре. (То накъде повече надолу?!?!)
Барселона далеч няма да се справи лесно с Милан, тъй като ТОЙ няма да го позволи smile.gif
За другите:
Галатасарай - Шалке - безинтересен ми е. Дано бъркам.
Селтик - Ювентус - след завръщането на Конте, Юве са супер, така че едва ли ще имат трудности.
Шахтьор - Дортмунд - КУР За Шахтьор.
Реал - Ман Юнайтед - мисля, че тук са дузпите. МОЕ мнение...
Валенсия - ПСЖ - не ме интересуват залози, футболисти и т.н. Викам за Валенсия.
Порто - Малага - доста добър мач, очаквам 5+ голове за двете срещи.
Mor Galad
Пожелах си го просто този жребий. Много се радвам, че се разминахме с Борусия, Байерн и Ювентус. Надявам се с тези отбори да играем по-късно. Особено на Ювентус имаме много дългове да връщаме. Манчестър е най-удобният според мен съперник от големите отбори на тази фаза на турнира. Със сигурност няма да е лесно, но вярвам, че сме по-добрия отбор, а и все пак Роналдо ще бъде сред нашите 11 (надявам се).

Ето прогнозата ми за победители:

Шалке, Ювентус, Байерн, Борусия, Барселона, Реал, Валенсия, Малага

Малко по-подробно:

Галатасарай - Шалке. Трудно мога да си представя нещо различно от почетна загуба на турците и в двата мача.

Селтик - Ювентус. Юве получиха бай за този кръг от турнира. Селтик са тук само защото им върза нечовешки срещу Барселона, а последните отказаха да легнат на Бенфика, за да влязат португалците в директните елиминации. Ако тук беше иберийският отбор, можеше и да станат мачове. Сега можем да очакваме единствено груб побой по мое мнение.

Арсенал - Байерн Мюнхен. Надявам се артилеристите да се опънат яко на немците, защото те няма много за какво друго да се борят този сезон. Все пак очаквам победа за баварците. Просто се надявам да е адски трудна.

Шахтьор Донецк - Борусия Дортмунд. Това ще бъде един от най-равностойните сблъсъци в турнира по мое мнение. Ако немците на подценят източноевропейските си опоненти, може би ще се поздравят с победата. Но тук не бих си сложил парите за сигурно класиране на жълто-черните.

Милан - Барселона. Ами Барса също имат бай този кръг. Четох някъде, че арабското момче-чудо на Милан можело да изненада каталунците, но това ми се струва доста пресилено изказване.

Реал Мадрид - Манчестър Юнайтед. Дербито на кръга, обв. Убеден съм, че разполагаме с по-качествените играчи. Надявам се дотогава контузиите на нападателите ни да отшумят, че да не се налага Мората да ни води атаката. Ако Реал покажат играта, която показват като са истински съсредоточени в големите мачове тази година, мисля че Юнайтед ще бъдат отстранени. Робин ван Перси е най-голямото ми опасение и за двата мача (освен глупостите на Пепе естествено).

Валенсия - ПСЖ. това ми е най-непонятният мач като изход. Във вакуум Валенсия би трябвало да са по-добрият отбор, но формата им през първия полусезон е меко казано потресаващо слаба. Надявам се дотогава да се вземат в ръце и да отстранят франчолята. Все пак целта е четири испански отбора на четвъртфинали.

Порто - Малага. Този мач изглежда според мен равностоен само на пръв поглед. С нарастващо удоволствие следя мачовете на Малага този сезон и мисля, че португалците ще бъдат много неприятно изненадани.

Edit: С Борсия всъщност нямаше как да играем.
Mor Galad
Снощи Пепе изрита съперник в гърба при спряна игра и не го изгониха. Просто не мога да го дишам този. Всеки път като го видя с бялата фланелка и ми призлява. Пълен позор. Те двамата с Бускетс са ми най-антипатичните футболисти в съвременния футбол.

Искрени адмирации към Малага и Пелегрини. Снощи просто дадоха футболен урок на Реал. И трите им гола бяха много хубави. Напълно заслужаваха победата на фона на играта си. Халфовата им линия тотално надигра тази на белите. Дано продължават в същия дух и дано Перез да се гърчи затова, че изгони най-добрият треньор, който сме имали след Дел Боске. Пожелавам им успех в ШЛ тази година.

P.S. Аз по-голяма дупка от Бензема като нападател не съм виждал. По-добре да вземем Христо Йовов и да го сложим отпред. Със сигурност ще върши по-хубава работа. Мауриньо е истински престъпник, че му гласува доверие, когато има играч като Игуаин (естествено в момента Игуаин е контузен, но дори когато не е, пак не получава шанс за титулярно място често).
PitBull
Това лайно Пепе прави Реал толкова по-омразен, отколкото съм смятал, че е възможно.... Няма ли най-накрая да случи на някой психопат да го изчака след мача или на полувремето в съблекалните и да го осакати с кеф? Да дойде тука в България да порита, да се прави на отворен. Бързо ще бъде наврян в кучи гъз.
Frightmare
Снощи Милан вместо да отидат на исторически резултат, им се удари едно съдийско рамо, за да стане загубата по-малко позорна...
Mor Galad
http://www.realmadrid.com/cs/Satellite/en/...gal_in_2012.htmИ награди взе да печели момчето. Толкова ли не можаха да дадат наградата на Роналдо. Очевидно Пепе е показал по-големи заслуги.


http://en.toty.uefa.com/Тук можете да си изберете дрийм тийм за 2012 и да участвате в играта на УЕФА.

Eто моите фаворити.

Икер Касияс

Джорди Алба
Серхио Рамос
Мац Хумелс
Венсан Компани

Шави Ернандес
Чаби Алонсо
Андрес Иниеста

Кристиано Роналдо
Радамел Фалкау
Лионел Меси

Slash
Svetyl

Хубава игра smile.gif
Mor Galad
Бтв, единственият играч, който от видяните от мен дотук селекции (а те са общо пет) е бил избиран всеки път е Мац Хумелс. Наистина заслужава да го пикнат в реалния дрийм тийм на УЕФА.
LordZombie
Svetyl
Цитат(Mor Galad @ Dec 30 2012, 11:13 PM) *
Бтв, единственият играч, който от видяните от мен дотук селекции (а те са общо пет) е бил избиран всеки път е Мац Хумелс. Наистина заслужава да го пикнат в реалния дрийм тийм на УЕФА.

Абсолютно. Бях позабравил какво е Германия да има стабилен защитник smile.gif
monolithe
Джиджи Буфон

Филип Лам
Венсан Компани
МаТС Хумелс
Жорди Алба

Шави Ернандес
Андреа Пирло
Яя Туре
Еден Азар

Радамел ФалкаО
Лео Меси




Mor Galad
Другото, което забелязах е, че във всяка селекция дотук (вече 6) най-много са играчите на Барселона. Това също е доста показателно tongue.gif Освен в моята де, където на Барса и Реал са по равно, но аз съм предубеден. smile.gif
Svetyl
Най-много номинирани има от Барса, май smile.gif
Mor Galad
^ С Реал имат по шест. Така че технически делят първото място по номинирани. smile.gif
Mor Galad
http://www.fifa.com/ballondor/news/newsid=...er_news_picture

Познах 8 от 11, но честно казано се радвам, че съм сбъркал в тази посока. Абсолютно всички от дрийм тийма играят в Испания и по-точно - в Реал и Барса, с изключение на Фалкао. Трудно може да се посочи по-заслужено признание за доминацията на испанския клубен футбол (сигурен съм, че има разбирачи дето ги знаят тези неща по-добре от хората, които са гласували за този отбор).

Честито на Меси! На целия футболен свят е ясно, че той е най-големият в момента.
pa®tci
Цитат
За футбола, феновете и удавените в чалготеката BG таланти

Елена Ваташка е координатор "Връзки с привърженици" и ръководител проекти към Българския футболен съюз, председател е на Сдружението на българските футболни привърженици, работила е в ПФК "Левски" София. Поддържа връзки с всички големи фенклубове в страната и е един от хората, които са в ядрото на събитията във футболна България.
Пред Dnes.bg г-жа Ваташка даде обширно интервю за проблемите на българския футбол и за целите и дейността на Сдружението на българските футболни привърженици.


- Защо ги няма хората по стадионите?
- Счита се, че футболът, който се играе в България, сравнен с футбола, който зрителите могат да гледат по телевизионните канали, не е на същото ниво.

Друга причина са вечните слухове, вечните подозрения за уреждане на мачове, за поръчково съдийство. Това е тема, която много болезнено се очертава като причина хората да не ходят по стадионите.

Третата причина е лошото състояние на стадионите. Не само е лошо състоянието на стадионите, лоша е и организацията, лошо е и отношението към зрителите, в смисъл липса на добра организация, липса на коректно отношение, да се почувстват добре дошли зрителите.

Четвърта причина е комерсиализацията на футбола, алчността, липсата на лоялност на състезателите. Подкопава се това, в което години наред феновете са вярвали - че има клубна кауза, идентичност, че футболистите трябва с цялото си сърце да играят за един клуб.

Друга причина е разочарованието на феновете от клубните ръководства, огромната отчужденост и дистанция, неодобрението на политиката. Може да се каже, че при ЦСКА това в момента е по-силно. Преди години го имаше при "Ботев".

- Често чувам познати, приятели да казват “Как да отида на стадиона, като някой лумпен ще хвърли я камък, я бомбичка, я димка върху главата ми или върху главата на детето ми?“. Това не е ли една от причните?
- Да, действително го има и този аргумент. До голяма степен такива проблеми могат да се случат по стадионите, но от друга страна, истината е, че инцидентите с хвърлени бомби и камъни намаляват. Намалели са в пъти спрямо последните 4-5 години, а за преди 10 дори не ми се сравнява - какви батални сцени имаше тогава. До голяма степен за хора, които веднъж са спрели да ходят на мачове, поддържането на този образ на стадиона като много опасно място е някаква манипулация. Не биха казала, че стадионът е по-опасно място от улицата, ние сме една от страните със страшно много ПТП-та. България има например много висок ръст на битовата престъпност. Стадионът в никакъв случай не е това страшно място, за което се говори.

- Има ли светлина в тунела? Как според вас хората ще се върнат по стадионите, а футболът ще тръгне отново нагоре?
- Това, което може да върне хората по стадионите, е чувството, че техният клуб се управлява добре, в духа на ценностите на този клуб. Ако се излезе от този затворен кръг с вечното безпаричие и отбори с една трета наемници от чужбина и футболните клубове се върнат към собствените кадри и школи.

Това е всъщност и голямата политика на УЕФА за финансовия феърплей – клубът да се съсредоточи в създаването на стабилно, лишено от драми и резки спадове, съществуване в рамките на собствения ресурс, който има.

- Сред голяма част от българските фенове битува мнението, че младите български таланти, оставайки в родината, ще го кажа директно, се пропиват, тръгват по чалготеките и провалят бъдещето си. Вярно ли е това?
- Това е много голям проблем и за съжаление много футболисти станаха жертва на тези изкушения на лесния живот. България се оказа и нещо друго – много чужденци, които дойдоха с добро реноме, с чудесно CV, тръгнаха по този начин на живот – буквално ги развалихме. Което значи, че трябва да се замислим, че в живота в България, особено ако си млад и разполагаш с пари, изкушенията са твърде много. И ако в самите клубове няма много голяма дисциплина, изграждана от деца, професионализъм и отговорно отношение, тези момчета стават наистина лесна жертва.

Тук трябва да се помисли и за парите, дали са реални парите, които се получават от българските футболисти, особено по-младите? Представете си един 18-19 годишен човек с 8-10 хиляди лева всеки месец. Като се замислим – колко от младите хора могат да устоят на това?

Ние казваме, че в Англия са много високи заплатите, обаче там са и големи професионалисти. Там обаче самото общество, самите хора и от другите професии дават пример за трудолюбие и постоянство. Ние го нямаме това още като общество. Не само футболистите, но и много други, млади, стари, като припечелят пари и започват да харчат показно, да вършат неразумни неща, да купуват нереално скъпи коли и вещи. Колко от футболистите при тези пари, които имат, се записаха да учат нещо или да карат треньорските курсове? Има и такива, но колко от тях са такива?

- Защо, питам ви като представител на БФС, голяма част от привържениците ненавиждат структурата на БФС и я обвиняват за състоянието на българския футбол.
- Има нещо, което обаче трябва да се разбере. Всеки един клуб е напълно самостоятелен и сам решава каква политика да избере. За по-големите клубове ще кажа – по никакъв начин не може да се счита, че политиката на един клуб по отношение на управление на самия клуб е зависима от някого, най-малкото от БФС.

Има и нещо друго – при всяка една кризисна ситуация, особено при по-големите клубове, някакъв гаф, проблем, слаб мач, да сте чули някой треньор или президент да каже: „Ние направихме грешки. Ние имахме сбъркана политика, тя доведе до тези резултати“? Такова нещо няма да чуете. При всяка една кризисна ситуация проблемът се изхвърля навън и се търси външен враг. Това е най-лесно, да хвърлиш проблема навън, да насочиш вниманието срещу другия клуб или БФС. Дали обаче това е справедливо и почтено?

Имаме по футболните клубове несменяеми хора. Те няма ли да поемат някаква отговорност?

- Какво представлява Сдружението на футболните привърженици в България?
- В същността си представлява група хора, изявени лидери от 10-11 фенклуба към момента, които се събрахме и решихме, че е крайно време позицията на феновете да има представителност, да може да бъде чута на повече места. Да може да се изразява позиция и по проблемите на футбола, на спорта, както и по широк кръг обществени въпроси.

Аз съм председател на сдружението, имаме управителен съвет, имаме и отделни членове. Членуват представители на "Левски", "ЦСКА", "Ботев" Пловдив, "Локомотив" Пловдив, "Берое", "Пирин" Благоевград, "Славия", "Локомотив" София и "Нефтохимик". Ще имаме и нови членове, има интерес към сдружението.

- А позиция означава ли провеждане на протестни действия от футболните фенове, обединени?
Фактически имахме такава акция. През есента агитките на много отбори, поне 6-7, издигнаха плакати с едно съвсем интелигентно съдържание срещу някои предвидени промени в Закона за опазване на обществения ред по време на спортни мероприятия или, популярно казано, закона за футболното хулиганство. Това беше координирана акция, целяща да покаже, че феновете може да имат противоречия, конфликти, но вече се забелязва едно узряване за общи неща ,които касаят всички в еднаква степен.

- Възможно ли е фенове на по принцип враждуващи отбори като "Ботев" и "Локомотив" Пловдив, "Левски" и "ЦСКА" да се обединят заедно в някаква кауза?
Ние се опитваме да направим това. Идеята ни е, че феновете, за да можем да учим хората да се въздържат от действия, които биха били вредни за здравето или имуществото на някого, ако искаме да работим за ненасилие по стадионите, ние трябва да можем да седнем заедно и да разговаряме по проблемите. Самото събиране на тези различни хора би дало пример на другите, че може да са в противоположни лагери, може традиционно да не се харесват, да не кажа по-силна дума, но когато става дума за разумни неща, за общи интереси на всички фенове, да могат тези хора да направят нещо заедно.
monolithe


Събитието на вчерашния ден! Поне един любим отбор се облажи. Честно казано до последно си мислих, че ще избере Сити или Челси. Определено изненадващ избор, но не и лишен от логика. Очаквам с нетърпение да видя как ще се промени Байерн под негово ръководство!

Сега остава онзи шут Моуриньо да поеме Шалке или Дортмунд и шоуто е гарантирано!
Svetyl
Не са често срещани испанските треньори в Германия. Да не кажа, че не мога да се сетя за друг случай... Прочее, Гуардиола има какво да доказва, вчера цял ден го обсъждам с разни хора, понеже Байерн си е моя отбор. В Барселона Пеп действаше в позната среда, с познати хора (дори мисля, че е играл с Шави). Не знам как би се отразил стила му на Байерн, със сигурност оставането на Робен е под въпрос ако ще се играе с пасове biggrin.gif Като цяло съм резервиран, но ако не друго, то поне новия треньор, бидейки "хит" в последните няколко години, може да спомогне за добри нови трансфери.
Slash
Моуриньо няма как да отиде в Германия (освен ако не е Байерн), защото как си го представяте да отиде на място, където ще има ограничени ресурси. Все пак смятам, че Клоп ще е достоен опонент на Пеп.
Mor Galad
Цитат(monolithe @ Jan 17 2013, 11:32 AM) *


Събитието на вчерашния ден! Поне един любим отбор се облажи. Честно казано до последно си мислих, че ще избере Сити или Челси. Определено изненадващ избор, но не и лишен от логика. Очаквам с нетърпение да видя как ще се промени Байерн под негово ръководство!

Сега остава онзи шут Моуриньо да поеме Шалке или Дортмунд и шоуто е гарантирано!

Мисля, че най-подходящият коментар на това е "Възход и падение". Байерн са много добър отбор, ама да оставиш точно Барселона, за да отидеш там...
PitBull
Хората обикновено имат нужда от разнообразие и нови предизвикателства в живота си от време на време...
Svetyl
^^ Неправилна формулировка. Да оставиш Барселона за Байерн? Той просто искаше почивка, не се знаеше къде ще отиде. Всички се изненадаха, всички изкоментираха. В крайна сметка, обаче, вече е ясно. А Байерн са във възход.
Slash
Цитат(Mor Galad @ Jan 21 2013, 12:18 PM) *
Мисля, че най-подходящият коментар на това е "Възход и падение". Байерн са много добър отбор, ама да оставиш точно Барселона, за да отидеш там...

Готов ли си да зачеркнеш историята на Байерн, Аякс и Ливърпул, примерно, само защото не са на мода в момента и не са фйешън? По-добре си замълчи.
SepulTeraHead
Не става въпрос за история, а за моментно състояние wink.gif А то е далеч от дните, когато са газили наред, както го прави Барса последните години.
monolithe
По тази логика значи, просто няма отбор, който да е достоен да бъде воден от Пеп. Истината е, че е от тимовете, които стояха като варианти пред Гуардиола, Байерн все повече и повече ми изглежда като най-логичният и добре обмислен избор на треньора. Така че не виждам какво му е толкова "падащото" в решението на каталунеца да избере "баварците", които в последните три издания на ШЛ играха 2 финала, някак си ей така, западайки!
Svetyl
^Чудесно казано. Може да е имало надежди да иде в Реал. biggrin.gif
Mor Galad
Цитат(monolithe @ Jan 22 2013, 09:42 AM) *
По тази логика значи, просто няма отбор, който да е достоен да бъде воден от Пеп. Истината е, че е от тимовете, които стояха като варианти пред Гуардиола, Байерн все повече и повече ми изглежда като най-логичният и добре обмислен избор на треньора.

Точно това имах предвид. Много ми е странно как никой не забеляза, че написах как Байерн са много добър отбор и всички като ущипани реагираха на репликата "падение". Нека да я обясня. Просто Барселона са толкова по-добри от останалите тимове, че ми е някак си странно да се откажеш от тях, казвайки, че искаш почивка от сериозния футбол и изведнъж да отидеш в Байерн. Не казвам, че Байерн не са сред най-добрите отбори след Барса. Всъщност доколкото знам от статистиката те са на второ място по успешни пасове след Барса за миналата година. Но отиването дори и при втория пак не е като да си при първия, защото първият, в случая с Барса, е с голяма разлика първи. Това имах предвид. И ако според Вас посоката от Барселона към Байерн не е надолу, значи гледаме различен футбол.

P.S. Ако беше отишъл в Реал пак щеше да е надолу, бтв. Не виждам причина да оставиш най-добрите след като ти си точно този, който ги е направил най-добри, и да оставиш някой друг да жъне твоите лаври. Защото футболистите на Барса ще продължават да правят това, което Гуардиола ги научи да правят, който и да застане начело.
PitBull
Еми ако спечели и с Байерн всичко, както го е направил вече с Барса, ще говори доста повече за него и ще е ясно, че наистина има качествата на победител, а не се дължи просто на случайността, че е поел изключително качествен материал в пиковия му момент. Сори, ама Барса си бяха сила в Европа доста преди той да поеме кормилото, ядрото на отбора вече беше изградено. Не е научил нито Шави, нито Иниеста как се рита топката, а не е измислил и тики-така - тоталната доминация на националния им отбор с тази тактика също започна малко преди той да поеме Барселона.

едит: А и този - в Реал ми се струва почти същото като Тройчо - в Левски....
Svetyl
Абе и аз съм резервиран за Гуардиола, но много наизуст говорите, ми се струва. Сравнете отбора през 2007-ма преди да дойде Пеп в Барса и отбора, който остави. Никак не е обосновано твърдението, че едва ли не, разполагал с готов отбор. Това е добър треньор и моите притеснения са най-вече свързани с приложимостта на стила му в Германия. Дайте понеже Барселона има един стил, да отпишем всички треньори след Кройф. Не е сериозно, някакси.
Mor Galad
Хич да не е съм погледал испански футбол, PitBull. Барселона винаги е имала страхотни играчи, но треньори като Рийкард, Антич и онова недоразумение Рексач са докарвали феновете на клуба да пристъпи на справедлива ярост. За четири години Гуардиола направи това, което Рийкард не успя за пет. А аргументът на разни критици на Барселона, че са извадили късмет с добро поколение винаги ми е бил смешен, защото тези играчи станаха добри точно в рамките на клуба. Емпирично доказателство за това какво прави името Барселона с играчите е разликата в представянето на играчи като Фабрегас в и извън този клуб. Повечето "звезди" на отбора не са скъпо купени звезди като тези на Челси, Реал, Сити и дори Байерн. Тук късметът и парите нямат нищо общо. Казвам го като фен на Реал, Барселона като колоса на Европа е продукт единствено на гения на Гуардиола и играчите му. Просто като почитател на испанския футбол ми е много болно, че тази добра комбинация се разваля.
PitBull
Да, признавам, че споделям моите субективни впечатления, без да съм кой знае колко вещ в испанския футбол. smile.gif

Не говорех за 80-те и 90-те, а примерно след 2003-та. Че са се изградили в отбора звездите му - да, абсолютно, така е, подход, за който само респект, но мисълта ми е, че 2008 тези млади играчи вече бяха играли заедно няколко години и бяха спечелили немалко трофеи. Е, все пак, дали ако Рийкард и Гуардиола бяха разменени във времето, нещата щяха да се развият по същия начин, можем само да гадаем... Но, мисълта ми е, че в съвременния футбол сплотения и обигран отбор и постоянството му е къде къде по-важно от индивидуалните мега-звезди. Така или иначе, няма особен смисъл да спорим и да се опитваме да мерим кое колко е повлияло, ще видим кво ще стане с Байерн.

monolithe
Цитат(Mor Galad @ Jan 22 2013, 03:40 PM) *
Емпирично доказателство за това какво прави името Барселона с играчите е разликата в представянето на играчи като Фабрегас в и извън този клуб.

Понеже отвори думата за един отколешен мой любимец - Фабрераст, нека само ти напомня, че ако Венгер не беше го отмъкнал едно време в Арсенал, вероятно този келеш щеше да рита някъде из Сосиедад и ОсаПуна! Да не говорим, че Барселона изсипа една торба пари, за да превърне "наследникът на Гуардиола" в един от най-скъпите препарати за лъскане на резервни скамейки! Не ми говори за един абсолютно надценен футболист, който има смелост да изпъква в мачове срещу Валядолид, Сарагоса, Еспаньол и Майорка! В Англия беше мишок, който бягаше от отговорност при всеки отворил му се случай (тоя несретник ни беше капитан дори - пълен срам дори да се постави името му до легенди като Адъмс, Виейра и Анри)!

Колкото до почивките, Пеп обра всичко, което можеше да се спечели, излезе, каза, че е загубил страст и желание за работа (официалната причина, оправдала конфликта му с Росел)! Каза, че ще почива един сезон и го направи, обеща, че ще се върне и си избра отбор. При това достатъчно конкуретноспособен и в никакъв случай по-малко значим отбор от Барселона.
Mor Galad
http://bleacherreport.com/articles/1500802...mes-in-question

Изключително лоши новини. Мачът с Юнайтед ще бъде със сериозен хендикап за нас, а този с Барселона можем да го сложим направо в графата загуба. Това в никакъв случай не е хейт срещу Адан (както правя с Бензема и Пепе), просто съм го виждал как пази и всеки втори удар във вратата е гол. Супер много ме е яд. Има двама играчи в Реал към този момент, които наистина са незаменими и без тях отборът просто е друг- За съжаление единият от тях ще отсъства точно, когато имаме най-много нужда от него.
Mor Galad
Класикото и този път не разочарова. Със сигурност това няма да влезе в историята като един от най-зрелищните сблъсъци между вечните съперници в Испания, но истинските ценители на испанския футбол определено са се насладили на страхотните отигравания Premier Division-style на Роналдо, Меси и компания. В импровизираната защита на Реал, Варан блесна и показа, че има място в титулярния състав на мястото на онова говедо- Пепе, а Бензема за пореден път успя да изтърве повече отколкото му се полага. За каталунците Фабрегас направи много силен мач като беше непрекъсната опасност за бялата защита и съвсем логично отбеляза.

По принцип не споря с monolithe, защото очевидно гледа повече футбол от мен, но като стане дума за испанските отбори, мисля, че мога доста компетентно да му противореча като каже някоя глупост, както направи с последния си коментар за Фабрегас. Когато този човек дойде в Барселона, играта му тотално се промени. Намери си мястото. Миналата година е бил титуляр в 28 от 38-те мача на каталунците в Примиера, а тази - в 17 от 21 като има най-много голове след Меси. Да наречеш това, хм как беше, скъпо струващ препарат за лъскане на резервната скамейка, е меко казано неадекватно.

Аз лично съм много приятно впечатлен от набързо привлечения Диего Лопез. Никой не може да бъде на нивото на Касияс, но този бивш юноша на Реал определено ми вдъхва надежда за предстоящите големи сблъсъци в отсъствието на "Св. Икер".
monolithe
Всъщност Фабрераст е започнал в 23 мача като титуляр (като се има предвид, че сериозните мачове на година в Примера за Барселона са всичко на всичко два). Не е за пренебрегване и фактът, че Давид Вия беше аут още през декември по-миналата година. Нека си играе момчето, жив и здрав да е! За мен този човек е пълна имитация на футболист. За съжаление има кой да му обръща внимание и да му вдига въшките!
Mor Galad
Реал Мадрид ще съди каталунската "телевизия" ТВ3, за излъчен видео материал, в който играчите на Реал са определени като хиени, които преследват горката "сърничка"-Меси. На фона на животински звуци монтирани върху кадри на Алонсо,Арбелоа,Рамос,Пепе се обяснява, как хиената е агресивно животно което напада в група, невраждебни екземпляри. Дори Пепе е даден с маска, като на Ханибал Лектър. След всичката тази СЕЛСКА ПРОСТОТИЯ, ТВ3 ще пуснат официално извинение, но юристите на Реал вече са подели търсене на правата на клуба в съда. Играчът, който днес даде пресконференция -Модрич, заяви: " Това е абсэлютно неприемливо. Никога не съм виждал подобно безобразие в живота си, нито в Хърватска,нито в Англия".
ПП.МОЛЯ, да не се пада до нивото на "онези" и да се спазва добрия тон!
Svetyl
Ще спазя добрия тон като само попитам:
Значи Пепе може да му стъпва на ръцете, след това Арбелоа и Алонсо могат да му се подиграват, но когато е в техен ущърб скачат и съдят? Кралски клуб, да smile.gif
Mor Galad
^Май не е станало много ясно. Това е директен цитат от страницата на фен клуба на Реал Мадрид, а не мое мнение. Постнах го, защото е комично, а не защото защитавам казаното. Личното ми мнение е, че както филмчето по каталунската телевизия, така и реакцията на белите заслужава да се позабавляваме на техен гръб. А иначе това, което мисля за Пепе, съм го казвал неведнъж по доста категоричен начин.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.